Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

posavac
Kontakt:

Re: Ćiro Blažević

Post Postao/la posavac » 02 dec 2009, 11:34

samadhi je napisao/la:
posavac je napisao/la:
bistricboy je napisao/la:mene samo interesuje ko je ovlastio BH fanatikose da nam biraju selektora?

Naki se skupili u Skandinaviji izabrali nakog vodu da govori u ime svih nas :evil: :evil:

Ko su ba oni da odlucuju?Mislim da navijaci iz BiH trebaju da se pitaju a ne oni

Od pocetka GAZIJA zauvjek GAZIJA
Apsolutno se slazem sa tobom,ima u BHF dobri momaka ali ovi iz vana sto vode grupu su mi vrlo sumnjivi za koga li oni rade.Sto se nefale kad su u Madarskoj marisali nase navijace koji nisu BHF kad su razbijali momcima bubanj kad su vatrogasci morali da intervenisu.Mislim da nas ima puno vise postenih navijaca koji navijamo od srca a ne ovi manipulisu djecom iz Bosne da prave nerede ko na kosevu a voda svoju guzicu sklonio u stranu to sam licno svjedok,i oni bi sad da mijenjaju i selektora.Ako zele smijeniti savez neka idu u Sarajevo i tamo prave probleme a ne nama na utakmicama.Mene ne interesira ko je selektor ja idem da podrzim repku kad igra da navijam za Bosnu a ne za Ciru,Kodru,...mislim da je dosta bhf neka se bave navijanjem kao i ostali a neka se nebave selektorom.
I naravno sta bi jubilarac bio da ne okusi trecu srecu. Ovako, reci cu i tebi ovako od srca, da imash tipicno seljacko razmisljanje. kako, pitat ces se? Pa fino brate, cim se pojavi neka grupacija sa vishe od pet insana, automatski radi za nekoga. Eh to povrsinsko razmisljanje je, haberu, seljacko. I kani se toga. Ako te ne interesuje ko je selektor Ciro, Kodro ili Hiddink, zbog cega, zaboga, si tako nervozan i palis topnistvom na navijace reprezentacije koji ne dodju na tekmu da bi se nazderali kospica, uz tursku zastavu ona ramenima? Zasto ti je bitno sto otjerase nam Ciromira, kad kazes a te ne interesuje ko je selektor? Logika, anyone?
Triput se javljas i svu trojicu nazivas seljacinama(seljacko razmisljanje)pa se pitam koje stvarno tu seljak.Drugo vidim da uopste neshvatas sta sam napisao.Ja ne branim Ciru neko samo govorim da jedna grupa(BHF) nemoze da mijenja i bira selektora gdje to jos ima u svijetu.Sto se tice navijanja jarane nemogu sa sigurnoscu reci ali smatram da sam puno vise navijao od tebe za ovu repku.Pratim je vec godinama ne propustam nijednu a idem i vani kad mogu i naravno sve o svom trosku.Navodim primjer Moldavije kad nas je bila saka jada tamo i kad je bilo rasulo u repki ja sam isao zbog navijanja zbog Bosne a ne zbog selektora,i nisam onaj koji dode ko u pozoriste,nisu samo BHF navijaci repke to hocu da kazem. Nemam ja nista protiv BHF ali imam pravo da sumnjam u pojedince kako sam i naveo,i da nije BHF bezgresan kako se zeli prikazati(primjer Madarske).BHF treba rascistit svoju avliju pa pricat o drugima.Za tvoju inf. i ja nosim sal BHF i podrzavam njihovo navijanje ali isti ste ko Ciro nevolite kritike.Za kraj jarane mislim da se i trebas malo kulturnije da izrazavas ne da ljude nazivas seljacinama pogotovo ljude koje i ne poznas koji su vjerovatno i stari od tebe kao ja.

