FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nime_tm87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nime_tm87 » 19 apr 2010, 15:25

najbolje bi bilo da se nađe neki investitor tipa konzum , s tim da poslovni prostori zauzima taj investitor.bilo je prica o konzumu ,tipa navedenog, no samo je ostalo na rijecima. :(

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 19 apr 2010, 15:26

Strauss je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la:
Schlager je napisao/la:Ako ostanete neporaženi u Tuzli,trka je završena i vi ste novi šampion.

U suprotnom,šampion će se milion posto odlučivati u zadnjem kolu kad vi budete igrali u Trebinju a mi na Koševu!
ne slazem se, mada djelimicno. Istina je da ce najvjerovatnije utakmica u tuzli i njih i nas, a ali i utakmica u mostaru i njih i nas protiv veleza odlucivati o novom sampionu.

ako se tu ne rjesi prvenstvo i ako budemo imali jedan broj boodva do kraja prvesntva do zadnjeg kola oni su sampioni, razlozi su to sto ce njeima leotar pustiti ili se bar nece nesto boriti sto je isto, a sarajevo nas nece pustiti ni u snu, to je njima utakmica za prestiz, jer cak i da ne osvoje titulu ili evropu onio zele da pobjede sve na svom terenu i na strani i na taj nacin kazu u stvari nek vama titule i kupovi, al mi smo najbolji, sto bi u tom slucaju i bilo tako
Na osonovu čega ti tvrdiš da će Leotar pustiti Želju :roll:
Mogu i ja sad reći ako do zadnjeg kola budemo imali isti broj bodova, onda je prvak Borac. Sarajevo će vas vjerovatno pobjediti, jer i njima treba, al ko zna ako kojim slućajem obezbijede Europu, ili ako ne budu imali nikakvih šansi, onda će vam pustiti. A što se tiče utakmice u Trebinju, tu će Leotar lahko pobjediti uz veliku pomoć FSRS. Haaa :?:
evo na osnovu čega, prvo nisam rekao da će nužno pustiti nego da mogu nezainteresovano odgirati a tu je onda 2 ko kuca po kvaliteti.

U drugom slucaju koji je izvjesniji u tom raspletu, leotar bi bio u sigurnoj zoni pa mu ta utakmica ne bi nista značila, u toj situaciji vidjeli bi dobru piliku da zarade dobru lovu, jer bi željo u tom slučaju bio spreman masno platiti tu utakmicu.
Da se en lažemo platio bi vjerovatno i moj borac, ali su te pare neizvjesnije, jer bi borac platio samo ako pobjede dok bi željo platio ako izgube, a leotaru je puno lakše doći do para tako što puste utakmicu nego što dobiju žlju gdje im je lova puno neizvjesnija, jer treba dobiti želju to baš nije izvjesno koliko je izvjesno kad neog pustiš.

uopšte neću da ulazim u odnose klubova i razmitrice i simpatije, ovdje će u tom raspletu samo pare biti bitne.
TREĆI PUT ČASTIMO !

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 19 apr 2010, 15:28

nime_tm87 je napisao/la:najbolje bi bilo da se nađe neki investitor tipa konzum , s tim da poslovni prostori zauzima taj investitor.bilo je prica o konzumu ,tipa navedenog, no samo je ostalo na rijecima. :(
da smo poceli graditi istok odmah poslije rata do sada bi ga zavrsili da ga tri covijeka prave.
Bitno je zapoceti radove i onda je to obaveza svake uprave a i navijaci bi pravili pritisak da se sto prije zavrsi.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 19 apr 2010, 15:29

