FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 21 sep 2011, 10:59

Pozdrav kolege.

Dakle, iako kasnim, dat ću svoj komentar za moguće pojačanje u liku francuskog reprezentativca Florana Malude.
Onaj ko imalo zna i prati nogomet može reći da je ovo igrač koji ima 2 dobre osobine: to su brzina i tehnika.
No isto tako, ovom igraču fali ono što je najbitnije: ZNANJE. Takvih igrača ima više, a jedan primjer je Aron Lennon (igrač koji je veoma brz i dobre tehnike no nema ono najbitnije a to je znanje).

Zato kao moguće pojačanje svakako ne bih volio Maloudu (ili takve tipove igrača).

Malo da prokomentiram post starog mačka (bez uvrede naravno :D ):
secer je napisao/la:yebeno dobra utakmica za navijace bayerna i samo za navijace bayerna.
za nas, neutralne posmatrace zeljne dobrog fudbala, obicna uspavanka.
uz standardno odlicne riberija, kroosa i mulera, danas je i svinjcek odigrao odlicnu utakmicu.
kako samo zna oduzeti tempo i umrtviti igru :o svaka c ast.
prije se strahovalo i kod bajinog vodjkstva od 3:0 dok je hejnkesovom bayernu dovoljno 1:0 pa da tekmu mirno privedu kraju.
Čuj, ko te ne pozna čak bi ti povjerovao za drugi red odlomka....ali nas, ipak ljude koji te donekle poznaju (što se tiče Bayerna naravno ) jasno da ne možeš zavarati....

Švajni je ove sezone pravi Mittelfeld Boss, oder sogar der Leitwolf. Kako se samo bori, trči i igra jednostavno nevjerojatno za gledati. Jednostavno u ovakvom stanju najbolji vezni igrač svijeta poslije Xavia i Inieste. Da, otišao sam tako daleko i zaboravio na ostale vezne igrače koji su također vrhunski. No, ovaj momak trenutno igra bolje od svih veznih osim ove dvojice koji svaku tekmu igraju na visokom nivou (znam da se Iniesta ozlijedio prošli tjedan no to ne mjenja mišljenje).

Kratko i jasno: izgleda da je posložio kockice u glavi i ove sezone opet želi dokazati svoju klasu.

A sad malo na van Gaala. Da, upravo da podsjetimo što je on donio igri Bayerna u sezoni 09/10 i kako je to sve prolio u sezoni 10/11.

Znači, Bayern igra i dalje u formaciji koju je donio van Gaal. To je odlično. I dalje se igra na visoki posjed lopte što je super. I dalje se pokušava igrati atraktivno. Dakle, ovo su stvari koje je Bayern zadržao od van Gaala.

E sad, dolaskom novog trenera stvari su se naravno promjenile. Novi trener je na van Gaalovu filozofiju dodao neke nove stvari. Počela se igrati obrana, igra se ipak malo brže i okomitije nego prije.

Dakle, što sam ja htio reći ovim ponavljanjem jest: iako ga ne volim moram reći hvala velika van Gaal na novoj filozofiji koju si donio u naš klub.

Da nije tako tvrdoglav mogao je učiniti velike stvari. No nije samo tvrdoglavost koja ga je koštala dugoročnog uspjeha. Nije želio dalje razvijati svoj sistem igre. To je jednostavno činjenica. Mogao je godinama sjediti na Bayernovoj klupi.

Dalje, sada nakon 2 mjeseca Heynckesa na klupi Bayerna mogu reći samo: veoma sam sretan što konačno imamo trenera koji jednostavno SHVAĆA, RAZUMIJE, VIDI, PRIHVAĆA i PRIKAZUJE TO NA TERENU.

Evo što sam ja vidio što Heynckes radi bolje nego van Gaal, govorim za samu igru naravno.

Prvo i osnovno: u fazi obrane sudjeluju apsolutno svi igrači. Svako zna svoj zadatak = ključ uspjeha. Recimo, ako je lopta na desnoj strani kod protivnika staro je pravilo da se svi igrači pomaknu prema toj lijevoj strani terena. Vrhunski postavljeno od strane našeg trenera. U tom slučaju vezni su blizu jedan drugom, ovo je ključ za dobar presing. Automatski u trenutku kad desni bek ima loptu naši vezni su veoma blizu protivničkom desnom beku i stvara se gustoća. Naravno da je tako lakše uzeti loptu i krenuti u kontru.

