RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Crni gavran
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Crni gavran » 10 dec 2012, 19:45

Buu je napisao/la:
Crni gavran je napisao/la:
zeljo1 je napisao/la:ma razabu ko ih sisa sami su sebe izbacili,a uostalom sta je bilo prije rata kada je velezu trebala pobjeda u tuzli za titulu a usto jos rodjeni nahebali od murije...... ;)
Velezu trebala titula, a Slobodi bodovi za opstanak. Sta je trebala Sloboda da pusti Velezu titulu, a ona da ispadne iz lige :?: :o Ista stvar, kakav bi to Velez bio prvak ako ne moze da dobije tim koji se nori za opstanak :?: Trebalo je pustiti sampionu, e ja sampiona :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobili od murije, pa poceli razbijati po Tuzli. Sta je trebala murija, da pusti rođene da razbijaju Tuzlu ? :o

Tačno je, Sloboda je izbacila samu sebe najvise, ali dosta joj je tome pomogao i Zeljo supackim porazom u Trebinju. Veleza u to ne treba mjesati, zahvaljujuci Velezu doslo je do dogovora Velez - Sloboda - Gosk, s tim da je Sloboda sama sebe zaebala sto nije uspjela u Istocnom Sarajevu. Dakle Velez je ucinio sve sto je do njega.
Slaviju, Rudar, Gosk, Velez, Celik, Travnik, Leotar sve ekipe koje su mogli umjesto Slobode da odu u nizi rang i sve te ekipe smo mi dobili oba puta, sem Celika, Travnika i Leotara. Pa je.bem ga ja ako im je iko pomogao to je onda Željo. Protiv Slavije, Rudara, Goska, Veleza smo ostvarili 100 % ucinak, a Celika, Travnika i Leotara 75 %. Pa sta smo vise trebali ?? Da za njih jos odigramo ? Sta je Sloboda radila 26 kola ?? Sta su fukare radile 26 kola ?? NISTA, sjedili i hladili mu.da. U 27 kolu su se poceli vaditi, hej 3 kola prije kraja prvenstva. Pa i Velez da nije navrijeme reagovo mozda bi on umjesto Slobode bio u cvajti. Protiv glavnog konkurenta su igrali i nisu osutali prema golu, je li tako ??? I sad lafo neke prijetnje, kao to im nesto novo na nasim terenima.
Kontaju velikani da zbog historije zasluzuje igrati u PL, aha zasluzuje mu.do labudovo.
Kriv im Željo i Velez, a najmanje oni.

EH ŠTO NE MOGU NA RENDE KORA
Po meni Velez je cist ko suza i Tuzlaci ga bezrazlozno optuzuju. Cak bi se trebali i zahvaliti Velezu sto je Slobodi u dogovoru sa Goskom omogucio da se protiv Slavije izbore za opstanak. Ipak je Slavija prejaka za Slobodu, Slavija je ove sezone osvojila 52 boda. S druge strane Zeljo je krivac za ispadanje Slobode, ne glavni naravno, glavni krivac je sama Sloboda, ali i Zeljo je indirektno ucestovao u ispadanju Slobode. Najvise me nervira izjava Amara Osima, kada ga je upitao novinar na press konferenciji kao " dali ce Zeljo odigrati sa rezervnim igracima s obzirom da su tri kola do kraja osigurali titulu", Amar Osim je osuo paljbu na tog novinara i izjavio kao " Ti mene vrijedjas, Zeljo ce odigrati posteno do kraja".

Pogrijesio si Buu, od Travnika ste izgubili na Piroti, a od Leotara u Trebinju, dakle osvojili ste sa tim timovima 50 % bodova a ne 75 %. Sloboda jeste najveci krivac za ispadanje nema dvojbe, ali i Zeljo joj je supackim porazom pomogao, naime Zeljo da je sa Leotarom odigrao nerjeseno, Leotar bi ispao.

Evo snimka pa da analiziramo:
[youtube][/youtube]

Odbrana Zelje kao da je nema, postavlja se pitanje sta bi od odbrane koja je postigla rekord lige u broju prvenstvenih kola bez primljenog gola. S druge strane ocajni Leotar koji je dosta bodova prosuo na Policama, stvorio je protiv tog istog Zelje bezbroj prilika. Posebno sumnjive situacije su golovi Leotara odnosno Sarabe
0' 40''(odbrana Zelje totalno nezaintersovana, niko iz Zeljine odbrane ni da pokusa da omete Sarabu), 0'58" gol Anicica posebno, naivan frajer se stima, saginje se i da je gol nikog zivog pored njega, nikog na drugoj strani "granitna odbrana Zelje", 1'06" sansa Zelje Adilovic 1000 % , jasno je ovdje i budali da Adilovic jednostavno nije imao nikakvog interesa da da gol 1'06".