Bosanceros1010
Kontakt:

Post Postao/la Bosanceros1010 » 02 dec 2009, 11:36

@ don ciro

Nisam jadan vec sam u pravu. Meni nikad nece biti jasno zasto krivite dijasporase. Nije mi jasno kakve veze imaju dijasporasu sa porazima ili pobjedama reprezentacije. Stvarno nevidim :x

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 dec 2009, 11:38

Evo novog interviewa od Cire za dnevniavaz, ko bih reko, da ce reci kako ce razmisliti o tome kada ce "poslusati" BHF. :D
Blažević: Glupost je da su mi nudili 500.000 eura za namještanje
Očekujem podršku Izvršnog odbora • Branim Ušanovića jer sam uvjeren da je nevin
Blažević: Zlonamjernici su izmislili moju izjavu

Selektor nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević bio je proteklih dana u centru pažnje. Od svađe sa Zvjezdanom Misimovićem, kladioničarske afere, uvreda koje je pretrpio u emisiji Federalne TV "60 minuta" i na kraju traženja ostavke od navijačke grupe "BH Fanaticos".

Špekulacije da mu je nuđeno 500.000 eura za namještanje susreta s Turskom u Zenici odbacio je bez razmišljanja.

- Takvo nešto odlučno demantiram. Neki zlonamjernici su mi podapeli sa mojom navodnom izjavom, a to je laž jer tako nešto nikada nikome nisam izjavio. To su gluposti. Ortodoksne gluposti. Ni Turci, a ni neka treća strana nisi nudili neku nemoralnu ponudu - rekao je Blažević na početku razgovora za "Dnevni avaz".

Šta ćete poduzeti nakon pisma "BH Fanaticosa" koji traže ostavku?

- Meni su navijači najvažniji i ko zna, možda postupim po njihovim željama, ali kada meni bude po volji. :lol: Međutim, moram im nešto reći, a to će ih još više ražestiti. Uz Muniba Ušanovića ću biti jer je nevin i makar mi to donijelo njihovu još veću antipatiju. Žao mi je jer vas ja volim i poštujem, ali to je tako.

Zašto ste toliko uvjereni u Ušanovićevu nevinosti i zbog čega ga toliko branite?

- Od Ušanovića nemam nikakve koristi. Ali, od djetinjstva sam stekao jednu ljudsku dimenziju da uvijek stanem uz nevine. Ja sam psiholog i poznajem ljude. On je kriv što voli život i pomaže ljudima. Sam sebi je najveći neprijatelj i žrtva je svoje budalaštine. Da on krade nekome pare i taji porez, to ne dolazi u obzir.

Ali, sud je tako utvrdio.

- Nepravomoćnom presudom. Siguran sam da će Ušanovićeva i Kureševa žalba biti usvojena i presuda poništena, te tako dokazana njihova nevinost, ali i nevinost cijelog Nogometnog saveza BiH.

U petak je sjednica Izvršnog odbora NSBiH u Sarajevu. Šta očekujete od tog sastanka?

- Očekujem da jedan drugome u lice kažemo sve što nas muči, a ne da pričamo po novinama. Podnijet ću izvještaj o utakmicama baraža s Portugalom.

Očekujete li podršku za nastavak saradnje?

- To niko ne zna. U tome je i zanimljivost tog sastava koji vodi naš nogomet. Nadam se, ipak, da ću dobiti podršku.

Koliko ste novca dobili od sponzora Nogometnog saveza BiH?

- NSBiH nije imao novca da me plaća, pa su u ugovor ugradili tu klauzulu po kojoj ja dobivam 70 posto od ugovora sa sponzorima koje dovedem. Doveo sam jednog koji je dao novac i to je "Konzum". Zato sam dobio 70 posto od 20.000 eura. Od "Forda" je reprezentacija dobila četiri automobila na korištenje. Mogao sam dovesti stotinu sponzora, ali nisam upravo zbog priča koje se mogu čuti, da sam se obogatio u Bosni.

Jeste li dobili procent i od ugovora sa "BH Telecomom"?

