BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cincinnatus
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Cincinnatus » 23 sep 2010, 02:16

VUCKICA OBAVEZNO POZVATI!!!!
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 sep 2010, 09:11

Koliko ja pročitah njegove izjave, on nije u dilemi - igraće za Sloveniju(nemamo razloga da mu prigovaramo, igrao je i za njihove mlađe selekcije, tako da...).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 sep 2010, 12:29

Koliko sam i ja cuo on zeli igrati za Sloveniju, ali iskreno receno sta nas briga. Pojedine lekcije treba povuci iz slucajeva Mujdza, Begovic itd. gdje smo svi mislili da zele igrati za druge reprezentacije, posebno kod Mujdze. I sta je sad, sad igraju kod nas i bitna su pojacanja. Bolje je napraviti preko medija pritisak na savez itd. i da se momak kontaktira, jer se nema sta izgubiti pri tome.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 23 sep 2010, 12:51

Trebao bi najprije pozvati nekog od defanzivaca i to u vezni red tu smo najtanji a nema razloga da ne proba ovu dvojicu igrača iako su 24-godišnjak i 30-godišnjak mogu itekako pomoći. Salatić već par sezona je u Grasshopperu i igra standardno a isto važi i za Darka Matića koji je sad trenutno u Kini za Beijing Guoan sa kojima je bio i šampion 2009 i proglašen je čini mi se 2x za najboljeg veznog ili općenito za najboljeg igrača Kine,a bilo je priče da bi ga mogao pozvati Bilić barem su ga Hrvatski mediji pritiskali da pozove. Tako da nebi ništa izgubili ako bi nekog od njih pozvali barem u prijateljskom meču jer je Rahimić svoje odigrao a mi nemamo nikog sigurnog na toj poziciji ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 sep 2010, 13:13

Koju je poziciju jucer tacno odigrao Vuckic?

Ima aktuelan interview sa njim gdje kaze, da poznaje neke reprezentativce i Senijada Ibricica. Nije se zelio izjasniti, za koga zeli u buducnosti da igra. To moze da znaci, da stvari jos nisu jasne i postoji sansa da ga kaparisemo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 sep 2010, 13:25

Centralnog veznog.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 23 sep 2010, 14:05

brazzo je napisao/la:Trebao bi najprije pozvati nekog od defanzivaca i to u vezni red tu smo najtanji a nema razloga da ne proba ovu dvojicu igrača iako su 24-godišnjak i 30-godišnjak mogu itekako pomoći. Salatić već par sezona je u Grasshopperu i igra standardno a isto važi i za Darka Matića koji je sad trenutno u Kini za Beijing Guoan sa kojima je bio i šampion 2009 i proglašen je čini mi se 2x za najboljeg veznog ili općenito za najboljeg igrača Kine,a bilo je priče da bi ga mogao pozvati Bilić barem su ga Hrvatski mediji pritiskali da pozove. Tako da nebi ništa izgubili ako bi nekog od njih pozvali barem u prijateljskom meču jer je Rahimić svoje odigrao a mi nemamo nikog sigurnog na toj poziciji ;)
Salatic je igrao mladje selekcije Svicarske a onda se jasno deklarirao da zeli igrati za seniorsku reprezentaciju Srbije, tako da tesko da ce on igrati za BH (a jeste kvalitetan igrac)
http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=11714
http://www.transfermarkt.de/de/veroljub ... _9934.html
http://www.salatic.com/
http://www.pressonline.rs/sr/sport/fudb ... 4%87a.html
a prizivati Matica je pomalo neozbiljno

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 23 sep 2010, 14:34

Principatus je napisao/la:Koliko sam i ja cuo on zeli igrati za Sloveniju, ali iskreno receno sta nas briga. Pojedine lekcije treba povuci iz slucajeva Mujdza, Begovic itd. gdje smo svi mislili da zele igrati za druge reprezentacije, posebno kod Mujdze. I sta je sad, sad igraju kod nas i bitna su pojacanja. Bolje je napraviti preko medija pritisak na savez itd. i da se momak kontaktira, jer se nema sta izgubiti pri tome.
Vučkić će sigurno dobiti poziv iz Slovenije, što nije bio slučaj sa Mujdžom i Hrvatskom, Bilić nikad nije računao na njega.
Ako Vučkić ne dobije priliku kod Slovenaca, onda je sve otvoreno.
...što je više lome to je volim jače...