Ponavaljam, svoje misljenje, Sloboda Velezu nema sta da prigovara, dok se za Zelju ne moze reci da je nevin :D
________________________________________________________________________________________________
NE MOGU NA RENDE KORA
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 dec 2012, 20:53

ima li šta novo u VELEŽU, nemojte šta zamjeriti? :lol: :lol:

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 11 dec 2012, 00:21

ima li šta od stadiona u sjevernom logoru :?:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

peace_an
Kontakt:

Post Postao/la peace_an » 11 dec 2012, 16:01

Sporazumno se razišli Velež i Armin Jazvin

Autor: Sport Centar
Datum: 2012-12-11 15:36:02

Velež i Armin Jazvin danas su sporazumno raskinuli ugovor nakon što je mladi defanzivac jesenji dio sezone proveo u nemilosti struke matičnog kluba...

Jazvin je u prošloj sezoni bio jedan od standardnijih igrača što se posebno odnosi na period kada je šef bio Mirza Varešanović. Ipak, u tekućoj je odigrao svega četiri minuta na Grbavici u porazu od Željezničara pa je razlaz bio neminovan.

"Već postoje određeni kontakti za prelazak u novi klub. Nadam se da ću svoj status što prije riješiti. Iako nisam zaslužio ovakav tretman, svom matičnom klubu u budućnosti želim sve najbolje," izjavio je Jazvin.

Slično Jazvinu sporazumni raskid ugovora sa Veležom dobio je i napadač Maid Jaganjac.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 dec 2012, 17:50

Steta,bolje da su momka poslali na posudbu negdje a ne ovako.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 dec 2012, 04:24

Ma jazavci
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 12 dec 2012, 11:14

Dok je pauza na fudbalu i sve to . !

slika

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 dec 2012, 18:35

Razišli se Olimpic i Amir Zolj

Autor: Sport Centar
Datum: 2012-12-12 14:49:26
Nakon godinu dana saradnje danas su se razišli sarajevski Olimpic i Amir Zolj...
Zolj je prošle zime stavio potpis na jednogodišnji ugovor sa Vukovima, koji je nakon isteka odbio produžiti. Vukovi su nekadašnjem igraču Veleža ponudili produženje na još godinu dana pod istim finansijskim uslovima, što mladom defanzivcu nije odgovaralo. Vjerovatni novi Zoljev klub je jedan od klubova u Poljskoj.

"Postoji mogućnost odlaska u tu zemlju, ali posao još uvijek nije završen. Nadam se da će se sve srediti do nove godine. Olimpicu želim sve najbolje. Na Otoci mi je bilo lijepo, imao sam podršku trenera Musemića, ali sam odlučio da je u ovom momentu bolje otići nego ostati," izjavio je Zolj.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 12 dec 2012, 19:09

s amirom sam maloprije bio
niko ga iz veleza nije kontaktirao a on bi se rado vratio u velez!isto kao dzenan durakovic,admir vladavic!
upavi nije cilj da vrate nasu djecu jer od njih ne mogu uzimat talove opet ce dovesti neka igrace kao sto su jaganjac,nuhic,mehremic!!!!
TANOVICU ODLAZI

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 13 dec 2012, 11:45

VELEZDOGROBA je napisao/la:s amirom sam maloprije bio
niko ga iz veleza nije kontaktirao a on bi se rado vratio u velez!isto kao dzenan durakovic,admir vladavic!
upavi nije cilj da vrate nasu djecu jer od njih ne mogu uzimat talove opet ce dovesti neka igrace kao sto su jaganjac,nuhic,mehremic!!!!
TANOVICU ODLAZI
Nediži tenzije jarene. a što se tiče Vladavića on bi dobro došao veležu stari vuk. :D

