Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Oxygen
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Oxygen » 07 feb 2012, 00:15

Sarajlija je onda dobro primijetio,a i ja sam se čudio da je Estigarribia završio na tribinama iako je bio odličan u posljednja dva meča i on je praktično jedino pravo lijevo krilo u ekipi.
Falilo je više probijanja lijeve strane,protiv Udinesea je on probio i centrirao kod gola.
Vučinić kada igra on to ne može odraditi jer više ide unutra,jednostavno nije to to,a i kod 4-3-3 formacije Esti ne može dobiti šansu da igra krilo,3-5-2 mu baš leži što se pokazalo.

Vidjet ćemo u kupu,baš me zanima kako će Conte taktički postaviti i koliko će rotirati.
Mislim da i neće previše jer sigurno da i on razmišlja možda da je vrijeme da Juventus osvoji kup poslije gotovo 18 godina,a i zbog sastava našeg protivnika bi se dalo već dosta toga uraditi već u prvom meču.

Opet,zbog zgusnutog rasporeda je i to vrlo moguće,sigurni da igraju su po meni Storari (koji i uvijek brani u kupu),Caceres,Marrone,Quaglia,Alex,Giack,Esti.

Eliu bi volio vidjeti,ali to već spada izgleda u naučnu fantastiku.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 07 feb 2012, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 07 feb 2012, 00:19

A ne fakat, sad se lomi sezona i moramo da znamo hoćemo li se izdvojiti na prvom mjestu jer imamo priliku ili će se desiti isto kao prošlih sezona, kad imamo priliku uopšte ne prelomimo istu u našu korist. Prošle sezone u ovo doba dobijemo intera vratimo se u borbu za CL i onda gubimo od Leccea, Bologne i remiziramo protiv Cesene. I sad relativno igramo protiv istih ekipa, bolji smo od svih, Conte jedino mora poradati na psihi igrača, moramo iskoristiti priliku koja nam se nudi. Igramo čitavu sezonu dobro i kad najviše treba da zakažemo, to praktički dođe isto kao da ništa nismo uradili.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 feb 2012, 00:21

Imaju taj niz od pet utakmica bez poraza, pa red je vala da izgube :D , samo dobrim pristupom i mislim da bi se slozio sa @Bianco da bi bilo dobro krenuti sa tom 3-5-2 formacijom, jer nam u zadnje vrijeme jednostavno bolje leži.

Problem je samo što Krasić i Elija ne mogu igrati u ovoj formaciji 3-5-2, nije mi zbog Krasića, ali volio bi da brat dobije šansu imam osjećaj da nam on može biti veliko osvježenje u drugom dijelu.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 07 feb 2012, 00:24

iskreno mene marco di vaio fascinira
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 07 feb 2012, 00:27

Naša igra zavisi od Pirla, to je najbolje jučer primjetio trener Siene, zatvorio je sredinu tako da Pirlo nije imao da doda loptu nekom. A ovako kad igramo sa 3-5-2 formacijom, odmah je lakše jer praktički imamo igrača više na sredini i samim tim više prostora, a i uvijek je bolje kad su u protivničkom kaznenom naša 2 napadača nego 1, jučer je bio Matri sam. Normalno svi su rekli da je loše odigrao, ali šta će on sam protiv dvojice štopera i još naš srednji red zatvoren. Ne može se drukčije probiti bunker nego centaršutevima, zato smo trebali igrati 3-5-2, pravili bi višak lakše, a i Vučinić je konkretniji kad je u sredini. Uvidio je Conte ove greške i siguran sam da je svjestan toga.
Ž '21!

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 07 feb 2012, 00:31

Behrami: Mogao sam u Juve, ali...Švicarac tvrdi da je mogao preći u Juventus, ali da je odlučio da ostane u Firenzi. Klub ga je učinio važnim i on želi da se oduži.

Marchisio: Moramo biti bolji protiv malih ekipa
Ti seguiremo anche noi

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 07 feb 2012, 00:41

Neka je ostao šta će nam, kao neki igrač. :mrgreen:

On to sad govori jer zna da bi u Juventusu bio na klupi i hoće da se uliže navijačima, a da je njega Fiorentina htjela pustitit došao bi on trčeći, tipična fudbalerska šuplja priča.

slika

Kratko i jasno! 8-) :mrgreen:

Desni klik na sliku ---> Open in new tab, znate to već. :D
Ž '21!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 07 feb 2012, 01:07

Gdje mi je onaj @Montero da bacimo koju šuplju!? :mrgreen:

I @Marcello je nestao negdje. :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Ja bih ovaj video mogao gledati 100 puta u nizu. Posljednja dva Scudetta smo osvojili na San Siru, ako dobijemo Milana za par kola ako je slutiti po tradiciji i 30. ćemo osvojiti zahvaljujući toj pobjedi.