Van Gaal je to dobro radio ali samo prvu sezonu. Ni dan danas mi nije jasno zašto to nije nastavljeno i drugu sezonu. Upravo kontra situacija je bila druga sezona = apsolutno neshvaćanje od moje strane prema van Gaalu.

Drugo, sama obrana je postavljena nešto dublje. Naši vezni čekaju na centru i ne napadaju prije centra. Ovim potezom se redovi primaknu jedan drugome i defnitivno je lakše našoj zadnjoj liniji.

Treće, kad mi imamo loptu STVARAMO FAMOZNE TROKUTE. Apsolutno sam iznenađen ovim potezom. TO je falilo van Gaalu. To je tako lijepo za vidjeti. Posljedica: niz kreativnih kombinacija opasnih po gol i naravno puno lakše zadržavanje lopte u našim nogama. Plus - lopta ne mora NUŽNO ići golmanu ako nas protivnik pritišće. Što je naravno posljedica trenerovog shvaćanja igre = trokuti.

Tu izričito moram spomenuti čovjeka koji ovu filozofiju savršeno prihvaća i shvaća a samim time on sam dolazi više do izražaja - Toni Kroos.
Van Gaal je imao svoju filozofiju igre koja je bila slijedeća: polušpica mora nužno biti na poziciji protivnčkog zadnjeg veznog, ona ne smije prilaziti po lopte prije nego Ribery i Robben naprave višak na svojoj strani!!!
To je iznimno lako bilo za vidjeti. Zato i nije postojala polušpica u drugoj sezoni jer protivnici (čitaj treneri) nisu baš toliko glupi. Zatvorili su jednog čovjeka bez problema, taj čovjek nije postojao u našem napadu prije nego bi krila napravila višak.

Dakle, situacija je sada drukčija. Kroos dakako prilazi po loptu i sudjeluje u igri. On najviše prilazi Riberyu i lako se vidi da to funkcionira ko po loju kad se na malom prostoru skupe znalci. Uz sve to, Kroos počinje igrati kako zna. No da ne bi bilo zablude: po meni, Bayernu fali prava 10-ka koja može u velikim utakmicama poslati protivnika u prazno i napraviti višak. Njemu fali brzine za najveće utakmice. Jer u najvećim utakmicama će protivnik duplirati krila i onda će trebati jedna polušpica koja će svojim potezom izbaciti zadnjeg veznog i napraviti višak: pojest ću svoje riječi ako me Kroos u nastavku sezone demantira u velikim utakmicama.

Četvrto, lako se vidi da i zadnji vezni sudjeluju u igri. Oni to moraju raditi. Moraju se nuditi i otkrivati. Opet, vidi se naš trener u tom pogledu. Odlično je pokazao Gustavu i Tymu da se moraju priključiti samoj igri.
Van Gaal je taj segment propustio - van Bommel nije sudjelovao u igri a niti Tymo kasnije i povremeno Gustavo. Kakav promašaj van Gaala. Njemu je u fazi građenja igre van Bommel bio PROMETNI POLICAJAC.

Peto, točno se vidi iskustvo i znanje trenera – u utakmici protiv Villareala kod rezultata 2-0 za nas, izvadio je Kroosa iz igre i ubacio Tymoschuka. Pravi potez trenera koji samo malo razmišlja. Podsjećam na utakmicu protiv Intera kad je to isto trebao napraviti van Gaal.

Šesto, rotacijski system.

Sedmo, igrači sada puno više prate Riberya kad ide u napad. Puno više ga prate Kroos i Švajni a za Lahma se zna. Normalno da je lakše Riberyu kad ima takvu pomoć. Da se podsjetimo da je Ribery igrao najbolje kad je iza sebe imao Lahma. Iako to nije krucijalno jer je Ribery u top formi ali imati jednog takvog igrača kao Lahma uz sebe znači ogromno. Plus, igrači u fazi napada imaju više slobode. Primjeti se to na Fronkovim igrama, je'l tako? A i Kroosovim?