boccaccio je napisao/la:
ibrakadabra je napisao/la:Ko god bude prvak dalje od 2.predkola nece stici
Ne treba to da nas tangira nesto posebno,najgore sto moze da nam se desi da vec u ovoj evropskoj sezoni ocekujemo neke evropske nedosanjane ciljeve i da pocnemo da skidamo glave upravi i strucnom stabu u slucaju neuspjeha kroz neko prvo ili drugo kolo...cilj je stabilizacija kluba koji bi u dogledno vrijeme kroz par godina uz izlazak u evropu svake sezone mogao na realnoj osnovi da trazi svoju sansu pod evropskim nebom...ovo bi tek trebao biti novi kamen temeljac ka jacanju kluba i trazenju dobrih sponzora sa kojim bi normalan rad sa ekipom bio osnova podizanja kluba na zdrave noge...ne smijemo zaboraviti da je ova sezona plod samo nesto organizovanijeg rada kluba i struktura u klubu,i da se jos uvijek u klubu radi poludivlje,jasno je da se za par mjeseci ne moze napraviti tako dobra organizacija...ne smijemo zaboraviti da smo jos uvijek u debelim dugovima,treba vremena prvo da se sanira situacija i da imidz kluba izraste iz okvira grada Sarajeva,u BiH okvire,pa onda i mimo granica...djelomicno uspijevamo,a za takvo sto su zasluzni i klub i navijaci,jer ovo sto se desilo protiv Borca je najbolja reklama za klub i ova predstava ima svoj odjek veoma daleko...mi kao navijaci mnogo mozemo pomoci na sticanju ugrozenog brenda...mislim da klub u ovom trenutku ima jasnu viziju kako bi Zeljo trebao da izgleda kroz par godina,ali jos uvijek je tu samo par entuzijasta koji nadljudskim naporima pronalaze nacina da pokrpe mnoge stvari,i zato ne treba ocekivati neki veliki evropski uspjeh...za evropski uspjeh citava infrastruktura mora biti poboljsana za najmanje 100 %,kroz brend,kroz reklamu,kroz sponzore,kroz uslove na stadionu,kroz fan shopove,kroz ljudsku infrastrukturu,kroz igracki kadar,kroz omladinski pogon...puno tu ima posla,ali mi je drago da smo krenuli pravim putem...i mislim da se nece desiti novi newcastle,koji nam je poslije svega udario u glavu i nakon cega smo dozivjeli veliki pad u svim poljima,mislim da ce ovoga puta trebati duze da dodjemo do nekog novog newcastlea,ali da cemo ovaj put izaci iz okvira koji nas godinama koci i stabilizovati jedan normalan evropski klub...moramo dati najvecu mogucu podrsku,jer klub se gradi od strane navijaca od prvog pa do zadnjeg kola,i vec u srijedu protiv slobode moramo nastaviti zapoceto...neka nama sloboda sad zasad bude u mislima,a za evropu cemo lako,samo strpljivo !!!
no muci me jedno pitanje. :? ako osvojimo ako Bog da i titulu i kup,konkretno, ako ispadnemo iz pretkola lige prvake, da nakon toga igramo europsku ligu. vjerovatno bi trebalo biti tako. :?

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 19 apr 2010, 15:30

nime_tm87 je napisao/la:najbolje bi bilo da se nađe neki investitor tipa konzum , s tim da poslovni prostori zauzima taj investitor.bilo je prica o konzumu ,tipa navedenog, no samo je ostalo na rijecima. :(

pa to je ono sto sam i govorio, na kocesiju dati nakon nekog vremena dobio djaba stadion bila je ta prica za konzum i za stanica al sve je ostalo na prici volio bi da neko baci komentar ko je bas upucne u sve ove price.....
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 19 apr 2010, 15:30

Željovac je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la: a sarajevo nas nece pustiti ni u snu, to je njima utakmica za prestiz, jer cak i da ne osvoje titulu ili evropu onio zele da pobjede sve na svom terenu i na strani i na taj nacin kazu u stvari nek vama titule i kupovi, al mi smo najbolji, sto bi u tom slucaju i bilo tako
:mrgreen: Ma ja. Ko šiša titule?! Doduše, lako je vama pričati kad vam svakako ove titule ne trebaju :P
nisi me shvatio, ja kažem da bi tad sarajevo moglo reći, nek ste vi šamniponi ko gdo da je nek ste osvojili kup, ali mi smo i zelju i borca dobili i kod kuce i u gostima i bolji smo od vas, što bi iskreno u tom slučaju tako i bilo.

nema veze sa odnosm prema tituli, ako što vidiš mi se borimo za tu titulu
TREĆI PUT ČASTIMO !

