RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

ANTIFA !
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la ANTIFA ! » 24 dec 2012, 13:26

broj7 je napisao/la:pisem iz Kanade...oprostiteme na gramatiku...rodjen san ovdje i nisam nikada isao u skolu da ucim pravu gramatiku.

neki dan sam isao na google da trazim Miroslav Melo...citao sam da je umro...jako mi je zao i hoce da vam zazem moj iskustvo s njim! ja sam bio igrac Velez 86 - 87 godine...igrao sam samo 4 utakmice u prvi momcad....samo prijatelske...ali sam zivio na stadion i trenirao sam sa prvi momcad svaki dan dva puta na dan. Samnon u apartman na stadion je zivio Vladimir Gudelj, Zijad Repak, Dzebad Rastoder i ponekad Josko Popovic! Svi decki su bili super prema meni i uviujek cu imat najbolje uspomene od 86 - 87!

sjecam se moj prvi trening...nisam nikada prije cuo za Semir Tuce....ufff...kakav sam dobio dar da igram sa takav igrac...ne samo on nego puno njih...Kajtaz, Predrag Juric, Karabeg, Skocajic (on je mene cestitao kad sam dao gol na prvu utakmicu sto sam igrao ...protiv Banja Luka Borac)...svi su decki meme primili odma i kao maldji brat...kas mislim na te dani nemogu ni vjerovat kakav sam imao priliku i ostavio sam sve ....zbog gluposti!

Treneri su bili vrhunski...najvise sam volio Kana (Colic)...Barbaric (trener od golmani) je uvijek bio nervozan i puno vikao...Maric je bio dicipliran i Dusan Bajevic je bio pravi gospodin...sta bi dao da ga jos jednom vidim da mu kazem puno vam havala za sve sto mi je naucio...ne samo on nego svi...imali smo neki covjek...ja mislim da je on bio profesor na fakultet...on je bio nas trener za fizicki pripremen...absolutno nevjerojatan sta je on od nas napravio...

a Miroslav Melo....taj covjek je gospodin svih gospodah...dusu od covjeka...nemam rijeci da vam objasnim koliko je on znacio za nas svih!!!!

ja sam u scri Velezov clan....i ako sam Hrvat...Velez mi puno znaci i imam samo najljepse uspomeme...mostar je krasan...ljudi su pristojni i volio bi jednog dana vratit da bi mogao....volio bi vidjeti stadion...otic u moju sobu jos jednom i da imam priliku...popit kavu sa moji stari prijatelji...

Deni

Pozdrav prijatelju , dodji nam nekad u Mostar ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 24 dec 2012, 20:39

broj7 je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:
broj7 je napisao/la:
hvala no odgovor...ako ikada vidite neke bivse igrace moje generacije...ja bi vas zamolio di ih pozdravis od mene...Deni iz Kanade!
Iz tog vremena tesko da ima zive publike, a ne igraca :D

Malo zezanja, pisi ti nama i dalje i dodji nekada u Mostar.

Nista se vi ne brinite za Demica, doci ce on nama ako ne za pola, onda za godinu sigurno.

FORZA VELEZ
ne razumijem...zasto nebi bilo publike od tog vremena?
Procitaj ponovo sta sam napisao, a Demic je presao u neki Iranski klub i ja pretpostavljam da ce se ubrzo vratiti u Velez.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 dec 2012, 22:01

@el-fighter

evo izgleda da su napragu povratka i Jugo, koji danas ima sastanak s Mrkvom, te Zolj koji bi se u petak trebao dogovoriti s upravom oko povratka..ako se ovo realizuje, vezni red - BETON...još je pitanje ko bi mogao pojačati zadnju liniju?....
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 26 dec 2012, 13:37, ukupno mijenjano 1 put.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 dec 2012, 01:12

Citam da nam se Ostrakovic vratio, a da smo raskinuli saradnju sa Kuzmicem. Sada smo prejaki na golmanskoj poziciji i nadam se da ce uprava ovako pojacavati i ostale dijelove ekipe.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 26 dec 2012, 18:31

el-fighter je napisao/la:Citam da nam se Ostrakovic vratio, a da smo raskinuli saradnju sa Kuzmicem. Sada smo prejaki na golmanskoj poziciji i nadam se da ce uprava ovako pojacavati i ostale dijelove ekipe.

