FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordoakapitar

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordoakapitar » 18 avg 2016, 18:52

Kad bi u ovom nasem klubu bilo ikakve logike a nema je sigurno, onda bi se iz ovolikog broja igraca Slobode koji su presli kod nas nametao logican zakljucak. Husref salje iz Slobode sve sto moze i sve sto valja u FCS i na kraju polusezone dolazi u FCS!
Naravno, ovo je samo moje razmisljanje od kojeg nece biti nista, ali eto malo suplje nije na odmet...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 avg 2016, 18:58

SiouxLukavac je napisao/la:Dobar je Ivetić, po meni odličan igrač za ekipu PL koja se bori za neki od trofeja a to mi trebamo i moramo biti.

Vidite, Almir Bekić možda nije u formi zadnje vrijeme i da većina nas nismo zadovoljni njime ali činjenica je da je on dobar bek.
Almir Bekić i Perica Ivetić - odlična dva beka, iskusni, ko je u boljoj formi neka igra.

Treba nama na svakoj poziciji takva dva igrača.
Npr. što se tiče golmana, daleko su i Adi i Pavlović od kvaliteta Delača ali opet nije loše, obojica su solidna i nije nikakav belaj ako se Pavlović lakše povrijedi ili bude odsutan zbog kartona.
Da je ostao Benko, imali bi dva vrhunska napadača, najjača u ligi. Da imamo igrača kao što je npr. Tomić iz Zrinjskog uz Sarića, Rustemović bi bio odlična zamjena. Crnkić - Hodžić, ko se bolje pokaže neka igra, zamjena odlična na desnom krilu.
Zamjena za Duljevića neadekvatna, još ako ode, u velikim smo problemima.
Zamjenu za Ahmetovića nemamo.
Zamjenu za Kadušića nemamo.
Destke vjerovatno nemamo, Ćetković klupa, Husejnović povrijeđen :(
Zamjenu za oba stopera nemamo.
Od ovih akademaca (Herić, Gljiva, Vazda, Mujakić, Rastoder pa i Anđušić..) teško da mogu biti adekvatne zamjene, treba njima iskustva, nemamo toliko dominantnu ekipu gdje mogu svi dobijati priliku u riješenim utakmicama. Za njih je u ovoj situaciji Olimpik najbolje riješenje. Nemojte mislite da ih pljujem, znam da su to dobri momci, odlični fudbaleri i da su najbolji u državi od svojih vršnjaka ali teško da mogu nastaviti trenutno kod nas u ovakvoj situaciji.
nama treba trener dobar, da bi sav ovaj igrački kadar imao smisla i namjenu....

a dolazak Ivetića je dobar jer je bio potreban kvalitetan bek a i da ne ode konkurentima....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 avg 2016, 19:03

streetstyle je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Nisam vidio da neko pise da je nezadovoljan Pericom, samo duzinom ugovora. Ali opet neki vide neke pljuvace, shizofrenija teska.

Mozda vas je trebalo ukljuciti u pregovore...bolest sta li
Sta je bolestno u tome sto mi se ne sviđa ugovor na godinu dana?
Bahati, bahati Željkan!
1946

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 18 avg 2016, 19:08

Majkl je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
Majkl je napisao/la:Iskoristimo priliku da se nasmijemo NK Zeljeznicaru :njanjanja: :D :tralala: http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/zeljez ... nut/198028

Jos jedna potvrda moje teze da nijedan klub u BiH ne moze sa nama sto se tice ponude za igrace i dovodjenje istih.Znaci koga hocemo nijedan klub u BiH ne moze ponuditi ni blizu .
Ma ja,ne moze niko. Igrac otpisan u Slobodi,pola godine nije mogao da nade angazman nigdje i dosao na kraju nama. Slican primjer kao zimus Simeunovic.
Nemoj vise molim te te suplje prosipati!
Sve sto si napisao je netacno ,to svi znaju.Ali ne vrijedi jer ocito kontriras i provociras.Poredis ga sa Simeunovicem tu si sve rekao .
Nije nikakva provokacija,evo dokaz da je tacno:
http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/zatece ... zio/195418

Dakle,prekrizio ga Musemic u Slobodi i od tada 3 i po mjeseca bez angazmana,nije ni a kim prosao pripreme itd.
A i sto se tice Denija isti slucaj,otpisan u Zrinjskom i nije igrao 6 mjeseci prije nego ga je Jesic i Bulic uvalili nama.[/quote]

