Colic nije bio zadovoljan statusom , malim brojem minuta. Dobio je finu ponudu, prvenstveno dobre licne uslove, tako da mu je klub izasao u susret.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: FK Tuzla City
Elvir Baljic
Već sam ranije napisao da imamo tri golmana od 19, 25 i 35 godina. Svi sa dobrim refleksom i svi skloni kiksu. Ova dva mlađa još mogu napredovati a Fejza samo nazadovati.Tuzlacov stil da brani neobranjivo je njegov zaštitni znak mada sam se ponadao da će namještanja, prodaje, dogovore i 3 za 3 izbaciti iz javne upotrebe. ČOLIĆ i nije bio pojačanje, na desnom beku ja bi forsirao Osmića na lijevom neka igra bolji ( Nikić/ Jašarević) a Hodžić i po potrebi Nukić da uskaču kad Osmić ne može. Na 10- ku Sušića ili Kobiljara, Migi sve čini da to mjesto prepusti
U B. Luci igrati na nulu, ustvari na svim gostovanjima tako treba jer u petak se vidjelo da se neznamo odbraniti od kontra napada po izgubljenoj lopti.Jbg, naprimali smo se golova na taj način....kakva je to struka ako to ne vidi, kakvi su to treneri kad im igrači neznaju uštopati loptu, kakvi su to treneri kad mu igrač na 8 metara nemože precizno dodati loptu. Prvo poluvrijeme u Vrapčićima navijaču Tuzle bilo je noćna mora a i većina drugog.To ako se ne popravi onda dabogda da izađe na dobro.
U B. Luci igrati na nulu, ustvari na svim gostovanjima tako treba jer u petak se vidjelo da se neznamo odbraniti od kontra napada po izgubljenoj lopti.Jbg, naprimali smo se golova na taj način....kakva je to struka ako to ne vidi, kakvi su to treneri kad im igrači neznaju uštopati loptu, kakvi su to treneri kad mu igrač na 8 metara nemože precizno dodati loptu. Prvo poluvrijeme u Vrapčićima navijaču Tuzle bilo je noćna mora a i većina drugog.To ako se ne popravi onda dabogda da izađe na dobro.
Na ovoj utakmici sa Velezom, Velez je imao 11 igraca na klupi, a mi 8.
Tanka klupa, ne mislim toliko kvalitetom, nego brojcano...
Tako da ja nisam sretan sa raskidom ugovora sa Colicem... iako imamo dovoljno desnih bekova...
Samo ako Osmic nastavi kao u Mostaru, a Hodzic kao u jesenjem dijelu sezone, onda smo se mozda rjesili pogresnog desnog beka...
Mozda nam fali jos jedan ofanzivni igrac... da se pojaca konkurencija...
Red bi bio da neko iz kluba kaze sta je sa Ordagicem i Karjasevicem... Ako su u pitanju ozbiljnije povrede - treba nam jos pojacanja.
Sto se tice Veleza, kukavicki ulazak u utakmicu, I prelagano primljeni golovi, repriza jesenjeg dijela sezone.
Tako da ja nisam sretan sa raskidom ugovora sa Colicem... iako imamo dovoljno desnih bekova...
Samo ako Osmic nastavi kao u Mostaru, a Hodzic kao u jesenjem dijelu sezone, onda smo se mozda rjesili pogresnog desnog beka...
Red bi bio da neko iz kluba kaze sta je sa Ordagicem i Karjasevicem... Ako su u pitanju ozbiljnije povrede - treba nam jos pojacanja.
Sto se tice Veleza, kukavicki ulazak u utakmicu, I prelagano primljeni golovi, repriza jesenjeg dijela sezone.
-
- Kontakt:
Elvis Mehanovic je tu, radi sa ekipom. Ako Petrovic procjeni da nam moze pomoci u napadu zaigrace. Karjasevic bi trebao vec nastupati, nisam siguran hoceli ga koristiti protiv Borca ali svakako ubrzo, dok Ordagic vuce povredu i njega nece biti sigurno malo duze, mozda jos 4-5 kola.emir012 je napisao/la: ↑11 feb 2024, 10:22Na ovoj utakmici sa Velezom, Velez je imao 11 igraca na klupi, a mi 8.