Van gaal ih je sputavao u tome. Kod njega nisu imali ni malo slobode osim jednog igrača. Sve se to sada lijepo vidi kako igraju pojedini igrači kad nemaju omču oko vrata zbog neke pogreške što je bio slučaj kod van Gaala.

Dakle, trener je za sada svojim znanjem donio dosta sitnih promjena. Napredovali smo u svim pogledima a posebno u obrani, atmosfera je sjajna i to je također bitno. Opet svi igraju za jednog a jedan za sve. Što je najvažnije - BALANS je postignut što je najteže učiniti. Ovakvim shvaćanjem nogometa (čitaj trenera) možemo imati uspješnu sezonu.

Svi znamo da ćemo kad tad dobiti gol a poraz će isto doći i tu ne treba raditi dramu. Jednostavno će se oni dogoditi i nema potrebe za panikom. Kad će to biti je pitanje ali svakako da će utakmica protiv man citya biti najteži ispit. Ja dakako vjerujem da ih možemo pobijediti jer nisu u obrani posloženi kako treba, no vidjet ćemo.

E sad s druge strane se ne zavaravam da je to najbolja ekipa koju Bayern može imati. Jasno da nije. Ovoj ekipi fali još 3 kvalitetna igrača koja će podići razinu kvalitete, konkurenciju a samim time širinu. Ovo još fali.
Očekujem na zimu pojačanje u obliku Šakirija, Ryada Boudebouza ili Reusa što znači pojačanje na krilima.

Na ljeto je krucijalno da dovedemo klasnog stopera i jednu špicu jer Petersen mora učiti još barem godinu dana a pitanje je koliko mi možemo riskirati da u slijedeću sezonu uđemo samo sa jednom klasnom špicom. Petersen ima potencijala ali je pitanje koliko ga mi možemo čekati.

Naravno, očekujem da trener zadrži nivo igre kroz 80% sezone. To je stvarno teško za napraviti ali vjerujem u trenera. Kao što sam i rekao davno prije ovaj trener je mnogo toga promjenio u svojoj glavi i napredovao je veoma mnogo što se i vidi po samoj igri.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 sep 2011, 13:57

Stefan Effenberg je napisao/la:
E sad s druge strane se ne zavaravam da je to najbolja ekipa koju Bayern može imati. Jasno da nije. Ovoj ekipi fali još 3 kvalitetna igrača koja će podići razinu kvalitete, konkurenciju a samim time širinu. Ovo još fali.
Očekujem na zimu pojačanje u obliku Šakirija, Ryada Boudebouza ili Reusa što znači pojačanje na krilima.

Na ljeto je krucijalno da dovedemo klasnog stopera i jednu špicu jer Petersen mora učiti još barem godinu dana a pitanje je koliko mi možemo riskirati da u slijedeću sezonu uđemo samo sa jednom klasnom špicom. Petersen ima potencijala ali je pitanje koliko ga mi možemo čekati.

Naravno, očekujem da trener zadrži nivo igre kroz 80% sezone. To je stvarno teško za napraviti ali vjerujem u trenera. Kao što sam i rekao davno prije ovaj trener je mnogo toga promjenio u svojoj glavi i napredovao je veoma mnogo što se i vidi po samoj igri.
U suštini BAyernu nije potreban napadač ako dovede ofanzivca koji može igrati sve pozicije.Ja uz Petersena vidim i Mullera kao zamjenu za špicu jer je Muller to igrao protiv Schalkea kad je Petersen izašao i čak je na toj poziciji i dao gol.Nama su potreban dva prava pojačanja.Mislim da Uli u ofanzivi želi samo Gotzea i nikog drugog.Dalo bi se i pretplatiti samo da ga imamo u timu.Od štopera mislim da će se ići ili po Hummelsa ili po Howedesa koji su udarni tandem u reprezentaciji.BVB je u ne baš povoljnoj poziciji i po trenutnoj formi jako su daleko od Lp.

