RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Seetna Nova 2013 Crvena Armijo
ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Amir Zolj ponovo u Veležu
Piše: A. Beganović
Danas, 18:20
Godina dana protekla je od kad je Amir Zolj odigrao posljednji meč u dresu Veleža. Nastupio je u 14. kolu minule sezone u posljednjih dvadeset minuta kada je Velež sa 3:0 ispratio Slobodu. A potom je, nakon isteka četverogodišnjeg ugovora odlučio promijeniti sredinu i potpisati za sarajevski Olimpic.
Na Otoci je u prošloj sezoni bio jedan od najstandardnijih igrača, potom je na startu ove za kratko bio u nemilosti da bi se od dolaska Husfera Musemića ponovo uspio nametnuti.
Igrao je na poziciji zadnjeg veznog i stopera. Po okončanju jesenjeg dijela sezone ponuđen mu je novi ugovor, ali je Zolj ipak odlučio napustiti Olimpic.
Iz Veleža su na vrijeme reagovali i za kratko vrijeme uspijeli dogovoriti Zoljev povratak. Ovaj svestrani vezista dres Veleža nosit će naredne dvije godine.
"Na obostrano zadovoljstvo dogovorio sam povratak u klub čiji sam navijač od rođenja. Lijep osjećaj je ponovo biti dio Veleža. Vjerujem da nećemo imati problema u proljetnom dijelu, odnosno da ćemo bez poteškoća na vrijeme osigurati opstanak", izjavio je Zolj.
Piše: A. Beganović
Danas, 18:20
Godina dana protekla je od kad je Amir Zolj odigrao posljednji meč u dresu Veleža. Nastupio je u 14. kolu minule sezone u posljednjih dvadeset minuta kada je Velež sa 3:0 ispratio Slobodu. A potom je, nakon isteka četverogodišnjeg ugovora odlučio promijeniti sredinu i potpisati za sarajevski Olimpic.
Na Otoci je u prošloj sezoni bio jedan od najstandardnijih igrača, potom je na startu ove za kratko bio u nemilosti da bi se od dolaska Husfera Musemića ponovo uspio nametnuti.
Igrao je na poziciji zadnjeg veznog i stopera. Po okončanju jesenjeg dijela sezone ponuđen mu je novi ugovor, ali je Zolj ipak odlučio napustiti Olimpic.
Iz Veleža su na vrijeme reagovali i za kratko vrijeme uspijeli dogovoriti Zoljev povratak. Ovaj svestrani vezista dres Veleža nosit će naredne dvije godine.
"Na obostrano zadovoljstvo dogovorio sam povratak u klub čiji sam navijač od rođenja. Lijep osjećaj je ponovo biti dio Veleža. Vjerujem da nećemo imati problema u proljetnom dijelu, odnosno da ćemo bez poteškoća na vrijeme osigurati opstanak", izjavio je Zolj.
- Titova-Juga
- Kontakt:
A uša!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Sta je sa Jugom cudi me da se jos nije vratio,vrijeme bi mu bilo vise,ne znam sta koji qrac ceka
Ovi su se vratili nakon jedne godine(zolj i ostrakovic),ocekujte Brkovica na ljeto u rikvercu jer ce i njemu biti godina dana van veleza.Malo me Cola iznenadio da se jos ne vraca
,mora da je naso kakvu koku sarajku pa mu se ne ide nazad
Demic bi mogo nazad tamo negdje oko novembra,a za njim mozda i Asim skaljic jer je vec dugo van Veleza,i bice to dva velika pojacanja za nas klub.Ima li ono jos neko da bi nas mogo pojacati
Ako neko slucajno ode ove zime iz kluba,ne sekirajte se nista,bit ce to super stvar, jer ce nas taj igrac sigurno vec naredne zime dobro pojacati
Znam ja nas,hebo ti nas
,samo se vrte u krug od igraca do rukovodstva ,a u sustini rinaka,nista novo
FORZA VELEZ

Znam ja nas,hebo ti nas

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- Titova-Juga
- Kontakt:
rodjak je napisao/la: Znam ja nas,hebo ti nas,samo se vrte u krug od igraca do rukovodstva ,a u sustini rinaka,nista novo
![]()
FORZA VELEZ
Klub bez imalo ponosa i s orangutanima u upravi !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Ni ponosa ni karaktera dok je rezervni na kormilu....
