Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

pingpong
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la pingpong » 24 feb 2015, 23:28

Sheyi je napisao/la:Ne možeš tako gledati na fudbal, ako ovi ovo onda oni ono, ako Barca ne moze da pobjedi Malagu na svom stadionu, onda oni nemaju sta traziti protiv Citija. :lol:
Ma upravu si za tu logiku. Ali austrija je prva tekma i odličan pokazatelj onoga što će se dešavati u budućnosti. Džaba, meni čovjek djeluje smiješno. Možda me i demantuje. Bio bih najsretniji da uspije čak i više nego Pape. Međutim, ne vidim te pretpostavke kod njega. Neautoritativan mi izgleda, previše se voli dokazivati narodu, nema priču, nema karizmu. Ne znam kako vi uspjevate da ga idealizujete.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 24 feb 2015, 23:31

pingpong je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Ne možeš tako gledati na fudbal, ako ovi ovo onda oni ono, ako Barca ne moze da pobjedi Malagu na svom stadionu, onda oni nemaju sta traziti protiv Citija. :lol:
Ma upravu si za tu logiku. Ali austrija je prva tekma i odličan pokazatelj onoga što će se dešavati u budućnosti. Džaba, meni čovjek djeluje smiješno. Možda me i demantuje. Bio bih najsretniji da uspije čak i više nego Pape. Međutim, ne vidim te pretpostavke kod njega. Neautoritativan mi izgleda, previše se voli dokazivati narodu, nema priču, nema karizmu. Ne znam kako vi uspjevate da ga idealizujete.
Druga. Puno pametujes a osnove ne poznajes.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 24 feb 2015, 23:33

De života vam , nek neko provjeri da se fakat nije promijenio termin odigravanja meča sa Austrijom, ili da nisu promijenili način računanja po kalendaru, pa po novom 31-i dođe na red prije 28-og... :lol:
Ne znam koji je put po redu da čitam kako je Austrija Mešin debi... :lol:

pingpong
Kontakt:

Post Postao/la pingpong » 24 feb 2015, 23:33

Prva tekmu ne računam, to je trening-meč. Neki bi trebali manje pive da piju. :roll:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 24 feb 2015, 23:40

pingpong :thumbup: :bih:
1946

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 24 feb 2015, 23:44

Nije sad baš mister Karizma kao predhodnik, mada meni djeluje sasvim pristojno

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 24 feb 2015, 23:58

pingpong je napisao/la:Prva tekmu ne računam, to je trening-meč. Neki bi trebali manje pive da piju. :roll:
Sad se vadis na te kliseje, jer si ispao glup.
Ni Safet nije prvu tekmu racunao pa je od Kipra dobio po labrnji.
Safet nas je uvalio u go.vn.a da ni protiv Andore se ne smijemo ni sekunde opustiti, a kamoli govoriti da je to trening utakmica.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 25 feb 2015, 10:25

Mehmed Baždarević: Nosiocima reprezentacije treba priključiti još neke igrače

[youtube][/youtube]
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 feb 2015, 10:44

Cuj sada ovo nije Mesa karizmatican a kao Safet je bio. A karizma mu je izbijala iz svakog obracanja javnosti. Sta se sve ovdje nece procitati. Karizma je potrebna vojnim generalima i vodjama naroda a nogometnim trenerima je potrebno znanje, radisnost i osnovna inteligencija. Po svemu ovome Safet nikom ne moze biti uzor.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 feb 2015, 10:54

Može po rezultatima, to je jedino što se broji na kraju....
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 feb 2015, 11:17

