Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Arnelinho
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Arnelinho » 08 dec 2011, 13:09

-Paja je napisao/la:Je li i vi ostali topnici ovdje jedva cekate da gledate Nasrija u evropa ligi kod naseg omiljenog Vugde i kolege Hadzica? :lol: to nismo zadnjih sezona mogli gledati.
Nasri je flop. :mrgreen:

Inače, evo dolaze na vidjelo moje i tvoje riječi. :lol:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 dec 2011, 13:10

Arnelinho je napisao/la: :mrgreen: Evo baš čitam, ja se tih grupnih faza slabo sjećam, znao bi' se sjetiti meča, al' rasporeda tekmi i ljestvice nikako ( :mrgreen: ) kako je i te godine United bio u grupi sa Benficom i da je za njih baš na jučerašnji datum bila ta tekma presudna. :lol:

Historija se ponavlja ?! :mrgreen:

Inač, znalo bi se desiti da Arsenal dogura do finala i uopće ne mislim da su male šanse. Ukupno samo je Barcelona bolja od Arsenala, Bayern je tu negdje, možda korak ispred, a možda i nije, Inter da bi osvojio treba živnut, a Milan je slabiji. Znam ja da ćete mi sad napisati "A Zlatan?" i sl. al' vjerovatno vam je poznato, ako kažem, da Milan trkački ne može izdržati Arsenalov tempo. :mrgreen: Chelsea popravlja igru ,al' i dalje ne mogu i neće biti apsolutni favoriti, ako budu igrali protiv Arsenala, a R. Madrid je opasna ekipa. No, Real Madrid i Liga prvaka, zadnjih godina dva nespojiva pojma. :mrgreen: Ima i City imena. :oops: Favoriti bi bili, al' nisam siguran da bi 100% pobjedili. Jesam koga zaboravio ? :D Mislim da ne, da će se tražiti pobjednik u tom krugu. A postoji i vjerovatnoća da ih Arsenal zaobidje, pa da se medjusobno pokolju. :lol:

I da, polufinale :Arsenal-Napoli. 8-)
Prva tekma na Emiratima 1-0 za Arsenal, strijelac Arteta. Druga tekma u Napoliju (jel' se ono njihov stadion zove San Diego ? :? ) 0:0 -sudijska nadoknada, Santos pravi faul u 16-tercu. Iiiii....ostalo će biti 'istorija. Szczesny brani. :lol:

Dobar si, @Arnelinho. Sto ne znaci da si prorok.
Stadion se zove San Paolo iliti Sv. Pavle/Pavao. A tvoja reminisencija Villareala i obracuna Riquelme-Lehmann posle koje je igracina(Riquelme) propao, da bi se kloc (Jens) podigao nije potpuna dok ne saznas da penale u Napoliju pucaju Cavani i Hamsik. Obojica mase dosta (Hamsik ima 5/10, a Cavani 4/7) tako da je penal u 90om minutu za Napoli vise kazna nego nagrada. :lol:
Ali, tresnuce vas neko ranije. Real, Barca, Bayern, Milan su jaci od vas. Od Napolija, Intera, Levera, Francuza i ostalih ste bolji, sa Chelsea to je 50-50%, a jedino mi ovaj Zenit nit smrdi nit mirise. Svasta je moguce da se desi u snegovima Rusije.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 dec 2011, 13:49

MaGiCa je napisao/la:Stadion se zove San Paolo iliti Sv. Pavle/Pavao.
Znao sam da je neki svetac, samo nisam znao koji. :mrgreen:
MaGiCa je napisao/la: A tvoja reminisencija Villareala i obracuna Riquelme-Lehmann posle koje je igracina(Riquelme) propao, da bi se kloc (Jens) podigao nije potpuna dok ne saznas da penale u Napoliju pucaju Cavani i Hamsik. Obojica mase dosta (Hamsik ima 5/10, a Cavani 4/7) tako da je penal u 90om minutu za Napoli vise kazna nego nagrada. :lol:
Sulejmen je bio legenda, najludji golman ,koji je ikad stao medju stative. :lol: Nemoj tako, ne zaslužuje tu riječ -kloc. I za mene je kloc mnogo ko, al' jbg. veličine su veličine.Npr. Xavi u mom primjeru.

