Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

jose
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la jose » 03 feb 2010, 20:00

tony-mortale je napisao/la:Lippi objavio 16 sigurnih putnika na SP, za ostala mjesta još nije odlučio, al među sigurnim je i Nicola Legrottaglie :roll: pa taj nema mjesta u San Marinu, dalje Vincenzo Iaquinta je siguran a Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarella i Antonio Di Natale se moraju još dokazivati, pa koji su to rezultati iza ovog prvog da se stavi ispred bilo kojeg od ovih,pa zadnjeg Iaquntinog gola se ni on sam ne sjeća, a ostali redovno daju golove, Cassana da i ne spominjem, jer njega sigurno neće zvati
Moze li link za tu vijest, ja to nigdje ne nadjoh? :)
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 03 feb 2010, 20:04

Adinjo je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:Lippi objavio 16 sigurnih putnika na SP, za ostala mjesta još nije odlučio, al među sigurnim je i Nicola Legrottaglie :roll: pa taj nema mjesta u San Marinu, dalje Vincenzo Iaquinta je siguran a Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarella i Antonio Di Natale se moraju još dokazivati, pa koji su to rezultati iza ovog prvog da se stavi ispred bilo kojeg od ovih,pa zadnjeg Iaquntinog gola se ni on sam ne sjeća, a ostali redovno daju golove, Cassana da i ne spominjem, jer njega sigurno neće zvati
Respekt za ove sto su sigruni i koji ce se boriti, al fkt stvarno kad pogeldas imena danasnje njihove repke i nekadasnja imena, onda se stvarno moze vidjeti koliko je talijanski fudbal pao il' sto bi rek'o moj komsija Muzafer otis'o u helac :lol:

oslabili su pravo italijani....jest da su osvojili SP 2006 ali jedva su se progurali do finala.....jesul pozvani del piero i totti :?: :?:
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 03 feb 2010, 20:21

jose je napisao/la:
ma na goal.com-u, ne vjerujem im puno al kažu da su preuzeli sa gazzette dello sport
http://www.goal.com/en/news/1863/world- ... i-picks-16
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 03 feb 2010, 20:28

tony-mortale je napisao/la:
jose je napisao/la:
ma na goal.com-u, ne vjerujem im puno al kažu da su preuzeli sa gazzette dello sport
http://www.goal.com/en/news/1863/world- ... i-picks-16
Ma ja svaki dan pregledam gazzetta.it, nema nista o tome. Jedino ako je izaslo u stampanom izdanju. A goal.com je ionako veliko smece.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 04 feb 2010, 16:13

Veceras je na rasporedu prva tekma kupa italije izmedju Rome i Udinesea!!!
Pozvani igraci:
Lobont
Andreoll
Brighi
Burdisso
Baptista
Cassetti
Cicinho
Cerci
De Rossi
Doni
Faty
Juan
Mexes
Pizarro
Menez
Motta
Perrotta
Riise
Taddei
Totti
Vucinic
Bice tesko ,al u sjajnoj smo formi i u tim se vracaju Totti i Vucinic,ocekujem prolaz u finale!!!!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 04 feb 2010, 17:08

Nadam se večeras pobjedi. Mislim da su jači dosta, u formi su a i igraju kući. Još Totti igra, hmm, mah, trebalo bi lahko da završi ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 04 feb 2010, 18:13

mislim da ovo ranieri nece olako shvatit i da ce izvest najjaci sastav jer i sam je izjavio da zeli osvojit kup . . . sto se tice tottija - kako je najavljeno on bi trebao s klupe uc nekad kasnije (zavisi od rezlutata) jer ne treba rizikovat neku novu povredu . . . malo me brine cinjenica da se druga tekma igra u udinama al' vjerujem da bi trebali ostvarit dobar rezultat veceras i prolaz u finale ne smije doc u pitanje ;)
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 feb 2010, 18:16

Ma samo da Udinese ne da gol, svaki drugi rezultat je super
nema potpisa

DeepPurple
Kontakt:

Post Postao/la DeepPurple » 04 feb 2010, 19:46

paja_patak je napisao/la:Romi nemaju sanse protiv Udinezea

Ipak mozda imaju posto sam tek sad vidio da su uspjeli u neizvjesnoj trci pobjediti sarajevo i potpisati Luku Tonija
kave veze ima luka toni sa romom.on igra za zeljeznicar.a sarajevo nije u drugoj ligi kao roma.oni su fildjan a romi djezva liga.
p.s e tako izgledaju tvoji bajni postovi.pavle :lol:

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 04 feb 2010, 23:52

Odlicna partija Rome,veliki korak ka finalu,dobar uvertira pred fiorentinu u nedelju!!!!