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 19 apr 2010, 15:32

ibrakadabra je napisao/la:
da smo poceli graditi istok odmah poslije rata do sada bi ga zavrsili da ga tri covijeka prave.
Bitno je zapoceti radove i onda je to obaveza svake uprave a i navijaci bi pravili pritisak da se sto prije zavrsi.

e imas jedan problem sa tom pricom, a to je ljudska sujeta sve sto je zapocela prosla uprava nova uprava ce gledati kao nesto lose i sabotirace taj projekat
Pa sam poslije reko tata

mirsoooTM87
Kontakt:

Themaniacs1987

Post Postao/la mirsoooTM87 » 19 apr 2010, 15:33

Ima li neko da hoce prodati novi BAR ŠAL ???[*][*]

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 19 apr 2010, 15:34

CLS je napisao/la:
ibrakadabra je napisao/la:

e imas jedan problem sa tom pricom, a to je ljudska sujeta sve sto je zapocela prosla uprava nova uprava ce gledati kao nesto lose i sabotirace taj projekat
uvijek bi ih iskopina na istoku napominjala da nesto rade.Prvo treba skloniti onu skalameriju od lokomotive,treba da se prevrne pa da jos neko glavu izgubi.
Nova uprava je do sada napravila nova tri ulaza na jugu.Vise ja posla napravim na vikendici preko subote

sasatm87
Kontakt:

Post Postao/la sasatm87 » 19 apr 2010, 15:39

bilo je prije nekoliko sedmica na s o u r c e.ba Alija Behmen gradonaclnik grada i kaze lijepo da je grad za Stadion Grbavicu obezbjedio 300 ili 400 hiljada nisam sad bas siguran, dok su jos i Kanton Sarajevo obezbjedili isto toliko i nasa Opcina sto je oko 1 milion maraka,a s tim milionom po mojim procjenama moze se skloniti postojeci dio istoka i izgraditi se dio do lokomotive tipa sjever...ali eto ako nam nemoze biti milion za jedan dio onda stvarno neznam cemu se nadat....a i ja se slazem isto tako da bi bilo najbolje da se istok komplet da pod koncesiju dal nekom trgovackom lancu ili necem neka naprave imaju 10-20-30 godina neznam kako se to krece besplatno koristenje i to je to....a sa milion maraka ja licno mislim da se moze napraviti pola istoka i to sa stolicama...
Zeljo je sampion!!!!!!!!!!

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 19 apr 2010, 15:40

nime_tm87 je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:
Ne treba to da nas tangira nesto posebno,najgore sto moze da nam se desi da vec u ovoj evropskoj sezoni ocekujemo neke evropske nedosanjane ciljeve i da pocnemo da skidamo glave upravi i strucnom stabu u slucaju neuspjeha kroz neko prvo ili drugo kolo...cilj je stabilizacija kluba koji bi u dogledno vrijeme kroz par godina uz izlazak u evropu svake sezone mogao na realnoj osnovi da trazi svoju sansu pod evropskim nebom...ovo bi tek trebao biti novi kamen temeljac ka jacanju kluba i trazenju dobrih sponzora sa kojim bi normalan rad sa ekipom bio osnova podizanja kluba na zdrave noge...ne smijemo zaboraviti da je ova sezona plod samo nesto organizovanijeg rada kluba i struktura u klubu,i da se jos uvijek u klubu radi poludivlje,jasno je da se za par mjeseci ne moze napraviti tako dobra organizacija...ne smijemo zaboraviti da smo jos uvijek u debelim dugovima,treba vremena prvo da se sanira situacija i da imidz kluba izraste iz okvira grada Sarajeva,u BiH okvire,pa onda i mimo granica...djelomicno uspijevamo,a za takvo sto su zasluzni i klub i navijaci,jer ovo sto se desilo protiv Borca je najbolja reklama za klub i ova predstava ima svoj odjek veoma daleko...mi kao navijaci mnogo mozemo pomoci na sticanju ugrozenog brenda...mislim da klub u ovom trenutku ima jasnu viziju kako bi Zeljo trebao da izgleda kroz par godina,ali jos uvijek je tu samo par entuzijasta koji nadljudskim naporima pronalaze nacina da pokrpe mnoge stvari,i zato ne treba ocekivati neki veliki evropski uspjeh...za evropski uspjeh citava infrastruktura mora biti poboljsana za najmanje 100 %,kroz brend,kroz reklamu,kroz sponzore,kroz uslove na stadionu,kroz fan shopove,kroz ljudsku infrastrukturu,kroz igracki kadar,kroz omladinski pogon...puno tu ima posla,ali mi je drago da smo krenuli pravim putem...i mislim da se nece desiti novi newcastle,koji nam je poslije svega udario u glavu i nakon cega smo dozivjeli veliki pad u svim poljima,mislim da ce ovoga puta trebati duze da dodjemo do nekog novog newcastlea,ali da cemo ovaj put izaci iz okvira koji nas godinama koci i stabilizovati jedan normalan evropski klub...moramo dati najvecu mogucu podrsku,jer klub se gradi od strane navijaca od prvog pa do zadnjeg kola,i vec u srijedu protiv slobode moramo nastaviti zapoceto...neka nama sloboda sad zasad bude u mislima,a za evropu cemo lako,samo strpljivo !!!
no muci me jedno pitanje. :? ako osvojimo ako Bog da i titulu i kup,konkretno, ako ispadnemo iz pretkola lige prvake, da nakon toga igramo europsku ligu. vjerovatno bi trebalo biti tako. :?
pa jara haj ti malo sam skontaj ;) ;) ;)
Por que ? Por que somos los mejores...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 19 apr 2010, 15:43