Aaaa, eto odlično. :lol: I vi bi (koliko znam ti navijaš za Napolitance ) a i mi bi profitirali. :D Zar ne bi potpis'o polufinale Napolija, da ti se ponudi ? :mrgreen:

A kako rekoh historija se ponavlja, a nekako mi je Napoli "najsličniji" Villarealu. Morao sam njega izabrati. Jedini drugi kandidat bi bio Guzen, al' Napoli je po meni sličniji.
MaGiCa je napisao/la:Ali, tresnuce vas neko ranije. Real, Barca, Bayern, Milan su jaci od vas.
Dobro, nijanse su u pitanju. Barca je ,kako rekoh, kompletno jača. Bolja i uigranija ekipa i bolja riješenja na svim pozicijama. Real prati maler, iako (kad sam ozbiljan) ne bih ga želio za protivnika. Mogao bi se proć' uz dozu sreće i savršenu partiju. A što se Bayerna tiče, mislim da imaju puno slabiju defanzivu od Arsenala. Nije ni Arsenal favorit, al' tu su negdje. Milan (iz nekog nepoznatog razloga) Arsenalu godi. :mrgreen: Kako rekoh, vjerovatno je stvar kondicije i trke.
MaGiCa je napisao/la:Od Napolija, Intera, Levera, Francuza i ostalih ste bolji, sa Chelsea to je 50-50%, a jedino mi ovaj Zenit nit smrdi nit mirise. Svasta je moguce da se desi u snegovima Rusije.
Evo recimo, radije bi Milan nego Inter. :lol: Napoli sam rezervis'o za kasnije, a Francuzi i ostali su male mace.

Btw. Ne znam zašto bi Zenit bio opasan ? Imaju 4-5 dobrih igrača, al' daleko su od ozbiljnijeg protivnika. Snijeg i ruski gerilci bi mogli biti opasni, al' ne vjerujem da jedna ozbiljna ekipa ne bi mogla izvući (makar) neriješeno iz Lenjingrada.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 dec 2011, 14:07

Na bazi cega Milan Arsenalu godi :?: Milan je ubedljivo najopasniji protivnik engleskih klubova uz Barcelonu, kroz istoriju. Eliminacije od Arsenala, UTDa i Tottenhama su dosle u fazi rekonstrukcije tima. Sada je taj tim gotovo kompletan. Ne vidim kako cete ih kompletne pretrcati. Boateng, Nocerino, Robihno, Abate mogu da se trkaju sa svima, Zlatan/Pato je CF (nije potrebno da rade puno), ostaje im samo da na zimu zatvore zadnjeg veznog (Montolivo/ Paulinho/ Fernandinho) i sasvim sigurno imaju vise opcija da vas ugroze, nego vi njih.
Sa druge strane, Inter je sve kontra od toga. Ovaj Arsenal moze da bude vrlo zayeban matchup za Inter i da vidimo jos jednu katastrofu, jer sredina terena i napad Intera jedva da postoje, a odbrana se vratila na nivo pre Mourinha. :roll:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 dec 2011, 14:35

Ne bih Intera jer je "zatvorenija" ekipa u poredjenju sa Milanom. Milanezi su vazda bili ofanzivni(ji), i priznaću ti, od "velike 4-ke" u Italiji meni najdraža ekipa.

Sad, ta faza rekonstrukcije i tako to, nije baš sve crno na bijelo. Abate mi se svidja (kao igrač :mrgreen: ) i on je jedini bek koji bi mogao (donekle) zatvoriti Arsenalova krila (odnosno, to dodje Arsenalovo lijevo krilo), al' bi na lijevom beku znalo biti problema (Walcott -Antonini ).

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 08 dec 2011, 15:11

ja kako sam skonto, santos će bit 3 sedmice out :(
Vođa zna.