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 23 sep 2010, 20:09

giannini je napisao/la: Salatic je igrao mladje selekcije Svicarske a onda se jasno deklarirao da zeli igrati za seniorsku reprezentaciju Srbije, tako da tesko da ce on igrati za BH (a jeste kvalitetan igrac)
http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=11714
http://www.transfermarkt.de/de/veroljub ... _9934.html
http://www.salatic.com/
http://www.pressonline.rs/sr/sport/fudb ... 4%87a.html
a prizivati Matica je pomalo neozbiljno
dobro u redu je što se tiče Salatića i meni ovakvih igrača nije nimalo žao, s tim što mislim da bi mi trebali uvijek biti prvi koji će razgovarati sa igračima koji imaju pravo nastupa pa onda nek taj igrači odluči,jer mi nismo velesila pa da da nas takve stvari ne pogađaju.Znači ne tjerati nikoga već mu staviti do znanja da se na njega računa da se njegove igre prate a dalje.. a nezz zašto je neozbiljno pozvati Matića u nekoj lakšoj tekmi ili za prijateljsku misliš da je toliko loš da bi nas oslabio u toj mjeri da bi se obrukali u jednoj takvoj utakmici :?: još jednom kažem po mom razmišljanju zato se prijateljske i igraju kako bi se probali novi igrači i taktika, a sa njim bi mogli dobiti igrača koji će makar biti u konkurenciji jer mi na toj poziciji i nemamo previše izbora.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 23 sep 2010, 20:17

Danas mi prica njegov rodjak kako on zeli da igra za nas.Sad jel mi ovaj prosipa suplju ili ne,ne znam,ali sigurno je da treba pozvati ovog momka sto prije i ja vjerujem da bi se odazvao.Uostalom,nije ni bitno koliki je patriota ako ce igrati dobro.Pa kad igrac OlimpiCa moze dobiti poziv,moze vala i igrac Newcastlea. ;)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 23 sep 2010, 20:21

brazzo je napisao/la:Trebao bi najprije pozvati nekog od defanzivaca i to u vezni red tu smo najtanji a nema razloga da ne proba ovu dvojicu igrača iako su 24-godišnjak i 30-godišnjak mogu itekako pomoći. Salatić već par sezona je u Grasshopperu i igra standardno a isto važi i za Darka Matića koji je sad trenutno u Kini za Beijing Guoan sa kojima je bio i šampion 2009 i proglašen je čini mi se 2x za najboljeg veznog ili općenito za najboljeg igrača Kine,a bilo je priče da bi ga mogao pozvati Bilić barem su ga Hrvatski mediji pritiskali da pozove. Tako da nebi ništa izgubili ako bi nekog od njih pozvali barem u prijateljskom meču jer je Rahimić svoje odigrao a mi nemamo nikog sigurnog na toj poziciji ;)
Pratim hrvatsku reprezentaciju otkad sam se rodio.
O kakvom ti Matiću pričaš? Prvi put čujem za njega. Čuj Bilić ga želio.. :lol:

Jel' može kakav link?

edit:

evo našao sam dva članka o tome kako je najbolji def. vezni u Aziji. :D
O reprezentaciji ni a ni b. Ima 30 god i igra u Bejinu. :lol:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 sep 2010, 20:37

jacky09 je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Koliko sam i ja cuo on zeli igrati za Sloveniju, ali iskreno receno sta nas briga. Pojedine lekcije treba povuci iz slucajeva Mujdza, Begovic itd. gdje smo svi mislili da zele igrati za druge reprezentacije, posebno kod Mujdze. I sta je sad, sad igraju kod nas i bitna su pojacanja. Bolje je napraviti preko medija pritisak na savez itd. i da se momak kontaktira, jer se nema sta izgubiti pri tome.
Vučkić će sigurno dobiti poziv iz Slovenije, što nije bio slučaj sa Mujdžom i Hrvatskom, Bilić nikad nije računao na njega.
Bilic je najvise i pozivao Mujdzu u mladu repku.Od svih selektora.
i to bio je non stop standardan.
Tako da glumljenje vidovite Dzemile da li bi ovaj racunao ili ne i nije bas neki fol.
Sta u slucaju povrede Corluke ili Srne.jajkan mozda upada u ekipu :lol:
Ali kako rekoh gledanje u kasike,sta je Bilic mislio ne spada u temu sporta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 sep 2010, 20:45

Ovih dana trebalo bi da krene procedura za dobijanje sportskog pasosa Srbije za Salatica,i Pizon ocekuje da ce ga imati na raspolaganju za Estoniju i Italiju u oktobru,veoma tesko ce on zaigrati za BIH.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 23 sep 2010, 20:50

Onaj Damir Coric sto vi pricate,nece igrat za Bosnu,nego za Hrvatsku,gledam neke slike na fb,.... a ko on reko da oce za nas da igra??? nezz bgm//

Steve
Kontakt:

