FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
76
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
54
25%

Ukupno glasova: 217

NazorUso
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NazorUso » 16 maj 2025, 16:30

Zeko87 je napisao/la:
16 maj 2025, 08:32
curvanord je napisao/la:
16 maj 2025, 07:44
Evo, petorica su se odmah 'upalila' – standardno pitarski. Po njihovom, ako ideš na neku drugu tribinu, navijaš za Sarajevo, a ako ideš na sjever, onda si narkoman. Klasično pitarsko razmišljanje. Osim toga, niko nije rekao da više voli klub od vas zato što ide na gostovanja, ali vi očigledno imate taj kompleks, pa izmišljate neka gostovanja čim vas neko pita zašto ne pokazujete ljubav prema klubu i van stadiona Asim Ferhatović Hase. A mržnja prema sjeveru je najsmješnija od svega. Potajno se ta tribina prezire, a kad se nešto desi, ide se po standardnom šablonu: narkomani, klošari, plaćenici, bla, bla, bla. Mada, ne morate se brinuti, nama je jasno da sjever ostale tribine mrze, ali vjerujte, ni mi vas ne volimo hahahahaha.
Što se tiče kazni – je li to npr. istok bolji od sjevera ? Od vrijeđanja naših igrača i legendi, do rasističkih povika, urlika i svega što dolazi s tog legla manjka inteligencije.
Vjerovatno je pisao neko i od ostalih forumaša ali evo i ja da nešto napišem (krajnje dobronamjerno) :) :

Mislim da je mali broj ljudi koji mrze sjever jer ko se god smatra navijačem FKS cijeli život, imao je fazu kada je i sam bio na sjeveru. Ja sam do neke 16. god dolazio, pa onda bio na istoku, a sada miksam zapad i istok. Ljubav Hordi je neupitna, ali mnogi njihovi potezi itekako jesu.
Bojkot domaćih utakmica za vrijeme Mirze i ovo saopćenje za kup su dva najlošija poteza Hordi od nastanka. Zbog prvog je ispaštala evropa, a zbog drugog je nanesena ogromna ljaga na klub i sve ono što rade Vicini puleni, Horde su to fakturisale našem klubu.

Što se tiče toksičnosti i negativnih komentara, tu niko ne može sa istokom. Sjever barem pjeva cijelu utakmicu i ne zviždi svojim igračima što se za istok ne može reći.

Kao što ne možeš reći ženi da je voliš tako što ćeš joj šamare udarati, tako se ni klub ne može voljeti a da mu se stalno nabija finansijski trošak kroz plaćanje kazni i potezima koji narušavaju njegov ugled u javnosti.

Neka fura svako svoju furku, ali FK Sarajevo ne smije trpiti štetu!
Sjever ne zvizdi, samo ih optuze za namjestanje...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 16 maj 2025, 16:47

bordobijeli je napisao/la:
16 maj 2025, 15:59
jurisicduska je napisao/la:
16 maj 2025, 15:29
Ma meni se čini da se nikom ne ostaje. Ni treneru ni igračima. Ne bih da crnjacim ali očigledno je tako. Na korak smo bili od kontinuiteta i ovo je već 10 put u našoj historiji da sve uništimo bez ikakvog valjanog razloga.
Ako želimo nešto napraviti iduce sezone ne smije biti vise od 5 odlazaka odnosno 3/4 nova igraca . Sve preko je opet novi tim ,trenera neću ni da spominjem Zekic mora ostati.
Velika je razlika i tih 5 odlazaka jesul ti igraci kostur ekipe ili igraci za sirine. Nije isto ako ode Bubanja ili ako ode Mustafic. Ne lupajte tim brojkama.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 16 maj 2025, 16:54

Otkud sad da i bubanja ide? Probati zadrzati pavicica, lulic je skup neko rece. Sad istice more ugovora, moze se uvijek naci dobrih rjesenja.
Zadrzati treba:
Odbrana: beganovic, kupresak, jovic, mujkic, paskalev (gojkovic*)
Vezni: Bubanja, Jatta, Pavicic, (Mustafic rotacija ako hoce i niie skup, i neko od ovih mladjih mozda krdzalic)
Napad/Krila: Francis, Turkes, Butic

