FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 18 sep 2011, 23:06

Klare je napisao/la: Biću iskren i reći da sam gledao samo zadnjih 15 minuta
Znači prošlo ono vrijeme kada si nam napominjao da si meč propustio? :D
Sada ja moram biti iskren pa reći da tekmu nisam gledao (osim nekoliko pregleda po raznim kanalima).

Iako si s vremenom nadošao i postao punopravni član naše akademije :D , moram reći bljak, pu, pih...na neke tvoje komentare. :mrgreen:
Ne smiješ tako pričati za Robbena (mada imaš pravo, ali gubiš kredibilitet :lol: ) i ne trpaj Pranju i Japanera u isti koš.
Monolog je napisao/la:Dosadilo je više pisati "da vas vidimo protiv ovih ili protiv onih", majke mi. :mrgreen:
:mrgreen:

Ima veze, ali ipak treba sačekati okršaje sa City-jem i dvomeč sa Napolitancima i onda možemo donijeti konačni sud šta ova ekipa stvarno može.
Kao što i sam znaš, mnogi od nas su bili super optimistični i nakon poraza protiv Gladbacha, ne vidim razlog da taj optimizam (opravdano) malo i poraste. :P
Ali tek nakon dobrih partija i rezultata (nadam se) protiv pomenutih ekipa.

Znali li ko kakva je povreda u pitanju kod Gustava?
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 sep 2011, 23:17

Jupp Heynckes: "Ponovno smo odigrali veliku utakmicu. Drugi dio utakmice je za mene najbolje odigrano u ovoj sezoni. Imamo jako dobru ekipu, gdje zamjenama jedan upotpunjaje drugog igrača, što smo danas opet vidjeli. Ali, ono što je jako važno je to da se Mario Gomez i Arjen Robben uskoro vračaju na teren."

Nadam se da ima istine u ovom za Arjena.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 sep 2011, 00:32

secer je napisao/la: stvarno ne znam hoces li da cujes ostatak price jer postoji opasnost da zamrzis cijeli zenski rod?!
slika

Stvarno ne znam šta da mislim, neki dan onaj forumaš sa brčićima (gaal, ja mislim) spominje to neko druženje. Ti sa O.merom zaglavio uSarajvu, privjesci (ko li njih traži, da mi je znati :? ).
Mene niko nije zvao, kao ni Monologa, bez obzira što si "nam" ostao dužan jednu pijanku. :twisted:
Analitičara odavno nema, pa mogu ti reći da nam fale na forumu satirični postovi.
Želja za kolumnom?

Kog Guste izgleda ništa ozbiljno, tek neko istegnuće na članku. Nek' odmori, svakako bi kod Juppa narednu tekmu (protiv Levera) završio na banku. :lol:

Manuel nije baš fino dočekan. Više na: http://www.reviersport.de/gallery/show-2040-p0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img856.imageshack.us/img856/627/dsc00217sj.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 19 sep 2011, 00:35

Fino ste vi opisali danasnju utakmicu.
Malo toga negativnog se moze napisati. Cak je i Mona pohvalio igru Bayerna (mada je to za njega bilo iznenadjenje). :lol:

Ovakva partija za mene i nije bila neocekivana:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Tipujem na pobjedu od 0:2.
Ne volim da se hvalim, al'... 8-)

Klare pazi kako pricas o Robbenu, vidis da je Gero osjetljiv po pitanju 'olandeza. :mrgreen:
Nadam se da su ove najave tacne i da nam se Flying Dutchman uskoro vraca.
geronimo je napisao/la:Kog Guste izgleda ništa ozbiljno, tek neko istegnuće na članku. Nek' odmori, svakako bi kod Juppa narednu tekmu (protiv Levera) završio na banku.
Dobro je, steta bi bila da ga gubimo kad je najjaci.
Mada ovaj Tymo nije uopste los. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 sep 2011, 01:07

