FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Treba se ova dva dana dobro proveseliti, a onda moramo spustiti loptu, nije ovo ni blizu gotovog.
DRUG NEBI TI PUNCA
Kolko znam imamo revans za 7 dana na kosevu 

Zadnja izmjena: Minjore, dana/u 17 jul 2015, 01:26, ukupno mijenjano 1 put.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
-
- Kontakt:
Evo ljudi moji, vraćamo se polahko, pišem ovo i suze mi na oči idu.Ozbiljan sam života mi mog.
Ja ne znam odakle da počnem.Kako da počnem,gdje da završim,kako da opišem.Šta god da kažem nije to to,samo će svaku riječ osjetit pravi Manijak.
Ja sam uz Želju od ranog djetinjstva, dok sam sa dedom išao gledat utakmice.Drugačija atmosfera,drugačija igra,drugačije je sve bilo.
Iz dana u dan sve su mi draže Plave boje bile.Iz dana u dan mi je rasla ljubav.U tad loše vrijeme Želje,za svaku lošu igru ja sam još više volio Želju.Nismo redali pobjede,raja izgubila volju za Željom,a mi kao luđaci u kop i navijaj, utakmicu za utakmicom,pa prva gostovanja itd itd.Stara mi govorila i dan danas govori ti si lud,a ja sam joj uvijek govorio jesam lud sam,lud od ljubavi.Od tog prvog dana,pa do dan danas ne sjećam se da mi je ikad srce punije bilo.Jednostavno ovi lavovi ušli su mi u krv.Postao sam ovisnik o njima,nema dana da ne pomislim pojedinačno o svakom od njih.Pa se sjetim ove sezone njihovih najboljih poteza,golova,a pokušavam se onda sjetit pa gdje su to oni kiksali?Nisu kiksali,a i sve da su kiksali,od mene su uvijek imali podršku.Kakvi god da su , naši su.Osjećaju isto što i mi,samo tu ljubav prenose na teren.Ovo što su večeras uradili,do kraja mog života neće biti zaboravljeno.Ovu kartu,ove slike sa ovog gostovanja sve ću da uramim,iako je to već uramljeno u srcu. 89.minuta gol pada,ti ne znaš šta ćeš od sreće,skačeš prvom do sebe na glavu,jer te on jedini razumije.Nije mi bitan više prolaz iskreno vam govorim,ništa mi nije bitno osim njih.Nije utakmice bilo a da im dres nije bio natopljen od znoja.Večeras su i krv propišali i hvala dragom Allahu nagradio ih je,a i nas zajedno sa njima.Ne mogu više ni da pišem,a ne mogu ni da stanem.Ne znam ni gdje mi je početak,a ni gdje mi je kraj.Samo se nadam da je ovo novi početak.Da doživim još jednom dane stare slave pa da umrem na miru.Hvala ti Željo što postojiš,hvala li dedo,rahmet ti duši,pa mi ukaza pravi put.Hvala vam svima,ugodnu i laku noć i Bajram Šerif Mubarek Olsun.
Ja ne znam odakle da počnem.Kako da počnem,gdje da završim,kako da opišem.Šta god da kažem nije to to,samo će svaku riječ osjetit pravi Manijak.
Ja sam uz Želju od ranog djetinjstva, dok sam sa dedom išao gledat utakmice.Drugačija atmosfera,drugačija igra,drugačije je sve bilo.
Iz dana u dan sve su mi draže Plave boje bile.Iz dana u dan mi je rasla ljubav.U tad loše vrijeme Želje,za svaku lošu igru ja sam još više volio Želju.Nismo redali pobjede,raja izgubila volju za Željom,a mi kao luđaci u kop i navijaj, utakmicu za utakmicom,pa prva gostovanja itd itd.Stara mi govorila i dan danas govori ti si lud,a ja sam joj uvijek govorio jesam lud sam,lud od ljubavi.Od tog prvog dana,pa do dan danas ne sjećam se da mi je ikad srce punije bilo.Jednostavno ovi lavovi ušli su mi u krv.Postao sam ovisnik o njima,nema dana da ne pomislim pojedinačno o svakom od njih.Pa se sjetim ove sezone njihovih najboljih poteza,golova,a pokušavam se onda sjetit pa gdje su to oni kiksali?Nisu kiksali,a i sve da su kiksali,od mene su uvijek imali podršku.Kakvi god da su , naši su.Osjećaju isto što i mi,samo tu ljubav prenose na teren.Ovo što su večeras uradili,do kraja mog života neće biti zaboravljeno.Ovu kartu,ove slike sa ovog gostovanja sve ću da uramim,iako je to već uramljeno u srcu. 89.minuta gol pada,ti ne znaš šta ćeš od sreće,skačeš prvom do sebe na glavu,jer te on jedini razumije.Nije mi bitan više prolaz iskreno vam govorim,ništa mi nije bitno osim njih.Nije utakmice bilo a da im dres nije bio natopljen od znoja.Večeras su i krv propišali i hvala dragom Allahu nagradio ih je,a i nas zajedno sa njima.Ne mogu više ni da pišem,a ne mogu ni da stanem.Ne znam ni gdje mi je početak,a ni gdje mi je kraj.Samo se nadam da je ovo novi početak.Da doživim još jednom dane stare slave pa da umrem na miru.Hvala ti Željo što postojiš,hvala li dedo,rahmet ti duši,pa mi ukaza pravi put.Hvala vam svima,ugodnu i laku noć i Bajram Šerif Mubarek Olsun.

