Samo da te dopunim najgore je u svemu što on na osnovu tih svojih igara svojata i uništava klub i misli da može tako radi nekih partija koje je odigrao u dresu FK SARAJEVA, ali danas je novo vrijeme večina i ne zna da je igrao u Sarajevu ali zna kako klepa i šta radi sa naše svetinje i zato te podržavam jer i ja ga se slabo kao igrača sječam ali kao velikog štetočinu ga dobro pamtim.Megamon je napisao/la:Meni je vece legenda Damir Hadjic nego mirzin punac(ebo ga on u dupe)
Sta sad ako je odigrao 400 utakmica mi trebamo da ga pustimo da krade i da mu niko nista ne prigovara zbog tih malverzacija samo zbog toga sto je on odigrao veliki broj utakmcia u bordo dresu?
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Sarajevo ljubavi moja!
Ovo je Kurban-bajrampadobranac1978 je napisao/la:nagadjanja,nagadjanja i samo nagadjanja...kako svi sve znaju,da vas nije bilo bi dosadno...
@megamon...smijem li sad pisati,vec je treci dan bajrama posto ste mi rekli da ne smaram za bajram![]()
![]()

1921-2011
Imas boba,zileta daj sta das ...gori fakatFCS-FCS je napisao/la:Kako li vaginice prezivise (tj kojim kriminalom) onih susnih 6-7 god. Ni evrope a na domacim tekmama u kontejneru 321 gledalac. Misaona imenica i tada i sada im je generalni sponzor iako sada tvrde po svojim forumima da ce potpisati za mepas-om sponzorski ugovor...samo jos sa izraelskim MOSADOM da potpisu i nema dalje..
Nego fakat kako li prezivjese to ni Torabi ne konta....haj i oni (imaju tradiciju ) ali kako se zivi u klubovima tipa drina. Znaci moze se prezivjeti i izbjeci stecaj jer kad su vaginice plave mogle , vala mozemo i mi .
Ima nekih najava a i neki se TVORZA spominje jer je dosta toga zadokumentovano za zvaljka i jos njih 3-4 ....Samo sto prije skupstina a mora je zakazati trenutni predsjednik (tako je po statutu i blage veze nema ako je u ostavci)

1921-2011
Za neke "navijace" Sarajeva je i Varesanovic legenda kluba , a za isti je odigrao izmedju 20 do 30 utakmica i smatra se legendom 

Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."
dragi sekac prvo se dobroj raspitaj ko radi u klubu a ko ne da si upucen znao bi da ta legenda po kojoj konstantno pljujes nije boravila u bosni 12 godina je radio po aziji kao trener 1996 do 2008.a oćigledno ti je dobro stao na žulj kao trener pionira.pises nebuloze i trujes djecu.nezamjeri al to je istina.sekac je napisao/la:Samo da te dopunim najgore je u svemu što on na osnovu tih svojih igara svojata i uništava klub i misli da može tako radi nekih partija koje je odigrao u dresu FK SARAJEVA, ali danas je novo vrijeme večina i ne zna da je igrao u Sarajevu ali zna kako klepa i šta radi sa naše svetinje i zato te podržavam jer i ja ga se slabo kao igrača sječam ali kao velikog štetočinu ga dobro pamtim.Megamon je napisao/la:Meni je vece legenda Damir Hadjic nego mirzin punac(ebo ga on u dupe)
Sta sad ako je odigrao 400 utakmica mi trebamo da ga pustimo da krade i da mu niko nista ne prigovara zbog tih malverzacija samo zbog toga sto je on odigrao veliki broj utakmcia u bordo dresu?