Skoro ste sve rekli o današnjoj utakmici što je trebalo da se kaže. Uglavnom opet smo imali apsolutnu kontrolu, dominirali terenom. Ribery ponovo fantastičan, to više i ne moram ponavljat. Vidi se zadovoljstvo u njegovoj igri, a pravi je meraklija kada ide s loptom. :D Jako je rastrčan, sad je i uvezao nekoliko utakmica za redom i samo povrede da ga poštede.
@Klare : počeo si me zabrinjavat s ovim gledanjem utakmica, sve češče se ponavlja da si ih propustio :D
A spominješ Robbena, pa za prvu sezonu da mu je bila odlična, ma ne odlična neg super odlična, fenomenalna se slažem, prošlu je puno manje igrao, ali opet imao veliki učinak. Uglavnom taj nam čovjek treba i do svojih golova, asistencija i velikih poteza će Robben i ove sezone doći, neka njega za one največe utakmice... :D
Međutim prosto je nevjerovatno koliko smo se uspjeli brzo dići na nivo da opšte nismo ovisni više o Robbenu, Robben nam može biti još samo jedno dodatno oružje. Heynckes je danas nakon utakmice se osvrnuo na priču koja se zadnjih dana pojavila oko Robbena i dal je Bayern bolji bez njega i rekao je da je mnogo igrača trenirao u svojoj karijeri ali Robben je u mnogo čemu ekstra, ekstra klasa pa čak i karakterno.
Da se još malo vratim na Riberyja, zna se šta o njemu mislim, puno puta sam isticao njegove kvalitete i branio ga po potrebi i mogu samo reči da ono što je rekao Hoeness kada su ponude za njega aktuelne bile, da će razmislit jedino ak bude ponuda od 100 miliona eura, ma ja kad ga vidim ovakvog i tu bi od 100 miliona glat odbio ;) :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 19 sep 2011, 02:27

effe, meni jako smeta kad se iz kola u kolo neki javljaju sa izjavama:"Ribery se vraća na onu formu". :x Nema se taj kud više vraćati, za mene je uvijek bio jedan od najboljih, malo povrede, ali kad god je zdrav vrlo agilan, uvijek u dodiru, čarolija, fenomen.
JetSet_Hantraga je napisao/la:Klare pazi kako pricas o Robbenu, vidis da je Gero osjetljiv po pitanju 'olandeza. :mrgreen:
Ma i njemu je d.opizdilo, samo nema mudo da kaže. :lol: Čitao sam ja kod njega, između redova naravno, jer ovako teško šta da možeš pročitati :mrgreen: , jede se u sebi, grize, nevjerovatno ga iritira ovo što se događa sa Robbenom.

Ozbiljno, ruku na srce nikada nisam doveo u pitanje njegovu učinkovitost, kad je spreman, to je igrač sa drugog planeta, nisu meni strašne ni povrede, kada se zna šta je, kad će se vratiti, ali nevjerovatno me nervira to neznanje, nedefinisanost njegove povrede.
Prošle godine bilo biće spreman za početak :arrow: zaigraće krajem avgusta :arrow: sredinom oktobra :arrow: a ono i za januar jedva spreman. Evo sad jedna slična situacija, odlaže se njegov povratak na teren, sasvim opravdano.
Meni se čini da je taj igrač potrgan, i to poprilično, fino ga je imati u ekipi, ali još koji mjesec odsustva, moje strpljenje je pri kraju.
geronimo je napisao/la:i ne trpaj Pranju i Japanera u isti koš.
Pranja je bolji, ne znam šta ste toliko zapeli za Japanca, meni nikad nije bio nešto posebno, čak ni na onim klipovima.
geronimo je napisao/la:Znali li ko kakva je povreda u pitanju kod Gustava?
Izgleda ništa ozbiljno, tek neko istegnuće na članku. Nek' odmori, svakako bi kod Juppa narednu tekmu (protiv Levera) završio na banku. ;)