Elvir Baljic
Nisam ja namjestio utakmicu u Mostaru.Ja samo dobro zapažam.Rzumijem fudbal i lahko ga čitam.Ali, ako ćemo ućariti u prvenstvu ,neka je namjestio.Beledija je napisao/la: ↑11 feb 2024, 10:07Već sam ranije napisao da imamo tri golmana od 19, 25 i 35 godina. Svi sa dobrim refleksom i svi skloni kiksu. Ova dva mlađa još mogu napredovati a Fejza samo nazadovati.Tuzlacov stil da brani neobranjivo je njegov zaštitni znak mada sam se ponadao da će namještanja, prodaje, dogovore i 3 za 3 izbaciti iz javne upotrebe. ČOLIĆ i nije bio pojačanje, na desnom beku ja bi forsirao Osmića na lijevom neka igra bolji ( Nikić/ Jašarević) a Hodžić i po potrebi Nukić da uskaču kad Osmić ne može. Na 10- ku Sušića ili Kobiljara, Migi sve čini da to mjesto prepusti
Drago mi je da Petrović nije želio na klupu u namještenoj utakmici.
TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑11 feb 2024, 10:43Elvis Mehanovic je tu, radi sa ekipom. Ako Petrovic procjeni da nam moze pomoci u napadu zaigrace. Karjasevic bi trebao vec nastupati, nisam siguran hoceli ga koristiti protiv Borca ali svakako ubrzo, dok Ordagic vuce povredu i njega nece biti sigurno malo duze, mozda jos 4-5 kola.emir012 je napisao/la: ↑11 feb 2024, 10:22Na ovoj utakmici sa Velezom, Velez je imao 11 igraca na klupi, a mi 8.
Hvala za te informacije, i nadam se da ce se pokazati da si u pravu i da ce obojica uskoro biti na raspolaganju.
Mehanovic, treca belgijska liga, po meni se nije dobro pokazao u onom prvom mandatu kod nas....
Ali nije samo u tome stvar...
Meni djeluje da se Pantelic mnogo bolje snalazi kao napadac nego kao krilo, tako da bih ja njega tretirao kao drugog napadaca uz Hadzica a radije bi doveo jos jedno krilo u ekipu nego klasicnu "tesku" devetku kao sto su Hadzic I Mehanovic.
-
- Kontakt:
Takva je i bila zamisao, pregovaralo se sa dva dobra krila , na zalost nismo ih doveli.emir012 je napisao/la: ↑11 feb 2024, 13:52TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑11 feb 2024, 10:43Elvis Mehanovic je tu, radi sa ekipom. Ako Petrovic procjeni da nam moze pomoci u napadu zaigrace. Karjasevic bi trebao vec nastupati, nisam siguran hoceli ga koristiti protiv Borca ali svakako ubrzo, dok Ordagic vuce povredu i njega nece biti sigurno malo duze, mozda jos 4-5 kola.emir012 je napisao/la: ↑11 feb 2024, 10:22Na ovoj utakmici sa Velezom, Velez je imao 11 igraca na klupi, a mi 8.
Hvala za te informacije, i nadam se da ce se pokazati da si u pravu i da ce obojica uskoro biti na raspolaganju.
Mehanovic, treca belgijska liga, po meni se nije dobro pokazao u onom prvom mandatu kod nas....
Ali nije samo u tome stvar...
Meni djeluje da se Pantelic mnogo bolje snalazi kao napadac nego kao krilo, tako da bih ja njega tretirao kao drugog napadaca uz Hadzica a radije bi doveo jos jedno krilo u ekipu nego klasicnu "tesku" devetku kao sto su Hadzic I Mehanovic.