Joj nam bekova u ovoj tekmi, Chiellini lijevo, Balzaretti desno, Chiellini je odmah na početku karijere pokazao kakav će biti igrač. :mrgreen: :lol:
Ž '21!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 07 feb 2012, 01:26

slika
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 07 feb 2012, 02:09

joj ljudi citam sada isjecke knjige zlatana ibrahimovica,kaze za capella da je on celicni vodja,kaze on sa igracima nije jaran,ne zeli caskati sa njima,on je vodja,i takve postuje :D kakav god da je igrac je sa stilom,prkosi svima,nekako je svoj,a takva vrsta je izumrla...nekako me podsjeca na besta i gaskonju (ne znam kako da napisem gascoigne).stvarno je majstor,mislim da je ostao kod nas,da onaj juventus niko ne bi mogao dobiti deset godina,pa mi bi sada bili barcelona.ali dosta proslosti

Međutim, Fabio Grosso je odlučio da ostane u Juventusu do kraja sezone. Grosso je odbio ponude Novare i Leccea, koji su bili spremni da ga dovedu u svoje redove.Razlog njegovog odbijanja tih ponuda, kako navodi Tuttosport, je igračeva želja da ne "kvari" uspješnu karijeru, u kojoj je osvojio jedan scudetto, jedan Superkup, titulu prvaka u Francuskoj, Kup i Superkup Francuske, te titulu prvaka svijeta sa reprenzetacijom Italije. i ovaj grosso je presmijesan :D :D

jedva cekam srijedu i utakmicu,volio bih eliu i padoina,pa i krasica vidjeti na terenu

On reports of ‘excessive behaviour’ following Juventus’ 2005 title win: “It was the fault of David Trezeguet, who made me do one drink of vodka after another. I slept in the bathtub. Now I hold my vodka much better.”

Jose Mourinho is a big star…He’s cool. The first time he met [my wife] he whispered to her: ‘Helena, you have only one mission. Feed Zlatan, let him sleep, keep him happy!’ The guy says what he wants. I like him.”

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti seguiremo anche noi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 07 feb 2012, 02:15

He may be older than time, the universe and Joan Rivers put together, but put Alessandro Del Piero in a position that doesn’t require any feat of physical exertion of any kind and he can still produce the old magic, as the Juventus leggenda duly proved with his superb goal during the Old Lady’s 3-0 Coppa Italia win over Roma last night – his first of the season…

hocu alexa da vidim u srijedu,sto taj majstor ne igra,sta ti je konte,da nisi ljubomoran :D

@Bianco
jesi ziv.hocemo li o potencijalnim transferima :lol:
Ti seguiremo anche noi

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 07 feb 2012, 02:17

Jesam, evo gledam golove iz Capellove ere, evo i tebi, da uživaš prije spavanja. :mrgreen:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 07 feb 2012, 09:06

Kakvi su uslovi u Milanu, za tekmu?
Valjda neće biti odgađanja nikakvih... :?

@Bianconerac odličan video... ehhh :)

Za sutra šta očekivati? Biće rotacija garant, na golu je sigurica Storari, on je branio u kupu stalno i neće to Conte mijenjati.
Nepoznanice su srednji red i odbrana.
Conte nije baš sklon tolikom eksperimentisanju i čestom mijenjanju igrača u odbrani, tokom cijele sezone nije ih previše tumbao pa vjerovatno neće ni sada. Licht je siguran kao pokretljiv i svestran igrač na desnoj strani. Mislim takođe da i Barza i Chiello neće biti upitni. Ostaje još jedna pozicija da se vidi kako će je Conte postaviti. Moj sud je da će se dvoumiti između Caceresa i De Cegliea.
Srednji red će gotovo sigurno nastupiti bez Pepea. Ostaju u rosteru Pirlo, Vidal, Marchisio, Marrone, Padoin, Estigarribia, Giacherinni, Elia i Krasić. Neko mora otpasti a mislim da će to biti Padoin... ne vjerujem da će mu odmah Conte pružiti priliku jer je novi i najmanje je trenirao sa ekipom. Dobro bi biolo odmoriti Pirla... igra frajer cijelo vrijeme a trebati će nam u narednih dva i po mjeseca teške bitke za vrh.
Napad vjerujem da će početi Borriello i Del Piero kao i prošli put. Prvi zbog prilagodbe i motiva protiv bivšeg kluba, drugi što u prvenstvu dobiva prilike na kašičicu a previše je takvoj legendi da non stop sjedi na klupi.

Valjalo bi da bude ovako (moja želja) :

Storari

Barzagli Chiellini Caceres

Licht Marrone Marchisio Giacherinni Estigarribia

Borriello Del Piero

kasnije da uđu brat :mrgreen: i Krasić
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

juvebosna
Kontakt:

