English Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

gaston
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la gaston » 29 jul 2022, 08:42

Vala ako ce komentarisati likovi poput mongoloida na prenosu Salzburg-Liverpool, isplati se gluh bit.
Brat u pola live prenosa ispricao onu famoznu Fred/United pricu kao ekskluzivu za Darwin/Liverpool transfer. :rol:
Izgleda da ce mi falit dahtanje onog SK abortusa ove sezone.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 jul 2022, 09:15

Za prvo kolo se znalo da neće biti problema sa prijenosima. Problem je u ostalih 37. kola. Pogotovo kad krenu kasnije i druga takmičenja. ABA liga, rukometna Liga pvaka, španska košarka. Ima dosta toga.

slika

slika

Ovo je sa Wikipedije, ne znam koliko je 100% tačno. Pored toga, ovo su samo lige bez kupova.

Čak i da počnu dodatna dva kanala bit će **** sa prijenosima.

Gledam Liverpool redovno, tako da mi je to najbitnije uz najveće derbije, pa 99% neću biti zakinut niti za jedan meč koji istinski želim pogledati, no neko će biti zakinut.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 29 jul 2022, 09:21

SK sam imao 11 kanala cini mi se pa nije bilo Arsenala svako kolo, sta ce onda biti sa Areninih 4? :urnebes:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

PeljtoIrfan
Kontakt:

Post Postao/la PeljtoIrfan » 29 jul 2022, 09:24

Otelo je napisao/la:
29 jul 2022, 09:15
Za prvo kolo se znalo da neće biti problema sa prijenosima. Problem je u ostalih 37. kola. Pogotovo kad krenu kasnije i druga takmičenja. ABA liga, rukometna Liga pvaka, španska košarka. Ima dosta toga.

slika

slika
Ovo je sa Wikipedije, ne znam koliko je 100% tačno. Pored toga, ovo su samo lige bez kupova.

Čak i da počnu dodatna dva kanala bit će **** sa prijenosima.

Gledam Liverpool redovno, tako da mi je to najbitnije uz najveće derbije, pa 99% neću biti zakinut niti za jedan meč koji istinski želim pogledati, no neko će biti zakinut.
Nije baš tačno ali ok. Znaju se lige gdje su obavezni da rade sve mečeve, one najbolje će uvijek imati prednost.

Gotovo sigurno neće biti zakinut niko za Engleze, Špance i Talijane, barem ne za najpopularnije klubove i najveće derbije. Isto tako NBA, derbiji u ABA, rukometu i sve ostalo.

Za termin subotom od 16h će se gledati da svima bude dostupno ono što je najpopularnije a svakako je tu i multi. Žrtvovat će se neka slabija ili osrednja utakmica SerieA ili LaLige da bi se udovoljilo takvoj iz PL.
Brokula je napisao/la:
29 jul 2022, 09:21
SK sam imao 11 kanala cini mi se pa nije bilo Arsenala svako kolo, sta ce onda biti sa Areninih 4? :urnebes:
Oni nisu imali prava na sve utakmice po kolu plus su najveća **** koja postoje, da sada ne nabrajam razloge jer se znaju.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 29 jul 2022, 09:25

Ona mu bivsa optuzila ga da joj je i drugarice i silovao?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 29 jul 2022, 09:40

Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 29 jul 2022, 10:21

Najgore sto se moglo desiti za ljubitelje EPL s ovih prostora je da Arena dobije pravo prijenosa.

PeljtoIrfan
Kontakt:

Post Postao/la PeljtoIrfan » 29 jul 2022, 10:22

Rosicky je napisao/la:
29 jul 2022, 10:21
Najgore sto se moglo desiti za ljubitelje EPL s ovih prostora je da Arena dobije pravo prijenosa.
:rol: :urnebes:
Arena je kupila a ne dobila prava kao neki ;)

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 jul 2022, 10:56

Brighton se pokazuje kao tvrd orah, navodno traže cifru mnogo višu od realne za Cucurellu. Pametno.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 29 jul 2022, 11:05

PeljtoIrfan je napisao/la:
29 jul 2022, 10:22
Rosicky je napisao/la:
29 jul 2022, 10:21
:rol: :urnebes:
Arena je kupila a ne dobila prava kao neki ;)
Jesi li ti zaposleni Arene sport ili te placaju da siris dobar glas?