zadnja stvar koju treba sklonit je ta lokomotiva...pa gledaj ova uprava sta je uradila vidi se iz prilozenog stadion ima prosjek od 7 000 gledalaca po utakmici ako mislis da pare padaju sa neba jbg ja tu ne mogu pomoc a i da su padale od pocetka sezone tek bi dugove pokrpili...ja sam i sa ovim prezadovoljan sto se mene tice nek samo wc naprave i rasvjetu u njemu :) i nek se zalazu na terenu ko i dosad ja sam sretan
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 19 apr 2010, 15:43

[quote="ibrakadabra
uvijek bi ih iskopina na istoku napominjala da nesto rade.Prvo treba skloniti onu skalameriju od lokomotive,treba da se prevrne pa da jos neko glavu izgubi.
Nova uprava je do sada napravila nova tri ulaza na jugu.Vise ja posla napravim na vikendici preko subote[/quote]

Nova uprava trenutno ima posla da skrpi nesto od cega bi igracki kadar bio kvalitetniji i da ima solidna primanja...ove godine je cilj ulaska u evropu,i na pocetku su rekli da je osnova njihovog pocetka naci rjesenje u igrackom kadru i njima dati dobre uslove kako bi uopste mogli doci u evropu...to su ostvarili dovodjenjem nekolicine igraca,a cak 16 igraca je na pocetku sezone dobilo ispisnice...sve sto kazes ima smisla i u pravu si da bi trebalo poceti rusenje i izgradnju pa ako treba i iz nicega,kamen po kamen pa lagano,ali i ovo sto uprava danas radi ima smisla i ja ih podrzavam u tome...da igracki kadar nije dobar,ne bi bilo uspjeha,a kada nije bilo uspjeha nije bilo ni navijaca nazalost,dolazilo po hiljadu ljudi na utakmicu...a kada je tako onda nemas kome ni graditi tribinu...ovako je ispravnije,prvo daj igrace,daj im uslove,daj nam uspjeh,mi dolazimo,i pojavljuje se potreba takva da nam je sada stadion mali za interes koji postoji...sada se spominje evropa,strani klubovi,nova tribina itd...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 19 apr 2010, 15:46

slazem se al imao fino rijesenje u koje se ne mora ni uloziti ni 1KM, a to je koncesija fino neka ljudi izgrade daju nama nes poslovnih prostora i karte su nase i to je to, ja sam protiv ulaganja klubskog novca u stadion to su velike investicije, a i bolje u mlade snage uloziti vrate se pare puno puno brze :)
Pa sam poslije reko tata

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 19 apr 2010, 15:47

slikaStatistika Kaže:

Željo je u posljednjih 10 kola primio 5 golova, a postigao 23.

Kada uzmemo u obzir sve odigrane utakmice u ovoj polusezoni (Kup i Prvenstvo) gol razlika je 27:7.

Sada ja vas pesimiste pitam, jeste li vi svjesni da Željo ima odbranu koja je jednostavno neprobojna?

Znači, da bi Željo primio gol treba se cijela protivnička ekipa koncentrisati na napad, ali to je veliki rizik jer je kontra napad Želje eksplozija brzonogih: M.Bešlije, Višće, Bučana...uz sjajnu pratnju vrhunskog kreativca Bekrića, a da ne spominjem rutinera Mešanovića ili Razbijača Lazu...

Sve ekipe koje su zabile gol Želji primili su više od dva gola. Jedino je Zrinjski na svom terenu sa Željom igrao dva puta po 1:1, ali i njima je visio gol u zraku...