-
- Kontakt:
ti se raspitaj, oni sto rade slusaju njegovo pametovanje i preseravanje, plus funkcija direktora u navedenom periodu, stvarno "legendarno", a plus sve iz zlokobne kafane mehmedicevog brata.dragi sekac prvo se dobroj raspitaj ko radi u klubu a ko ne da si upucen znao bi da ta legenda po kojoj konstantno pljujes nije boravila u bosni 12 godina je radio po aziji kao trener 1996 do 2008.a oćigledno ti je dobro stao na žulj kao trener pionira.pises nebuloze i trujes djecu.nezamjeri al to je istina.
sekac, megamon, ne dajte se klosarima, kad tad ce se postena prica istjerati u pogon.
Da vam i ja koju pametnu kažem dok još ima ove teme
Kako stvari stoje stečaj je vrlo izvjestan. Nemate puno vremena na raspolaganju i potrebna je hitna reakcija.
Moj stav o Torpedu znate i ne želim nešto da se pretvaram ovdje jer što se mene tiče, a i mnogih starosjedioca ovog grada Torpedo nije trebalo ni uvodit' tako da se neću sekirati ni da se ugasi. Znate vrlo dobro kako je uveden i logično je da ga bolja sudbina od ove nije mogla zadesiti. Ali hajd' šta je tu je kad je već uveden kako je uveden.
Prva stvar, ovi krimosi koji ga uništiše su stara garnitura iz nekih prošlih vremena kad je Torpedu bilo sve med i mlijeko, kad se je samo sve prinosilo, kad se moglo raditi šta se htjelo, kad nikad nije moglo faliti, kad se iz lige nije moglo ispasti tamam i da si najgori itd. i ovi krimosi su samo nastavili da rade kako su naučili. Zaključak dohakalo vam je upravo ono čime ste se ponosili i kofrčili.
E sad šta su moguća rješenja za vas.
Prva opcija
Da otjerate bagru, dovedete nove poštene ljude u klub i skupite ta 4 miliona kako bi se spasili stečaja i vraćanja u drugu kantonalnu ligu (peti rang takmičenja i trenutno u njoj ima 9 klubova, znači tamam fali jedan). Dakle, BP, HZ, pitari, divovi i ostali iskoristite medijsku pažnju koju trenutno imate, zakukajte malo (spas svetinje, ljubav najveća, moj grad moj tim i ostale floskule) i skupite tu lovu. Ima vas valjda 100 milja, nek dadnu svi po 4 banke i eto love. Ima među vama guzonja, lovatora, dijaspore i sl. koji bi dali i više od 4 banke tako da ako ste najveći kao što se predstavljate, ne bi trebalo za vas divove to biti problem. Nek se jedan mjesec studenti i đaci šveraju ili idu u školu pješke. Naravno, sve krimose sudski procesirati, novčano kažnjavati, oduzeti svu krađom stečenu imovinu, neke poslati i u zatvor. Ova opcija bi bila najbolja za vas.
Druga opcija
Ako već ne možete skupiti lovu onda barem otjerati krimose i kazniti ih kako sam već rekao. Dovesti nove ljude, otići u stečaj i krenuti od početka. Da bi ispravili historijsku nepravdu i sva zla koja ste decenijama činili Želji obavezno se javno za to izviniti i vratiti nam sad 6 najboljih igraća po mogućnosti sitih (jer nama ste oteli site '46. koliko se i za onog rata moglo biti sito). Grijehe ćete oprati tako što ćete jedno 7-8 godina igrati po nižim rangovima takmičenja kao što smo i mi (period 46-54) da vidite kako je malo i to. Nakon što se nekad vratite u elitu mi ćemo vas priznati kao normalan klub i poštovati vas, a vi ćete se naučiti da poštujete ako ništa starijeg i naučite da se silom i otimačinom ne može ništa u životu postići i to je to. Ovo bi bila najpoštenija opcija.