- Nemam 70 posto od tog ugovora. Međutim, kada sam dolazio sa čelnicima NSBiH dogovorio sam premiju ako izborimo baraž. Da sam im tražio milion, obećali bi da će mi ga dati. I sada nisu imali novaca za tu premiju nego su mi omogućili sponzorski ugovor da reklamiram "BH Telecom" koji će me na taj način isplatiti umjesto NSBiH.

Idete li u Volfsburg na razgovor sa Zvjezdanom Misimovićem?

- Idem. Ići ću i usput gledati i navijati za Volfsburg protiv Mančester junajteda u borbi za prolazak u drugi krug Lige prvaka. Mogu priznati da sam pogriješio i rekao što nisam smio za Misimovića. Srećom, pričali smo i spustili tenzije. Očekujem da nakon našeg susreta i razgovora u Volfsburgu potpuno nestanu.

Bakire, tvojoj emisiji niko ne vjeruje

Blažević je mnogo govorio o izdanju magazina "60 minuta" emitiranom na Federalnoj TV u ponedjeljak.

- Mom prijatelju Bakiru Hadžiomeroviću šaljem poruku da je on i dalje moj prijatelj, ali da njegovoj emisiji niko ne vjeruje jer su dezinformacije koje emitira kompromitirale magazin "60 minuta". Da mu se vjeruje, pola BiH bi bilo u zatvoru, pa i ja. Neka me pozove u iduću emisiju da razgovaramo licem u lice, uživo.

Bakire, sedam dana ranije si me pozivao da ostanem, a sada me tjeraš. Šta se promijenilo u tih sedam dana? Molio si me da tvoje saradnike dva puta vodim s reprezentacijom o trošku Saveza, a nisam ni sanjao da će praviti emisije koje će rasturati svetinju zvanu reprezentacija BiH. O trošku Saveza su snimali tako gnusne priloge i sada me s razlogom prozivaju i nabijaju mi na nos ovi moji iz Izvršnog odbora.

Pitaš zašto vodim sina, vodio bih i tvog da si me pitao baš kao što sam i vodio i tvoje "sinove" u Estoniju i Portugal.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 02 dec 2009, 11:38

cole-ch je napisao/la:Buhahahahahaa, Fanaticosi oterali Ciru, Buhahahahahaha.

Ciro, ako odlazis zbog tih "navijaca" znaj da nisi nikakav covek, i znaj da te momke u svojoj kuci niko za nista ne sljivi, a kamoli na javi.

Ciro ostani ili nadji drugi razlog odlaska, da ne bi bilo Ciro pe*eru!
Daj kakvi fanatikosi, gdje je glas vecine, hajmo i mi onda poslati pismo...
Imamo najboljeg trenera ikad na klupi...pogrijesio je jedino u zadnjoj utakmici, ali nije se moglo vise bez par igraca, a vi bi da ga tjerate!
Onda vi dovedite trenera glupani jedni!Sta vi zelite?Zelite da vam dodje branimir tulic, da pocnemo gubiti, pa da vi mozete palit baklje, pa neka nas izbace u zadnju jakosnu grupu sa lihtestajnom!
Dzaba vam da citav brisel upalite, onu gamad nemozete otjerati!
Ja zelim gledati nase zmajeve na prnenstvima, a ne gledati CNN vijesti o upaljenom stadionu, sukobu navijaca...
DAJ NEKO ANKETU DA POSTAVI!
CIRI:
- za ostanak
- za odlazak
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 02 dec 2009, 11:39

posavac je napisao/la:Nemam ja nista protiv BHF ali imam pravo da sumnjam u pojedince kako sam i naveo,i da nije BHF bezgresan kako se zeli prikazati(primjer Madarske).BHF treba rascistit svoju avliju pa pricat o drugima.
Opet ti poput Radonjcica bacas kosti sitim kerovima. Sta je bilo u Madzarskoj?
93,4 % " !!!