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 13 dec 2012, 14:42

VELEZDOGROBA je napisao/la:s amirom sam maloprije bio
TANOVICU ODLAZI
realno nuhic je pokazao kvalitet i bio je jedan od bolji ove polusezone, njega svakako nebi stavljao u isti kos sa mehremicem a pogotovo ne jaganjcem! mehremic ima nekog slifa, pogotovo prema naprijed, ali u defanzivi je tanak i njega treba koristi kao krilo a ne kao beka, jos je mlada i sigurno ce jos napredovat! jaganjac svakako nije vrijedan veleza pa ni igranja u ijednom klubu u PL, jer momak osim brzine nema ama bas nista drugo! onda zolj, durakovic i vladavic, svakako bi bili jaci sa ova 3 imena! dzeno borben do bola, zolj kreativan i opasan po golu sa svoje pozicije u vezi a vladavic ko vladavic jedan od najbolji igraca koji je krocio BiH terenima poslje rata! kad covjek realno pogleda samo iz svoji redova imamo dovoljno kvalitetni igraca za borbu za sami vrh( i to za titulu), ali to je u slucaju da nam igraci neidu po drugim klubovima! na danasnju ekipu nadodat izgubljene; vladavica, skaljica, zolja, durakovica, colica i brkovica i to bi bila vrlo jaka prva postava sa vrlo jakom klupom! a da nepricamo da bi tu ekipu uz normalno dobre partije pratila i puno bolja posjeta na stadionu pa stim i puno veca zarada na kartama! umjesto 500-600 koji dodju na tekmu danas bilo bi 4-5 hiljada svaku domacu utakmicu! ako uzmemo prosjek karte na 4 marke(RA=3, dedarska=5, nova=8) onda se sad po utakmici uzme 2000-2400km dok u slucaju 4-5 hljada dobijes 16000-20000 km za jednu tekmu! znaci sa punim tribinama izrefas plate za mjesec dana sa 1-2 domace tekme! ovako kako je danas sa 1-2 tekme izrefas 1-2 plate! najveci prioritet uprave bi trebao bit povratak publike, a to se nemoze bez dobre ekipe i dobri rezultata! racunajuci da publika najbolje prihvata domace igrace onda je logika jasna, vrati gore navedene igrace, imat ces konkurentnu ekipu i stim dobijes i publiku i finansije!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 dec 2012, 22:59

u IO FSBiH nema niko iz Veleža.....

WakaFlocka
Kontakt:

Post Postao/la WakaFlocka » 13 dec 2012, 23:13

Reportaža Eurosporta o Mostaru (poslijeratnom)

"VRATIMO se 20-ak godina unazad. Nakon spaljivanja Vijećnice u Sarajevu, srušen je i Stari most u Mostaru. Razaranje mosta označilo je i podjelu grada na dva dijela. Zapadnu stranu, hrvatsku, krasi široki bulevar jednostavnog imena Bulevar s najmodernijim shopping centrima. Druga strana, bosanska, ukrašena je obnovljenim mostom, trgovinama, restoranima i nezaobilaznom gužvom u ljetnim mjesecima, ali i srušenim zgradama", započinje svoju priču iz Mostara Loic Tregoures, reporter Eurosporta.

Kada je došao u podijeljeni grad, odlučio je složiti i takvu priču. Zapad i istok, Zrinjski i Velež.

Navijači Veleža slave pogodak na mostarskom derbiju

"Jedna od prvih stvari koje su Hrvati napravili nakon rata bilo je uskrsnuti "njihov" klub, Zrinjski, koji je osnovan 1905. godine, a zabranjen u komunizmu. U periodu dok Zrinjski nije postojao cijeli Mostar je živio za jedan drugi klub, Velež. Klub koji je ove godine proslavio 90. obljetnicu, u kojem su stvoreni legendarni vratar Ivan Ćurković, te Vahid Halilhodžić."

"Ultrasi su ekstremni nacionalisti, a Red Army tuguje za Jugoslavijom i Titom"

Stadion Bijeli brijeg bio je prvo sljedeće odredište.

"Izgradili su sami Mostarci 1971. godine. Na njemu je igrao Velež, ali je izgrađen na hrvatskoj strani. Poslije rata na tom stadionu igra Zrinjski, u kojem je jednu sezonu proveo i Luka Modrić. Velež je otjeran u Vrapčiće, selo izvan Mostara."

Stadion Veleža u selu izvan Mostara

"Suparništvo između klubova nije samo nogometno već ima i drugu stranu priče. Zrinjski je hrvatski klub, njegovi navijači su Ultrasi koji nikada ne propuštaju pokazati svoj ekstremni nacionalizam, bilo pjesmama, šakama ili bakljama. S druge strane, za Velež druka Red Army, lijevo orijentirana skupina jugo i Tito nostalgična. U njihovim kafićima istaknute su slike Tita, ali Red Army njeguje i bosanski identitet."