Gotze 35-38 mil eura
Howedes ili Hummels 25 mil eura

To je sve što bih doveo sljedeće ljeto.U tim bi ubacio Cana kao zamjenu za Tymoshuka i to je dobro popunjen kadar. Onda bih po potrebi mjenjao formaciju u 4-1-4-1:

--------------------Neuer--------------------

Boateng--How/Hum -Badsutuber--Lahm

-----------------Sweinsteiger---------------

Robben--Gotze-----------Muller--Ribery

--------------------Gomez--------------------

u slučaju povrede Gomeza to prelazi u 4-2-3-1:

Boateng--How/Hum--Badsutuber--Lahm

---------Sweinsteiger - Gustavo----------

Robben------------Gotze-----------Ribery

-------------Muller/Petersen---------------

Nema Riberya ili Robbena onda Gotze ide na krilo , a uskače Kroos.Mnogo opcija, a kvalitet tima neće padati.

Boateng--How/Hum--Badsutuber--Lahm

---------Sweinsteiger - Gustavo----------

Gotze------------Kroos-----------Ribery

-------------Muller/Petersen---------------

Tu su još Rafinha na beku, Can na zadnjem veznom, Contento, Breno, Alaba na krilu, golmani...
U slučaju povrede štopera Rafinha ide na beka, a Boateng na štopera.

Znam da se navijačima BVB-a neće svidjeti mogućnost odlaska Gotze u Bayern, ali ako se ne izbori LP to je izvjestan epilog.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 21 sep 2011, 15:14, ukupno mijenjano 3 puta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 sep 2011, 14:05

Thomas Muller: Trenutno kada ulazimo u igru imamo takav osjećaj kao da nam se ništa ne može priprječiti na putu. Razlog tome je to što znamo koliko smo jaki u obrani i da sigurno možemo krenuti ka naprijed. 8-) 8-)

Robben se ocekuje protiv Kusena, eh sad da li ce se reskirati i igrati s njim od pocetka ili zadnjih nekoliko minuta, ne znam. Postoji mogucnost da cak nikako ne zaigra, jer je City sljedeci na repertoaru, tri dana poslije meca sa apotekarima, pa bi se navodno mogao sacuvati za tu utakmicu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 sep 2011, 15:57

FRANK RIBERY je napisao/la:
Znam da se navijačima BVB-a neće svidjeti mogućnost odlaska Gotze u Bayern, ali ako se ne izbori LP to je izvjestan epilog.
To ćete vi izborit a mi nećemo :lol: :lol: :lol: . To se sezona igra samo 5-6 kola :?: :lol: To nama neko od prva 4 tima bježi nedostižnih 70 bodova :lol: , daj ba molim te. To mi igramo sa istom 11-orkom od prošle sezone( ne računam Sahina) pa nismo toliko dobri :lol: .
Rano je za bilo kakve planove za narednu sezonu druže moj.
Više volim činjenice nego neke pretpostavke, a oko 30 kola ćemo popričat o činjenicama ;) .
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Spartak
Kontakt:

Post Postao/la Spartak » 21 sep 2011, 16:00

Balkanski mentalitet busanja u prsa nakon par kola.
Realnost ni na vidiku.
Cekamo ekipu iz LP koja ima jake igrace da vidimo tu njihovu dominaciju.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 sep 2011, 16:16

Ljubomora je opasna bolest ..
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 21 sep 2011, 16:18

Neuer korak iza rekordnog Hildebranda

evo link ko hoce da malo vise procita o ovome :
http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_nje_news" onclick="window.open(this.href);return false;
PS: effenberg strasno dobre komentare pises , svaka cast ;)
takvi postovi istuskuju mnogo vremena ,znanja ,pismenosti strpljenja .. bla ,bla a ti izgleda sve imas ,vec duze vrijeme pratim ono sto pises , i red je da makar pohvalim ono sto radis ,jos jednom svaka cast ..
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 21 sep 2011, 16:30