Treća opcija
Ako ne možete otjerati krimose pustite ti ih da ugase klub jer ne mogu oni još dugo, a vi se okrenite Olimpicu. Oni će svakako morati još jednom mjenjati ime jer su se zadnji put zaj.eb.ali i neka se klub zove Olympic Sarajevo. Dobit ćete stabilan klub sa vašim Gracićem na čelu, ubrzo i stadion i vašoj sreći nikad kraja. Gracić će dobiti navijače jer bez njih nikad ništa neće napraviti niti ima kome. Grad će opet imati derbi. Znam da bi mnogima ovo palo teško, ali o tome ste trebali na vrijeme razmišljati i slušati svoje roditelje (a ne odricati ih se k'o neki), dede i ostale kad su vam govorili djeco nije to ono što vi mislite da je. Historija je imala ove slučajeve tako da ovo gašenje nije nova stvar kad su u pitanju režimski klubovi iz istočnog bloka (stariji će se sjetiti npr. čehoslovačke Dukle koja je harala, a sad je nema nigdje).
Eto to bilo to ukratko. Da sam bordo prijatelj nebi vam bolje opcije ponudio
Možda izgleda da se zezam (obzirom na dosta sarkazma i ironije, ali zaslužili ste to i koliko sam primijetio i ne ljutite se previše), ali ne zezam se fakat. Ne vidim četvrtu opciju za vas.

Moj stav o Torpedu znate i ne želim nešto da se pretvaram ovdje jer što se mene tiče, a i mnogih starosjedioca ovog grada Torpedo nije trebalo ni uvodit' tako da se neću sekirati ni da se ugasi. Znate vrlo dobro kako je uveden i logično je da ga bolja sudbina od ove nije mogla zadesiti. Ali hajd' šta je tu je kad je već uveden kako je uveden.
Prva stvar, ovi krimosi koji ga uništiše su stara garnitura iz nekih prošlih vremena kad je Torpedu bilo sve med i mlijeko, kad se je samo sve prinosilo, kad se moglo raditi šta se htjelo, kad nikad nije moglo faliti, kad se iz lige nije moglo ispasti tamam i da si najgori itd. i ovi krimosi su samo nastavili da rade kako su naučili. Zaključak dohakalo vam je upravo ono čime ste se ponosili i kofrčili.
Prva opcija
Da otjerate bagru, dovedete nove poštene ljude u klub i skupite ta 4 miliona kako bi se spasili stečaja i vraćanja u drugu kantonalnu ligu (peti rang takmičenja i trenutno u njoj ima 9 klubova, znači tamam fali jedan). Dakle, BP, HZ, pitari, divovi i ostali iskoristite medijsku pažnju koju trenutno imate, zakukajte malo (spas svetinje, ljubav najveća, moj grad moj tim i ostale floskule) i skupite tu lovu. Ima vas valjda 100 milja, nek dadnu svi po 4 banke i eto love. Ima među vama guzonja, lovatora, dijaspore i sl. koji bi dali i više od 4 banke tako da ako ste najveći kao što se predstavljate, ne bi trebalo za vas divove to biti problem. Nek se jedan mjesec studenti i đaci šveraju ili idu u školu pješke. Naravno, sve krimose sudski procesirati, novčano kažnjavati, oduzeti svu krađom stečenu imovinu, neke poslati i u zatvor. Ova opcija bi bila najbolja za vas.
Druga opcija
Ako već ne možete skupiti lovu onda barem otjerati krimose i kazniti ih kako sam već rekao. Dovesti nove ljude, otići u stečaj i krenuti od početka. Da bi ispravili historijsku nepravdu i sva zla koja ste decenijama činili Želji obavezno se javno za to izviniti i vratiti nam sad 6 najboljih igraća po mogućnosti sitih (jer nama ste oteli site '46. koliko se i za onog rata moglo biti sito). Grijehe ćete oprati tako što ćete jedno 7-8 godina igrati po nižim rangovima takmičenja kao što smo i mi (period 46-54) da vidite kako je malo i to. Nakon što se nekad vratite u elitu mi ćemo vas priznati kao normalan klub i poštovati vas, a vi ćete se naučiti da poštujete ako ništa starijeg i naučite da se silom i otimačinom ne može ništa u životu postići i to je to. Ovo bi bila najpoštenija opcija.