"Policija je konačno zaustavila nerede"

"Prije deset ili čak pet godina napetost između Ultrasa i Red Armyja je bila ekstremna i česti su bili sukobi između dva tabora. Policija je dijelom uspjela stati na kraj navijačima i nasilje je postupno protjerano sa stadiona"

Da, policija je dijelom uspjela - navijače potrpa u autobuse i iskrca na stadion, bez šetnje gradom.

"Sada se nasilje ne može vidjeti u gradskom derbiju, ali Ultrasi i Red Army odmjeravaju snage drugim prilikama. Posljednji sukob dogodio se kada je Hrvatska izgubila od Španjolske na Europskom prvenstvu. Dovoljan povod da se baci nekoliko baklji, razbaca smeće po gradu, ali ni približno kao što se događalo u prošlosti."

Reporteru Eurosporta čini se da problem Mostara nisu navijači nego političari. Bio je na posljednjem mostarskom derbiju 25. studenog.

"Jako sunce obasjavalo je Bijeli brijeg, a atmosfera je bila mnogo opuštenija nego ranijih godina. Čak niti policajci, niti zaštitari ni jednog trenutka nisu izgledali zabrinuto. Navijači Veleža prebačeni su autobusom iz Vrapčića do stadiona, a pristalice Zrinjskog priredile su interesantnu i veliku dimnjadu."

"Ako je utakmica Zrinjskog i Veleža postala normalna, onda i lokalni političari mogu zakopati ratne sjekire"

"Sreća je bila na strani Zrinjskog. S po jednim golom u posljednjim trenucima prvog i drugog poluvremena Zrinjski je slavio 2:1. O igri bismo mogli mnogo manje pisati jer kvaliteta nogometa u Mostaru je poput utakmica u nižim ligama južne Italije."

Došao je u potrazi za tekovinama ovdašnjeg nacionalizma, a ostao je zatečen miroljubivošću;

"Ako je mostarski derbi uz svu svoju pozadinu mogao postati normalna utakmica dva kluba, onda bi i lokalni političari morali zakopati ratne sjekire."

hpolovina
Kontakt:

Post Postao/la hpolovina » 17 dec 2012, 12:28

Sto se tice ove pauze, nikakvih pomaka nema. Nije jos ni skupstina zakazana, a kamoli da se pojacamo. Onda ocito je da nastavljamo s interesnim sferama. Tjeram Jazvina a ostavljamo Mahinica. Fuj... Jaganjac opravdano ne produzen ugovor. Uzasan igrac. Sto se tice pojacanja nista ne radimo na tom planu. Colic, Lakicevic,ne zele u Velez.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 17 dec 2012, 13:43

s našim cjenjenim direktorom mislim da imamo jasne ciljeve-
svesti publike posjetu sa svih 35 na maks 10-15 po utakmici naravno!!!
a pojačanja nam ne trebaju jbg. jazvina smo šutnuli :twisted:
laki ako išta u glavi ima neće doći a ljubitelj plavog dresa nam ni ne treba, Ko Ga ****.
mislim da ni vlada na kraju neće htjeti ostati, nažalost. :evil:

smak svijeta 21.12? ma imamo mi tanu, dotakli smo mi to dno odavno :arrow:
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 dec 2012, 18:07

nem73 je napisao/la:s našim cjenjenim direktorom mislim da imamo jasne ciljeve-
svesti publike posjetu sa svih 35 na maks 10-15 po utakmici naravno!!!
a pojačanja nam ne trebaju jbg. jazvina smo šutnuli :twisted:
laki ako išta u glavi ima neće doći a ljubitelj plavog dresa nam ni ne treba, Ko Ga ****.
mislim da ni vlada na kraju neće htjeti ostati, nažalost. :evil:

smak svijeta 21.12? ma imamo mi tanu, dotakli smo mi to dno odavno :arrow:
Molim Boga da bude. Da se više kutarišemo ove muke.
Who dares, wins !

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 dec 2012, 15:18

Veležu se nudi veliki broj igrača
Organizacija je definitivno na višoj razini. Nedostaju nam rezultati i zato se moramo pojačati, izjavio je sportski direktor kluba Admir Velagić

Armin Jazvin, Maid Jaganjac i Milan Knežević više nisu članovi Veleža. Riječ je o sporazumnim raskidima ugovora, kojih će ovisno o izvješću trenera Rahimića vjerojatno biti još do početka priprema 10. siječnja. U Veležu po tom pitanju šute, no isto tako tvrde da se klubu odavno nije nudilo toliko novih imena kao što je slučaj ove zime.