U Bundesligi se zadnjih godina po jutru dan poznaje. Ekipe koje krenu lose na pocetku sezone imaju problema kroz citavu sezonu da uhvate ritam. Pogotovo ekipe koje su rastrkane na vise frontova.
Desavalo se i Bayernu, Stuttgartu, Werderu, Schalkeu, HSV i kome sve nije. Niko ne kaze da ce BvB imati losu sezonu i da se nece ugurati na mjesto koje vodi u LP, ali su najavili los pocetak to je jedini fakt prema kojem se moze suditi.
S druge strane Bayern je nagovjestio jako dobar pocetak sezone i niko se ovdje ne dize niti pokazuje nekakav Balkanski mentalitet. Mediji sirom svijeta pisu o Bayernovoj preporodjenoj igri i jasno se vidi da se ubacivanjem jednog ili dva dijamanta moze stvoriti jaka evropska ekipa.
S obzirom da Bayern gaji simpatije prema njemackim igracima trenutno su najpozeljniji igraci Hummels, Goetze, Hoewedes, Schurlle, Reus onda je sasvim logicno razmisljati da bi neko od njih mogao izabrati put Munchena. Medjutim, prije toga, kao sto kaze Rumenige, moraju se dogovoriti tri strane.
#divovi

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 sep 2011, 16:42

Semir bvb je napisao/la:
To ćete vi izborit a mi nećemo :lol: :lol: :lol: . To se sezona igra samo 5-6 kola :?: :lol: To nama neko od prva 4 tima bježi nedostižnih 70 bodova :lol: , daj ba molim te. To mi igramo sa istom 11-orkom od prošle sezone( ne računam Sahina) pa nismo toliko dobri :lol: .
Više volim činjenice nego neke pretpostavke, a oko 30 kola ćemo popričat o činjenicama ;) .
Gotze je već na radaru Hoenesa i bez obzira na vaše rezultate u ovoj sezoni vjerujem u Gotzeov prelazak u Bavarsku ipak je u duši bavarac. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 21 sep 2011, 18:38

wow, stefan. znamo da znas :D ali to nas ne sprjecava da te jos jednom pohvalimo, pogotovo nakon ovog posta koji je, barem za mene, beton i to onaj armirani :D svaka cast! tvoji postovi su pravo osvjezenje i prava je steta sto nisi redovniji na ovoj temi. sto se tice tvog zadnjeg posta, fascinira me to sto si u prilicno kratkom postu uspio opisati kompletnu gaalovu eru, pobrojati greske te navesti ono sto je uradio don jup. da, don je preporodio bayern.

ali, ali 8-) ne bi drug seco bio to sto jeste kad ne bi pronasao barem jedan djelic s kojim se ne slaze :P
Dakle, situacija je sada drukčija. Kroos dakako prilazi po loptu i sudjeluje u igri. On najviše prilazi Riberyu i lako se vidi da to funkcionira ko po loju kad se na malom prostoru skupe znalci. Uz sve to, Kroos počinje igrati kako zna. No da ne bi bilo zablude: po meni, Bayernu fali prava 10-ka koja može u velikim utakmicama poslati protivnika u prazno i napraviti višak. Njemu fali brzine za najveće utakmice. Jer u najvećim utakmicama će protivnik duplirati krila i onda će trebati jedna polušpica koja će svojim potezom izbaciti zadnjeg veznog i napraviti višak: pojest ću svoje riječi ako me Kroos u nastavku sezone demantira u velikim utakmicama.
kros je sa loptom na ´ti´, tj. zna sve: odlican tehnicar, odlican pregled igre, odlican sut(treba samo da ga krene, tj. da ´procepi´ i vjerujem da ce se nadavati golova). ok, mnogi ce reci kako mu fali brzina da bi bio odlicna desetka. hmmm, najbolje desetke koje je svijet upamtio uopste nisu bile brze.
dobro, mogu se sloziti da kros nije klasicna ´desetka´ nego da mu vise odgovara ´sestica´, pa cak i ´osmica´.
ali, zar jednoj vrhunskoj momcadi kakav je bayern uopste treba pojacanja u sredini :?:
misljenja sam da ne treba. dovoljno smo tehnicki, a bogami i trkacki potkovani tako da nema potrebe za nekim rezovima.
uostalom, po mnogima, barca je najbolji klub svih vremena, klub koji igra najljepsi fudbal, a nemaju klasicnu desetku. da se razumijemo, nisam od onih koji to govore, tj. za mene barca nije najbolji klub svih vremena niti igra najljepsi fudbal.
u modernom fudbalu nema klasicne desetke(organizatora ciji je zadatak da uputi sto veci broj upotrebljivih lopti u napadu. naravno, zanemarujuci defanzivu). u modernom fudbalu imaju slican zadatak ali na skroz drugom mjestu - upareni su sa defanzivnom sesticom. ofanzivna sestica postaje kreator igre tako da sredinu terena pojacavas samo u slucaju da ti nedostaje kvalitetan napadac ili kvalitetna krila. barcelona, mancester, arsenal i bayern - 4 top-kluba u kojim nema klasicne desetke(a ide im dobro, sto jes´, jes´ :lol: ).