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 05 feb 2010, 07:23

najbitnije je da nismo primili gol, al' isto tako je moglo bit i vise od 2:0 da su mirko, perrotta il' taddei zabili jednu od onih sansi . . . odlicna partija de rossija i zadnje linije rome, doni (iznenadjujuce) siguran na golu i svakako da su velike i njegove zasluge za ovaj rezultat, vucinic (kad je u formi) jedan od najboljih igraca u italiji, totti standardno dobar s par atraktivnih (i uspjesnih) poteza al' vidi se da je pauzirao i da ce trebat vremena da vrati formu od prosle godine, baptista (opet) dobio sansu i (opet) dokazao da je beskoristan :roll:
ekipa nam je odlicno izgledala na terenu moram priznat, jedino sto malo 'skripi' je ta desna strana . . . mislim da smo vec u finalu (kolko god to prepotentno zvucalo) jer ne bih rekao da udinese moze nadoknadit ovu prednost
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 05 feb 2010, 10:57

Marcelo Lippi je odabrao sedamnaest igrača koji će ići na SP u Južnoj Africi ovog ljeta, dok će ostala šestorica biti odabrana pred početak prvenstva.
Trojica čuvara mreže su sigurni. Svakako nedodirljiv je Gianluiggi Buffon, dok će šansu s klupe čekati Morgan De Sanctis i Federico Marchetti. Iznenađuje što se Lippi odrekao usluga odličnog Marca Amelije.

Šestorica odbrambenih igrača su Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Giorgio Chillini, Fabio Grosso, Nicola Legrottaglie i Domenico Cristico. Među potencijalnim putnicima su Gamberini, Bonucci i Bocchetti.

Igra Italije u veznom redu će se vrtiti oko Andrea Pirla, Maura Camoranesija, Danielea De Rossija i Claudija Marchisija. Lippi je rekao kako će Gennaro Gattuso morati popraviti svoju fizičku spremu ukoliko misli izbiriti poziciju na spisku, a među kandidatima su još Montolivo i Perotta.

Za postizanje golova će biti zaduženi Vincenzo Iaquinta i Alberto Gillardino. Luci Toniju će mjesto u reprezentaciji zavisiti od njegove zdravstvene situacije, a među kandidatima su još Pazzini i Borriello.

Među potencijalnim kandidatima su još Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarela, Antonio Di Natale, Simone Pepe, dok male šanse za pozivom imaju Antonio Cassano i Mario Balotelli.

Pod posebnim povećalom su Francesco Totti i Alessandro Nesta koji su se ranije oprostili od igranja za reprezentaciju, ali se Marcelo Lippi nada kako bi mogli promijeniti svoju odluku. Dok mala nada za Tottija i postoji, od Neste je takvo nešto zbilja teško očekivati, skoro nemoguće.

- boldirani igraci Juventusa..
- italic igraci koji ne trebaju ni prismrditi repki..

vi sto pljujete po iaquinti ocito niste gledali proslu sezonu, to je svima jasno.. i kako je Iaquinta donosio bodove Juventusu radi svojih golova a do tada je sjedio na klupi i mirno cekao kada ce se svi povrijediti da on zaigra.. Lippi ne gleda trenutnu formu, vec koji igrac njemu odgovara.. tako je uzeo i Grossa i Iaquintu zato sto je '06 imao povjerenja u njih i oni mu lijepo to vratili.. Iaquinta je brzi od svih ovih napadaca osim Rossija i vjerujem da je to jos jedan razlog zasto je on pozvan da bi mogli igrati :

Iaquinta - Gillardino - Camoranesi..