Razlog je, smatraju u taboru Rođenih, stabilnost koju je klub pronašao tijekom protekle dvije godine...

- Velež je sada zdrava sredina, rekao nam je sportski direktor kluba Admir Velagić za Dnevni list, dodajući: Jasno, najvažnije su financije, a po tom je pitanju posljednjih godina kod nas dosta bolje nego je bilo. Organizacija je definitivno na višoj razini. Nedostaju nam rezultati i zato se moramo pojačati. Odlučili smo na početku ove sezone dati priliku našim, mlađim igračima, poput Mirze Ćemalovića, koji je postao jedan od najboljih strijelaca Lige..., ali trebaju nam i osvježenja.

Velagić je zatim i precizirao gdje je to Velež 'najtanji'.

- Imamo Ćemalovića, imamo i Ševku Okića, ali svejedno smatramo da će nam dobro doći jedan golgeter, igrač koji će zabijati. U sredini također imamo dosta rješenja, Kodru, Demića, dosta igrača…, najvažnije nam je pojačati se otraga, gdje najviše 'škripi'. Neophodan bi nam bio jedan lijevi bočni, s kojim bismo balansirali ekipu. Dobro bi nam došao i jedan novi stoper. Još ćemo vidjeti, imamo dosta kontakata, odlučit ćemo u skladu sa željama šefa struke. Nažalost, vjerojatno će biti puno promjena, ali situacija je takva da moramo mijenjati.

Kadar će definitivno trebati osvježenja i pojačanja, jer proljeće će, dobro to zna Velagić, biti vrlo zahtjevno za Velež, koji će proljetni dio prvenstva otvoriti s neugodnih dva boda iznad opasne zone.

- Čeka nas težak raspored, praktički, pred nama je šest domaćih derbija..., iako ne želimo podcijeniti ni Gradinu koja nam također dolazi u goste. A na strani idemo na noge direktnim konkurentima. Ipak, usprkos situaciji, uvjeren sam da će se Velež na pravi način spremiti za te izazove i da ostanak neće doći u pitanje.

Autor:
sportin.ba
uto, 18/12/2012 - 12:25

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 20 dec 2012, 12:13

Veležu se nudi veliki broj igrača
Organizacija je definitivno na višoj razini. Nedostaju nam rezultati i zato se moramo pojačati, izjavio je sportski direktor kluba Admir Velagić

MA KOJI IGRAČA KOME VI MAŽETE OČI.

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 20 dec 2012, 13:35

Osmanagić kontaktiran od strane Čelika i Sarajeva
Sarajevo i Čelik "jure" Osmanagića
Piše: A. Beganović Danas, 13:23
Iako zimski prelazni rok još uvijek nije počeo mnogi bosanskohercegovački klubovi u potrazi su za igračima koji bi ih mogli pojačati.
Preporuči

Share on Facebook
Odštampaj Printaj

U zimskom prelaznom roku sasvim sigurno će dosta bh. momčadi pretrpjeti promjene u igračkom kadru, a među njima su i Sarajevo, te Čelik.

Obje pomenute momčadi ostat će bez nekoliko igrača, pa čelnici ovih klubova već sada su u potrazi za pojačanjima.

Tako SportSport.ba saznaje da se na meti Čelika i Sarajeva nalazi i nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje, te bivši igrač Veleža, OFK Beograda, poljskog Zaglebija i norveškog Haugesunda.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo 23-godišnjeg veznjaka, koji je za SportSport.ba izjavio:

"Istina je, nema se tu šta kriti. Ja sam slobodan igrač i kontaktiran sam od Čelika i Sarajeva. Bili su to dosta korektni razgovori. Vidjet ćemo šta će na kraju biti, svakako da godi kada se dva velika bh. kluba raspituju za vas".

Pored Sarajeva i Čelika za Osmanagića su zainteresovani i neki srbijanski klubovi, što je nekadašnji veznjak Veleža potvrdio za naš portal.

UPRAVO DOVEDITE NAM AMERA!!!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 20 dec 2012, 14:08

pitanje je da li možemo finansijski zadovoljiti ovako kvalitetnog igrača kao što je osmanagić.... ;)

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.