amerosm je napisao/la:Ih dobro znamo svi kako Hrvati svoje komentarisu. Sjecam se utakmice Bayern - Wolfsburg na otvaranju sezone, vise su spominjali da je njihova zvijedza Mandzukic pogodila stativu kako je odigrao odlicno, a tek na kraju napisali da je strijelac za Wolfsburg bio Dzeko. Nacija koja od gov.ana moze napraviti pitu.
A ko im to spocitava? Njemac, Svedjanin ili Bosanac

? Mislim da Bosanac po pitanju 'hvaljenja svog' nema prava rijeci

. Pa Baho je pet puta vise hvalio nasu rukometnu reprezentaciju nego sto hrvatski komentatori hvale svoju koja je sami vrh svjetskog rukometa

. U fudbalu nasi novinari velicaju nase igrace do krajnjih granica, a mi se nikada nismo plasirali na neko veliko takmicenje

. Pa mi smo hvalili igrace tipa 'Hujdurovic, Akrapovic, Skoro, Mesic,...' koji ne bi mogli zaigrati za peti tim hrvatske reprezentacije. Da smo mi imali Balica, Vlasic, Kostelic, Sukera, Kukoca,... od nas se ne bi moglo ziviti

. Kada se samo sjetim spanske Primere i komentatora koji je 100 puta za vrijeme utakmice ponavlj'o 'nas Meho Kodro, nas Meho Kodro', kao da mi ne znamo da je nas

. Inace, nasi komentatori su neuporedivo 'eksplozivniji' o hrvatskih i srpskih. Kada se Baho i Kristic dreknu meni zvucnici pucaju (

), a Srbi i Hrvati opusteno 'i jedan nula za nase' (

). Valjda su vise naviknuti na uspjehe i ljestvicu visoko podigli, a mi smo zeljni svakog uspjeha, a i temperamentniji i strastveniji smo od 'hladnih komsija'.
Nije tema, ali mor'o sam ovo prokomentarisati.
Sto se tice teme, jedva cekam subotu i nedjelju

. Bice tesko Alosnu protiv dva Red Bula. Dajem prednost Fetelu i Veberu. Oni nemaju sta izgubiti i po cijenu izlijetanja sa staze, ici ce da prestignu Alonsa. Vjerujem da ce 'beskompromisnost' od njih zahtjevati celni ljudi Red Bula. Ako se jedan bolid izvrti sa Alonsom, ostaje drugi koji ce uzeti titulu. Alonso bi mog'o malo taktitizirati, tako da bi mu se mala suzdrzanost mogla obiti od glavu. Za Alonsa bi bilo najbolje da Hemilton bude u borbi za sam vrh, po mogucnosti izmedju ili ispred Fetela i Vebera. Sve u svemu, bice zanimljivo i neizvjesno. Prognoziram prvo mjesto za Vebera, drugi Fetel, a treci Alonso

.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.