Što ne mećeš seceru Strudlu kako vozi bicikl, kako sam čuo izgleda da mu trebaju pomoćni. :lol:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 19 sep 2011, 09:29

yebeno dobra utakmica za navijace bayerna i samo za navijace bayerna.
za nas, neutralne posmatrace zeljne dobrog fudbala, obicna uspavanka.
uz standardno odlicne riberija, kroosa i mulera, danas je i svinjcek odigrao odlicnu utakmicu.
kako samo zna oduzeti tempo i umrtviti igru :o svaka c ast.
prije se strahovalo i kod bajinog vodjkstva od 3:0 dok je hejnkesovom bayernu dovoljno 1:0 pa da tekmu mirno privedu kraju.
toliko je bayo izdominirao slabasnog protivnika da sam bio primoran prebaciti na nekvalitetnu i uvijek dosadnu englesku ligu i tekmu mud - cska.
Auu secko ti si pravo nabelajio. Ne vjerujem da ces se ti ikad oporavit' od ovih dusevnih rana. :lol:
Jos cuj njih sedam bilo...seco i sedam sestara.
sta sedam :? neas ti blage.
268 pacjentica, 13 sestara, 9 doktorica i 3 cistacice. ok, pokusavao se prosvercati i jedan kurent, neki doktor crnomajorcevic, il bi mrkokaplarcevic :? jok :idea: , prezivao se gavrankapetanovic.
pokusavao je na sve nacine, stavkljao perike, al bi ga zene prepoznavale i istjerivale.
ps
ti i gero hocete nastavak :x kakav crni nastavak, niste normalni.
nit sam ja kolumnista hrvatskog erosa, nit je ovo sekstube, tako da cemo ostati uskraceni za furioznu zavrsnicu.
jedino vam mogu napisati kako sam jedno vrijeme radio kao prevodilac, maser i sexsklave zenske fudbalske repke of junajted stejts 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 sep 2011, 10:33

@Klare: S večinom se gore slažem. Kod Robbena ti mogu reči da ne gubiš strpljenje jer izgleda da je moguče da je za naredno kolo već spreman, bit će to mnogo prije nego prošle sezone. A znaš da ja te informacije izvučem i napravim prognoze dobre i samo mi reci koliko sam puta fulao??? :D
Po pitanju "Japanera" se slažem s Gerom, tu imamo isto mišljenje da je momak potencijal i želim ga više na terenu, pa čovjek je ako me dobro pamčenje služi u bundesligi igrao samo protiv vukova i jako kratko...DAJ GA JUPP NA TEREN :D
Pranja je kod nas višak, višak je bio i kad je došao, tek po neki bljesak, al kod tog igrača se jasno vidi da nije nivo za Bayerna, on je samo malo bolji od lopata kakve su Brafheid i Lell kojih smo se uspješno riješili :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 19 sep 2011, 17:57

Pogledao sam sada tekmu, predobar Bayern, imaju sve, daleko će dogurati ove godine.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 19 sep 2011, 20:11

Nakon što me nije bilo duže vrijeme da i ja nešto napišem.Ovo je opet onaj pravi Bayern od prije 10 godina kada su protivnici imali pristup igri"daj bože da ne primimo više od 3 komada".Taktički odlično postavljena ekipa,Franck podsjeća na onog igrača iz sezone 07/08.Kao što je cuker već napis'o,ovaj Bayern kada ima vodstvo od 1:0 sigurno ga nece ispustit.Više ne ovisimo o formi jednog igrača,kolektiv je dosta ojačao,sa spremnim Robbenom ova ekipa može se sa svakim nosit.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 19 sep 2011, 20:17

Oborili smo klupski rekord! :D Nikad prije u stoljetnoj i kusur godina povijesti dragog nam Bayerna nismo nanizali 8 tekmi bez primljenog gola. Prethodni rekord je držala generacija iz sezone 98/99.,a znamo ko je tada igrao i ko te tada branio ;)
Manu je nanizao 748 minuta nerada na golu ;)
Sa Van Gaalom smo obarali negativne rekorde, a Jupp to malo drugačije radi :)
Ne dam da me euforija hvata, ali IDEMO DALJE I WHO'S NEXT? ;)
Sent from my Philips Smart TV.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 sep 2011, 20:58