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 08 dec 2011, 15:54

MaGiCa je napisao/la:Na bazi cega Milan Arsenalu godi :?: Milan je ubedljivo najopasniji protivnik engleskih klubova uz Barcelonu, kroz istoriju. Eliminacije od Arsenala, UTDa i Tottenhama su dosle u fazi rekonstrukcije tima. Sada je taj tim gotovo kompletan. Ne vidim kako cete ih kompletne pretrcati. Boateng, Nocerino, Robihno, Abate mogu da se trkaju sa svima, Zlatan/Pato je CF (nije potrebno da rade puno), ostaje im samo da na zimu zatvore zadnjeg veznog (Montolivo/ Paulinho/ Fernandinho) i sasvim sigurno imaju vise opcija da vas ugroze, nego vi njih.
Sa druge strane, Inter je sve kontra od toga. Ovaj Arsenal moze da bude vrlo zayeban matchup za Inter i da vidimo jos jednu katastrofu, jer sredina terena i napad Intera jedva da postoje, a odbrana se vratila na nivo pre Mourinha. :roll:
A sjecas se ti slučajno 2008 kad smo u potpunosti nadigrali milan u svim fazama nogometne igre,na emiratima su se provukli kroz iglene uši,pa nisu primili go,a na san siru smo bili još bolji i zasluženo prošli.Arsenal brzo stvara višak,brži su i to donosi prednost u odnosu na italijanske ekipe,tako da ne sumnjam da ce ponovo biti eliminisani ako izvučemo milan.
Barsalona i real su favoriti,a mi i bajern vrebamo priliku iz prikrajka,uz malo sreće može se i do finala doći što da ne?

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 08 dec 2011, 16:06

Ljepše bi bilo da izvučemo Bsel i da pokažemo Manchesteru kako se igra tovi takvih klubova :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 dec 2011, 16:45

ensadek je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Na bazi cega Milan Arsenalu godi :?: Milan je ubedljivo najopasniji protivnik engleskih klubova uz Barcelonu, kroz istoriju. Eliminacije od Arsenala, UTDa i Tottenhama su dosle u fazi rekonstrukcije tima. Sada je taj tim gotovo kompletan. Ne vidim kako cete ih kompletne pretrcati. Boateng, Nocerino, Robihno, Abate mogu da se trkaju sa svima, Zlatan/Pato je CF (nije potrebno da rade puno), ostaje im samo da na zimu zatvore zadnjeg veznog (Montolivo/ Paulinho/ Fernandinho) i sasvim sigurno imaju vise opcija da vas ugroze, nego vi njih.
A sjecas se ti slučajno 2008 kad smo u potpunosti nadigrali milan u svim fazama nogometne igre,na emiratima su se provukli kroz iglene uši,pa nisu primili go,a na san siru smo bili još bolji i zasluženo prošli.Arsenal brzo stvara višak,brži su i to donosi prednost u odnosu na italijanske ekipe,tako da ne sumnjam da ce ponovo biti eliminisani ako izvučemo milan.
Barsalona i real su favoriti,a mi i bajern vrebamo priliku iz prikrajka,uz malo sreće može se i do finala doći što da ne?
Pozivaj se ti opet na 2008., a ja bih da te obavestim da ni Fabregas, a ni Adebayor ne igraju vise za Arsenal. ;)
Da ne govorim da je Milan jaci za Ibrahimovica, T.Silvu, Robinha, Abatea Boatenga.
Ne bih ja bas voleo da izvucem rossonere u 1/8, da sam navijac Arsenala. ;)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 08 dec 2011, 16:49

Hajd mogu shvatit to pozivanje na Fabregasa al zašto na Adebayora ?! :o Pa ako nisiskonto RVP ove godine vjerovatno ruši rekord u EPL, al to je manje važno, bitno je da Adebayor igra, Bog zna više gdje.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 dec 2011, 17:12

GunnerS je napisao/la:Hajd mogu shvatit to pozivanje na Fabregasa al zašto na Adebayora ?! :o Pa ako nisiskonto RVP ove godine vjerovatno ruši rekord u EPL, al to je manje važno, bitno je da Adebayor igra, Bog zna više gdje.
Cekaj, jesu li ova dvojica "ubila" Milan ili nisu?
Mogu da se pozovem i na Flaminija koji je u dzep metnuo Kaku, ali necu - jer niti jedan, a ni drugi nece biti faktor u eventualnom dvomecu. ;)
Poenta je da je od tada pa do sada Milan postao ozbiljniji, a Arsenal manje ozbiljan faktor u LS. Italijani su pali i digli se, a Arsenal je u padu u odnosu na 2008. Uporedi rostere ova dva kluba onda i sada, pa ces to videti.
RVP nema sta da trazi u ovoj diskusiji. On je najbolji igrac ovog Arsenala, ali to ne menja stvari glede pada kvaliteta istog kluba.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2011, 17:32

evo malo sale..
...United are Red, City are Blue, They both outspent Arsenal, But Arsenal got through.. :lol: :lol:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 08 dec 2011, 21:29

nedim1993 je napisao/la:ja kako sam skonto, santos će bit 3 sedmice out :(
Da, nema ga tri sedmice! Nadam se da ce Wenger staviti Miquela na ljevi bek, posto nezelim gledati Djuru, a posebno ne (nedo Bog) Skilavog u prvoj ekipi Arsenala.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 09 dec 2011, 00:29