sad, postavlja se pitanje kako popraviti bayinu igru, tj. kako postici da bajern bude jos ubojiti, jos opasniji :?
hmmm, vrlo lahko :!:
mnogi ce pomisliti da moramo odstraniti mr. großchancenkillera, tj. gomeza, a da nj. mjesto predje muller, dok bi se roben vratio na svoju poziciju. nije li tako? ne, nije :!:
manje - vise, svi znamo koje su to osobine koje krase vrhunskog napadaca, a to su: brzina, dobar sut, urodjeni osjecaj za loptu, tehnika, eksplozivnost itd. ali, svi zanemaruju jednu osobinu koja je, barem po meni, od krucijalne vaznosti. vrhunski napadac mora imati dozu sebicnosti. ostali igraci je ne smiju imati, bilo bi katastrofalno po ekipu, ali napadac mora. to su momenti koji odlucuju velike utakmice. to je vjecno pitanje po kojem se razlikuju vrhunski od prosjecnih napadaca: pokusati asistirati iz nezavidne poziciji rizikujuci gol, a samim time i prvenstvo, ili finale velikog takmicenja. ili ce se, pak, odluciti za sut. u teskim prilikama, kada su ti saigraci pokriveni pa samim ttim nemaju sansu za sut, vrhunski napadac se odlucuje za drugu varijantu.

mulera pratim od kad je po prvi put obukao crveni dres i mislim da je najbolji(najkorisniji) igrac na svijetu(nikada ne zakaze bez obzira radilo se o bl, cl, ep ili sp-u, ucestvuje u svakom bayinom golu, nosi preporodjenu njemacku reprezentaciju itd). da, djecak koji se u prvoj sezoni nametne u prvi tim diva kakav je bayern, djecak koji na smotri najboljih svoju ekipu nosi gotovo do kraja i biva prvi strijelac, djecak bezprijekornog ponasanja i cvrstog karaktera.
ali, i jedan muler ima problem koji mu ne dozvoljava da postane najbolji napadac na svijetu. muler nije sabican. ma, momak nema ni truna sebicnosti. zbog toga muler mora ostati na desnom krilu. izmedju ostalog i rafinji vise odgovara muler koji odlicno rjesava zadatke u odbrani, za razliku od robena na kojeg se rafo vec zalio :D

roben mora igrati umjesto gomeza! da, napraviti ono sto je barca napravila sa mesijem.
mislim da bismo bili daleko ubojitiji u napadu, da bismo kreirali mnogo vise sansi, postizali vise golova, bili pokretljiviji, brzi itd.

sto se tice gomeze, i na nj. treba racunati, tako da je don jupovo rotiranje nesto najbolje za sve igrace, ali vazne utakmice bi trebao pocin jati sa robenom. mrzi me ici u detalje. jbg., i ovo sam jedva :lol:
jah, moram vam prenjeti don jupovu izjavu nakon sto je gomez uvalio cetvorku.
za razliku od komentatora don jup nije bio odusevljen. rekao je kako su riberi i co. odradili sam posao te da je najlakse gurnuti loptu u mrezu, tj. da je gomez odradio najlaksi dio posla. bez obzira na sve, cova smatra da je gomez odlican igrac od kojeg ocekuje mnogo vise.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 21 sep 2011, 18:50