Klare je napisao/la: Ma i njemu je d.opizdilo, samo nema mudo da kaže. :lol: Čitao sam ja kod njega, između redova naravno, jer ovako teško šta da možeš pročitati :mrgreen: , jede se u sebi, grize, nevjerovatno ga iritira ovo što se događa sa Robbenom.
Imam i to dva. :D
Dobro čitaš, kroz sve ove godine otkako imamo Riba i Roba, prva pomisao nakon utakmice je da li su njih dvojica zdravi napustili teren. Nekako lakše pretrpim poraz nego neku lošu vijest o ponovnoj povredi.
Da mi je i hoću da ih gledam (zajedno) dugi niz utakmica. Pogotovo sada kada sve pršti od dobre atmosfere i kada je klima u ekipi izuzetna.
Čim prvi put osjetim i negdje čujem kako mu se ne ostaje u Bayernu i kako bi karijeru želio nastaviti negdje drugo, ili slične gluposti koje stavljaju Bayern u podređeni položaj, onda mi Arjen ide na crnu listu.
Zasad nije tako i da se osjetiti kako je njemu najviše krivo što ne može pomoći ekipi. Sva sreća pa se on brzo vraća u formu nakon svake povrede.

@dr.adnan, hajd malo istraži te rekorde u samoj Bundesligi (utakmice bez primljenog pogotka) i kakve su šanse da i to Neuer obori. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 20 sep 2011, 09:30

Evo citam nezadovoljan Berbatov u Man UTD.-u, nesto kontam dobro bi bilo kad bi dosao kod nas. Ono je i prije Bajern nesto htio da ga dovede pa propao transfer, a mislim da ni on ne bi imao nista protiv da dodje kod nas. Taman bi sa njim pojacali napadacku liniju.
Volim te Zeljo!!!

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 20 sep 2011, 10:30

Je li dobro Breno, zna li iko?

P.S. Za one koji ne znaju, izgorjela mu je kuća a on je bio u njoj.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 20 sep 2011, 10:39

Dobro je , bio je u bolnici zbog udisanja dima ali pušten je koliko sam čuo :)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 20 sep 2011, 11:14

Breno bas nema srece.
#divovi

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 sep 2011, 11:17

Breno je bio sam kod kuće, doveden je poslije u bolnicu, uglavnom dobro je, dobro je prošao jer zadobio je samo manje zdravstvene probleme zbog udisanja dima. Ostatak porodice nije bio kod kuće za vrijeme požara, pričinjena je na vili velika materijalna šteta koja se procjenjuje između 500 000-1 milion eura
Nevjerovatan pech prati Brena i dalje al hvala Bogu da je ostao zdrav i živ
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 20 sep 2011, 16:07

geronimo je napisao/la:@dr.adnan, hajd malo istraži te rekorde u samoj Bundesligi (utakmice bez primljenog pogotka) i kakve su šanse da i to Neuer obori. ;)
Trenutni rekorder je Timo Hildebrand koji je u sezoni 2003/04 postavio dok je branio za Stuttgart i na kontu ima 884 minute (nepunih 10 utakmica; tačnije 9,8 utakmica).
Računica je prosta: Neuer ima 748, Timo 884 minuta. To je razlika od 136 minuta ili malo manje precizno kazano, još utakmica i po plus jedna dodatna minuta ;)

Inače, apsolutni rekorder je golman Vasco de Game Geraldo Pereira de Matos Filho, koji nije primio gola 1816 minuta, što je malo više od 20 mečeva. Na toj vječnoj listi, na 18. mjestu nalazi se ime i Ibrahima Mujkića, golman banovićke Budućnosti sa 1156 neradnih minuta
Sent from my Philips Smart TV.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 sep 2011, 16:10

Neće se ova sezona završit dobro po Bayern, Dortmund jeste loše krenuo al mislim da će do pauze bit ubjedljivo prvi, Bavarcima dajem šansu u toj borbi za Europa Ligu, mada bi ih Hoffenhaim i Bayer mogli lako ostaviti iza ledja.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 sep 2011, 16:13

Neutral je napisao/la:Neće se ova sezona završit dobro po Bayern, Dortmund jeste loše krenuo al mislim da će do pauze bit ubjedljivo prvi, Bavarcima dajem šansu u toj borbi za Europa Ligu, mada bi ih Hoffenhaim i Bayer mogli lako ostaviti iza ledja.
:lol: :lol:
Rekli smo plave tablete parnim danima. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.