Virtu4l je napisao/la:Može po rezultatima, to je jedino što se broji na kraju....
Previse se uzdize taj rezultat da je zasluga iskljucivo Safeta Susica, taj rezultat je jedna kulminacija svtari koje su pocele da se desavaju pocetkom 2007 godine kada je Muzur udario temelje ovoj repki, nakon toga temelje preuzima Ciro i pravi BUM sa nasim fudbalom dosavsi do baraza u situaciji gdje je Belgiju i Tursku ostavio iza sebe.
Nakon toga u iducim kvalama imamo uigranu ekipu koja starta sa trece jakosne skupine, Ciro i Muzur su startali sa cetvrte, Safet prikljucuje jos neke igrace koji su se istakli gdje vrijedi istaci partiju Lulica kontra Rumuna sto je prelomilo kvale. Dolazimo do baraza gdje smo ponizeni teniskim rezultatom sa boljom i uigranijom repkom nego sto je slucaj bio 2 godine prije.
Naredne kvale startamo sa druge startne pozicije i u direktnom duelu sa Grcima pokazujemo ko je gazda u grupi, za ove dvije tekme ima dosta Safetovih zasluga, ali su i igraci bili motivisani kao sat.
U medjuvremnu suspenzija saveza i dolazak na celo Komiteta za normalizaciju doprinosi tome da nas fudbal dobija ozdravljenje da nas pravi ljudi vode i da Ivan Osim drzi cvrsto kormilo. Neko ce reci da je pobjeda protiv Grka na Bilinom Osimov rukopis.
Nazalost tada kao sto je poznato Safet gubi kompas, u dvomecu sa Slovackom dozivljavamo debakl u odnosima u repki, postavci na terenu i samo nas je Bog i sreca koji smo kupovali od 96 godine odvela na SP u vidu Izetove ljevice sa kojom je usao u istoriju.
U Brazilu smo lose prosli, dozivjeli podbacaj, narusena atmosfera, Safet nastavlja sa razdorom repke ubacujuci igrace iz bratove agencije i zahvaljujuci igrama i spletkama dobija produzenje ugovora sa 10 puta vecom platom.

Naravno nered se nastavlja i kulminira najgorim startom kvala ikada od onda kada smo igrali domace tekme na tudjim terenima i startali iz zadnje jakosne grupe i to u situaciji kada startas kao prvi i favorit si grupe, imas prekaljenu repku sa iskustvom igranja SP-a.

Safet je po rezultatu gledano i najbolji i najgori selektor ikada, najbolji jer nas je odveo u Brazil a najgori jer je uspio da u 4 tekme skupi cijela 2 boda, sto je ponavljam NAJGORI START IKADA.

Mesa ukoliko uspije otici na EP, zasluzuje spomenik jer ne starta od nule, nego duboko iz minusa iz septicke jame u koju nas je odveo ex selektor sa svojim ponasanjem, arogancijom i taktikom.
Kao sto mi prijatelj neki dan rece, znas svi ce pamtiti pobjedu nad Iranom kao prvu ikada, a zaboravit ce vrlo brzo ko je bio selektor, a Papeta su vec zaboravili. Ta moralna nakaza truhne kuci u Parizu i moli Boga da dobije bilo kakvu ponudu.

Mesa je dobro krenuo, radi posao kako treba i vidi se fransuka skola kojoj se prilagodio za razliku od ex-a koji je vodio repku Krivajinom skolom, iz 70-tih godina proslog stoljeca.
Da li ce mu se zvijezde posloziti da odvede repku na EP to cemo vidjeti, ali jedno je sigurno u ovoj situaciji ni trenerski mag poput Jose Mourinha ne moze garantovati plasman na EP.

Na kraju se Virto pored rezultata broji i kakav si covjek, to je ono sto neko iznad pise i gleda i na kraju vrednuje. A raja je prepoznala kakav je covjek Safet, jednostavno covjek koji je imao u odredjenom dijelu vodjenja repke rezultat ali koji nikad za 5 godina nije imao obraz.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 feb 2015, 11:29

Upakuj 'vako, upakuj 'nako... rezultat je na kraju isti.