Treća opcija
Ako ne možete otjerati krimose pustite ti ih da ugase klub jer ne mogu oni još dugo, a vi se okrenite Olimpicu. Oni će svakako morati još jednom mjenjati ime jer su se zadnji put zaj.eb.ali i neka se klub zove Olympic Sarajevo. Dobit ćete stabilan klub sa vašim Gracićem na čelu, ubrzo i stadion i vašoj sreći nikad kraja. Gracić će dobiti navijače jer bez njih nikad ništa neće napraviti niti ima kome. Grad će opet imati derbi. Znam da bi mnogima ovo palo teško, ali o tome ste trebali na vrijeme razmišljati i slušati svoje roditelje (a ne odricati ih se k'o neki), dede i ostale kad su vam govorili djeco nije to ono što vi mislite da je. Historija je imala ove slučajeve tako da ovo gašenje nije nova stvar kad su u pitanju režimski klubovi iz istočnog bloka (stariji će se sjetiti npr. čehoslovačke Dukle koja je harala, a sad je nema nigdje).
Eto to bilo to ukratko. Da sam bordo prijatelj nebi vam bolje opcije ponudio

Možda izgleda da se zezam (obzirom na dosta sarkazma i ironije, ali zaslužili ste to i koliko sam primijetio i ne ljutite se previše), ali ne zezam se fakat. Ne vidim četvrtu opciju za vas.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
- KB-TM87
- Kontakt:
Teški dani za vas, ali i Olimpija iz Slovenije je bila u sličnim problemima. Evo šta su oni uradili: Ugasili klub, i osnovali novi, sa istim imenom i krenuli sve ispočetka, samo što su izgubli svoj stadion,ali vama to ne bi bio problem, jer opet bi placali da igrate na AFH-u.
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
mislim da on nije vise nista u novom gradu,koliko sam upucen sad ce bit poslanik u parlamentu...ej znam da je on guro olimpik i da je trebo obezbjedit nesto za gradnju stadiona na otociado-hz je napisao/la:Jedan od kandidata za Predsjednika Sarajeva je Damir Hadzic nacelnik opstine Novi Grad.....provjerena info.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
- Kontakt:
Hahahahaha...., što se javljaju ovi dušebrižnici sa Grbavice.Ljudi nemojte podjebavati jer neznate ni vi kakvo je stanje kod vas u klubu.Nijedan klub nije u sjajnoj poziciji pa tako ni vaš, nemojte se zavaravati.Znate li vi da Amar igračima rate plaća u eurima?Jesu li tu baš čista posla haj mi recite?Sutra kad on negdje ode isto vas može zadesiti, nemojte se naslađivati tuđom mukom kad i vas manje više ista stvar čeka.Samo će bit u prednosti oni koji se prvi toga riješe i iskobeljaju.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
mujoisuljo je napisao/la:Hahahahaha...., što se javljaju ovi dušebrižnici sa Grbavice.Ljudi nemojte podjebavati jer neznate ni vi kakvo je stanje kod vas u klubu.Nijedan klub nije u sjajnoj poziciji pa tako ni vaš, nemojte se zavaravati.Znate li vi da Amar igračima rate plaća u eurima?Jesu li tu baš čista posla haj mi recite?Sutra kad on negdje ode isto vas može zadesiti, nemojte se naslađivati tuđom mukom kad i vas manje više ista stvar čeka.Samo će bit u prednosti oni koji se prvi toga riješe i iskobeljaju.

spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Au komsije zar je dotle doslo da klub mora pod stecaj ako se neotplate dugovi, pa kod vas crno da crnije nemoze
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Mi smo ovo već prošli ranije (skoro pa isto) i uspjeli se prilično iščupat. Nama još samo Džeko treba da se tuhne i to je to.
