FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Neki dan rekao
"– BFK Simm-Bau? Ma, ne… To je neko plasirao, ali niko me nije kontaktirao i nema istine u tome. Patka, prva je reakcija 45-godišnjeg Topića kojem je cilj ostati u Švicarskoj.
– U januaru sam postao vlasnik UEFA Pro licence. Poslije toga sam šest mjeseci napravio pauzu od svega, cijelo ljeto sam proveo u Hrvatskoj, a nakon toga vratio se u Švicarsku i, evo, već tri mjeseca tražim i gledam… Bili su već neki pregovori. Čekam odgovore od dva švicarska prvoligaša, trebao bih raditi sa njihovim juniorima, a ima i opcija za 2. ligu, tačnije za Xamax. Tu bih trebao ići sa Admirom Smajićem. Sada je vrijeme kada se prave rezovi, mijenjaju treneri, pa vidjet ćemo. Nadam se uz Božiju pomoć da ću poslije Božića imati više informacija, dodaje Topić.
Ne isključuje ni mogućnost da dođe raditi u Bosnu i Hercegovinu, ali…
– Pratim sve što se dešava kod nas. Jedan prijatelj mi je u Zvijezdi, Feđa vodi Velež, Žižović Slobodu… Znam ih sve i drago mi je kada ostvaruju dobre rezultate. Ja lično ne bih imao ništa protiv da radim u Bosni i Hercegovini, ali ne bih dolazio tek tako, projekat bi morao biti ozbiljan."
"– BFK Simm-Bau? Ma, ne… To je neko plasirao, ali niko me nije kontaktirao i nema istine u tome. Patka, prva je reakcija 45-godišnjeg Topića kojem je cilj ostati u Švicarskoj.
– U januaru sam postao vlasnik UEFA Pro licence. Poslije toga sam šest mjeseci napravio pauzu od svega, cijelo ljeto sam proveo u Hrvatskoj, a nakon toga vratio se u Švicarsku i, evo, već tri mjeseca tražim i gledam… Bili su već neki pregovori. Čekam odgovore od dva švicarska prvoligaša, trebao bih raditi sa njihovim juniorima, a ima i opcija za 2. ligu, tačnije za Xamax. Tu bih trebao ići sa Admirom Smajićem. Sada je vrijeme kada se prave rezovi, mijenjaju treneri, pa vidjet ćemo. Nadam se uz Božiju pomoć da ću poslije Božića imati više informacija, dodaje Topić.
Ne isključuje ni mogućnost da dođe raditi u Bosnu i Hercegovinu, ali…
– Pratim sve što se dešava kod nas. Jedan prijatelj mi je u Zvijezdi, Feđa vodi Velež, Žižović Slobodu… Znam ih sve i drago mi je kada ostvaruju dobre rezultate. Ja lično ne bih imao ništa protiv da radim u Bosni i Hercegovini, ali ne bih dolazio tek tako, projekat bi morao biti ozbiljan."
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Već polako kreće novinarsko preseravanje, trebao se isključiti.
Nisam mislio na tvoj post, on je korektan i otvara diskusiju, al preleti malo, ima nebuloza brutalnihajdohordas je napisao/la: ↑28 dec 2021, 13:00Pa ne povezuju se druže, nego diskutujemo i komentarišemo svakog ko je u našem dometu valjda zato forum i služi
-
- Kontakt:
Izgleda fakat Topić.
Nemože Topic hvalio je Zeljeznicar kad je bio u kombinacijama da ih preuzme
P.S. Nije loša opcija,al ako ce biti bez ovog alkosa Smajica

"Smajić me zvao prije par sati i kazao mi da je danas bilo nekih razgovora na temu, te da očekuje poziv od ljudi iz Uprave Željezničara večeras ili sutra. Tada ćemo i znat šta i kako dalje. Definitivno, zanimljiva opcija, Željezničar je jedan od najvećih klubova u bivšoj Jugoslaviji, veliki klub sa armijom navijača, ako ne i najveći u BiH, ali od stare slave se ne živi", priča Topić za SportSport.ba.