Nije isti slucaj.
Prvo ne znas zasto je prekrizen,drugo odbio je 3 kluba iz nase lige ,trece bio je uz Almira najbolji bek lige i jedan od najboljih,najkorisnijih i najstardadnijih u Slobodi koja je bila 2 i igrala finale kupa.Cetvrto ,posljednja utakmica koju je odigrao je i posljednja Slobodina u prosloj sezoni a to je finale kupa ,revans u Bjeljini.18.maja,znaci ako dovedes jednog od najboljih u prosloj sezoni a ova tek pocela ne moze biti da je los potez ili vracanje nekog u zivot ili dovodjenje nekog ko nije dugo igro.Ne kazem mozda bude los ,ne pruzi sto se od njeg ocekuje ili bude povreda ne daj boze ali to je fudbal to se nikad ne zna.[/quote]

De mi reci, molim te, ko je kondicioni trener s kojim je radio u ovo vrijeme dok je bio slobodan igrač? Da nije Seferović?

Btw, jedan od razloga što je Fukarama bio ljubimac dok je igrao za Slobodu je njegov karakter i požrtvovanost na terenu.

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 18 avg 2016, 19:12

joker90 je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Nisam vidio da neko pise da je nezadovoljan Pericom, samo duzinom ugovora. Ali opet neki vide neke pljuvace, shizofrenija teska.

Sta je bolestno u tome sto mi se ne sviđa ugovor na godinu dana?

Pa bolestan je sam pristup tome. Ko si ti ..ja ili ovaj-onaj. Navijaci jel tako.Jel treba dalje

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 18 avg 2016, 19:13

Ne znam stvarno s kim je radio u toku pauze i ovaj dio ,ali koliko znam da je spreman i nadam se da ce se uklopiti.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

KenChoo
Kontakt:

Post Postao/la KenChoo » 18 avg 2016, 19:14

Sada ćete vi vidjeti kada u ponedjeljak oplodimo Jajajčane i uslijedi sjajna sezona, u kojoj ćemo osvojiti duplu. Ovo je do sada bilo loše, jer je ekipa bila slabija uigrana, ali Hurtić će popišati sve svojim znanjem. Citirajte me u ponedjeljak nakon tekme. :bih:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 avg 2016, 19:15

Znaci ako sam navijac, ne smijem reci da sam zadovoljan ili nezadovoljan necim? Fina logika, ja sam tu samo da placam karte i dolazim na tekme. Koji qrac si onda na forumu, o cemu cemo diskutovati i pricati, ako necemo o ekipi? Smatram da je Perica pojacanje i da je trebao bar 2 godine ugovora dobiti, ti smatras drugacije, postujem to.
Bahati, bahati Željkan!
1946

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 18 avg 2016, 19:16

Prosjecan igrac, nezgodnog karaktera.
UPRAVA NAPOLJE!

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 18 avg 2016, 19:16

nama hitno treba kvalitetna desetka i napadac

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 18 avg 2016, 19:19

Dobro za Ivetica se znalo da ce potpisati, ima li jos neki igrac s kim pregovaraju?
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 avg 2016, 19:19

bolest je kad imaš 2 lijeva beka i juniora trećeg i ti dovodiš još jednog....
to je bolest buraz.... :wave: :kafa:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 18 avg 2016, 19:23

joker90 je napisao/la:Znaci ako sam navijac, ne smijem reci da sam zadovoljan ili nezadovoljan necim? Fina logika, ja sam tu samo da placam karte i dolazim na tekme. Koji qrac si onda na forumu, o cemu cemo diskutovati i pricati, ako necemo o ekipi? Smatram da je Perica pojacanje i da je trebao bar 2 godine ugovora dobiti, ti smatras drugacije, postujem to.
Okreces pricu moj Joker. Niko ti ne spocitava bilo koje pravo ali isto tako si PRVO navijac koji se pita ko i Soja u klubu.
Denchil...ovaj treci je lijek za bolesne koji si nabrojao. Sada ta 2-c imaJU konkurenciju ( a Perica je bolji od obojice) pa ce se malo manje kurciti. A o tom junioru je rano pocinjati pricu

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 18 avg 2016, 19:28

Počet ćemo priču kada napuni jedno 24, 19 je ipak premalo.

