FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

voltron30
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la voltron30 » 18 jul 2015, 11:13

FKZ1921 je napisao/la:Nema odlaganja utakmice s Borcem za nedjelju...
Igra se u subotu.
Dakle,paklena sedmica...u svakom smislu.
Ne mogu da vjerujem. Ne zna se ko su veće hinje, ovi prosjaci iz Borca, ili ovi mlatimudani iz Saveza. Pa gdje to ima da se klubu koji igra euro takmičenja ne izađe u susret da se utakmica pomjeri samo jedan dan? Za ove iz kyrtonove me i ne čudi, al' se vidi koliko je Savezu stalo do klubova.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 18 jul 2015, 11:18

Igra se u subotu.

kako sad to? koliko znam zrilic iz borca je odamh nakon izvlacenja parova pl rekao da se dogovara pomjeranje za nedelju?!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 18 jul 2015, 11:19

Razvezat ćemo mi priču o Standardu ali daj da prvo razvežemo o Ferencvarošu, mi sa Standardom još uvijek ama nikakve veze nemamo dok je sa Ferencvarošom baš suprotno. Stvarno je prelijepo što su momci uradili, noć su nam uljepšali, Bajram su nam uljepšali, pukla nas je euforija.. Sve je to uredu.. Ali dajte da se vratimo u realnost, mi sa Ferencvarošom imamo još jednu utakmicu koja će biti dosta dosta teža od ove prve, a koliko je bila teška sami ste vidjeli ;)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 jul 2015, 11:21

nećemo mi sigurno lošije odigrati na koševu, tu smo dobro igrali i sa onima koji su nas pojeli na strani. psihološki se sad bar dio pritiska prebacio na nas (ali samo dio - najveći pritisak je uvijek iz uloženih para. oni imaju šuhu da im je katastrofa ako ne prođu, a mi nemamo), ali kad su oda i sablja na ovakvom terenu ovako psihološki spremili ekipu da izdrži sve njihove napade ne sumnjam da će i sad.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 18 jul 2015, 11:23

voltron30 je napisao/la: Ne mogu da vjerujem. Ne zna se ko su veće hinje, ovi prosjaci iz Borca, ili ovi mlatimudani iz Saveza. Pa gdje to ima da se klubu koji igra euro takmičenja ne izađe u susret da se utakmica pomjeri samo jedan dan? Za ove iz kyrtonove me i ne čudi, al' se vidi koliko je Savezu stalo do klubova.

ima li neko info gdje zapelo, do koga je?
prosle godine je borac izasao u susret sarajevu jer su prije utakmice u bl igrali protiv onih grka revans, tako da mi nije bas najjasnije odakle sad ova nova info?!

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 18 jul 2015, 11:29

vlakanje je napisao/la:
voltron30 je napisao/la: Ne mogu da vjerujem. Ne zna se ko su veće hinje, ovi prosjaci iz Borca, ili ovi mlatimudani iz Saveza. Pa gdje to ima da se klubu koji igra euro takmičenja ne izađe u susret da se utakmica pomjeri samo jedan dan? Za ove iz kyrtonove me i ne čudi, al' se vidi koliko je Savezu stalo do klubova.

ima li neko info gdje zapelo, do koga je?
prosle godine je borac izasao u susret sarajevu jer su prije utakmice u bl igrali protiv onih grka revans, tako da mi nije bas najjasnije odakle sad ova nova info?!
do Borca nece oni da odgode ....

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 18 jul 2015, 11:30

ChWilla
Za pripremanje na psihološkom planu se apsolutno slažem. Stvarno ne znam da li je ono na Koševu bila varka ili smo mi stvarno loše pristupili igri, i u jednom i u drugom slučaju želim Odi da čestitam. U prvom slučaju je onemogućio svim tim skautima da vide ono što žele vidjeti, a znaju oni šta trebaju i koga trebaju gledati dok je u drugom slučaju ekipu koja protiv Balzana odigrala jednako kao što bi odigralo 11 mrtvih patki podigao psihički do ovog nivoa da odigraju perfektnu utakmicu i u drugom poluvremenu onemoguće Ferencvarošu da prismrdi golu (sem 90.e minute ali nismo to mi, ako nema horor završnice utakmica se nije ni igrala). Savršeno je postavio ekipu i znao kada treba napasti jer sam baš obratio pažnju na zadnjih 15 minuta jer je Elegant čini mi se spomenuo da je čuo ono "sada je vrijeme, sada kreni naprijed" i čuo to oko 80.e minute. Ne sumnjam u njega i znam da će ih spustiti na zemlju te im dati do znanja da ni blizu ništa gotovo nije, moramo se čuvati ali moramo i iskoristiti šanse koje nam se pruže, kockati se ne smijemo jer jedan njihov gol može sve okrenuti isto kao što i jedan naš gol može uveliko i odlučiti utakmicu ;)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 jul 2015, 11:38