Nije tema kako je stanje u Želji već šta će s ovima biti. Situacija je skoro pa bezizlazna i stvarno ne vidim neko dobro rješenje. Možda ova klika može još koji mjesec i da proba uz pomoć politike da produži agoniju, ali to nije dugoročno rješenje. Što prije naprave rez prije će se iščupati.
Nije tema kako je stanje u Želji već šta će s ovima biti. Situacija je skoro pa bezizlazna i stvarno ne vidim neko dobro rješenje. Možda ova klika može još koji mjesec i da proba uz pomoć politike da produži agoniju, ali to nije dugoročno rješenje. Što prije naprave rez prije će se iščupati.
Da si ti ziv i zdrav mi smo se rijesili lopova u klubu koji su krali godinama, doduse nije ni kod nas med i mlijeko ali vjeruj ni blizu kao kod vas, a to naslađivanje sjeti se kad smo mi bili u slicnoj situaciji kakve su provokacije dolazile sa koseva mi smo opet koliko toliko korektnimujoisuljo je napisao/la:Hahahahaha...., što se javljaju ovi dušebrižnici sa Grbavice.Ljudi nemojte podjebavati jer neznate ni vi kakvo je stanje kod vas u klubu.Nijedan klub nije u sjajnoj poziciji pa tako ni vaš, nemojte se zavaravati.Znate li vi da Amar igračima rate plaća u eurima?Jesu li tu baš čista posla haj mi recite?Sutra kad on negdje ode isto vas može zadesiti, nemojte se naslađivati tuđom mukom kad i vas manje više ista stvar čeka.Samo će bit u prednosti oni koji se prvi toga riješe i iskobeljaju.

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Baš lijepo što se komšinice brinu za nas. Doduše moraju napisati koji red neistina ali nema veze, lijepo sa njihove strane. Tim više što su to navijači kluba koji su osnovali ljudi koji su iz p.izde materine došli raditi na željeznici i željezničkoj livnici u SA. Kluba koji su komunisti htjeli ugasiti na razne načine, recimo ovako:čamac je napisao/la:Da vam i ja koju pametnu kažem dok još ima ove temeKako stvari stoje stečaj je vrlo izvjestan. Nemate puno vremena na raspolaganju i potrebna je hitna reakcija.
Prva opcija
Druga opcija
Treća opcija
Eto to bilo to ukratko. Da sam bordo prijatelj nebi vam bolje opcije ponudio![]()
"Odmah po oslobodjenju zemlje klubovi obnavljaju aktivnost, formiraju se novi klubovi, Travnik, Celik, Turbina, Sarajevo i mnogi drugi sirom BiH, a neki bivaju ugaseni (Derzelez, Napredak, Zrinjski). Prvi klub osnovan po zavrsetku rata bio je Podgrmec iz Sanskog Mosta. Prva utakmica po oslobodjenju zemlje od fasizma odigrana je u Sarajevu 4. avgusta 1945. izmedju Zeljeznicara i 38. divizije NOV-e, (1:1). Zeljeznicar je bio i prva ekipa iz BiH ali i bivse zajednicke drzave koja je otputovala na turneju u inozemstvo, u Albaniju".
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO
hvala brate što si mu odgovoprio on je kod mene ignore( ne zvanićno hoču da čitam šta piše ali mu ne odgovaram)i zato ti veliko hvala jer ima ko če njemu odgovoriti nismo ja i hairlija sami ima nas velika večina a ja ne patim od komplexa iz djetinjstva samo pitanje ali za sve te dušebrižnike i tzv.legende šta su dali za klub poslije karijera u kojima su zaradili velike novce a zaboravljaju odakle su krenuli.Da bi bio legenda nije dovoljno samo igrati treba imati i moralne i ljudske karakteristike isto tako dobre kao što igraš.borbadokraja je napisao/la:ti se raspitaj, oni sto rade slusaju njegovo pametovanje i preseravanje, plus funkcija direktora u navedenom periodu, stvarno "legendarno", a plus sve iz zlokobne kafane mehmedicevog brata.dragi sekac prvo se dobroj raspitaj ko radi u klubu a ko ne da si upucen znao bi da ta legenda po kojoj konstantno pljujes nije boravila u bosni 12 godina je radio po aziji kao trener 1996 do 2008.a oćigledno ti je dobro stao na žulj kao trener pionira.pises nebuloze i trujes djecu.nezamjeri al to je istina.