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Klub za jeftine i iznenadne ispisnice i vracanje stari odmetnika, klub za prodaje eto to smo mi....
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Prvo mislim da ovaj Zolj nije loš igrač, ali vidim da se hvali kako je odbio novi ugovor Olimpica. To je istina, ali samo je trebao naglasiti kako su mu rekli da može ako želi ostati i igrati za platu, a ne kao u ranijem ugovoru i da ima ugovornu obavezu.
meni stvarno nekad nisu jasna raja, dok je zolj igrao u olimpicu bila je prica kako ga pustise iz veleza, dobar mlad itd itd cim se vrati odma suprotno! cudno smo mi podnjeblje do bola, svemu nadjemo manu! meni je iskreno drago da je se vratio, dobio je dosta premierligaskog iskustva u olimpicu i sigurno smo jaci sa njim u ekipi! a na kraju krajeva nikad pogrdne rijeci o velezu nije izjavio! do sad u prelaznom roku je napravljena jedna greska sto se igrackog kadra tice a to je po mom sto su pustili demica na polugodisnju posudbu u Iran(valjda zbog odstete i prazne kase), dolaskom zolja ekipa je odprilike ista jer obavljaju isti posao, znaci niti smo se pojacali niti oslabili! vladavic bi nam dobro dosao ali nesto nevjerujem da ce doc a iskreno mozda i nebi valjalo da dodje i odigra polusezonu pa opet gradi novu ekipu kad ode, bolje je igrati sa ekipom koja ce nastavit i sljedece sezone! igraci sa polusezonskim ili sezonskim ugovorima nam nisu potrebni, znamo kako nam je to ferceralo prijasnji sezona! svake polusezone sklapaj novu ekipu, kostura ekipe ni na vidiku i onda opet nova borba za opstanak!
mikki21 je napisao/la:meni stvarno nekad nisu jasna raja, dok je zolj igrao u olimpicu bila je prica kako ga pustise iz veleza, dobar mlad itd itd cim se vrati odma suprotno! cudno smo mi podnjeblje do bola, svemu nadjemo manu! meni je iskreno drago da je se vratio, dobio je dosta premierligaskog iskustva u olimpicu i sigurno smo jaci sa njim u ekipi! a na kraju krajeva nikad pogrdne rijeci o velezu nije izjavio! do sad u prelaznom roku je napravljena jedna greska sto se igrackog kadra tice a to je po mom sto su pustili demica na polugodisnju posudbu u Iran(valjda zbog odstete i prazne kase), dolaskom zolja ekipa je odprilike ista jer obavljaju isti posao, znaci niti smo se pojacali niti oslabili! vladavic bi nam dobro dosao ali nesto nevjerujem da ce doc a iskreno mozda i nebi valjalo da dodje i odigra polusezonu pa opet gradi novu ekipu kad ode, bolje je igrati sa ekipom koja ce nastavit i sljedece sezone! igraci sa polusezonskim ili sezonskim ugovorima nam nisu potrebni, znamo kako nam je to ferceralo prijasnji sezona! svake polusezone sklapaj novu ekipu, kostura ekipe ni na vidiku i onda opet nova borba za opstanak!
mikki care, kako ne kontas da ovdje niko ne govori o zolju sto se vratio vec o nacinu rada rukovodstva kluba,a i ja mislim ko i ti da zolj nije los i moze proci u danasnjem velezu.Kazes da se stvara ekipa za narednih nekoliko godina,slazem se sa tim,ali da li ti mislis da se ovakvim radom stvara ekipa za duzi period

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
ma kontam ja za upravu i tanu vjeruj mi, nego eto cisto sam se dovezao tacke o povratku zolja da je pozitivna a ne negativna stvar u smislu igrackog kadra!rodjak je napisao/la:mikki21 je napisao/la:meni stvarno nekad nisu jasna raja, dok je zolj igrao u olimpicu bila je prica kako ga pustise iz veleza, dobar mlad itd itd cim se vrati odma suprotno! cudno smo mi podnjeblje do bola, svemu nadjemo manu! meni je iskreno drago da je se vratio, dobio je dosta premierligaskog iskustva u olimpicu i sigurno smo jaci sa njim u ekipi! a na kraju krajeva nikad pogrdne rijeci o velezu nije izjavio! do sad u prelaznom roku je napravljena jedna greska sto se igrackog kadra tice a to je po mom sto su pustili demica na polugodisnju posudbu u Iran(valjda zbog odstete i prazne kase), dolaskom zolja ekipa je odprilike ista jer obavljaju isti posao, znaci niti smo se pojacali niti oslabili! vladavic bi nam dobro dosao ali nesto nevjerujem da ce doc a iskreno mozda i nebi valjalo da dodje i odigra polusezonu pa opet gradi novu ekipu kad ode, bolje je igrati sa ekipom koja ce nastavit i sljedece sezone! igraci sa polusezonskim ili sezonskim ugovorima nam nisu potrebni, znamo kako nam je to ferceralo prijasnji sezona! svake polusezone sklapaj novu ekipu, kostura ekipe ni na vidiku i onda opet nova borba za opstanak!