Post Postao/la juvebosna » 07 feb 2012, 11:26

Buongiorno juventini ! :D
Vidim da je u punom zamahu rasprava o taktici Contea protiv siene,i o sljedecoj protiv penaldzija :lol:
Naravno da i ja ocekujem neku rotaciju igraca,ali ne pretjeranu jer je ovo ipak polufinale.Sasvim sigurno protiv nas igra nosonja ibra,s obzirom na suspenziju,bit ce u sastavu protiv nas.Mene ionako ne zanima bilan,pa cu preci na moje razmisljanje.Inace sam primjetio kao i vecina vas,da Conte precesto mijenja formaciju.To je u jednu ruku dobro,zbune se rivali,ali ne odg. nasim igracima,jer ih zbuni.Iako veoma cijenim Contea i njegove rezultate do sada,mislim da je poceo pravit naivne pogreske.Naravno mislim na formacije.Iako vecinu tekmi igramo sa 4-3-3,nama se kao veoma uspjesna pokazala 3-5-2.Problem je u tome sto Conte grijesi kad treba koju formaciju primjeniti.Evo zasto:kad igramo sa slabijim klubovima tipa siene,shintera i sl.koji igraju pravi catanaccio sa po 10 igraca,sa 4-3-3 ne mozemo dati gol,jer ekipe rade ono sto i siena,zagrade Pirla,i odvoje Matrija,i onda nemamo tog viska igraca u napadu,u takvim slucijama,a njih ce biti sve vise,treba igrat sa 3-5-2,uz jednog fantazistu u napadu(Vucinic,Qvalja ili CAPITANO) jer ono svojim potezima lako naprave igraca vise,a mi konstanto vrsimo pritisak po gol protivnika.Sa druge strane formacija 4-3-3 po meni je najbolja kad igramo sa rivalima u gostima,koji se ne brane vec napadaju i time nam ostavljaju prostor za kontre i polukontre,e sad je nebitno koji nam igrac igra na krilu.S toga mislim da bi nam protiv bilana najvise odgovarala ova 4-3-3,sa tom bi bili veoma opasni iz kontri,a sa samo jenom izmjenom veoma lako prelazimo na 3-5-2 u slucaju nepovoljnog rezultata.Znaci ako bi smo gledali ovo moju verziju pored Storaria,ja bi stavio kao stopere Chiella i Lea,desnu stranu bi pokrio Martin a lijevu De Ceglie.U sredin Marcha i Maronne(Pirlo nece igrat znamo zasto)pa nam ostaju vise igraca: Giachherini,Padoin,Vidal,dok u napadu volio vidjeti Eliu,Boriella i Qvalju,mozda i Vucko,nesto ovako:
STORARI
CACERES LEO CHIELLO DE CEGLIE
MARCHA MARONNE GIACHH
ELIA MARCO QVALJA(VUCKO)
a opet vidjet cemo sta Conte planira uraditi
Halalite na poduzem postu ;)
FORZA JUVE !!!!!
"Postao sam Juventino onog dana kada sam kročio u Torino,i zbog toga što sam shvatio koliko ovaj klub mrze navijači drugih klubova u Italiji.njihovu mržnju sam pretvorio u ljubav prema Juveu.Protiv svega i svakoga "Paolo Montero"

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 07 feb 2012, 12:43

Trener Juventusa je pre nekoliko godina presadio kosu, što je privuklo veliku pažnju italijanskih medija.

"Konte mora da se pazi. Stres može da dovede do toga da on ponovo izgubi kosu, a sledeća sezona će za njega biti još teža nego ova", preneli su italijanski mediji Gulitove reči. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ti seguiremo anche noi

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 07 feb 2012, 13:12

U Torinu su zvaničnici Zenita zbog Krasića. Piše da bi oni najviše ponudili 10m dok ćemo mi tražiti 15m.

Neka ide, džaba će mu propasti pola godine nogometa.
paolomontero je napisao/la: hocu alexa da vidim u srijedu,sto taj majstor ne igra,sta ti je konte,da nisi ljubomoran :D
Ma Alex je izmislio fudbal za sve naše napadače, ne da sad oni nemaju pojma i tako to, nego ipak je bar za klasu iznad njih. ;)
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 07 feb 2012, 14:19

Iz Bologne su zatražili da se utakmica igra u 15 umjesto 20.45,ali po prognozama će u nedjelju pasti oko 25 cm snijega i velika je mogućnost da se meč odgodi.

Na pres konferenciji Conte kaže da će sutra Caceres, Padoin, Borriello, Del Piero sigurno igrati.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 07 feb 2012, 14:43

Djevočica, velika navijačica Juventusa i fan Del Piera se jutros probudila iz kome. Inače doktorti i roditelji su zamolili Alexa da pošalje neku video poruku djevojčici s nadom da će joj to pomoći i Alex je to odmah uradio i na sreću sve se dobro završilo i djevojčica se probudila zahvaljujući Alexu i započela je terapije za što brži oporavak. :D
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 07 feb 2012, 14:48

Na pitanje o Eliji Conte kaže da je napredovao kao igrač i da bolje razumije šta želi od njega,znači li ovo da će zaigrati konačno,imam osjećaj da je želio reći da hoće. ;)
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 feb 2012, 15:08

Đanluiđi Bufon je izabran za najboljeg čuvara mreže u 21. veku, po izboru IFFHS.

Još jedno priznanje za Supermena!

Konte izjavio da će vjerovatno trojica novi pojačanja zaigrati sutra. Uskoro bi trebao biti objavljan spisak pozvani igrača.

Edit: sad sam vidio da je ovaj drugi dio već napisao Oxygen, ali nema veze. :D
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.