...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...
Sad kad skontam, Oda je ubacio 2 napadaca pred kraj utakmice... Stvarno takticki potez za svaku pohvalu
Allah ekber
Poslije zeneksa da koju napisem. Pa da li je to moguceeeeee opet Baho u 90 samo ovo je bilo 89 03.
Molio sam se cijelu tekmu ,dobio sam 5 sjedih ba.
Ljudi moramo priznati da smo imali srece(nafake) ono bas ,dragi Bog je bio na nasoj strani I hvala mu . Hvala svima sto su se molili nije bitno koje vjere bili ,kapa do poda za to.
Igraci svi su ama bas svi dali 1000% u to ukljucujem I Kokota Zorana. Oda majstore moram priznati da si me sokiro , znao sam da si mangup ali ovo sto si izveo to je I Bog pomogo.Amar je legenda I gotivim ga vise ali Oda je postupio fenomenalno s ovakom taktikom I izborom igraca.
Svi igraci su bili iznad nivoa zato smo I ostavrili dobar rezultat ali MORAMO BITI OPREZNI I BEZ EUFORIJE. Isto tako moram izdvojiti Kosorica,Niki Butt,D.Sadikovic I E.Sadikovic. Eto napokon zadnjeg veznog kakav nam je trebao.Sto izvadi Amira? da nije povreda kakava
Pesimisti jel moze da ohladite sada malo I navucete gacice!
Hvala pitarima I ostalima na cestitkama.Isto tako hvala aldinu sto se pisno po sebi ,aferim momcino.
Dilaver kenja ta ce on
Poslije zeneksa da koju napisem. Pa da li je to moguceeeeee opet Baho u 90 samo ovo je bilo 89 03.
Molio sam se cijelu tekmu ,dobio sam 5 sjedih ba.
Ljudi moramo priznati da smo imali srece(nafake) ono bas ,dragi Bog je bio na nasoj strani I hvala mu . Hvala svima sto su se molili nije bitno koje vjere bili ,kapa do poda za to.
Igraci svi su ama bas svi dali 1000% u to ukljucujem I Kokota Zorana. Oda majstore moram priznati da si me sokiro , znao sam da si mangup ali ovo sto si izveo to je I Bog pomogo.Amar je legenda I gotivim ga vise ali Oda je postupio fenomenalno s ovakom taktikom I izborom igraca.
Svi igraci su bili iznad nivoa zato smo I ostavrili dobar rezultat ali MORAMO BITI OPREZNI I BEZ EUFORIJE. Isto tako moram izdvojiti Kosorica,Niki Butt,D.Sadikovic I E.Sadikovic. Eto napokon zadnjeg veznog kakav nam je trebao.Sto izvadi Amira? da nije povreda kakava
Pesimisti jel moze da ohladite sada malo I navucete gacice!
Hvala pitarima I ostalima na cestitkama.Isto tako hvala aldinu sto se pisno po sebi ,aferim momcino.
Dilaver kenja ta ce on
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
Ne znam da li ste primjetili ali ima trenutak, kad pokaze Oda njima objema rukama pokazuje da se krene naprjed, a cuje se sa klupe "Baja, sad naprjed, sad je trenutak".
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ko kad u mravinjak zgazišNerminovic je napisao/la:Cestitke momciluci, ova scena je zaista nevjerovatna![]()
[youtube][/youtube]