Plasman na SP je sreća, ali promašaji protiv Kipra, greška golmana protiv Belgije - to nije nesreća.
Da li ce mu se zvijezde posloziti da odvede repku na EP to cemo vidjeti, ali jedno je sigurno u ovoj situaciji ni trenerski mag poput Jose Mourinha ne moze garantovati plasman na EP.
Zašto zvijezde? Treba da pobijedi tri utakmice protiv smiješnih protivnika (tako ste ih zvali koliko se sjećam), a dvije su u Zenici. Od Belgije može izgubiti. Baraž bi bio druga priča.
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 feb 2015, 11:35

Virtu4l je napisao/la:Upakuj 'vako, upakuj 'nako... rezultat je na kraju isti.

Plasman na SP je sreća, ali promašaji protiv Kipra, greška golmana protiv Belgije - to nije nesreća.
Zašto zvijezde? Treba da pobijedi tri utakmice protiv smiješnih protivnika (tako ste ih zvali koliko se sjećam), a dvije su u Zenici. Od Belgije može izgubiti. Baraž bi bio druga priča.
Zvijezda kao u stilu Izeta i Bice u Slovackoj kada si losiji a dobijes.
Zvijezde u stilu da ti sudac npr protiv Velsa, iskljuci dva protivnicka igraca u presudnoj tekmi za baraz.

U Zenici nas je Kipar otreso ko slinu za kojeg su Vels i Izrael tri klase iznad.
Ti dugo pratis repku, znas koliko smo bolji protiv Grka 97 bili i udje frljoka onog levata Grka.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 feb 2015, 11:50

bhsport je napisao/la:U Zenici nas je Kipar otreso ko slinu za kojeg su Vels i Izrael tri klase iznad.
Ti dugo pratis repku, znas koliko smo bolji protiv Grka 97 bili i udje frljoka onog levata Grka.
Pa vođeni logikom iz prve rečenice, onda nas je i Grčka otresla kao slinu.
Voli te tvoje Sarajevo.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 25 feb 2015, 11:53

mentalitet je nas najveci neprijatelj..niko me nemoze ubijediti da je ona ubleha bolja od mujdje u frajburgu..
djeko je za jovetica i onog bony soka izmislio fudbal,da koristim onoliko lopti,i nedam je ni rodjenoj materi,i ja bi zabio koji gol,ko i onaj mali **** aguero...
medunjanin mora da trci,igra ko pjan,ako uopste igra,a gledajuci ovaj deportivo,i veznu liniju,po kvaliteti je zidan..
pjanic je jedan od najboljih veznjaka svijeta,ali mora preuzeti odgovornost,nametnuti autoritet,ili ce uvjek ostati klasa u sjeni nekih medijski navikanih,i brate teretana,pogaca,masa...mora...al jok.. i td i td...
sve je u glavama igraca,vise su oni razmisljali o safetu,ovom ili onom,nego terenu...
uvjek smo mi imali super silu u fudbalu...ali uvjek nam je falilo to nesto...sto nema veze sa terenom..
bolic,baljic,barbarez,hibic,salihamidjic,misimovic meho kodro i td i td..sve super zvijezde svoga vremena,isto kosto su danas dzeko i pojedini...a gdje su...i kakvo je stanje...nema kontinuitet,mentalni sklop nam je nula,treneri nula,kada budemo imali trenera koji ce nakon poluvremena poslati na klupu pjanica,ili djeku,sa mudima,tad cemo biti sila,a ne da mali pjana pada u nesvijet u 60 minuti i igra sa temperaturom 40....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 feb 2015, 12:45

Virtu4l je napisao/la:
A šta ćemo sa ostalim rezultatima?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 25 feb 2015, 13:26