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 29 jul 2022, 11:26

Winters je napisao/la:
29 jul 2022, 09:40
Winters je napisao/la:
29 jul 2022, 09:40
Koje smece od analize. Kaze iz svih liga kad dolaze u EPL budu slabiji, ispade kao Englezi su top i ovi sto dolaze iz drugih liga su kao inferiorniji, a istina je totalno drugacija - i njaveci igraci EPL su stranci, liga je jaka zbog stranaca i zbog vanjskih ulaznih transfera.
Niti jedan engleski igrac od 2000 pa do danas nije bio na nivou recimo jedno Henrija, Aguera, Silve, De Brujnea, Drogbe, Ronalda o golmanima da ne pricamo. Najvece legnde i najbolji igraci EPL su stranci.
A Englezi koji se usude otici u druge top lige u ogromnom broju slucajeva budu totalni flop.
Sad da se napravi trenutni najbolji tim EPL - bas me zanima koliko ce biti igraca koji su ponikli u EPL i koliko ce biti igraca koji su dosli iz drugih liga

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 29 jul 2022, 11:29

cope
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 29 jul 2022, 11:36

Zaboravio si na Kanea prijatelju.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 29 jul 2022, 11:41

Wayne Rooney, Steven Gerrard, John Terry, Frank Lampard, Harry Kane

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 29 jul 2022, 11:43

O yebote, ovaj izgleda vucicev bot, zapeo za kupili a ne dobili, ma zabole me q jesu li kupili ili dobili, sto neko nije bio velikodusan pa dodijelio nekoj bosanskoj tv kuci prava ne epl.
CPOJ

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 29 jul 2022, 12:07

Drogba hahahaha
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 29 jul 2022, 12:08

KSG je napisao/la:
29 jul 2022, 12:07
Drogba hahahaha
Nadam se da si ustao dok si to ime pisao.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jul 2022, 12:21

Drogba je bio jako dobar, al ne rang ovih nabrojanih.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 29 jul 2022, 12:22

ArtemisFowl je napisao/la:
29 jul 2022, 11:41
Wayne Rooney, Steven Gerrard, John Terry, Frank Lampard, Harry Kane
Pa ti nabrojani su veoma dobri igraci:
Ali recimo Lampard mi nikad ne bi bio ispred De Brujnea ili recimo Davida Silve, Gerard je igrač koji nije na nivou ni Lamparda - koji ništa nije osvojio i koji je direktno krivac zašto Liverpool nema jednu titulu više (ne kontam na koju foru se on ubraja u legende EPL), Terry može realno ruku pod ruku sa najboljim stoper ima, a Rooney je bolji od Kane ali je daleko od Henrya, Aguera, DD, Ronalda.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 29 jul 2022, 12:37

Sport90 je napisao/la:
29 jul 2022, 11:26

Koje smece od analize. Kaze iz svih liga kad dolaze u EPL budu slabiji, ispade kao Englezi su top i ovi sto dolaze iz drugih liga su kao inferiorniji, a istina je totalno drugacija - i njaveci igraci EPL su stranci, liga je jaka zbog stranaca i zbog vanjskih ulaznih transfera.
Niti jedan engleski igrac od 2000 pa do danas nije bio na nivou recimo jedno Henrija, Aguera, Silve, De Brujnea, Drogbe, Ronalda o golmanima da ne pricamo. Najvece legnde i najbolji igraci EPL su stranci.
A Englezi koji se usude otici u druge top lige u ogromnom broju slucajeva budu totalni flop.
Sad da se napravi trenutni najbolji tim EPL - bas me zanima koliko ce biti igraca koji su ponikli u EPL i koliko ce biti igraca koji su dosli iz drugih liga
Ti si u svojim riječima napravio logičku grešku, bez obzira šta kaže video jer ga nisam ni gledao. Ako neko kaže da igrači koji dodju u EPL budu slabiji to ne znači da igrači koji dolaze u EPL budu slabiji od engleskih igrača ili domaćih igrača nego budu slabiji od samih sebe.

Za to imaš dva argumenta. Jedan su same izjave igrača nakon dolaska u EPL a drugi je činjenica da je samo mali broj afirmisanih igrača koji je došao u EPL i uspio. Od arsenalovih igrača, jer pratim Arsenal pa mogu se sjetiti, to je u zadnje vrijeme bio samo Alexis Sanchez dok su svi ostali podbacili a i njegov primjer je upitan jer se on nije uspio nametnuti u Barceloni odnosno na najvećem nivou (što mu je vjerovatno i pomoglo nakon dolaska u Arsenal).

Uspijevali su neafirmisani igrači. Upravo na toj listi igrača, izuzev (i to je diskutabilno) Aguera, svi nabrojani igrači su igrači koji su u ligu došli neafirmisani i onda su u njoj stekli ime i kvalitet.

Mada u primjeru Halanda mislim da je suviše zvijezda poklopljeno da on ne bi uspio uprkos tome što je on već izgradjeno ime: otac igrao za City, on Norvežanin, zna jezik, kultura slična, on htio, oni htjeli, visok i jak...

Što dobrim dijelom objašnjava zašto Englezi ne uspijevaju vani - iz istog razloga zato što i Rusi ili Turci ne uspijevaju vani: drugačija kultura. Drugačija kultura u smislu kako se ponašaju i šta jedu ali i nogometna kultura u smislu da Englezi vole sprint i igru u kontaktu dok u ostalim ligama preferiraju tehniku i(li) taktiku.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.