P.S. Nije loša opcija,al ako ce biti bez ovog alkosa Smajica
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Sad da sam sebe demantujem ma može Topic nas je pitar

"U gradskom derbiju navijat ću za FK Sarajevo. Neka se niko ne naljuti, ali Bordo tim mi je draži. U vrijeme dok sam igrao za reprezentaciju, na Koševu sam doživio lijepe trenutke, navijači su skandirali moje ime i to se pamti. Znam da je na najvećem bh. stadionu tada bilo i fanova drugih klubova, ali se sjećam da ih je bilo dosta sa bordo obilježijima. Imam dosta prijatelja koji navijaju za oba kluba, ali je moj favorit tim sa Koševa. Uostalom, uvijek sam simpatisao Sarajevo“, kazao je Topić.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Goran Sablić od ponedjeljka nije trener FK Sarajevo. Osim prvog šefa struke čelnici Bordo tima su u potrazi za sportskim direktorom. Kako saznajemo, jedan od ozbiljnijih kandidata je Marko Topić, bivši reprezentativac BiH.
Samo istinska vrijednost može opstati unatoč brojnim iskušenjima. Marko Topić to sigurno jeste. Omiljen kod navijača nacionalnog tima i jedan je od rijetkih Hrvata koji je sredinom 90-tih odlučio da igra za reprezentaciju BiH.
Inače, Marko je iz Oštre Luke pored Orašja. Kasnije je za državni tim igrao bez kalkulacija. Ništa mu nije bilo strano: trčati, uklizati, pohrvati se, skočiti, raspaliti po lopti, zatreba li – i po nogama. Često bi rekao – sve za BiH. Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH, u januaru ove godine, postao vlasnik UEFA ”PRO” licence Centra za edukaciju pri Nogometnom savezu BiH.
”U teškim trenucima igrao sam ponosno za BiH”, često je naglašavao Topić.
Inače, Marko je prije nekoliko godina bio trener napadača u švicarskom Sionu, a tada je prvi šef struke ovog kolektiva bio Admir Smajić. Ono što mu može biti još dodatni plus kod navijača tima sa Koševa jeste činjenica da je često naglašavao kako u BiH navija za FK Sarajevo. Također, za njegovo prezime nikada se nije “zalijepilo” ništa nesportsko.
Samo istinska vrijednost može opstati unatoč brojnim iskušenjima. Marko Topić to sigurno jeste. Omiljen kod navijača nacionalnog tima i jedan je od rijetkih Hrvata koji je sredinom 90-tih odlučio da igra za reprezentaciju BiH.
Inače, Marko je iz Oštre Luke pored Orašja. Kasnije je za državni tim igrao bez kalkulacija. Ništa mu nije bilo strano: trčati, uklizati, pohrvati se, skočiti, raspaliti po lopti, zatreba li – i po nogama. Često bi rekao – sve za BiH. Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH, u januaru ove godine, postao vlasnik UEFA ”PRO” licence Centra za edukaciju pri Nogometnom savezu BiH.
”U teškim trenucima igrao sam ponosno za BiH”, često je naglašavao Topić.
Inače, Marko je prije nekoliko godina bio trener napadača u švicarskom Sionu, a tada je prvi šef struke ovog kolektiva bio Admir Smajić. Ono što mu može biti još dodatni plus kod navijača tima sa Koševa jeste činjenica da je često naglašavao kako u BiH navija za FK Sarajevo. Također, za njegovo prezime nikada se nije “zalijepilo” ništa nesportsko.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Rezultati govore vise od rijeci. A oni su tu. Sabanovic i pidro su planaki ciljano prebaceni, dobili priliku u proljetnom dijelu, a u dp sezoni postali standardni, a mujakic postao standardan proljece prije. Mustafic bio redovna rotacija, kovacevic se vratio da bi branio kup i slabije utakmice, sticajem okolnosti dobio sansu i ismoristio. Djokanovic planski, dizdarevic itd. Nakon odlaska husrefa nikakog plana ni sistema, ni akademaca.napoleon72 je napisao/la: ↑28 dec 2021, 11:06Kako ih je gurnuo druze? Mujakica gurnuo kad doslovno nije imao koga, kad se Mihojevic povrijedio pa morao gurnut Nihada, inace ga gusio na klupi radi klade Novakovica. Pidru ubacio onda kad je izgubio Bekica, Vladan nikad ne bi stao na gol da nije bilo srednjaka, pola godine ranije na zimske pripreme poveo Tucakovica umjesto Vladana. Jedino et sto je ubacio Sabanovica dok je imao druge desne bekove. Sve omladince nazor ubacio. Slicno kao Blitvar, koji je Traku klupirao cim je dobio Lazica, i koji je od pocetka vjerovao Tucakovicu pored zivog Belmina.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑28 dec 2021, 10:50napoleon72 je napisao/la: ↑28 dec 2021, 10:44Imao mu.da da se posvadja sa 16/22 igraca svojim psovanjem Boga i majke, i da sve svaljuje na djecu, da mladjeg igraca gurne samo kad nema drugih opcija (doduse ni nasi ostali treneri se nisu bas istakli po tom). Kakva mu.da? Slovi kao najbolji trener u BiH a nigdje se nije zadrzao duze od 2 sezone, i nigdje vani nije otisao. Yebeni Blitvar vodio ekipe vani, Jesic, Baka, Osim, Petrovic, Jovic, Mulalic... Et i Vinko nije al je vodio u21 reprezentaciju, makar to.