dakle 8-)

riberi-----------roben---------tetka mulija
-----------kros----------svajni--------------
-------------I-----gusta-----I----------------
lam------badstuber-----boateng------rafo
-------------------manuel--------------------

ekipa moze kompenzirati riberijeve nedostatke u odbrani. ali robenove I riberijeve, e to ne moze :D
ovo je ekipa koja bez vecih problema moze izaci na kraj sa arsenalom, celzijem ili sitijem. malih problema bi bilo sa mancesterom, dok bi bilo napeto protiv barce i reala. al´ da i njih moze tuc´, moze 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 21 sep 2011, 19:17

Posto vidim da svi pisu o pojacanjima koja bi hteli da vide u ekipi, da iznesem i ja svoje misljenje, sto u vezi toga, sto u vezi igre Bajerna.
Iako igramo odlicno, cini mi se da nam ekipa stoji previse pozadi. Jupu ne zameram nista, sem toga. Kada bi se svaka linija povukla malo napred. Cesto delujemo dosta povuceno. A inace ja bih pokusao formaciju 4-1-2-2-1 ili 4-3-3 (mada mu to dodje isto).
................neuer..................
raf.....boat...........badst....lam
.............gustavo...............
......kros..............svajni......
robb.............................rib
............mull/gomez............

A sto se tice pojacanja, jurio bih stopera ( Humels, Hevedes, Vertongen....)
Zadnjeg veznog (lasana diara, posto timoscuk ide siguno na kraju sezone)
Ofanzivni vezni (gece, sakiri, rojs, azar, )
Cak ni neki napadac ne bi bio lose resenje, ili ako bi doveli nekog od ovih ofanzivnih veznih, miler bi mogao da uleti na tu poziciju.
A na kraju sezone bih se resio: pranjica, van bujtena, timoscuka.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 21 sep 2011, 19:21

Inace nasa ekipa je trebalo ovako da izgleda :) i sad je opasna, ali ovako je malo bolja.

..................neuer.......................
raf......boat............hum.........lam.
.........svajni.........vidal..............
roben..........ozil..............riberi...
.............dzeko.....................

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 sep 2011, 19:28

Semir bvb je napisao/la:
Opet nisi razumio rečenicu.Nisam ja rekao da nećete igrati Lp već ako se desi da ne igrate LP.Trenutno ste daleko od LP-a, ali sve se da nadoknaditi.Mene više plaši forma u kojoj se nalazite.Ali ni Schalkea nije bilo u Lp, pa ni Werdera.Nemoj misliti da se i vama ne može desiti ista situacija.Inače ako se desi pa ne odete u Lp nećete moći zadržati Gotzea.Iskreno se nadam da ćete biti u prva četiri zbog Bundeslige pa makar Gotze i ostao u BVB-u.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 21 sep 2011, 19:53

Ja se samo plasim da se ne dogode one stvari kao sa: Ozilom, Sahinom, Vidalom...najveci talenti iz lige idu za neke smesne cifre, a tamo neki brazilci koji su do pre 3 dana brali paradajz po plastenicima se kupuju i prodaju za neke neverovatne cifre.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 sep 2011, 00:27

Rummenigge dao zeleno svjetlo za nove transfere

Bayern je u predsezoni za nove igrače potrošio 44 miliona eura. U narednim godinama, po treneru Heynckesu trebala bi se nastaviti takva kupovina. Prema Karl-Heinz Rummeniggeu to nije nikakav problem, samo momčad treba postići sportske ciljeve...

"Bayern se treba selektivno sve više i više pojačavati u nadolazećim godinama, trebalo bi svake godine dovoditi po dva top igrača." , nedavno je izrazio svoje mišljenje trener Jupp Heynckes.

Sada je Karl-Heinz Rummenigge dao podršku treneru FC Bayerna. Po riječima izvršnog predsjednika Upravni odbor će udovoljavati Heynckesovim zahtjevima ali postoji uvijet. "Ako postignemo naše sportske ciljeve, to je financijski moguće." , rekao je Rummenigge za "Sport Bild".

