FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Saurman
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Saurman » 21 jul 2015, 00:11

Kakav je ovo termin u 18h po najvećoj vrućini, pa fakat nisu normalni. :facepalm:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 21 jul 2015, 00:12

Joj jedva cekammmm ajde svani viseeee
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 21 jul 2015, 00:15

@propuh, Ne popravlja se ova uprava u zadnje vrijeme, što se tice uprave oni su uvijek radili, ljudi ne kontaju da sadašnjoj garnituri ljudi u upravi nije nimalo jednostavno bilo jer su njihovi prethodnici doveli klub u dubiozu tešku, da su ostali neki paraziti bi mi 100% bili nešto kao Borac ili Čelik u dugovima do guše a spasa ne bi bilo. Naši navijači krive ovu upravu za svaku i najmanju sitnicu, a ova uprava je jedna od najboljih od osnivanja kluba..
Zadnja izmjena: Željooooo, dana/u 21 jul 2015, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 21 jul 2015, 00:15

FaraonTM je napisao/la:Visoko izdati neće :clap:
:opaopa: I nije nikad :) Jedni smo od brojnijih na Željinim tekmama :zviz: :salut:
Željeznicar za život cijeli !

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 21 jul 2015, 00:16

propuh je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Nadam se i ja, načina ima more samo se mora imati malo tog Željinog filinga ili te filozofije iz tvog potpisa. Ne smijemo dozvoliti da se pitariziramo onda je gotovo, postalo bi isto ono što nikad bilo nije.
Ne znam mene tuga ufati napisem da treba penzicima popuste dati i nekako ih klub pogledati, a neko mi ovdje spominje ispijanje kafa i kladionice.
Ti ljudi su odrasli i ostarili uz Zelju citav zivot su uz njega ko zna koliko su mu dali, a sad kad ih je drzava bacila na marginu tesko da oni mogu odvojiti 10KM za kartu ili 50-60KM za godisnju.
Ali sta je tu je valjda nekad iz kluba obrate paznju i na tu generaciju koja bi vjerovatno vrlo rado vikend provela na Grbavici ;)
Nekad su oni uz Zelju bili od Vardara do Triglava
Odrastao uz jednog takvog koji je svaki svoj slobodan trenutak proveo od 49 do 53 pomažući da se stadion napravi. Više je dole radio nego oko svoje kuće. Od plate svaki mjesec za Želju davao. Umalo glavom platio kad ga je tramvaj zakačio nakon tekme sa Zvezdom kakva je gužva bila da se tramvaj morao kroz masu probijati. Zadnja mu je tekma bila derbi na Koševu 80 i neke (bilo 1:1). Kako sam samo bio ponosan što sam sa svojim dedom zajedno na tribini.

Koliko je samo ovakvih primjera i ja se iskreno nadam kao i ti da će klub naći načina da ih nekako dovede na tekmu. Njima je vjerujte i 30 maraka puno, to im je desetina penzije.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jul 2015, 00:18

Željooooo je napisao/la: Naši navijači krive ovu upravu za svaku i najmanju sitnicu, a ova uprava je jedna od najboljih od osnivanja kluba..
Upravo se realizuje sve ono za šta smo ih kritikovali, tako da nije loše ponekad baciti (opravdanu) kritiku.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 21 jul 2015, 00:20

e de **** ga još da im se daje po cvaja kad dođu na tekmu
svaka čast svakome ali i klub mora živjeti a kakvi smo mi da se penzionerima dadne džabe ulaz odma bi i studenti tražili popust, šehidske (u koje spadam i ja), žene i mala djeca svakako džabe ulaze
ja da imam dedu fanatika ko ti plaćao bih mu ja kartu a jok ovde kukao kako on voli želju ali nema love za kartu
pa imaš ti 30 KM, kupi mu godišnju za rođendan ;)
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 21 jul 2015, 00:20

Sticajem okolnosti sam bio u Posusju poslovno. Radio sam sa neke poslove sa direktorima. Kroz neku pricu dotaknemo se i fudbala. To je bilo negdje 2009. Pita me za koga navijas, rekoh Zelju. Lik se nasmija i kaze poslije Posusja u cijoj sam ja upravi moj drugi klub je Zeljo. Zavrsim posao i posao da krenem nazad. Kaze meni covjek kojeg sam prvi put vidio u zivotu. Ne, ne. Sad idemo sa mojim drustvom na kafu i nes da pojedes. Rekoh zaa kafu moze ali jelo. Kaze ne brini nema u hrani ono sto mislis. Tako podjemo u neki restoran vise se i ne sjecam. Pridruzi nam se jos nekoliko njegovih prijatelja koji isto gotive Zelju. Ljudi mi nisu dali marke da platim i dan danas imam kontakt od tog covjeka i cujemo se. Takvo iskustvo sam imao i u Travniku, Busivaci, Maglaju, Zavidovicima, Visoko, Breza, i jos mnogo gradova. Stvarno nas ima svugdje.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 21 jul 2015, 00:21

salle86 je napisao/la:e de **** ga još da im se daje po cvaja kad dođu na tekmu
svaka čast svakome ali i klub mora živjeti a kakvi smo mi da se penzionerima dadne džabe ulaz odma bi i studenti tražili popust, šehidske (u koje spadam i ja), žene i mala djeca svakako džabe ulaze
ja da imam dedu fanatika ko ti plaćao bih mu ja kartu a jok ovde kukao kako on voli želju ali nema love za kartu

