Postao/la SiouxLukavac » 16 avg 2016, 17:12
Ode Dino, napokon, vrijeme je bilo. Istina, na početku se radilo i više nego dobro, kasnije su prosuli svo mlijeko koje su pomuzli. Vidjelo se da ne znaju, da dosta muljaju i lažu, meni ništa ne znači taj početak jer se ovako završilo.
Promjene nastaviti vršiti ovako, ne od igrača i trenera nego od onih glavnih, koji biraju igrače i trenere.
Ja sam za odlazak i Edisa Kusturice i ostalih koji su na čelu kluba, nakon njih, mjenjao bi i sportskog direktora, šefa stručnog štaba i svih ostalih koji su zaduženi za sportski segment.
Koga dovest, kako i na koji način - NE ZNAM ali ZNAM da treba dovesti profesionalne i stručne ljude na svim pozicijama u klubu.
Na mjestu Edisa i Dine, dovesti pametne, stručne, školovane i profesionalne ljude, koji će raditi isključivo u interesu kluba, koji znaju koji je njihov posao, ne mješati se gdje ne treba, raditi transparentno, bez izjava i obećanja kao što su to radili ovi. Ko će takve ljude dovesti na mjesta onih koji se pitaju za skoro sve, ne znam ali sigurno postoji način.
Može li Ihtijarević odgovoriti zadatku? Mislim da ne može, nakon one izjave nakon Krupe čini mi se, zgadio mi se.
Navijači žele stručne, licencirane ljude, koji se "ne uče" na Sarajevu, koji svojim znanjem mogu dovesti kvalitetne igrače koji će unaprijediti igru i doprinijeti boljim rezultatima.
Stručan i licenciran trener, sa stručnim i licenciranim pomoćnicima!
Stručni i licencirani treneri u svim uzrastima.
Istina, za to treba para dosta više nego trenutno, ali bolje imati stručan stručni štab i slabije (manje plaćene) igrače nego loš stručni štab i bolje plaćene igrače.
Svako radi svoj posao, niko se ne mješa u tuđi, svako odgovara za svoj posao.
Dovoditi igrače isključivo iz naše lige kao što smo uradili sa Sarićem i Ahmetovićem. S obzirom da se ne plaćaju obeštećenja, teško je dovesti sve najbolje igrače lige ali se može dovesti većina jer bi svi igrači lige najviše volili igrat u Sarajevu ili Željezničaru.
Vremenom ulagati u igrači kadar i plaćati obeštećenja, prodavati najbolje igrače i dio tih para uložiti u pojačanja, isključivo iz naše lige.