jako slaba repka, koja u zadnje vrijeme igra isto kao i Juventus.. tj. kako igra Camoranesi tako igra i citav tim.. ako Camo nije raspolozen onda niko drugi ne zna uzeti loptu i nesto uraditi sa njom.. sada je uletio i Marchisio, sigurno velike zelje da se dokaze i da poboljsa svoju reputaciju na SP.. ako bude igrao pravu poziciju, a kod Lippija sigurno hoce, onda ima sigurno mjesto u prvih 11.. stvarno ni meni nije jasno zasto ce Legro ovdje? ali opet kad bolje razmislim nisu Cannavarno i Grossi bezveze nasli svoje mjesto u Juventusu preko ucenika Cire.. jer Lippi cijelo vrijeme uigrava svoju odbranu na nama.. zato je Legro tu uskocio jer se poznaje sa ostalim igracima odbrane.. citav zadnji red ( golman i defanzivci ) su Juventusovi.. zambrottu Juve proslavio i dao mu hljeb u ruke, dok je Criscito 50% 50% sa Genovom..

ako ne pozove Del Piera, gadno se zajebo!
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 feb 2010, 13:07

daffy@ a što to zambrota ne bi trebao biti pozvan u reprezentaciju :?: :?:
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 05 feb 2010, 14:07

daffy post ti je niđe veze, mnogo nonsensa ne znam gdje da počnem? objektivan si nema šta... čuj zambrottu i cassana ne treba zvati? pa koji je to desni bek bolji od zambrotte? cassana wtf? pa ponajbolji igrač italije zadnju sezonu. a treba zvati cannavara koji je smiješan igrač postao...napadači 'superjakog' cagliaria i catanie se šprdaju sa njime... zatim iaquinta... i sam si rekao prošlu sezonu je dobro odigrao a ne i ovu! što zbog povreda što zbog loše forme. izbor legrotaglie neću ni komentarisati, žali bože tog jednog mjesta šta su ga stavili u repku. vala bolje da balotellija stave umjesto njega bar će dobiti na iskustvu ne mora ni igrati lol. da zove del piera? :lol:
ali odavno je poznato da lippi zatvara oči pred talentima i sklon je starim istrošenim igračima koji su sa njim u dobrim odnosima iz dana kad ih je trenirao u juventusu a to isto vrijedi i za neke igrače milana (gattuso).

kako god navijat ću za italijane ali imaju vrlo lošu reprezentaciju. ako zakaže vezni red sa pirlom i de rossijem mogu se pušiti jer svi ovi napadači nisu tip igrača koji će iz ničega napraviti nešto. možda prolaz grupne faze i to je to za italijane i aktuelne šampione svijeta.

EDIT: milan je potpisao novi sponzorski ugovor sa Fly Emirates u vrijednosti od 60m eura. eto para za Džeku :mrgreen:
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 05 feb 2010, 14:33

pa prije si trebao canavara italik staviti, al nema veze, nije stvar ko je dobro igrao prošlu sezonu jer se svjetsko ne igra prošle szone već sad u junu, a taj iaquinta nije zabijo gola ima nekoliko mjeseci, a neće ubrzo ni zaigrati-znači forma mu je 0, takođe i camoranesi-slična situacija, al vjerovatno vicenco neće igrati u JAR-u, jer su trenutno Di Natale, Gilardino i Qugliarella mašine za njega. Ne znam što je odustao od Maggia iz napolia čini mi se da ga je zvao par puta, čini mi se sasvim dobar igrač.
očekujem da povede i Candrevu i De Cegliea na SP, nije da bi se iko iznenadio :roll:

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 05 feb 2010, 14:46

čudim se što nema borriella na užem spisku, možda će ga i pozvati a marco ima dobru sezonu i mislim da zaslužuje poziv. ali sad nešto kontam pa gdje je massimo ambrosini? najbolji i najkonzistentniji igrač milana zadnje 2 sezone? čovjek u sredini melje sve pred sobom a često asistira i poneki gol postiže. definitivno bi trebao biti pozvan ispred gattusa i perrotte. trenutno najbolji italijanski defanzivni vezni (pirla i de rossija ne smatram defanzivcima). montoliva također mora pozvati jer je u stanju da zamjeni pirla. neće valjda sebi dozvoliti da zavisi o raspoloženju pirla ko što je to slučaj sad s milanom :roll:
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 05 feb 2010, 14:50