I Baha je ukazao na taj detalj.Elegant je napisao/la:Ne znam da li ste primjetili ali ima trenutak, kad pokaze Oda njima objema rukama pokazuje da se krene naprjed, a cuje se sa klupe "Baja, sad naprjed, sad je trenutak".
Momci nek slave veceras a od sutra iz pocetka, k'o da se igra prva tekma i bez imalo opustanja. Na nama je da ispunimo nasu gradjansku duznost i da dodjemo na Kosevo. Od bajramluka kupujem dres, valjda ce bit do tekme.
- corleone87
- Kontakt:
Basimekorisnicko je napisao/la:Ko kad u mravinjak zgazišNerminovic je napisao/la:Cestitke momciluci, ova scena je zaista nevjerovatna![]()
[youtube][/youtube]

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Bice ovo dobar podstrek da ljudi u ponedjeljak kupe clanske i godisnje karte. Sada se raja nabrijala + omladina ce dobiti bajramluk. Zeljo treba da iskoristi ove dane do ponedjeljka da usmjeri ljude marketinski da potrose taj novac na Zelju, a ne za nesto drugo.
U cetvrtak ocekujem oko 15 hiljada ljudi na Kosevu, ispod toga sam razocaran. Ako bude 20 hiljada bicu krajnje iznenadjen i odusevljen.
U cetvrtak ocekujem oko 15 hiljada ljudi na Kosevu, ispod toga sam razocaran. Ako bude 20 hiljada bicu krajnje iznenadjen i odusevljen.
- corleone87
- Kontakt:

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
I naravno svaka čast za Manijake na gostovanju, cijelo vrijeme su se čuli i režiser ih je prikazao u 2-3 navrata.
Jači od ratova, režima i partija. 1921
Ja se i dalje pitam šta je Diatta htio s onom loptom. Ne liči mi na šut, skoro kao da je dodao njihovom igraču a ovaj se zbunio, lopta se odbija od njega i završava kod Beganovića. Ustvari je Beganović pokazivao objema rukama da mu Diatta proslijedi loptu ali je na kraju ispalo odlično.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla
Tek su se sada nesto utisali Manijaci koji su docekali igrace pred stadionom. Slusam od kuce, mozda bi i svratio do stadiona da sam ocekivao da ce biti ovaj mini docek 

Svi na Kosevo i napravit pakao za Madjare i abd proci dalje,

Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".
Obaramo rekord posjete na Kosevu
Euforija drzi , ne moze se zaspat .. Al hajd uskoro ce Bajram
nek nam je sa srecom i u revansu aBd ...Samo pametno odigrat i bice to dobro 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fudbaleri Željezničara večeras su slavili protiv Ferencvaroša u okviru drugog pretkola Evropa lige.
Konačan rezulatat bio je 0:1 a junak je bio Dženis Beganović koji je postigao jedini gol na meču.
Odmah nakon susreta ekspedicija Plavih se uputila čarter letom iz Budimpešte za Sarajevo a navijači su igračima i stručnom štabu pripremili fenomenalan doček na aerodromu a ztaim i na stadionu Grbavica.
Kako je izgledao doček na sarajevskom aerodromu pogledajte u narednom vdieo prilogu.
https://www.youtube.com/watch?v=GBfnDuM6sAQ

Konačan rezulatat bio je 0:1 a junak je bio Dženis Beganović koji je postigao jedini gol na meču.
Odmah nakon susreta ekspedicija Plavih se uputila čarter letom iz Budimpešte za Sarajevo a navijači su igračima i stručnom štabu pripremili fenomenalan doček na aerodromu a ztaim i na stadionu Grbavica.
Kako je izgledao doček na sarajevskom aerodromu pogledajte u narednom vdieo prilogu.
https://www.youtube.com/watch?v=GBfnDuM6sAQ

Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Lijepo je uvijek vidjeti kada se dobije taj pozitivan vjetar. Svaka cast treneru i igracima. Strasna kohezija vlada u timu, siguran sam da bi se ovo moglo iskoristtiti i za vise, naslucujem Zelji vrlo uuspjesnu sezonu.
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?