FORZA VELEZ
to je pitanje sada jesmo li prejaki :? ,citavu proslu godinu Ostri nije odigrao puno utakmica a bio je i na operaciji,pa je pitanje u kakvoj je formi :roll:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 26 dec 2012, 19:08

Radovi na stadionu

U prednovogodišnje dane intenzivirani su radovi na uređenju prilaza centralnoj tribini stadiona. Uporedo sa radovima na prilazu, dovršavaju se i wc prostorije ispod centralne tribine.

Nakon dovršetka radova na WC-u, izvršit će se pripremni radovi, a nakon toga i asfaltiranje prilaznog platoa, shodno finansijskim mogućnostima Veleža. Do početka proljetnog dijela prvenstva ovaj dio stadiona trebao bi dobiti potpuno novi izgled.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

brato brato
Kontakt:

Post Postao/la brato brato » 27 dec 2012, 07:14

Nista od Admira Vladavića dogovor nije postignut ... ty klub " karvina " ne pusta igraca na posudbu.. :evil:

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 27 dec 2012, 12:57

PRIPREME ZA VELIKU BITKU NA PROLJEĆE
Velež se odrekao Macea, Vladavić namjerava odigrati polusezonu

Mostarski Velež se nakon jesenjeg dijela prvenstva nalazi u nezavidnoj situaciji kada je riječ o poziciji na tabeli BHT Premijer lige. Svega dva boda ih dijele od pozicije koja vodi u drugu ligu. Mostarci već od kraja polusezone pokušavaju promijeniti stvari i pobjeći iz opasne zone na proljeće.
Piše: D. B.

Marsel Mace u duelu sa Ivanom Sesarom
Velež je odigrao jesenji dio prvenstva u promjenjivoj formi, a završnica je bila izuzetno loša. U posljednjih pet kola su Rođeni upisali jednu pobjedu i čak četiri poraza. Zimsku pauzu će provesti na 12. poziciji sa samo 14 osvojenih bodova. Pozicija ekipe iz Mostara nije nimalo laka. Isti broj bodova imaju Zvijezda i Travnik, dva boda manje ima GOŠK, a na posljednjem mjestu je Gradina sa samo 3 boda.

Kada su "kola" krenula nizbrdo, otkaz je dobio Asmir Džafić, a naslijedio ga je Ibro Rahimić. Međutim, rezultati se nisu popravili, tako da Rođeni imaju težak zadatak na prioljeće ukoliko žele opstanak u najjačoj bh. ligi. Neki igrači su već otišli, a najavljuju se i pojačanja.

Riad Demić, koji je za Velež nastupao sedam godina, karijeru će nastaviti u Iranu u ekipi koja se zove Aluminijum Hormozgan. Mostarski klub je raskinuo saradnju sa Arminom Jazvinom, Željkom Kuzmićem, Maidom Jaganjcem i Milanom Kneževićem, a klub se odrekao i Marsela Macea, koji je razočaran odlaskom iz Veleža.

"Po dolasku u Velež sam bio veoma sretan. Trener Džafić mi je rekao da računa na mene. To mi je bio dodatni motiv i davao sam sve od sebe. Dobro sam se spremio na pripremama, ali sam se povrijedio dva dana prije početka prvenstva. Debitovao sam u petom kolu. Startao sam dva susreta, od kojih i onaj na Koševu protiv Sarajeva. Tu utakmicu nikad neću zaboraviti. Odigrao sam i četiri susreta ulazeći s klupe. Dao sam jedan gol i upisao četiri asistencije. Po dolasku Rahimića, pravu priliku nisam dobio i bio sam nezadovoljan. Sada za mene mjesta nema, rekli su mi da treba da idem i da će doći neko drugi. Veoma sam tužan, nije mi jasno zašto se ovo dogodilo. Morat ću naći novi klub. Moguće je da ću karijeru nastaviti u Branitelju ili Čapljini. Nadam se ponudi i ponekog premijerligaša", rekao je razočarani Mace.

Osim odlazaka najavljeni su i dolasci. Prvo ime jegolman koji se vraća u Velež iz inostranstva a to je Senedin Oštraković. On je prošle zime prešao u ekipu Taraza u Kazakhstanu, a nedavno je sporazumno raskinuo ugovor i sada je ponovo član Rođenih.

"Drago mi je da se vraćam u Velež. Prošle zime sam prešao u Taraz. Nakon što sam u septembru okončao saradnju sa ovim klubom, odlučio sam da uklonim problem koji sam imao skoro tri godine, a vezan je za prepone. Rutinski operativni zahvat je dobro prošao, a već više od dva mjeseca treniram i vratio sam formu. Potpuno spremno čekam početak priprema. U Veležu sam proveo zaista odlične trenutke i sretan sam što ću ponovo obući dres Rođenih", istakao je Oštraković za oficijelnu stranicu Veleža.