Vjerovatno sam jos nekog zaboravio, ali da imamo neku konstantnost kadra. Guli racunam da ide.
Na ovo nam opet fali min, 4,5 igraca, ali ce i otici min 7,8

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 maj 2025, 16:57

keli je napisao/la:
16 maj 2025, 16:47
bordobijeli je napisao/la:
16 maj 2025, 15:59
jurisicduska je napisao/la:
16 maj 2025, 15:29
Ma meni se čini da se nikom ne ostaje. Ni treneru ni igračima. Ne bih da crnjacim ali očigledno je tako. Na korak smo bili od kontinuiteta i ovo je već 10 put u našoj historiji da sve uništimo bez ikakvog valjanog razloga.
Ako želimo nešto napraviti iduce sezone ne smije biti vise od 5 odlazaka odnosno 3/4 nova igraca . Sve preko je opet novi tim ,trenera neću ni da spominjem Zekic mora ostati.
Velika je razlika i tih 5 odlazaka jesul ti igraci kostur ekipe ili igraci za sirine. Nije isto ako ode Bubanja ili ako ode Mustafic. Ne lupajte tim brojkama.
Pa 5 imaš koji mogu otići neće se previše osjetiti nedostatak. Sve preko znaci da odlaze i oni koji su bili kostur.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 maj 2025, 16:58

E čuj idu Rogic i Soldo. Velika tragedija stvarno. Hvala i sretno
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Haksss
Kontakt:

Post Postao/la Haksss » 16 maj 2025, 17:03

Hrvska slobodni igraci od 30 juna
Osijek
Hrvoje Bebac 25 g 1M
Tiago Dantas 24 g 3 M
Petar Pusic 26 g 1.5 M
Gorica
Kresimir Krizmanovic 24 g 1M
Srbija
TSC
Ivan Milosavljevic 25 g 1M
Kad bi doveli bilo kojeg od ovih igraca ne bi fulili sigurno

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 16 maj 2025, 17:05

Haksss je napisao/la:
16 maj 2025, 17:03
Osijek
Hrvoje Bebac 25 g 1M
Tiago Dantas 24 g 3 M
Petar Pusic 26 g 1.5 M
Gorica
Srbija
TSC
De malo realnosti,Dantas trazi toliko para da nije Dinamo u mogucnosti da ga dovede,prvi na listi zelja im je on.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 16 maj 2025, 17:08

Pitarluk in a nutshell, plakanje za igračima koji su pljuvani većinu mandata i pametovanje o marketinškom segmentu.
Hajde da se na tome zaustavi, nego još se počne i sa the worst case scenario teorijama zavjera: klub se raspada, odoše svi, neće niko doći i tako te gluposti.
Dobronamjerno apelujem na preuzimanje odgovornosti o tome šta se piše, to što ste pod nickovima ne znači da možete pisati svakakve gluposti na javnom mjestu, što ovaj forum i jeste.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 16 maj 2025, 17:09

Ne mozes nikoga zaustaviti da ide ako ima bolje tamo negdje. Sretno i hvala im!
Imali su podrsku od hordi i kad gube i kad pobjedjuju, niko im nije rijeci rekao. Sad neki pokusavaju okrenuti kako odlaze zbog navijaca. Sa zapada i istoka su im obicni navijaci malo psovali nakon poraza od Borca a ostalo su ih i oni podrzavali. Veliku vecinu utakmica im nisu psovali. Mozda Turkesu jesu malo vise sto sam ja upratio

Haksss
Kontakt:

Post Postao/la Haksss » 16 maj 2025, 17:09

mosarajvosa83 je napisao/la:
16 maj 2025, 17:05
Haksss je napisao/la:
16 maj 2025, 17:03
Osijek
Hrvoje Bebac 25 g 1M
Tiago Dantas 24 g 3 M
Petar Pusic 26 g 1.5 M
Gorica
Srbija
TSC
De malo realnosti,Dantas trazi toliko para da nije Dinamo u mogucnosti da ga dovede,prvi na listi zelja im je on.
Brate nisam rekao da mora Dantas ima 5 igraca koga god da dovedes neces fulit