sekac, megamon, ne dajte se klosarima, kad tad ce se postena prica istjerati u pogon.
Sarajevo ljubavi moja!
Halo mali plavi
Dug vam je 3.700 000..pa kad pukne nista bolje necete proci a posluete isto preko racuna SD-a..znaci , ISTO KO I MI
plate dobijaju (i to po pola ) samo igraci i to ne svi
pitajte upravu (od direktora pa do oruzara) kad su zadnji put dobili platu
pitanje : sto se amar vratio u klub i ko ga je vratio...???
mislite da ce te neku lovu hajrovat od Dzeka...hocete, ali prvo dobar dio love glavonji i onoj garnituri za vrijeme LITEXA
mislite da su ovo ublehe , bujrum provjerite
kod nas je sad lajbe ali vjerujte vrlo brzo dolazite u istu situaciju a mozda i goru ...!!!!
Dug vam je 3.700 000..pa kad pukne nista bolje necete proci a posluete isto preko racuna SD-a..znaci , ISTO KO I MI
plate dobijaju (i to po pola ) samo igraci i to ne svi
pitajte upravu (od direktora pa do oruzara) kad su zadnji put dobili platu
pitanje : sto se amar vratio u klub i ko ga je vratio...???
mislite da ce te neku lovu hajrovat od Dzeka...hocete, ali prvo dobar dio love glavonji i onoj garnituri za vrijeme LITEXA
mislite da su ovo ublehe , bujrum provjerite
kod nas je sad lajbe ali vjerujte vrlo brzo dolazite u istu situaciju a mozda i goru ...!!!!
Prigoda ne skreči sa teme. U gradu osim Želje nakon oslobođenja nije ni imao ko da igra osim nas jer mi nismo obični klub, mi smo imali bazu (željezničare i sve što uz njih ide jer je to najjača inustrija bila i običnu raju) i čim se prestalo pucati mi igramo. Režim nas pustio da nastavimo (šta je mog'o ugasiti željeznicu ili zabraniti im da igraju lopte, je li to) i naravno ko da igra na prvenstvu BiH iz Šehera nego Željo, ko da ode vani nego Željo. Šta je sporno?
Nastali ste otimačimom i dekretom i tačka. To sa vas niko i nikad ne može saprati. Kusajte sad, je.b.ite se.
Nastali ste otimačimom i dekretom i tačka. To sa vas niko i nikad ne može saprati. Kusajte sad, je.b.ite se.
Četvrta opcijačamac je napisao/la:Da vam i ja koju pametnu kažem dok još ima ove temeKako stvari stoje stečaj je vrlo izvjestan. Nemate puno vremena na raspolaganju i potrebna je hitna reakcija.
Prva opcija
Druga opcija
Treća opcija
Eto to bilo to ukratko. Da sam bordo prijatelj nebi vam bolje opcije ponudio![]()
Podatci Porezne uprave o dugovanjima ( med i mlijeko), ne bih da slutim ali....
Iznos duga
NK Čelik 3.439.428,97
FK Sloboda 3.185.388,64
NSBiH 2.753.420,53
NK Željezničar 1.759.616,27
FK Sarajevo 1.529.029,61
KK Bosna 1.217.956,21
HNK Orašje 401.847,71
NK Jedinstvo 347.458,00
Ukupno 14.634.146,94
Trenutno korisnika/ca: Pena, rimljanin90, Vanja8 i 28 gostiju.