Elvir Baljic
Dobro zapažaš.Samo bilo bi dobro da prije utakmice zapaziš jer i ja sam zapazio da je bilo3:2 za Velež.Eto zapamti pa komentariši našu pobjadu u 22-kolu, jer ako si lahko pročitao i razumio fudbal u petak onda je to neminovno zar ne.tuzlac je napisao/la: ↑11 feb 2024, 12:06Nisam ja namjestio utakmicu u Mostaru.Ja samo dobro zapažam.Rzumijem fudbal i lahko ga čitam.Ali, ako ćemo ućariti u prvenstvu ,neka je namjestio.Beledija je napisao/la: ↑11 feb 2024, 10:07Već sam ranije napisao da imamo tri golmana od 19, 25 i 35 godina. Svi sa dobrim refleksom i svi skloni kiksu. Ova dva mlađa još mogu napredovati a Fejza samo nazadovati.Tuzlacov stil da brani neobranjivo je njegov zaštitni znak mada sam se ponadao da će namještanja, prodaje, dogovore i 3 za 3 izbaciti iz javne upotrebe. ČOLIĆ i nije bio pojačanje, na desnom beku ja bi forsirao Osmića na lijevom neka igra bolji ( Nikić/ Jašarević) a Hodžić i po potrebi Nukić da uskaču kad Osmić ne može. Na 10- ku Sušića ili Kobiljara, Migi sve čini da to mjesto prepusti
Ne mora biti u 22 kolu ,može u zadnjih 11 po Bergeru.Beledija je napisao/la: ↑11 feb 2024, 15:58Dobro zapažaš.Samo bilo bi dobro da prije utakmice zapaziš jer i ja sam zapazio da je bilo3:2 za Velež.Eto zapamti pa komentariši našu pobjadu u 22-kolu, jer ako si lahko pročitao i razumio fudbal u petak onda je to neminovno zar ne.tuzlac je napisao/la: ↑11 feb 2024, 12:06Nisam ja namjestio utakmicu u Mostaru.Ja samo dobro zapažam.Rzumijem fudbal i lahko ga čitam.Ali, ako ćemo ućariti u prvenstvu ,neka je namjestio.Beledija je napisao/la: ↑11 feb 2024, 10:07Već sam ranije napisao da imamo tri golmana od 19, 25 i 35 godina. Svi sa dobrim refleksom i svi skloni kiksu. Ova dva mlađa još mogu napredovati a Fejza samo nazadovati.Tuzlacov stil da brani neobranjivo je njegov zaštitni znak mada sam se ponadao da će namještanja, prodaje, dogovore i 3 za 3 izbaciti iz javne upotrebe. ČOLIĆ i nije bio pojačanje, na desnom beku ja bi forsirao Osmića na lijevom neka igra bolji ( Nikić/ Jašarević) a Hodžić i po potrebi Nukić da uskaču kad Osmić ne može. Na 10- ku Sušića ili Kobiljara, Migi sve čini da to mjesto prepusti
Najvjerojatnije u sljedećoj sezonituzlac je napisao/la: ↑11 feb 2024, 23:21Ne mora biti u 22 kolu ,može u zadnjih 11 po Bergeru.
FK BORAC - FK TUZLA CITY ,18.02.2024. 17:30(nedelja) ,TV prenos-ARENA
Sudija-Njegomirović Aleksandar – Prnjavor
A 1- Maksimović Davor – Doboj
A2 Nanić Hasan – Bužim
4-Kazlagić Mirza - Cazin
Delegat
Milošević Mirko - Zvornik
Posmatrač suđenja
Marić Željko - Doboj
A2 Nanić Hasan – Bužim
4-Kazlagić Mirza - Cazin
Delegat
Posmatrač suđenja
Marić Željko - Doboj
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 15 feb 2024, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.