Virtu4l je napisao/la:Može po rezultatima, to je jedino što se broji na kraju....
Da je otisao odmah poslije SP-a, sigurno bi ga svi pamtili po tome da je prvi uspio da ostvari plasman na jedno veliko natjecanje.
Ovako je dokazao da je reprezentacija zadnje kvalifikacije bila miljenik srece.
3-4 godine su glavni igraci bili u vrhunskoj formi i nije bilo vecih problema sa povredama (izuzev Salihovica).
1,5 ciklus se cinilo da ima viziju i pametno je koristio ono sto je imao na raspolaganju a onda pred Slovacku je puk'o k'o bostan i poceo da radi nenormalan broj nelogicnih poteza koji su nas umalo kostali i plasmana na SP a onda i doveli na mjesto na kojem smo sada.
Pali smo vecinom zbog njega (jer on kao selektor nije mislio na najgore slucajeve i nije obezbjedio nikakve alternative da ima u slucaju vise povreda u isto vrijeme), dobro smo igrali vecinom zbog igraca (jer su u to vrijeme u super formi bili i vukli su oni tu reprezentaciju a ne Safetova taktika).

Nadam se da se Mesa nece dovesti u priliku da mora otkazivati treninge, da igra sa 4 kreativna vezna protiv ekipe koja ubi puru trkacki, bez bekova, okupljanja reprezentacije bez napadaca, itd.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 25 feb 2015, 13:33

solinas je napisao/la:mentalitet je nas najveci neprijatelj..niko me nemoze ubijediti da je ona ubleha bolja od mujdje u frajburgu..
djeko je za jovetica i onog bony soka izmislio fudbal,da koristim onoliko lopti,i nedam je ni rodjenoj materi,i ja bi zabio koji gol,ko i onaj mali **** aguero...
medunjanin mora da trci,igra ko pjan,ako uopste igra,a gledajuci ovaj deportivo,i veznu liniju,po kvaliteti je zidan..
pjanic je jedan od najboljih veznjaka svijeta,ali mora preuzeti odgovornost,nametnuti autoritet,ili ce uvjek ostati klasa u sjeni nekih medijski navikanih,i brate teretana,pogaca,masa...mora...al jok.. i td i td...
sve je u glavama igraca,vise su oni razmisljali o safetu,ovom ili onom,nego terenu...
uvjek smo mi imali super silu u fudbalu...ali uvjek nam je falilo to nesto...sto nema veze sa terenom..
bolic,baljic,barbarez,hibic,salihamidjic,misimovic meho kodro i td i td..sve super zvijezde svoga vremena,isto kosto su danas dzeko i pojedini...a gdje su...i kakvo je stanje...nema kontinuitet,mentalni sklop nam je nula,treneri nula,kada budemo imali trenera koji ce nakon poluvremena poslati na klupu pjanica,ili djeku,sa mudima,tad cemo biti sila,a ne da mali pjana pada u nesvijet u 60 minuti i igra sa temperaturom 40....
Amin. Sve si rekao, svi do jednog imaju kvalitet i Džeko i Hare i Mire ali imaju i onaj glupi bosanski gen u sebi.Majka mu stara Dzeko je top napadač i zadovoljava se klupom, Pjanic jedan od boljih veznjaka svijeta a zadovoljan Romom, Medunjanin babo za sve veznjake u deportivu ali mrsko gospodinu potrčati. Nek ne žive u Bosni ne možeš ti iz njih istjerati tu bosansku gluposti koji samo Bosanci imaju.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 feb 2015, 13:37

Medunjaninu nije mrsko potrčati, on ne može potrčati, to su dvije potpuno različite stvari. On je fizički ograničen igrač. Igrač kojeg je moderni nogomet pregazio.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 25 feb 2015, 13:44

zizu1991 je napisao/la:Medunjaninu nije mrsko potrčati, on ne može potrčati, to su dvije potpuno različite stvari. On je fizički ograničen igrač. Igrač kojeg je moderni nogomet pregazio.
Niko me ne može ubijediti da ne moze poraditi na toj fizičkoj spremi.
Momak od 29 godina da ne moze trčati ko navijen 70 minuta ...vala može.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, AdinTR, Blackwargreymon, BOSNAAAMOJAAA, CAGarfia, DeeWa, eleGancy, Google Adsense [Bot], Jegres, mma_hz, Mostarska, NazorUso, nebeskasila, TheTruth34, Zglavkar i 158 gostiju.