Pored titule njemačkog prvenstva ove sezone jedan od prioriteta je prije svega povratak na vrh Lige prvaka. Finale najelitnijeg nogometnog europskog klupskog natjecanja 2012. će biti na Allianz Areni. Ako bi Bayern to postiglo, prema Rummeniggeu klub bi trebao udovoljavati zahtjevima

Klare

Post Postao/la Klare » 22 sep 2011, 00:49

@secer, pa ni ja nisam bio zadovoljan onom partijom Gomeza sa 4 gola, iskreno ono je najružniji nastup nekog napadača, a da je postigao 2 gola i više, otkad pratim fudbal. Iako smo dobili 7:0, utakmica me nije impresionirala baš zbog načina na koji su postignuti golovi. Eto da ne kažete da pretjerujem kad je Gomez u pitanju.

A smatram da Robben ne može igrati tu gdje ga stavljaš, potreban je Mario, ipak ne igramo uvijek od noge kao Barca, potreban je tu centrafor da se zna odhrvati. Mislim da je prednost što imamo jednog takvog napadača, jer samim tim nam i igra postaje raznovrsnija.

Kalle po običaju mahnita, mahnita i mahnita :D Sada je izjava ako ispune sportske ciljeve, biće pojačanja, a ono kroz ove godine skroz suprotno. :lol: To Hajncu samo nek' je veselo, mahnitluk to se traži. :D
Samo me obradujte, ovi koji prate Njemačke medije, pa prenesite njegovu izjavu kad se bude obraćao drugim klubovima, malo ih ono bude kritikovao, k'o ne rade što bi trebali, e to su ti onda reći stihovi za Nobelovu nagradu. :D

KAARL HAAJNC, KAARL HAAJNC RU-ME-NI-GE, KAARL HAAJNC. KAARL HAAJNC RU-ME-NI-GE :!: :D

Uh dobro, protiv Leverkusena očekujem, znači pod broj 1,2 i 3 da ne primimo gol, a pod ostalo da im metnemo barem 3 puta. :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 sep 2011, 10:44

Ovo se neće svidjeti navijačima BvB :D

Interes Bayerna za Dortmundovu super zvijezdu, Maria Götzea, sada potvrđuje i izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge...

"Mario Götze je je fantastičan igrač. A poznato je to da mi imamo sklonost prema njemačkim nogometnim reprezentativcima." , kaže Rummenigge za "Sport Bild".

Rummenigge nalazi "čudan" argument: "Svaki transfer ima tri stranke poslovanja. Da li igrač osjeća nešto prema nekom, treba pričekati i vidjeti."

Od Karl Heinza uvijek stižu dobre vijesti :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 sep 2011, 10:57

Saurman je napisao/la:Ovo se neće svidjeti navijačima BvB :D

Interes Bayerna za Dortmundovu super zvijezdu, Maria Götzea, sada potvrđuje i izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge...

"Mario Götze je je fantastičan igrač. A poznato je to da mi imamo sklonost prema njemačkim nogometnim reprezentativcima." , kaže Rummenigge za "Sport Bild".

Rummenigge nalazi "čudan" argument: "Svaki transfer ima tri stranke poslovanja. Da li igrač osjeća nešto prema nekom, treba pričekati i vidjeti."

Od Karl Heinza uvijek stižu dobre vijesti :D
Noch allerdings ist Götze bis 2014 an Dortmund gebunden. Zudem beteuert BVB-Boss Hans-Joachim Watzke immer wieder, „dass man Götze – wenn überhaupt – nur ins Ausland transferieren würde. Und nicht zum FC Bayern!“
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 sep 2011, 11:39

Rafinha je izjavio za "tz" kako se odlično osječa u Munchenu. Izrazio žaljenje za Brenom i onim što mu se desilo rekavši kako je Breno sve izgubio. Rafinha kaže da će Breno-u pružit svu potrebnu pomoć i kako se Breno i njegova porodica već nalaze kod njega i tu trenutno žive. Rafinha i Breno su već 5 godina prijatelji i to prijateljstvo je već počelo od kako je Rafinha bio u Schalkeu , već u to su se vrijeme često čuli-izjavio je Rafinha.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.