Postao/la paolomontero » 09 feb 2012, 13:06
Nakon jučerašnje utakmice Martin Caceres dao je kratak intervju za RaiSport i prokomentarisao rezultat ostvaren u Milanu.‚‚Ne dešava se svakog dana da debitujete i date dva gola Milanu na San Siru..." ‚‚Veoma sam srećan zbog sebe i zbog tima i zbog navijača. Ovo je veliko zadovoljstvo."
‚‚Stigao si nedavno ali čini se da si se odlično uklopio u Conteov koncept..."
‚‚Da, ali lako je uklopiti se u ovakvu ekipu. Snalazim se veoma dobro u onome što zatraži trener."
Vrijednost Antonia Contea kao menadjera pokazana je rezultatom ali i riječima koje je rekao poslije tekme.
Posebno njegov opis Caceresove izvedbe pokazuje njegov stav perfekcioniste. „Uživao sam kako je cijela grupa odgovorila u ovoj važnoj utakmici, posebno nova pojačanja i oni koji se ne koriste baš tako često. Ovaj susret pokazuje naš napredak, i jako sam sretan sa integracijom novih igrača. Medju posljednja tri dolaska, Borriello je imao najmanje problema, jer on sa nama radi mjesec a Padoin je znao moj sistem jer sam ga vodio u Atalanti. S taktičkog gledišta, Caceres treba poboljšati svoj defanzivni pristup, a što se tiče ofanzivnog stava, možemo biti zadovoljni...“zaključio je menadjer sa osmijehom.
„Današnja utakmica je dokaz onoga što smo radili od početka sezone.Postoji puno posla iz ovog tima, jer smo večeras promijenili nekoliko aspekata u odnosu na utakmicu protiv Siene, i ovo sve ne bi bilo moguće bez velike predanosti svih momaka. Ovaj tim pokazuje entuzijazam i ima igrače koji i dalje žele da sanjaju i koji znaju da ako žele da se snovi ostvare jedini način je rad. Zahvaljujem igračima od srca, osobito na njihovoj dostupnosti koji pokazuju od samog početka u ljetnom kampu.“
Posebno priznanje i za Giaccherinia:“Njegovo najbolje oružje je njegova dinamika. Medjutim, on je i tehnički i taktički pametan. On je dobro integriran u Juve i to mi daje veliko zadovoljstvo jer pronalazak ovakvih igrača je dobro čime se pokazuje da angažovanje stranogo igrača od 30 milliona eura ne mora biti rješenje. Uvjeren sam da on ima prave kvalitete da cilja visoko a možda u junu bi mogao biti i pravo iznenadjenje.“
Pobjeda od 2-1 je veoma dobar rezultat, posebno pred uzvrat, ali Conte poziva svoje momke na oprez. „Kvalifikacije su i dalje otvorene, jer je Milan tim koji je u stanju odigrati maestralno, pa mogu reći da ništa nije gotovo.“
Juventus je odigrao dobar meč, ali i mi smo bili poprilično dobri. Ipak, zabrinjava činjenica da smo drug gol primili veoma naivno.“
„Posle izjednačenja smo krenuli u ofanzivu, Juventus nas je kaznio iz kontre. Biće teško plasirati se u finale, ipak nećemo se predati do kraja.“ rekao je strateg rosonera. Allegri
opet conte hvali giaccherinia iako je objektivno dobro odigrao sinoc. Mislim da ce padoin igrati vise nego pazienza,sto je pokazao sinoc sa nekoliko poteza sto sam gledao na isjecku.nazalost nisam gledao utakmicu zbog struje,nije je na grbavici u jednom dijelu bili,ali mnogo smo jaki,i sto me posebno raduje imamo pobjednicki duh ove godine i veliki sirinu igraca. Pa ko bi jos mogao dobiti milana u milanu,bez glavnog igraca ove godine,marchisia. ne znam,samo ne treba da poletimo.imamo velike sanse ove godine da osvojimo seriu A,milan ce igrati i ligu prvaka, a 12 igraca im je povrijedjen.vrijeme je da se vratimo sa staze stare slave
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi