FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Daj boze da nam Nijaz Hastor ude u klub,jer tvrdim da sto se tice finansija sve bi brige bile rijesene,jer tako bogat covjek koji ima svoj privatni avion, za njega je dug Sarajeva presmjesan.I prije Blekica se on spominjao kao predsjednik Sarajeva ,ali cisto sumnjam da ce on zeljeti ulagati svoj novac i trud,a da mu Baljak,Alihodzic,i Merdanovic rade u klubu sta hoce i da uzimaju 2-3 hiljade maraka. 

FCS-FCS,
Svaka cast za info. Sto se tice promjene istorije to ce ici malo teze jer nas jos ima sa dobrom memorijom koji smo bili fizicki prisutni i znamo sta je bilo. Nisam citao i nije misljenje nego sam bio. Tako da ublehe ne pale i to sam im rekao.
Kako ide sa sudskim tuzbama protiv lopova, ima li sta novo ?
Svaka cast za info. Sto se tice promjene istorije to ce ici malo teze jer nas jos ima sa dobrom memorijom koji smo bili fizicki prisutni i znamo sta je bilo. Nisam citao i nije misljenje nego sam bio. Tako da ublehe ne pale i to sam im rekao.
Kako ide sa sudskim tuzbama protiv lopova, ima li sta novo ?
da, da. potpuno se slažem, ali pod uslovom da ga privatizuje.ekii je napisao/la:Daj boze da nam Nijaz Hastor ude u klub,jer tvrdim da sto se tice finansija sve bi brige bile rijesene,jer tako bogat covjek koji ima svoj privatni avion, za njega je dug Sarajeva presmjesan.I prije Blekica se on spominjao kao predsjednik Sarajeva ,ali cisto sumnjam da ce on zeljeti ulagati svoj novac i trud,a da mu Baljak,Alihodzic,i Merdanovic rade u klubu sta hoce i da uzimaju 2-3 hiljade maraka.
obzirom da u ovom trenutku to zakonski nije moguće, sumnjam da će jedan iskusni privatizacijski vuk podizati vrijednost kompaniji koju želi kupiti za par godina. mnogo realniji je put srozavanja i obaranja cijene. to je onaj put kojim je krenula KK Bosna pod istom dirigentskom palicom. ko prati košarku zna šta to znači i kuda vodi.

cikac,
Dovoljno je da se kaze DinoK i kompanija. Isti je sablon bio i prije rata kad su papci htjeli pokupovati sve Energoinvestove firme na Stupu.
Dovoljno je da se kaze DinoK i kompanija. Isti je sablon bio i prije rata kad su papci htjeli pokupovati sve Energoinvestove firme na Stupu.
-
- Kontakt:
ne provaljuj se, kakvu materijalnu vrijednost ima fks osim visemilionskog duga, pravis se namjerno glup ili si zlonamjeran u smislu prenebjegavanja cinjenice da nijedan posten investitor u sport ne bi ulozio ni marke dok su baljak, alihodzic alfa i omega sto se tice distribucije para.cikac je napisao/la:da, da. potpuno se slažem, ali pod uslovom da ga privatizuje.ekii je napisao/la:Daj boze da nam Nijaz Hastor ude u klub,jer tvrdim da sto se tice finansija sve bi brige bile rijesene,jer tako bogat covjek koji ima svoj privatni avion, za njega je dug Sarajeva presmjesan.I prije Blekica se on spominjao kao predsjednik Sarajeva ,ali cisto sumnjam da ce on zeljeti ulagati svoj novac i trud,a da mu Baljak,Alihodzic,i Merdanovic rade u klubu sta hoce i da uzimaju 2-3 hiljade maraka.
obzirom da u ovom trenutku to zakonski nije moguće, sumnjam da će jedan iskusni privatizacijski vuk podizati vrijednost kompaniji koju želi kupiti za par godina. mnogo realniji je put srozavanja i obaranja cijene. to je onaj put kojim je krenula KK Bosna pod istom dirigentskom palicom. ko prati košarku zna šta to znači i kuda vodi.
Samo jedno pitanje...Nije mi jasno kakvi su ovo nasi prjesednici koji nemogu zamjeniti nekoga sto radi u klubu? Blekic se lagano izvuko...ma **** politiku. Hoce biti kakve titule ove godine ahha 

jesil ti lud?
ili se samo praviš lud?
samo ime FK Sarajevo vrijedi milione, ako imaš stvarnih para instituciju ne praviš od FK Olimpic, već od FK Sarajevo. uz to vjerujem da će se prvo ići na neku koncesiju oko stadiona (zato je tu uvaženi član, predsjednik općine centar).
pa nije bolan petnaestogodišnja borba u klubu zbog par hiljada maraka, to ovim pokemonima možete plasirati.
ili se samo praviš lud?
samo ime FK Sarajevo vrijedi milione, ako imaš stvarnih para instituciju ne praviš od FK Olimpic, već od FK Sarajevo. uz to vjerujem da će se prvo ići na neku koncesiju oko stadiona (zato je tu uvaženi član, predsjednik općine centar).
pa nije bolan petnaestogodišnja borba u klubu zbog par hiljada maraka, to ovim pokemonima možete plasirati.
-
- Kontakt:
po kojem istrazivanju fks vrijedi milione? stadion kao takav je apsolutno neisplativ u konstelacijama premijer lige i povremenih evropskih izleta. i da jasno mi je da 15 godisnja borba u klubu nije zbog par hiljada maraka, nego zbog udomljenja zahvalih stranackih uhljupa preko kojih se za male pare mogao prati veliki novac. ako ti to nije jasno, sifra baljak i afera cigare od strane kompanije moonlight. izgleda da si jedini pikachu ovdje ti.cikac je napisao/la:jesil ti lud?
ili se samo praviš lud?
borbadokraja je napisao/la:po kojem istrazivanju fks vrijedi milione? stadion kao takav je apsolutno neisplativ u konstelacijama premijer lige i povremenih evropskih izleta. i da jasno mi je da 15 godisnja borba u klubu nije zbog par hiljada maraka, nego zbog udomljenja zahvalih stranackih uhljupa preko kojih se za male pare mogao prati veliki novac. ako ti to nije jasno, sifra baljak i afera cigare od strane kompanije moonlight. izgleda da si jedini pikachu ovdje ti.cikac je napisao/la:jesil ti lud?
ili se samo praviš lud?
Trebao si procitati neki od clanaka Slobodne Bosne i da vidis koliko samo vrijedi zgrada cij je vlasnik F.K.Sarajevo a koja se nalazi u epicentru Sarajeva ,da ti se od cifre zavrti u glavi,a da od samo dobijenog novca napravis dvije Grbavice.Ipak od privatizacije ce imati kupci itekako koristi jer je zgrada f.k.Sarajeva mnogim jako interesantna!

hahaha.
već sad imamo lika koji tvrdi da fk sarajevo ništa ne vrijedi. odlično, sretno vam u kampanji.
vjerovatno tako nije vrijedio ni TAS, ni preventova fabrika... čestitam.
već sad imamo lika koji tvrdi da fk sarajevo ništa ne vrijedi. odlično, sretno vam u kampanji.
-
- Kontakt:
zgrada u titovoj uopste nije u vlasnistvu fks, izvoli do suda pa provjeri, a i sumnjam da se od zgrade cca 500m2 moze tako nesto napraviti.
Trebao si procitati neki od clanaka Slobodne Bosne i da vidis koliko samo vrijedi zgrada cij je vlasnik F.K.Sarajevo a koja se nalazi u epicentru Sarajeva ,da ti se od cifre zavrti u glavi,a da od samo dobijenog novca napravis dvije Grbavice.Ipak od privatizacije ce imati kupci itekako koristi jer je zgrada f.k.Sarajeva mnogim jako interesantna!
Zadnja izmjena: borbadokraja, dana/u 23 nov 2010, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
ti fakat lud, hajde reci koju materijalnu vrijednost ima fks, doduse ima onu nematerijalnu u onih 2000-3000 pokemona kako ih ti nazivas, koji uvijek ostavljaju svoje vrijeme i novce za utakmice fks, moram priznati da ne znam koliko je to u parama, pa to kompariraj sa dugom od vise od 3 miliona.cikac je napisao/la:hahaha.
Isto tako sam ja govorio i vama ali vi ne zelite da slusate. Amar Osim je LOPINAS i kriminalac koji sa sportom nema previse dodirnih tacaka. Kod njega se sve svodi na pare, prijetnje igracima, placanje sudija, dogovore utakmica... zato taj lik nikada nece biti trener neke druge ekipe, a sve eventualne 'ponude' ce 'dzentlmenski' odbiti. Ali, vi svoje pa svojePL BiH -1 je napisao/la:Ne znam da li su navijaci FK Sarajeva gledali sinoc posto su ovo vec sitni jutranji sati Amara Osima na TVSA. Ako ste to gledali mogli ste vidjeti da je u jednom dijelu razgovora pricao i o FKS. Onako profesionalno nahvalio je igrace Sarajeva za sjajnu atmosferu medju igracima a najvise toga ide na racun Mirzi Varesanovicu.
Ovdje citam svakakve gluposti jer ste jos pod nekim dojmom Blekica koda vam je Torabi sihire postavio. Igraci su gladni a bore se za titulu tjeranjem Varesanovica pored uzasnoga financijskoga stanja imali bi uzasnu atmosferu medju igracima. I jedini razlog zasto mnogi igraci ne idu na arbitrazu je upravo zbog Varesanovica.
Ipak Zijo ima veoma jak lobi i utjecaj tako da se jos cesto ovdje provuce njegove ime ispada Zijo veci i od kluba i od igraca i od navijaca.
Destrukciju u klubu ce napraviti navijaci i "prijatelji" kluba. Ovo dobro zapamtite.

P.S. i da, veliki je mirzin haver

za razliku od tebe ili tvojih nalogodavaca, ja nemam nikakav uvid u papire o imovini kluba.borbadokraja je napisao/la:ti fakat lud, hajde reci koju materijalnu vrijednost ima fks, doduse ima onu nematerijalnu u onih 2000-3000 pokemona kako ih ti nazivas, koji uvijek ostavljaju svoje vrijeme i novce za utakmice fks, moram priznati da ne znam koliko je to u parama, pa to kompariraj sa dugom od vise od 3 miliona.cikac je napisao/la:hahaha.
međutim, imam zdrav razum koji mi govori da klub itekako vrijedi. isto kao što vrijede ili su u svakom trnutku vrijedili i hajduk, dinamo, partizan, zvijezda, chelsea... ne treba biti previše pametan pa da to skontaš.
i molim te, nemoj sada da me etiketiraš kao neprijatelja navijača, ta taktika je već ishabana dovoljno. nisu pokemoni svi na stadionu, već je samo pokemonima ovdje dozvoljeno da ostavljaju komentare. ostali su ušutkani na prvu.
uostalom, već sam rekao "sretno". ja se ne mislim ubjeđivati niti imam nešto od toga. iznio sam svoje viđenje i to je to.
-
- Kontakt:
ko su moji, a ko su tvoji nalogodavci? ovi ostali klubovi su na vrijeme doveli prave ljude i valorizovali svoju vrijednost, materijalnu ili nematerijalnu, tj. barem su imali kapital u igracima, ni ti ne trebas biti previse pametan pa da skontas da tako nesto fks ne posjeduje.za razliku od tebe ili tvojih nalogodavaca, ja nemam nikakav uvid u papire o imovini kluba.
međutim, imam zdrav razum koji mi govori da klub itekako vrijedi. isto kao što vrijede ili su u svakom trnutku vrijedili i hajduk, dinamo, partizan, zvijezda, chelsea... ne treba biti previše pametan pa da to skontaš.
i molim te, nemoj sada da me etiketiraš kao neprijatelja navijača, ta taktika je već ishabana dovoljno. nisu pokemoni svi na stadionu, već je samo pokemonima ovdje dozvoljeno da ostavljaju komentare. ostali su ušutkani na prvu.
uostalom, već sam rekao "sretno". ja se ne mislim ubjeđivati niti imam nešto od toga. iznio sam svoje viđenje i to je to.
kako te ja etiketiram? mislim da ti u tom smislu nisam nista rekao niti mislim, ostali su usutkani prvenstveno argumentima, valjda ces i ti.
drago mi je da si podijelio svoje vidjenje sa nama, pritom ne obarajuci ni jedan od navedenih protivargumenata.
borbadokraja je napisao/la:zgrada u titovoj uopste nije u vlasnistvu fks, izvoli do suda pa provjeri, a i sumnjam da se od zgrade cca 500m2 moze tako nesto napraviti.
Zgrada je u vlasnistvu Sarajeva i koristimo je nekih 60 god.,a da je teko u Slobodnoj Bosni se kaze da je vec spremna urbanisticka za gradnju jos par spratova ,gdje bi klub to koristio kao fitnes salu,restoran za igrace,sobe za spvanje igraca,kao savremenu klupsku ambulantu itd ,te bi uz Siroki imali jedno od najbolji uslova za fukcioniranje kluba.
I neko normalan misli da bi taj projekat oko nadogradnje zgrade mogli finalizirati Baljak,Merdanovic i kompanija.
Ljudi u prosjeku u prostorijama kluba provedu dnevno po 3 sata,a pojedinci tipa Basica u klub ne dodju po 3-4 dana uopste.
Ko ne vidi koji je to javasluk,neznanje,amaterizam i njihov licni financijski profit ( za taksi prevoz i cijenu promocija sta god da to znaci potrosili su preko 120.000KM
) onda je slijep ili zlonamjeran u kontekstu buducnosti Sarajeva.
Blekic je nebitno ime,bitan je pokusaj promjene nacina njihovog "rada",rasipanja novca ,aljkavosti i nesposobnosti.
A to sto se grcevito brane i drze u foteljama...pa logicno je plata po 2000(kako to da njima ne kasni plata a igracimA KASNI?) i jos dosta novcane dobiti od duplih stampanih karata koje se ne oporezuju,kao i bjanko bez odstete izdatih ispisnica iz kluba u proteklih 6-7 godina barem 10-15 igraca koji kasnije njima uplate svotu za taj potpis i sl. i dr.
Samo nas vi,navijaci drugih klubova ,nemojte braniti i nesto kao savjetovati...gledajte svoja posla,a mi cemo se izboriti za svoje Sarajevo
Ljudi u prosjeku u prostorijama kluba provedu dnevno po 3 sata,a pojedinci tipa Basica u klub ne dodju po 3-4 dana uopste.
Ko ne vidi koji je to javasluk,neznanje,amaterizam i njihov licni financijski profit ( za taksi prevoz i cijenu promocija sta god da to znaci potrosili su preko 120.000KM

Blekic je nebitno ime,bitan je pokusaj promjene nacina njihovog "rada",rasipanja novca ,aljkavosti i nesposobnosti.
A to sto se grcevito brane i drze u foteljama...pa logicno je plata po 2000(kako to da njima ne kasni plata a igracimA KASNI?) i jos dosta novcane dobiti od duplih stampanih karata koje se ne oporezuju,kao i bjanko bez odstete izdatih ispisnica iz kluba u proteklih 6-7 godina barem 10-15 igraca koji kasnije njima uplate svotu za taj potpis i sl. i dr.
Samo nas vi,navijaci drugih klubova ,nemojte braniti i nesto kao savjetovati...gledajte svoja posla,a mi cemo se izboriti za svoje Sarajevo
uopšte ne kažem i ne mislim da bi ova dosadašnja garnitura bila u stanju išta napraviti. oni su skontali vrijednost kluba davno i davno počeli raditi na tome da se okoriste. samo što nisu bili sposobni ni kvalitetno da iskoriste svoju poziciju, nego se samo brukaju i blate ime kluba (da ne koristim teške riječi o krađi).
ali, ipak, ni ovo kuda sad idemo nije mnogo drugačije. samo je shvaćena snaga mase, navijača i internet foruma. i to je nešto, i moram reći da cijenim trud, ali ne i namjeru.
ali, ipak, ni ovo kuda sad idemo nije mnogo drugačije. samo je shvaćena snaga mase, navijača i internet foruma. i to je nešto, i moram reći da cijenim trud, ali ne i namjeru.
Konacno jedan upucencikac je napisao/la:Pa čitav ovaj show i jeste napravljen da nam Hastor dođe kao spasioc i da uloži 200 milja, a izvuče 250. samo, da je to tako jednostavno u bh. sportu, svako bi uložio 200 milja, a izvukao 250. katastrofe se i dešavaju onda kada ne teče sve onako kako je planirano, a najviše će zaplatiti oni koji vole ovaj klub.FCS-FCS je napisao/la:.jedna firma sa zavidnom reputacijom ulazi u klub ali cisto na business osnovama , ulozim 200 milja eura izvucem 250..sto je normalno. Bilo je lesinara (mislim na firme) koje su pokusale u ovoj situaciji kurvanjski hajrovati sa kamatama od 15 i 18 %...naravno da se nije pristalo na to.
Jos nista nisam cuo za Baljka-zvaljka a cim nesto saznam postavljam
gledajući način na koji nam Hastor ulazi od osnivanja BP, preko rušenja stadiona pred skupštinu, ovog zadnjeg "medijskog spektakla" koji nam je priređen, pa na dalje... ne mogu reći da sam veliki optimista.
...hajde sad momci, zaradite platu, popljujte štrumfa i baljkovog pulena.

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 9 gostiju.