Post Postao/la Steve » 23 sep 2010, 20:50

kakav salatic i bakraci, takve preko-drinase niposto pozivati. u istom grasshoppersu igra supertalentovani izet hajrovic a savez sad da zove ovog salatica je smjesno..
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 23 sep 2010, 20:52

harishp je napisao/la:
jacky09 je napisao/la:
Bilic je najvise i pozivao Mujdzu u mladu repku.Od svih selektora.
i to bio je non stop standardan.
Tako da glumljenje vidovite Dzemile da li bi ovaj racunao ili ne i nije bas neki fol.
Sta u slucaju povrede Corluke ili Srne.jajkan mozda upada u ekipu :lol:
Ali kako rekoh gledanje u kasike,sta je Bilic mislio ne spada u temu sporta.
U slučaju povrede Ćorluke i Srne tu su Lovren, Vida, Vrsaljko..
A koliko je bio standardan u u21 repki govori i činjenica da je odigrao cijelih 9 utakmica. (pola ulazio sa klupe)

Inače,
Mujdža dobar igrač.. razvio se u solidnog beka. Prije nije igrao u Freiburgu gotovo nikako ali u zadnje vrijeme vidim igra standardno. Sjećam ga se dok je igrao u Zagrebu.. bio im je ponajbolji igrač.

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 23 sep 2010, 21:05

U slučaju povrede Srne i Ćorluke ima 5-6 igrača koji bi imali prednost na beku Vida, Vrsaljko, Oremuš, Tomečak itd. Hrvati će uvijek prije dati šansu nekom 20godišnjaku bez obzira što u tom trenutku ne posjeduju kvalitetu, nego forsirati 25godišnjeg igrača Freiburga. To je sistem rada, na taj način prodaju igrače, omogućuju im napredak u većem klubu itd. Bio je i Luka Vučko kapiten kod Bilića u mladoj, a sad ga nema ni na mapi, jer već ima 25-26 godina, igra u Ekshesporu ili kako već, znači nisi to što treba da budeš. Stvarati od Mujdže nekog patriotu je smiješno, ko jučer se sjećam kad je odbijao pozive mlade reprezentacije. Rečeno mu je da se na njega ne računa i to je to. Neki igraju srcem (rijetki), neki zbog vlastite koristi, neki da se prodaju, neki zato što im je dosadno. I to nije samo kod nas. Mislite da Rakitić voli više Hrvatsku od Švice, ma jašta kako da ne. Haha... Ocjenjivati igrače na osnovu neke mjerne jedinice patriotizma je neozbiljno.
Mi pozovemo malog Subašića, najboljeg beka u ligi i jednog od najboljih u mladoj i odmah kreće ismijavanje. Hahaha igra za Olimpic, šta on hoće. E hebemti blesav narod, pa ako ne znaš, onda prekopiraj sistem rada u 3pm!
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 sep 2010, 21:07

svasta ce covjek ovdje procitati. pronadju nekog igraca na transfermarktu i onda ga guraju u repku na sve nacine. znas kad ce neki 30godisnjak iz Kine dobiti poziv u reprezentaciju? kada selektor bude Ekrem Jevric :lol: a mozda ni tada..
pa vise vjerujem igracima iz nase lige, makar ih gledamo svake sedmice i znamo o kakvim se igracima radi. a ima i tu talentovanih igraca.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 23 sep 2010, 21:13

Meni kao navijaču Hrvatske nije žao što Mujdža ne igra za Hrvatsku.
Da se razumijemo nije on loš igrač, ali po meni, a očito i po Bilićevom i Kranjčarevom mišljenju on nema mjesta u reprezentaciji i to je to, iako je on više puta izražavao želju da igra za Hrvatsku. Valjda mu je doslo iz guzice u glavu.. pa se odlučio za BiH.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 sep 2010, 21:20

Sta je tu je Mujdza je zaigrao za BIH repku ,i to je gotova prica.
Sasvim dobar i standardan igrac u klubu i ligi petice.Sigurno je BIH repka vise u dobitku nego Hrvatska repka u vezi Mujdze,sasvim logicno.
Za Subasica ko iko misli da se sprda radi njegovog kluba nije normalan.mali je odlican igrac na poziciji gdje nam je potrebno kao suho zlato.
iako sam veliki protivnik guranja direkt iz premier lige u repku.
Subasa je sasvim druga prica.
Susic ga pozvao prosli put na ''divlje'' i ocigledno uocio da radi o slifu koji nam treba.
Ako ga menadjeri ne shjebu,ocekujem od njega sasvim dobru karijeru.
P.S Od tih devet tekmi,samo pet je Bilic vodio i kako rekoh Mujdza mu je vecinom bio u prvoj 11-storci.
Cak je i na jednoj bio strelac.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 24 gosta.