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 16 maj 2025, 17:14

mirzatele je napisao/la:
16 maj 2025, 00:47
Napapijri je napisao/la:
15 maj 2025, 13:37
Od povratnik moze i zelim samo slijedece:

1. Mujakic
2. Cimirot
3. Rahmanovic

Uz ovu trojicu bi nam trebao samo napadac i jedno krilo i to je to, prica kompletirana.
2 i 3 su već usmeno dogovoreni.

Bude li No.3, imate rucak po izboru, lokaciju u Sarajevu vi birate :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 16 maj 2025, 17:15

Samozdravlje je napisao/la:
16 maj 2025, 17:14
mirzatele je napisao/la:
16 maj 2025, 00:47
Napapijri je napisao/la:
15 maj 2025, 13:37
Od povratnik moze i zelim samo slijedece:

1. Mujakic
2. Cimirot
3. Rahmanovic

Uz ovu trojicu bi nam trebao samo napadac i jedno krilo i to je to, prica kompletirana.
2 i 3 su već usmeno dogovoreni.

Bude li No.3, imate rucak po izboru, lokaciju u Sarajevu vi birate :bih:
4. Rožman ostaje. :kafa:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 16 maj 2025, 17:43

Kad bi Mejersa iz Borca doveli, to bi bilo vrh.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 maj 2025, 17:50

Golman- nije potreban i nije bitan u smislu kostura ekipe uigranosti ekipe. Jer ako dovedemo boljeg golmana od Rogica to ce jednostavno samo posebi dic kvalitet kompletne ekipe. Jer roguc za 2 godine je branio oko 25 utakmica i 10 tak utakmica off and on, drugo nije autoritet i trece nije top golman.

Sto se tice solda on jeste tu dugo korektan tip vjerovatno je uvidio da se nemoze izborit za prvotimca a i svjestan je ako ode na klupu (sto je ocekivat posebno po povratku Gojkovica) da ce njegova vrijednost past i zeli da iskoristi ovi sezonu i samim tim dobije neki ugovor na jos 3-4 godine, sto u FK SARAJEVU NECE DOBIT. Takodje i rogic i soldo idu na nacin da nemoramo platit raskid kao ni za baltu serbedzica moguce i mustafica.. sto nije bas slucaj u zadnjih 3 godine. Nijedan igrac koji ima ugovor nece otic a da mu mi raskinemo ugovor i samim tim platimo dabeke pate za nista.

Cisto sumnjam da ce Bubanja otic prvo sigurno ko god da bi ga angazovao mora platit debele pare (ja bih ga pustio za 900k€) u vidu ostete, takodje nije se on bas ni pokazao na top top nivou a iako bi otisao imamo tu Jattu

Pavicic - vidi se da zna kako je vrijeme prolazilo bio je sve bolji i bolji, ostavio bi ga e sad tu ima ta otezavajuca okolnost sto nemamo pravo odkupa kroz pozajmicu

Lulica nebi ostavio ako bi pavicica mogli ostavit u suprotnom ako pavicic ide lulica bi ostavio

Gordezijani nije pokazao kvalitet njega bi vratio odakle dosao..

Tako da ovi svi igraci cak i bubamja kad bi otisli i da prodamo Gulijashvilija opet imamo 9 igraca koji su tu koliko i Zekic a neki i duze.