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 02 dec 2009, 11:40

Bosanceros1010 je napisao/la:@ don ciro

Nisam jadan vec sam u pravu. Meni nikad nece biti jasno zasto krivite dijasporase. Nije mi jasno kakve veze imaju dijasporasu sa porazima ili pobjedama reprezentacije. Stvarno nevidim :x
Jadan si... :mrgreen: Ciro i repka mogu bez grupe koja se zove BHF.ko navija za BIH nedijeli se po ko kakvim grupama..dijaspora o ovi sto zive u Bosni mogu skupa pdrzavati,navijati raditi u projektu repke BH a ne da je ruse neki BHF..zar ne :?:

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 02 dec 2009, 11:42

Ada je napisao/la:
cole-ch je napisao/la:Buhahahahahaa, Fanaticosi oterali Ciru, Buhahahahahaha.

Ciro, ako odlazis zbog tih "navijaca" znaj da nisi nikakav covek, i znaj da te momke u svojoj kuci niko za nista ne sljivi, a kamoli na javi.

Ciro ostani ili nadji drugi razlog odlaska, da ne bi bilo Ciro pe*eru!
Daj kakvi fanatikosi, gdje je glas vecine, hajmo i mi onda poslati pismo...
Imamo najboljeg trenera ikad na klupi...pogrijesio je jedino u zadnjoj utakmici, ali nije se moglo vise bez par igraca, a vi bi da ga tjerate!
Onda vi dovedite trenera glupani jedni!Sta vi zelite?Zelite da vam dodje branimir tulic, da pocnemo gubiti, pa da vi mozete palit baklje, pa neka nas izbace u zadnju jakosnu grupu sa lihtestajnom!
Dzaba vam da citav brisel upalite, onu gamad nemozete otjerati!
Ja zelim gledati nase zmajeve na prnenstvima, a ne gledati CNN vijesti o upaljenom stadionu, sukobu navijaca...
DAJ NEKO ANKETU DA POSTAVI!
CIRI:
- za ostanak
- za odlazak
tako je ;) ....ajmo anketa pa makar ovdije na forumu..moram poslati pismo mi..nemoze nam grupica BHFpickica nista

Bosanceros1010
Kontakt:

Post Postao/la Bosanceros1010 » 02 dec 2009, 11:43

@ don ciro

BHF = Dijaspora?
Haha sad si se sje-bo

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 02 dec 2009, 11:44

Bosanceros1010 je napisao/la:@ don ciro

BHF = Dijaspora?
Haha sad si se sje-bo
80% :mrgreen:

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 02 dec 2009, 11:48

Daj ko moze otvoriti temu sa upitnikom, ja nemogu naci ove upitnike :)
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.

Bosanceros1010
Kontakt:

Post Postao/la Bosanceros1010 » 02 dec 2009, 11:52

Ma samo vi tako nastavite, otjrajte i fanaticose, ostat ce samo selma bajrami i naser oric da navijaju.
Fanaticosi imaju pravo da misle sta zele i imaju argumente za to. I mogu ti reci da oni nisu nikoga nevinog napali osim Usanovica ;) Tebi ako se pise pismo, slobodno ga napisi i posalji ciri. ;)

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 02 dec 2009, 11:53

Daj neka neko napravi temu...Ciro da ostane o da ode???bas da vidimo sta na formu Sportsport misle ima nas vise nego BHF :lol:

kriska
Kontakt:

Post Postao/la kriska » 02 dec 2009, 11:53

Ciro dipler stari.... prvo kriv nadarevic, pa miske, pa bhf, a jedino on ostaje...a voli i munju i ostale postene ljude koje svi bezveze napadaju, a oni samo ne znaju koliko ima ugovora, do kad vaze, ma to mi trebamo znat...

i da organizujte na forumu navijacku grupu... bas je to lako, ma sitnica... probajte pa da vidimo... ako budete jaki i vas glas se bude daleko cuo, mozda se isclanim iz BHFa pa predjem kod vas... javite ako trebate prijedloge za imena... ;)

pozdrav
Zadnja izmjena: kriska, dana/u 02 dec 2009, 11:57, ukupno mijenjano 1 put.