mikki care, kako ne kontas da ovdje niko ne govori o zolju sto se vratio vec o nacinu rada rukovodstva kluba,a i ja mislim ko i ti da zolj nije los i moze proci u danasnjem velezu.Kazes da se stvara ekipa za narednih nekoliko godina,slazem se sa tim,ali da li ti mislis da se ovakvim radom stvara ekipa za duzi period,cisto sumnjam.Dolazi se i odlazi u klub kako ko hoce,nema se nikakvog plana i programa za naredni period,nikome se ne polazu racuni(skupstina),nema saradnje sa navijacima(klub radi isto ko da igraju samo za sebe pa ih boli rinaka sta navijaci govore) i onda im ko cudno sto je prazan stadion.Evo gledam ovakav rad ima 20 godina,i bit ce jos 20 (mozda i gore)ako se nesto ne promjeni,a ko treba traziti promjene nego navijaci jer se oni sami nece nikad sjetiti da se promjene
FORZA VELEZ
„Prozivka“ u Vrapčićima
FOTO: Igrači Veleža krenuli s radom
Fudbaleri Veleža su ranije od ostalih klubova krenuli sa pripremama za proljetni dio sezone.
„Danas smo počeli sa radom, nekih sedam dana ranije od ostalih klubova, iz razloga što će se u ovom periodu pojaviti dosta igrača na probama. Klub su u ovoj pauzi napustili Armin Jazvin, Rijad Demić, Željko Kuzmić, Maid Jaganjac i Milan Knežević. Više o novim imenima ćemo znati u narednim danima i bit ćete blagovremeno obavješteni. Danas je tu staro-novo lice, Amir Zolj, koji je došao iz Olimpica. Na prozivci se pojavio i Denis Rizvanović, igrač koji je prije par sezona bio u kadru Veleža, ali je karijeru nastavio u nižerazrednim austrijskim klubovima. Na prozivci se pojavilo tridesetak igrača, jer smo pozvali i neke naše juniore, kao i igrače koji su jesenji dio proveli na posudbama“, rekao je na današnjoj „prozivci“ Admir Velagić, sportski direktor kluba.
Već su dogovorene tri pripremne utakmice za ovaj mjesec: 22. januara utakmica sa Braniteljom, dva dana kasnije sa Željezničarom, a 26. januara sa Širokim Brijegom.
Igrači Veleža će do desetog februara raditi u Mostaru, nakon čega će otputovati u Bar. Tamo će odraditi desetodnevne pripreme, gdje će i odigrati tri utakmice. Nakon povratka u Mostar, odigrat će još jednu pripremnu utakmicu pred početak drugog dijela sezone.
Simpatizere Veleža najviše zanima situacija oko Admira Vladavića, koji bi trebao pojačati klub u narednih šest mjeseci.
„Vladavić i Velež su našli zajednički jezik. Sada se samo čeka potez češke Karvine, koja će odlučiti da li će nam ga ustupiti narednu polusezonu. To je tim koji se takmiči u Drugoj ligi i nema pretjeranih ambicija da pređe u viši rang. Mislim da im je u interesu da ga puste, jer im je on jedan od najplaćenijih igrača. Vladavić je izrazio želju da se vrati u Mostar, jer već dugo igra vani. Njegovo malo dijete raste bez njega i to mu jako teško pada“, istakao je Velagić.
Fudbaleri Veleža su ranije od ostalih klubova krenuli sa pripremama za proljetni dio sezone.