Eh odgledah utakmicu jos jednom.Ono sto je cinjenica je da su madjari bolja ekipa igraju moderan fudbal za razliku od nas mi jos uvijek imamo prokletstvo devedesetih gsje je nas kompletan fudbal zapeo. I to jasno pokazajue cinjenicu na cemu moramo raditi u buducnosti niko od njih ne svrsava na driblinge sve se svodi na brzinu i trcanje.Dok kod nas komplet ekipa svrsava na dribling Subica kako predje dva tri igraca.Tehnicki smo tu negdje ali fizicki ispod cak i pod uslovom da prodjemo madjare nedostajace nam taj momenat za dalje.Da me neko ne shvati pogresno jako sam zadovoljan ekipom i kako smo odigrali prvo poluvrijeme je bilo previse respekta ali drugo smo ako ne bili ravnopravni onda cak i bolji.
Oni ce isto probati ovdje brzi pogodak koji bi vratio stvari na pocetnu poziciju i tu je negdje i nasa sansa uglavnom Oda jako dobro cita njihovu igru sto je i pokazao.Nasa komplet ekipa zasluzuje cestitke za pokazano i vjerujem da ce biti na nivou bilo je i stvari koje se ne bi smjele desavati ali se to da lagano ispraviti ali ne bi sad o tome kao sto ne bi o igracima pojedinacno jer ne bi imalo smisla.Ali je ova tekma pokazala kako su neki daleko od nogometa kakvom se treba teziti. Opet hrabro mi jos uvijek nemamo nista za izgubiti jer su ovi bolji od nas.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 18 jul 2015, 11:42

slika
Luđak :D
Neću ni da zamišljam način na koji bi on proslavio pogodak, ne da bi uletio teren nego bi.. Ma ne znam ni ja šta :D
Koliko je Kosorić imao odbrana ali bez zajebancije?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 jul 2015, 11:47

ja baš obratno mislim za fiziku i tehniku. osim crnaca kod njih i kokota kod nas, oni su ti koji su fizički ispuhali u drugom što je i rezultovalo s manje ozbiljnih šansi. ali iskustvo, umijeće i znanje likova koje imaju su ostali.

zapeli su tu malo i oni u vremenu (iako su svjetlosnu godinu ispred uslovima i sredstvima), kad se samo driblalo sa pet napadača oni su bili svjetska velesila :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 jul 2015, 11:51

Mađari moraju napasti i otovoriti se, a nasa jedna kontra ce proci da ih ovjerimo.

Samo oprezno bez srljanja. ;)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 18 jul 2015, 11:57

Ne mogu da vjerujem da je pobjegulja koja je "bila sa nama kad je bilo najteže"primorala oba sarajevska prvoligaša na ustupke.Fuj.
što se tiče revanša uz svu pamet ,srce,znanje i borbenost trebaće nam sreća na našoj strani.Oni su još uvjek favoriti i manite se priče o nekim drugim protivnicima.Pa zar nam prošlogodišnja priča nije dovoljna opomena.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 jul 2015, 11:59

nema ta priča apsolutno ništa zajedničko sa ovom. baš zato što su oni i dalje favorit i što svi znamo da jesu jači.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 18 jul 2015, 12:18

Sve me više strah ovog vremena. Ovo nisu humani uslovi ni za lakše stvari, a kamoli 90 min. trčanja na +40. Merlinu mogu samo %*#"&"*#"!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 18 jul 2015, 12:25

Što se tiče utakmice tamo sve je rečeno,ovdje je drugo poluvrijeme i to treba biti svima jasno.Ja mislim da će biti puno raje,raspituju se ljudi koji rijetko ili čak nikako ne idu na utakmice.Ja sam u dilemi s kim da idem ,dosta raje me zove,ja svima kažem da se nađemo na koševu.Sinoć sam bio sa dijasporom i oni se spremaju.Dosta zavisi i od nas kao će igrači na terenu odigrati,članske ,godišnje dresovi majice to nam je zadatak.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 18 jul 2015, 12:26

Nedo i Kokot rade sve osim postizanja golova.

FKZ1921
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la FKZ1921 » 18 jul 2015, 12:29

vlakanje je napisao/la:
Igra se u subotu.

kako sad to? koliko znam zrilic iz borca je odamh nakon izvlacenja parova pl rekao da se dogovara pomjeranje za nedelju?!
Nismo mi njima izašli u susret zadnji put. Poslije kupa sa Širokim, tražili od nas da pomirimo utakmicu,naši nisu htjeli.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 18 jul 2015, 12:34

Pomjerimo

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 jul 2015, 12:38

Ja sam nekako misljesnja da nas je ferencvaros olako shvatio. Naravno da smo mi vrhunski odigrali sto ih je sam dodatno iznerviralo i bili su nemocni. Kad se pogleda kolko se samo Dol nerviro na klupi jasno je da su oni ocekivali da ce naas lako rijesiti vec u prvoj utakmici, da ne kazem poluvremenu....Sad dolaze ko ranjeni lav na kosevo, silno motivisani i puno naboja da dokazu da su bolji. Bice veoma tesko i po meni bar oni su i dalje favorit. Međutim upravo u tom što će doć da napadnu i pokazu snagu mi moramo vidjeti našu šansu...Ključno je ponovo da ne primimo gol u prvih pola sata jer ce se onda uvuc nervoza u njihove redove i sve ce bezlgavije kretati naprijed sa dosta rupa nazad sto moramo iskoristit.

Međutim ima i gora opcija u kojoj primamo gol u prvih pola sata i onda nek nam je Bog na pomoci...naravno nadam se da do toga nece doc jer ipak vjerujem u ove momke a pogotovo u Odovica
=\_1921_/=

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 18 jul 2015, 12:42

I ja ocekujem 3x tezu utakmicu na kosevu, mi smo ih iznenadili u svakom pogledu i takticki i kvalitetom. Oni ce krenuti sa drugom taktikom i pristupom i nadam se da ce to oda prepoznati , samo da ne primimo gol u prvih 20-30 min .

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Hansestadt, Levin i 46 gostiju.