Admir Vladavić

Kao veliko pojačanje se spominje i Admir Vladavić, koji je ugovorno vezan za češkog drugoligaša Karvinu. Njegova je želja ostati u Veležu pola godine i pomoći svom matičnom klubu da izbori opstanak u BHT Premijer ligi.

"Još uvijek nije ništa završeno. Imam namjeru ostati u Mostaru i pomoći svom Veležu da sačuva status premijerligaša. S druge strane, tu je ugovor s Karvinom, pričao sam sa tamošnjim zvaničnicima, ali oni nisu zadovoljni mojom odlukom. Ipak su me puno platili i kapiten sam. Međutim, Karvina nema ambicija i ne može u prvu ligu, pa želim do ljeta na posudbu u Velež kako bih pomogao svom klubu. Na ljeto bih se vratio u Češku. Vidjet ćemo šta će biti od svega", kazao je Vladavić.

Prozivka u Veležu je zakazana za 10. januar. Šta će Rođeni napraviti u svojim redovima i da li će to dati željene rezultate, ostaje da se vidi.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 dec 2012, 15:37

brato brato je napisao/la:Nista od Admira Vladavića dogovor nije postignut ... ty klub " karvina " ne pusta igraca na posudbu.. :evil:
to je definitivna odluka kluba, i da VLADA sigurno doći neće?

brato brato
Kontakt:

Post Postao/la brato brato » 28 dec 2012, 08:10

AlemC85 je napisao/la:
brato brato je napisao/la:Nista od Admira Vladavića dogovor nije postignut ... ty klub " karvina " ne pusta igraca na posudbu.. :evil:
velez sto je postavio uvjete vladavicu , vladavic je prihvatio ali klub karvina nije. zasto ?
zato sto im je 1 strani igrac a da je kapiten !... i najbolji im je igrac i da ga daju na posudbu ? .... nidje veze
a ako karvina izgubi koju utakmicu kao sto 95 % da hoce moze ispast iz te lige..

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 28 dec 2012, 11:45

ta karvina je smecarska ekipa tako su nas zatezali za savica i na kraju smo im morali nesto i platiti da bi mu dali slobodne papire
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 dec 2012, 12:07

dabogda ispali u 5.ligu ako ga ne puste :x

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 28 dec 2012, 15:06

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 dec 2012, 15:26

evo upravo pročitah da Vladavić do 3. januara, kada počinju pripreme s tim klubom, ima rok da sredi papirologiju oko posudbe u VELEŽ.....

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 28 dec 2012, 15:31

brato brato je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:
velez sto je postavio uvjete vladavicu , vladavic je prihvatio ali klub karvina nije. zasto ?
zato sto im je 1 strani igrac a da je kapiten !... i najbolji im je igrac i da ga daju na posudbu ? .... nidje veze
a ako karvina izgubi koju utakmicu kao sto 95 % da hoce moze ispast iz te lige..
pa zar ne rece Mrle neki dan da su se sve dogovorili sa Vladavicem i da ce biti nase veliko pojacanje na proljece :roll: ,sta je sad ,opet Mrkvu neko izradio. :roll: Ovo mi lici na onu pricu ,da sam sredio 50% da se zenim,kako,pa ja hocu a ona nece ni za zivu glavu :D Mrle mi nije jasan nikako.Ili ne objavljuj nista dok nije sve 100% gotovo ili se ne blamiraj dzaba :oops: ,koji mu je ovo put da objavi neki dogovor i onda ga neko izradi :oops:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 dec 2012, 15:38

sačekajte do 3. januara kada bi sve trebalo biti jasnije....... ;)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 30 dec 2012, 03:31

Pa i bolje da ne dolazi.
Taman ćemo se malo naviknut na normala nogomet s njim i još nekim pojačanjima, a onda nažalost, pola ih ode već prije ljeta!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 01 jan 2013, 21:12

Da nam je sretna ova nova godina. Valjda maknemo s mjesta bar malo.
Who dares, wins !

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 01 jan 2013, 22:39

I od mene sretna nova svim navijacima Veleža !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 02 jan 2013, 02:42

Sretna Nova Rodjeni i da ove godine ostvarimo barem Ligu Evrope :twisted:

VFC RELIGION

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.