„Danas smo počeli sa radom, nekih sedam dana ranije od ostalih klubova, iz razloga što će se u ovom periodu pojaviti dosta igrača na probama. Klub su u ovoj pauzi napustili Armin Jazvin, Rijad Demić, Željko Kuzmić, Maid Jaganjac i Milan Knežević. Više o novim imenima ćemo znati u narednim danima i bit ćete blagovremeno obavješteni. Danas je tu staro-novo lice, Amir Zolj, koji je došao iz Olimpica. Na prozivci se pojavio i Denis Rizvanović, igrač koji je prije par sezona bio u kadru Veleža, ali je karijeru nastavio u nižerazrednim austrijskim klubovima. Na prozivci se pojavilo tridesetak igrača, jer smo pozvali i neke naše juniore, kao i igrače koji su jesenji dio proveli na posudbama“, rekao je na današnjoj „prozivci“ Admir Velagić, sportski direktor kluba.
Već su dogovorene tri pripremne utakmice za ovaj mjesec: 22. januara utakmica sa Braniteljom, dva dana kasnije sa Željezničarom, a 26. januara sa Širokim Brijegom.
Igrači Veleža će do desetog februara raditi u Mostaru, nakon čega će otputovati u Bar. Tamo će odraditi desetodnevne pripreme, gdje će i odigrati tri utakmice. Nakon povratka u Mostar, odigrat će još jednu pripremnu utakmicu pred početak drugog dijela sezone.
Simpatizere Veleža najviše zanima situacija oko Admira Vladavića, koji bi trebao pojačati klub u narednih šest mjeseci.
„Vladavić i Velež su našli zajednički jezik. Sada se samo čeka potez češke Karvine, koja će odlučiti da li će nam ga ustupiti narednu polusezonu. To je tim koji se takmiči u Drugoj ligi i nema pretjeranih ambicija da pređe u viši rang. Mislim da im je u interesu da ga puste, jer im je on jedan od najplaćenijih igrača. Vladavić je izrazio želju da se vrati u Mostar, jer već dugo igra vani. Njegovo malo dijete raste bez njega i to mu jako teško pada“, istakao je Velagić.
ovo bi moglo prevagnuti da se vrati, jer je porodica ipak na prvom mjestu, a što se tiče prozivke, i ostalog, tu dajem veliki plus, jer smo prethodnih godina uvijek kasnili s pripremama, pa smo onda jedva živu glavu spašavali...ipak ima pomaka u organizaciji, pa makar se išlo i puževim koracima...vm22 je napisao/la:„Prozivka“ u Vrapčićima
Rizvanović ? Neko više ?
Ne znam baš to za Vladavića. Jeste sve to tako, ali na kraju ga mi uvijek podudlamo.
Ne znam baš to za Vladavića. Jeste sve to tako, ali na kraju ga mi uvijek podudlamo.
1922 & 1878
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
Prema ss.ba , Boris Milekic iz Donjeg Srema bi nas mogao pojacati , koji igra na poziciji stopera.
Da neko slucajno ne zna nesto o ovome , kakav je igrac ?

VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
a šta je s dvojcem iz Željezničara Elvir Čolić i neki Ramić? i oni su se spominjali kao moguća pojačanja...
čitam jučer da je i Marcel Mace bio na prozivi. pa kako je to moguće, kada je napustio klub?
čitam jučer da je i Marcel Mace bio na prozivi. pa kako je to moguće, kada je napustio klub?

ne znam koliko biste voljeli da se Čolić vrati kod vas, a što se Ramića tiče, on ima neki potencijal, al' nikako da ga pokažeAlemC85 je napisao/la:a šta je s dvojcem iz Željezničara Elvir Čolić i neki Ramić? i oni su se spominjali kao moguća pojačanja...

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Rizvanovic je solidan igrac za nase lige vec je prije nekoliko sezona igro za Velez igra desno krilo ili lijevo dosta slican Colicu dosta pretrci mozda i bolje rjesenje od ColicaGoodison je napisao/la:Rizvanović ? Neko više ?
Trebamo sto prije lijevog beka i stopera dovesti i jednog napadaca
Ima na youtube-u video i od ovog Milekica, a i od Rizvanovica!Maestro^^ je napisao/la:Prema ss.ba , Boris Milekic iz Donjeg Srema bi nas mogao pojacati , koji igra na poziciji stopera.
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.