Od kad ovo ? Ja placam svaku kartu :thumbup:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 21 jul 2015, 00:22

Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 21 jul 2015, 00:24

likusa je napisao/la:
salle86 je napisao/la:e de **** ga još da im se daje po cvaja kad dođu na tekmu

Od kad ovo ? Ja placam svaku kartu :thumbup:
možda griješim ali znam da sam vazda vodio curu na jednu kartu
sad kako sam oženjen (nije ista cura :D) uzimamo 2
mada opet kontam kad ulaze djeca i "djeca" onda i ljepši pol se "provuče"
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 21 jul 2015, 00:25

rodom s Mejtaša je napisao/la:
propuh je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Nadam se i ja, načina ima more samo se mora imati malo tog Željinog filinga ili te filozofije iz tvog potpisa. Ne smijemo dozvoliti da se pitariziramo onda je gotovo, postalo bi isto ono što nikad bilo nije.
Ne znam mene tuga ufati napisem da treba penzicima popuste dati i nekako ih klub pogledati, a neko mi ovdje spominje ispijanje kafa i kladionice.
Ti ljudi su odrasli i ostarili uz Zelju citav zivot su uz njega ko zna koliko su mu dali, a sad kad ih je drzava bacila na marginu tesko da oni mogu odvojiti 10KM za kartu ili 50-60KM za godisnju.
Ali sta je tu je valjda nekad iz kluba obrate paznju i na tu generaciju koja bi vjerovatno vrlo rado vikend provela na Grbavici ;)
Nekad su oni uz Zelju bili od Vardara do Triglava
Odrastao uz jednog takvog koji je svaki svoj slobodan trenutak proveo od 49 do 53 pomažući da se stadion napravi. Više je dole radio nego oko svoje kuće. Od plate svaki mjesec za Želju davao. Umalo glavom platio kad ga je tramvaj zakačio nakon tekme sa Zvezdom kakva je gužva bila da se tramvaj morao kroz masu probijati. Zadnja mu je tekma bila derbi na Koševu 80 i neke (bilo 1:1). Kako sam samo bio ponosan što sam sa svojim dedom zajedno na tribini.

Koliko je samo ovakvih primjera i ja se iskreno nadam kao i ti da će klub naći načina da ih nekako dovede na tekmu. Njima je vjerujte i 30 maraka puno, to im je desetina penzije.
I ja sam slicno od 46 do 91 mislim da nijednu domacu moj stari nije propustio, on mi je i usadio ljubav prema Zelji. I sad kada vidim po hrasnom one starije ljude kada prodjem sa salom ili dresom u ocima im iskra zaigra, a definitivno da je njima i 30KM puno odvojiti na njih bi se trebala posebna paznja obratiti.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 21 jul 2015, 00:26

Svega ima ;) ali kartu placam uvijek :D Ako nista volim imati u kolekciji :D

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 21 jul 2015, 00:28

Ja svojoj ženi, kad je god vodim plačam, ne širi dezinformacije da bezveze nekog vrate sa kapije.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 21 jul 2015, 00:28

Virtu4l je napisao/la:
Željooooo je napisao/la: Naši navijači krive ovu upravu za svaku i najmanju sitnicu, a ova uprava je jedna od najboljih od osnivanja kluba..
Upravo se realizuje sve ono za šta smo ih kritikovali, tako da nije loše ponekad baciti (opravdanu) kritiku.
Nemam ništa protiv kritike, treba kritikovati argumentovano ali sam više mislio na ljude poput Mime koji stalno pljuju i misle da je to kritika. Mimo je u svojoj emisiji optužio ovu upravu što nisu napravili stadion isto kao da je to sitnica, a nije prozvao one koji su zadužili klub preko 6 miliona,e o tome se radi. Zamisli samo da nam je i dalje predsjednik neko poput Žuje, ili da su nam u upravi takvi paraziti, onda bi bili kao Borac i Čelik. Hvala Bogu pa imamo pametne ljude u upravi ali još samo treba skupštinu do kraja očistiti od parazita i onda ćemo imati skroz zdrav klub.. ;)
Zadnja izmjena: Željooooo, dana/u 21 jul 2015, 00:30, ukupno mijenjano 1 put.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 21 jul 2015, 00:30

Joj jest nesto lijepo voljeti Zeljuuuu :D
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 21 jul 2015, 00:33

Aferim,aferim.Ja lijepe atmosfere,ja meraka kad čitam postove.Jedna ljubav nas je ovde spojila,i nema razloga da to neko kvari.Samo nastavite ovako lijepo pisat :)
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 21 jul 2015, 00:56

fali mi samogrbavica@ sa svojim kritikama, kako je poceo podrsku davati da sve ne ode u neku stvar, da je amo proci mađare pa onda laganini protiv standarda ;)
Odlucio sam bijeli dres, prosli je plavi ;)

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 21 jul 2015, 01:05

jedna misao nas je spojila, pa je branimo k'o da je zastava slika

slika slika
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 21 jul 2015, 01:24

Daleko od odličnog, ali lijep gest. Znači može se kad hoce.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.