Dakle nakon ovih FAKATA bi vam trebalo biti jasno da će Željo sa gostovanja donjeti još mnogo bodova, bez obzira na to gdje bude igrao i s kim, jer efikasnost narednih protivnika je veoma oskudna za razliku od Željine.

FORZZA ŽELJO!!!
slika
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 19 apr 2010, 15:47

od toliko jakih sponzora koje vi prizivate ,poslovne prostore na grbavici smo izdali Deytonu,marsu,brajlovicu.Mogli bi na onom betonskom terenu kod istoka otvoriti zelenu pijacu.A pored juga napraviti šljivik

rukFa_tm87
Kontakt:

Post Postao/la rukFa_tm87 » 19 apr 2010, 15:48

Raja, novi sam na forumu (novi kolačić :D )
Pratim forum od ranije, al' mi se bilo mrsko registrovati. eto sad nas ima više :D

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 19 apr 2010, 15:49

AYAN je napisao/la:slikaStatistika Kaže:

Željo je u posljednjih 10 kola primio 5 golova, a postigao 23.

Kada uzmemo u obzir sve odigrane utakmice u ovoj polusezoni (Kup i Prvenstvo) gol razlika je 27:7.

Sada ja vas pesimiste pitam, jeste li vi svjesni da Željo ima odbranu koja je jednostavno neprobojna?

Znači, da bi Željo primio gol treba se cijela protivnička ekipa koncentrisati na napad, ali to je veliki rizik jer je kontra napad Želje eksplozija brzonogih: M.Bešlije, Višće, Bučana...uz sjajnu pratnju vrhunskog kreativca Bekrića, a da ne spominjem rutinera Mešanovića ili Razbijača Lazu...

Sve ekipe koje su zabile gol Želji primili su više od dva gola. Jedino je Zrinjski na svom terenu sa Željom igrao dva puta po 1:1, ali i njima je visio gol u zraku...

Dakle nakon ovih FAKATA bi vam trebalo biti jasno da će Željo sa gostovanja donjeti još mnogo bodova, bez obzira na to gdje bude igrao i s kim, jer efikasnost narednih protivnika je veoma oskudna za razliku od Željine.

FORZZA ŽELJO!!!
slika

statistika nikad ne laze ja se nadam minimum 2 boda i onda malene uzeti onako iz cejfa :)
Pa sam poslije reko tata

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 19 apr 2010, 15:50

CLS je napisao/la:slazem se al imao fino rijesenje u koje se ne mora ni uloziti ni 1KM, a to je koncesija fino neka ljudi izgrade daju nama nes poslovnih prostora i karte su nase i to je to, ja sam protiv ulaganja klubskog novca u stadion to su velike investicije, a i bolje u mlade snage uloziti vrate se pare puno puno brze :)
Klub nemoze da funkcionise bez jakog sponzora i pored onih 7000 u prosjeku klub se nemoze osloniti samo na to.Kad saberes sve promet od karata nije ni milion godisnje.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 19 apr 2010, 15:51

boccaccio je napisao/la:
Kome god nije nesto jasno nek procita ovo sto je boccaccio napisao!!!
Da budem i ja precizni ovo nije nas vrh kao sto je to slucaj u nekim klubovim u BiH, mi se nalazimo u stabilizacciji kluba u dizanju iz mrtvih i na dobrom smo putu, da bi to bilo jos bolje potrebo je izboriti evropu na taj nacin dobiti dodatna sredstva, apsolutno je nebitno dokle ce mo ove godine dogurati...Za razliku od proslih godina nalazimo se u situaciji kada se moze razmisljati dugorocno zahvaljujuci prije svega rezultatima, niti jednog sponzora na zanima prosjecan klub ma kako se on zvao, nisam nikakav strucnjak za marketng ali toliko i laik zna...Za ono sto mi svi prizeljkujemo potrebno je vrijeme za godinu dvije ovim tempom bice nesto od nas, ali je opet jako bitno da sve strukture u klubu prete taj napredak da nam se ne bi desio newcastel ponovo...O izgradnji istoka ima price ali jos uvijek je sve samo na prici i u svakom trenutku se stvari mogu promjeniti i na gore i na bolje to su te drzavne ili kantonalne pare a stim jos uvijek nije ozbiljno racunati...I nase vrijeme tek dolazi :D
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.