Kada gledamo ''roster'' od te 2008 i sad Arsenal je jaci za golmana, po svemu do sad prikazanom lijevog beka, defanzivnog veznog, centralnog veznog, desno krilo, spic a slabiji za samo Fabregasa, kako to bijase onda Almunia<Szczesny, Clichy<Santos, Flamini<Song, Jack, Adebawhore< Robin te Gervinho koji je meni bolje krilo nego Hleb, sto se tice odbrane desni bek je isti, Tv i Kos/Mert nisu nista losiji od Gallas/Toure s tim da imas ovdje 3 kvalitetna igraca za razliku tamo gdje imas 2, ne znam meni je ova ekipa jaca ..
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 09 dec 2011, 00:33

Jedno pitanje.

Šta je zajedničko Thierry Henryu, Tony Adamsu i Herbertu Champanu (sem da su obilježili po jedan period Arsenala) :?: :P :D

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 09 dec 2011, 00:40

Dobice statue???? :lol: :lol: :lol:
Adams je igrac koji je uspio osvojiti ligu u tri razlicite decenije, a Chapman je zasluzan za pola Arsenala, druga polovina ide Wengeru na dusu, a Henry je najbolji strijelac, to su mozda i 4 najvaznije osobe Arsenala..
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 09 dec 2011, 00:45

AllGunsBlazing je napisao/la:Dobice statue???? :lol: :lol: :lol:
Adams je igrac koji je uspio osvojiti ligu u tri razlicite decenije, a Chapman je zasluzan za pola Arsenala, druga polovina ide Wengeru na dusu, a Henry je najbolji strijelac, to su mozda i 4 najvaznije osobe Arsenala..
+Dein & Dennis i dobili smo ljude koji su napravili Arsenal. :) I Usmanov :mrgreen:

Da, pogodio si. Svaka čast. :)

Inače, simpLastično je da je Herbert (Chapman) igr'o za Tottenham. :lol: Doduše samo 2 sezone. :mrgreen: A i izumitelj je čuvene WM formacije, neki kažu pretečom današnje 4-3-3 (bilo je iza nje još faza, al' sve je poteklo od nje).

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 09 dec 2011, 01:09

Treb'o je i Bergkamp dobit statuu. Ali dobro to će se desiti kad poslije Wengera preuzme tim i osvoji treble. 8-)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 09 dec 2011, 01:16

Pa dobro toj listi ljudi ide i djed od Hill-Wooda on je i doveo Chapmana, i nije bio supak za razliku od njegovog unuka..
Celik!3,2,2.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 dec 2011, 13:08

AllGunsBlazing je napisao/la:Kada gledamo ''roster'' od te 2008 i sad Arsenal je jaci za golmana, po svemu do sad prikazanom lijevog beka, defanzivnog veznog, centralnog veznog, desno krilo, spic a slabiji za samo Fabregasa, kako to bijase onda Almunia<Szczesny, Clichy<Santos, Flamini<Song, Jack, Adebawhore< Robin te Gervinho koji je meni bolje krilo nego Hleb, sto se tice odbrane desni bek je isti, Tv i Kos/Mert nisu nista losiji od Gallas/Toure s tim da imas ovdje 3 kvalitetna igraca za razliku tamo gdje imas 2, ne znam meni je ova ekipa jaca ..
Ajd da je sve tako kao sto kazes, a nije (Clichy>Santos, Flamini=Song, recimo), ali nisi uporedio rostere Milana onda i sada. Primetices da je ovaj sada tim mnogo mladji i pokretljiviji od prethodnog, te da ima neuporedivo jaci napad.
Da zavrsimo diskusiju ovim, jer ne bi valjalo da se nastavljamo oko Milana na temi o Arsenalu. Arsenal ce proci u narednu rundu sigurno, osim ako ne nalete u 1/8 na Milana. To je moje misljenje, a vreme ce pokazati da li sam bio u pravu ili nisam.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.