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 02 dec 2009, 11:55

Bosanceros1010 je napisao/la:Ma samo vi tako nastavite, otjrajte i fanaticose, ostat ce samo selma bajrami i naser oric da navijaju.
Fanaticosi imaju pravo da misle sta zele i imaju argumente za to. I mogu ti reci da oni nisu nikoga nevinog napali osim Usanovica ;) Tebi ako se pise pismo, slobodno ga napisi i posalji ciri. ;)
Usanovic je dobio kaznu..i tacka..al izgleda se on opet vrti i vrti.. :mrgreen: :mrgreen: argument BHF je uvijek isti tako ce bi bilo da i Barbarez preuzme repku i postavi neke pomocnike ljude oko sebe,nebi ni on valjao..nasli bi oni neke stvari.. :lol:

posavac
Kontakt:

Post Postao/la posavac » 02 dec 2009, 11:57

ambrozija je napisao/la:
posavac je napisao/la:Nemam ja nista protiv BHF ali imam pravo da sumnjam u pojedince kako sam i naveo,i da nije BHF bezgresan kako se zeli prikazati(primjer Madarske).BHF treba rascistit svoju avliju pa pricat o drugima.
Opet ti poput Radonjcica bacas kosti sitim kerovima. Sta je bilo u Madzarskoj?
Prijatelju ti hoces da vjerujem vise tebi nego svojim ocima.Pa u Madarskoj je BHF napao na tribinama nase navijace koji nisu iz BHF ja sam se sa djecom morao da sklanjam na drugu stranu(iza gola).Znaci imate probleme u svom clanstvu,osim ako ne podrzavate nasilje.

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 02 dec 2009, 11:57

Bosanceros1010 je napisao/la:Ma samo vi tako nastavite, otjrajte i fanaticose, ostat ce samo selma bajrami i naser oric da navijaju.
Cuj otjerat ih, pa za reprezentaciju se navija srcem, ako oni ne zele da navijaju za reprezentaciju...vozdrav!
Oni imaju pravo da misle, ali isto tako, nama (vecini) niko nemoze da uskrati ista prava i misli!

kriska
Kontakt:

Post Postao/la kriska » 02 dec 2009, 11:58

jest napao.... samo sto ti ne znas koga i zasto.... tebe niko ni pogledo nije 100%...

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 02 dec 2009, 12:00

Ada je napisao/la:
Cuj otjerat ih, pa za reprezentaciju se navija srcem, ako oni ne zele da navijaju za reprezentaciju...vozdrav!
Oni imaju pravo da misle, ali isto tako, nama (vecini) niko nemoze da uskrati ista prava i misli!
Ma BHF zele samo da su u paznji..odavno nisu..pa su morali pisati ko kakva pisma..sramotno..obracaju se u pismu u ime naroda navijaca BH.. :lol: :lol:aaaaaaaaaaaa

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 02 dec 2009, 12:01

don Ciro je napisao/la:Daj neka neko napravi temu...Ciro da ostane o da ode???bas da vidimo sta na formu Sportsport misle ima nas vise nego BHF :lol:
Naravno da ima, kad su svi bubuljicari kao i ti, imas li licnu :mrgreen:

Bosanceros1010
Kontakt:

Post Postao/la Bosanceros1010 » 02 dec 2009, 12:02

@ don ciro

Pa kako da im nece biti uvijek isti argument kad uvijek isti lopovi vode savez? Jel ti mislis da bi bilo normalno da oni prihvate to? i da odustanu od te borbe? ti si obicni debil i karadzica da ti stave u savez nebi se pobunio.
Ciro ce ostati i savez sa njim, al cemo izgubiti onog Seferovica i sve mlade igrace koji igraju po drugim zemljama, jer saveza boli ki-ta za njima. Savez krade i rasturi BH Nogomet a ti pljujes po fanaticosima. Jadan si !

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.