Makanaky je napisao/la:marconato je napisao/la:Makanaky je napisao/la:
Baš je juče o toj situaciji govorio Dejan Nedić u programu RTS-a. Za razliku od jučerašnjeg sudije koji je čak u dvije situacije promijenio odluku nakon pregledanog snimka (po jedan penal na obje strane) Felix Brych je i nakon pregledanog snimka ostao pri svom. Što znači da glavni sudija na licu mjesta ima zadnju riječ.
Problem je sto Brih uopste nije pogledao snimak...
Nedić je to predstavio kao da je Brihu signalizirano iz studija, ali da je ovaj bio tvrdoglav i ostao pri svom. Malo sam se isuviše oslonio na tu analizu

O tome ja govorim, mislim da je nemoguće da odbije gledati snimak ako mu sugerišu ovi iz sobe.
Neku noć je Beusan za Lahoza govorio, utakmica Danska-Australija i dosuđeni penal za Australiju, on je na terenu signalizirao da nije bio penal, onda mu je javljeno da pogleda snimak i kaže tačno mu se na licu vidjelo da bi "ubio" te sudije iz sobe zato što mu to sugeriraju, al' na kraju je otišao, pogledao snimak, vidio da je pogriješio i svirao penal, al' je bio sav crven u licu baš zbog toga što je morao gledati snimak na njihovu asistenciju i što je ispalo da njegova prvobitna odluka nije bila ispravna.
Poenta cijele priče, mislim da niko iz sobe nije sugerirao Brihu da ide gledati snimak, jer da jeste, ovaj bi to morao pogledati.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"