Zanimljivo 100% je siguran Iaquinta iako je povrijedjen i poodavno nije dao gol a Toni-u mjesto zavisi od zdravstvene sitacije :? iako su obojica povrjedjeni .....a da ne govorim o Di Nataleu, Quaglarelli ili Matriu iz Cagliaria.... Pustite vi daffinja samo favorizira igrace juventusa, i da kojim slucajem Toni igra u juventusu bila bi obrnuta situacija...Sramota sto ni u krugu nema D.Santona koji je 100 puta bolji od Legrotaljea odnosno Grossa..a odbrana sa Cannavarom je smjesna.. A ustvari boli me briga itako Italija nece dogurati nidokle...
@forza Ambrossini mora igrati u juventusu da bi bio pozvan inace nista da zabije 100 golova i da nek Balotelli prihvati Ganu najbolje mu je

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 05 feb 2010, 15:08

za balotelija mu je razlog kao i za cassana-temperament, ali santon je mogao bar na klupi sjediti ipak bi mu to bilo vrijedno iskustvo, ali za prvu ekipu realno i nije, pa ni za inter nema još ni 15-20 utakmica odigranih. Sramota je da prvak italije nema reprezentativca

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 05 feb 2010, 15:30

lose lose . . .
fali mu tu jos panucci da kompletira savrsenu odbranu :roll:
moje licno misljenje je da bi trebali igrat nesta (ako planira povratak u repku) i chiellini uz jednog od dvojice iz barija kao back up. criscito, santon, zambrotta da se bore za bekovske pozicije.
vezni red de rossi, pirlo, ambrosini, marchisio, eventualno aquilani, montolivo i perrotta (ako anstavi ovako) koji je jedan od glavnih razloga dobre forme rome ;)
napad pazzini kao prvi i napadac koji je u najboljoj formi trenutno, rossi obavezno, gilardino, quagliarella, toni ako bude spreman, iaquinta (al' ni u kom slucaju kao prvi izbor)
eh sad sto se juventusovaca tice stvarno mi nije jasno to favoriziranje igraca jer realno gledano reprezentacija koja brani naslov prvaka svijeta NE SMIJE zavisiti od kluba koji je u katastrofalnoj formi . . . cannavaru svaka cast do sad sta je uradio al' on ne moze ispunit ono sto se od njega ocekuje, grosso isto tako, legrottaglie je zasluzio da se nadje na spisku isto koliko i ja sam a camoranesija sam zadnji put vidio da igra na FM o9

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 05 feb 2010, 19:32

onda se ostavi igrica i pocni gledati fudbal.. ista ta repka koja je bila sastavljena od Juventina je osvojila SP 06.. nesto se bunite, pa zaista nemoze Lippi pozvati brazilce ili argentince u nasu repku.. jer oni imaju svoju repku.. a to sto vi nemate Italijana u ekipama pa bi one najlosije stavili, samo da neko igra iz vaseg tima.. kakvi Cassano i Balotelli treba da dodju pa da se napravi odvratna atmosfera u ekipi.. zasto Iaquinta ne igra ove sezone? zato sto je od treceg kola povrijedjen, mislim da je to razlog.. a to sto vi ne pratite nase povrede je druga stvar.. da imalo znate o fudbalu, i da imate postovanja prema nekoj legendi imali bi prema Del Pieru.. nemoj te bezveze lupati tu svoje teorije, jednostavno nemate Italijana pa bi sad Milanezi ubacili nekakvog Boriella :lol: :lol: taj ima 28 godina i prvi put cujem za njega ove sezone.. ko je taj? haha.. Santon? momak koji nije los, nije **** kao Balotelli, ali jednostavno ne igra u interu, kamoli u repki.. jos uvijek je mlad ;)

slazem se oko Grossa i Legra.. to su botovi svoje klase i bez ikakvog razmisljanja bi ubacio Criscita i Bonuccia u tim.. a ne njih dvojicu..

@tony_morale prvo kada pogledas tekmu Juventusa onda pricaj nesto.. De Ceglie i ne igra kod nas osim kada nema povreda kao danas, a Candreva ce putovati 100%, jer mu je to Lippi rekao to prije nego je ovaj povezan sa Juventusom, zato sto momak igra drama i smireno.. sa obije noge puca podjednako..

svi su isto to govorili i prije 4 godine pa su pregrizli jezik ;)
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.