u nikad jačoj ekipi je gurnuo Kovacevica, Halču i Mujakića kasnije i Pidru a 2/4 su se prodali i pogurali klub. koji trener prije njega je to uradio? kod Čale nam nije bilo igrača iz akademije već neki Ivetići i Novakovići.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
-
- Kontakt:
Po meni najrealnija opcija je Jovic.Mada ne bi me iznenadilo da imenuju nekog skroz lijevog od ovih sto se spominju najvise.Sarajevo će imenovati trenera najkasnije do kraja ove kalendarske godine, kako bi u saradnji sa ljudima iz kluba mogli napraviti plan priprema, s obzirom na to da je prozivka fudbalera zakazana za 10. januar naredne godine.
Trebali bi znati do petka ime novog trenera
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Vule na klupu, Marko SD 

Inace nasa liga poznata kao liga gdje se treneri zadrzavaju po 5 sezona
citam na klixu 15 trenera promijenili zeljo i sarajevo za 5 godina, to je ono nase samo mijenjaj, vrti, tjeraj...fudbaleri sve isti samo dresove u ligi mijenjaju...perspektiva 0 bodova. Ajde ubodite covjeka sa autoritetom i 4-5 dobrih pojacanja, mozak mi je oteko

On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Pa normalno da trener ne valja kad našim igračima od 30 i kusur godina ne možeš usaditi osnovne elemente fudbala. Hebib i Krle preživješe x trenera, jer do trenera je jbg. Ha ja.keli je napisao/la: ↑28 dec 2021, 14:42Inace nasa liga poznata kao liga gdje se treneri zadrzavaju po 5 sezonacitam na klixu 15 trenera promijenili zeljo i sarajevo za 5 godina, to je ono nase samo mijenjaj, vrti, tjeraj...fudbaleri sve isti samo dresove u ligi mijenjaju...perspektiva 0 bodova. Ajde ubodite covjeka sa autoritetom i 4-5 dobrih pojacanja, mozak mi je oteko
Kad bih mogao doveo bih Sušića. Ne bih imao nista protiv ni Akrapovića ni Topića na mjestu SD. Ovo ostalo sto raja spominje su izlizani vječni kandidati za klupu Sarajeva. Dosta je tu onih koji gledaju preko novinara da se uhljebe pola godine ili godinu lišeni bilo kakve profesionalne ambicije.
Morteme daj anketu koga bi voljeli kao šsš :*
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Pogledaj ti gore ovog teksta za Topića.. Bukvalno, jedini bitan pasus je ovaj prvi, ovo ostalo nebitno. Pa majku vam ebem, kakve veze ima ko ga voli, ko mu je skandirao, ima li mrlja ili nema. Valjda je bitno šta je uradio nakon igračke karijere i kakvo znanje ima, a ne povratak u prošlost i igračka karijera.
Komentarišem nevezano za Topića.. Kad vidim ovako debilne članke, ospem se komplet.
Komentarišem nevezano za Topića.. Kad vidim ovako debilne članke, ospem se komplet.
Znaci do petka ce se znati trener definitivno ako sam dobro razumio
-
- Kontakt:
Tako je napisao S 1
To bi donekle i bilo logicno.Ako je tako onda vec imaju nekog spremnog sigurno.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Napišemo ime, udarimo pečat i šaljemo u klub
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
Trenutno korisnika/ca: ultrazonfa i 59 gostiju.