SRETNO I UZ BOŽIJU POMOĆ

-
- Kontakt:
Upakovali su ih aferimtuzlac je napisao/la: ↑15 feb 2024, 10:15FK BORAC - FK TUZLA CITY ,18.02.2024. 17:30(nedelja) ,TV prenos-ARENA
A2 Nanić Hasan – Bužim
4-Kazlagić Mirza - Cazin
Delegat
Posmatrač suđenja
Marić Željko - Doboj
Elvir Baljic
Kako je moguce da Petrovic jos nije registrovan?TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑15 feb 2024, 10:38Upakovali su ih aferimtuzlac je napisao/la: ↑15 feb 2024, 10:15FK BORAC - FK TUZLA CITY ,18.02.2024. 17:30(nedelja) ,TV prenos-ARENA
A2 Nanić Hasan – Bužim
4-Kazlagić Mirza - Cazin
Delegat
Posmatrač suđenja
Marić Željko - Doboj![]()
-
- Kontakt:
Nije do nas, radnu dozvolu i ostale potrebne papire na izdaje klub.Hazre je napisao/la: ↑15 feb 2024, 10:41Kako je moguce da Petrovic jos nije registrovan?TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑15 feb 2024, 10:38Upakovali su ih aferimtuzlac je napisao/la: ↑15 feb 2024, 10:15FK BORAC - FK TUZLA CITY ,18.02.2024. 17:30(nedelja) ,TV prenos-ARENA
A2 Nanić Hasan – Bužim
4-Kazlagić Mirza - Cazin
Delegat
Posmatrač suđenja
Marić Željko - Doboj![]()
Elvir Baljic
Ima li ko optimista?
Sad su oni ranjivi, dok se nisu uigrali.
1. FK Borac..18.. 14.. 3.. ..1.. 38 : 11.. 45
2.HŠK Zrinjski..18.. 12.. 2.. 4.. 39 : 19.. 38
3.FK Velež..18.. 9.. 6.. 3.. 30 : 16.. 33
Derbi začelja -Igman -GOŠK ,HŠK Posušje-FK Zvijezda - 09.
ŽELJO TEŠKO PROTIV RINJSKOG.
7. HŠK Posušje-18.. 5.. 5.. 8.. 20 : 20.. 20
8.NK GOŠK------18.. 5.. 5.. 8.. 21 : 34.. 20
9.FK Tuzla City--18.. 5.. 4.. 9.. 29 : 32.. 19
10.FK Željezničar-18.. 6.. 1.. 11.. 16 : 26.. 19
11. FK Igman-------19.. 6.. 1.. 12.. 23 : 39.. 19
12.FK Zvijezda - 09- 19.. 3.. 2.. 14. 19 : 39. 11
1. FK Borac..18.. 14.. 3.. ..1.. 38 : 11.. 45
2.HŠK Zrinjski..18.. 12.. 2.. 4.. 39 : 19.. 38
3.FK Velež..18.. 9.. 6.. 3.. 30 : 16.. 33
Derbi začelja -Igman -GOŠK ,HŠK Posušje-FK Zvijezda - 09.
ŽELJO TEŠKO PROTIV RINJSKOG.
7. HŠK Posušje-18.. 5.. 5.. 8.. 20 : 20.. 20
8.NK GOŠK------18.. 5.. 5.. 8.. 21 : 34.. 20
9.FK Tuzla City--18.. 5.. 4.. 9.. 29 : 32.. 19
10.FK Željezničar-18.. 6.. 1.. 11.. 16 : 26.. 19
11. FK Igman-------19.. 6.. 1.. 12.. 23 : 39.. 19
12.FK Zvijezda - 09- 19.. 3.. 2.. 14. 19 : 39. 11
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 17 feb 2024, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.
Ovo bi trebalo pobijediti i odmah,napraviti iskorak u odnosu na konkurenciju za ispadanje..
20.KOLO
24.02.24. 17:00 FK Tuzla C. - HŠK Posušje
21. KOLO
02.03.24. 17:00 FK Tuzla C. - FK Zvijezda - 09
Imali bi 25 bodova NAKON 22 KOLA.
Za opstanak će trebati 37.Zbog eventualno slabe Zvijezde 09,koju će svi kantati.Ali, pitanje je hoće li svi?
20.KOLO
24.02.24. 17:00 FK Tuzla C. - HŠK Posušje
21. KOLO
02.03.24. 17:00 FK Tuzla C. - FK Zvijezda - 09
Imali bi 25 bodova NAKON 22 KOLA.
Za opstanak će trebati 37.Zbog eventualno slabe Zvijezde 09,koju će svi kantati.Ali, pitanje je hoće li svi?