Mujkic keremeh beganovic turkes krdzalic jatta,kupresak jovic

Plus GOJKOVIC KAPETANOVIC ROCKOV RISTIC

PLUS julardzija i matanovic

Mozda bubajja lulic mustafic a siguran sam da ce bar jedan od ove 3ice ostat

I mozda nase najvece pojacanje AKO OZDRAVI djordjevic

Znaci imas 7-8 igraca iz prvih 11 koji su tu godinu i vise imas 3 koji su rezerve 95% imas jos bar jednog bubanju

Takodje mozda nesto i bude id julardzije i matanivica ako nista ko rezerve. Julardzija nije bio los toliko da nije mogo igrat ono sto je igrao mustafic

Uz to treba ti golman koji nije igrac u polju i najmanje je bitan u kontekstu uigranosti ekipe ako zna svoj poso dobro..takodje 2 stopera nova od koji ce jedan samo igrat a oko njeg ce bit beganovic paskakev jovic mujkic a vrlo brzo i gojkovic. 2 vezna igraca trebaju nova posebno ako odu i bubanja pavicic lukic i mustafic, tu bi moglo skripat ako ne bodemo posebno ako djordjevic zavrsi karijeru i tu ce trebat 3 top top igraca

Ristica bi volio posudit nekoj ekipi kao sloboda, ekipo koja ce se borit za povratak u pl bh. Nekao Ristic iako mlad pokazuje profesionalnost radi sta mu se kaze nema dizanja nosa a pokazao je da zeli i agresivnost za pl bh, kompletan kvalitet nije za trenutno FK SARAJEVO , al sigurno da moze igrat u radniku posusju i takvim ekipama vec sad.

Takodje imamo onog stopera sto smo doveli iz Zvjezde 09, neznam kakav je on nije dobio minutazu a igrao je za zvjezdu 09 u ligi rs.

Znam da ovde svi odpisuju kapetanovica, al meni on ima kvalitet i kislim kad se oslobodi straha od povrede da ce bit bas dobar njega treba na dvojno poslat

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 16 maj 2025, 18:08

Nek' se prvo trener izjasni ide li definitivno, prije toga nikakva priča o pojačanjima nema smisla da ne bi do polusezone pare od Gulija na raskide ostavljali.

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 16 maj 2025, 18:18

Slažem se sa kolegom Pitar6785 šta god da je napisao.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 maj 2025, 18:20

hazarder je napisao/la:
16 maj 2025, 18:08
Nek' se prvo trener izjasni ide li definitivno, prije toga nikakva priča o pojačanjima nema smisla da ne bi do polusezone pare od Gulija na raskide ostavljali.
Meni po izjavama posle osvajanja kupa, nije zvucalo tako da ide. Mislim da ostaje.. al si upravo prvo to naravno treba vidjet..

Licno volio bi da zelic ostane.

Matanovic igrao do sad u 21 utakmicu oko 900 minuta dao 5 golova i 2 asistencije..

JulardIja isto 21 utakmicu oko 700 minuta i 1 asistenciju

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 16 maj 2025, 18:40

Kako je krenula prica o odlascima izgleda da ce mo se vratiti na virsle, varesanovica itd. Horde jeste li sretni sta ste napravili

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 16 maj 2025, 19:07

Kockoglavi je napisao/la:
16 maj 2025, 18:40
Kako je krenula prica o odlascima izgleda da ce mo se vratiti na virsle, varesanovica itd. Horde jeste li sretni sta ste napravili
Javi im se na stranici ili idi na stadion Rođeni pa ih pitaj, ovo ne čitaju

Rokitansky
Kontakt:

Post Postao/la Rokitansky » 16 maj 2025, 19:11

Po svemu rečenom, odnosno reakciji i govoru Zekića sve mi se čini da ostaje.
Od dvojca koji odlazi jedino mi je krivo Rogića, s obzirom na to da je tek ušao u formu, ali budimo realni možemo naći bez problema ako ne jednako dobrog onda i boljeg.
Soldo toplo/hladno, grehota kontinuiteta i kohezije u ekipi, ali isto važi ko i za Rogića.
Ostatak ekipe po svemu sudeći ostaje, barem koliko sam ja upratio (izuzev Lulica i Pavičića), tako da nam je vezni red prioritet u narednom roku, uz zamjene za ovu dvojicu gore i jednog uz Gulišu u napadu i dobro je sve :bih:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: pierce, TETRAPAK i 57 gostiju.