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 18 avg 2016, 19:29

I ja sam nezadovoljan duzinom ugovora ali mislim da to nece biti problem produziti na polusezoni ako sve bude uredu i ako bude pruzo sjajne partije i ako mi budemo u vrhu.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 18 avg 2016, 19:33

A možda nema više ugrađivanja i potrebe za višegodišnjim ugovorima a i raskidi se moraju smanjiti, bar u nekoj mjeri? :D

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 avg 2016, 19:33

joker90 je napisao/la:Znaci ako sam navijac, ne smijem reci da sam zadovoljan ili nezadovoljan necim? Fina logika, ja sam tu samo da placam karte i dolazim na tekme. Koji qrac si onda na forumu, o cemu cemo diskutovati i pricati, ako necemo o ekipi? Smatram da je Perica pojacanje i da je trebao bar 2 godine ugovora dobiti, ti smatras drugacije, postujem to.
Okreces pricu moj Joker. Niko ti ne spocitava bilo koje pravo ali isto tako si PRVO navijac koji se pita ko i Soja u klubu.
Denchil...ovaj treci je lijek za bolesne koji si nabrojao. Sada ta 2-c imaJU konkurenciju ( a Perica je bolji od obojice) pa ce se malo manje kurciti. A o tom junioru je rano pocinjati pricu
a **** se? a šta ako se i Perica pođe ****? hoćemo 5-tog lijevog beka dovodit??? :D
nebitno. ja znam što je on tu, jer je jeftiniji od stopera....pa ko bude trener dogodine nek on raspetljava, krpimo se....jer ne-ko ne-zna ra-dit po-soooo... :wave:
Majkl je napisao/la:I ja sam nezadovoljan duzinom ugovora ali mislim da to nece biti problem produziti na polusezoni ako sve bude uredu i ako bude pruzo sjajne partije i ako mi budemo u vrhu.
ja bih dodao da ćemo ako uzmemo titulu vjerovatno bit šampioni :D :thumbup:
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 18 avg 2016, 19:34, ukupno mijenjano 1 put.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 18 avg 2016, 19:34

Realno ko ce ti kupiti lijevog beka u 30-toj godini iz ove krkanske lige, gdje ce? Zna on dobro da od redovne plate Sarajeva trenutno i ne moze bolje, sta ako jos i ne bude u onoj formi kao sto je bio prosle sezone? Ja sam zadovoljan Pericom a pogotov jednom godinom ugovora.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 18 avg 2016, 19:37

DenchiNL je napisao/la:

bolest je kad imaš 2 lijeva beka i juniora trećeg i ti dovodiš još jednog....
to je bolest buraz.... :wave: :kafa:
Čisto moje mišljenje:

1. Bekić - pokazao šta zna i umije u finalu Kirin Cupa. U Premijer ligi onako nije odigrao, onako kvalitetno mislim. Mislim da je u Slobodi i u Hrvatskoj igrao nešto kao lijevi WM, možda griješim. Ne znam ni da li su on i Ivetić skupa igrali u Slobodi? Ako jesu onda je Bekić bio ispred a Ivetić iza. Neko ko duže prati PL BIH će to znati. Definitivno mu treba konkurencija, vidjeli smo da mu je forma u silaznoj putanji a vjerovatno mu je malo i slava udarila u glavu.

2. Balić - po meni nije bek. @Majkl je pisao da je to igro u prošlom klubu ali prema onom što sam ja gledao prošli meč i prema konstituciji - prirodnija mu je CB pozicija.

3. Rastoder - mislim da ste previše skeptični kad je on pitanju. Ne ti, ovo generalno važi. Prema onome što sam ja gledao prošle sezone od juniora uvijek je bio među boljim pojedincima na terenu. U finalu kupa MOTM. Prošao pripreme s prvim timom. I treba ga gurati, već mu je 19 godina (!).

Hijerarhija na LB: Ivetić, Rastoder. Bekić i Balić po potrebi (pod uslovom da Dulja ode).
Zadnja izmjena: Septerra, dana/u 18 avg 2016, 19:44, ukupno mijenjano 1 put.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 18 avg 2016, 19:40

Čuj Rastored :geek:
Nijedan od ovih akademaca neće dobijati veću minutažu (Rastoder, Vazda, Gljiva, Herić, Mujkić..) i zbog toga će se njihov dalji napredak usporiti i teško da izrastu u ono što bi mi svi volili, nadam se da griješim ali vidjet ćemo. Trenutno oni najbolji i najiskusniji muku muče protiv Krupe, raspalog Čelika, Mladosti..

I da, šta je sve mali Handžić radio u omladinskim ligama pa nikad nije ozbiljniju priliku dobio u prvom timu..

Volio bi ali teško da budu kao Kadušić, da se ustale i da već sad imaju dosta utakmica u nogama.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijelisampion, Pantelija, WeekendOffender i 27 gostiju.