Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Thunderstruck
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Thunderstruck » 06 avg 2011, 01:05

Valencia je napisao/la:
Obertan je jedan od najboljih igraca svijeta kada ga cuva neki levat, al' je izrazito los (za standard MU) kada ga cuva vrhunski bek. Nema od njega igraca za MU. Ja cu lajat ko pas ako on uspije u Mancesteru :mrgreen: .
Nigdje ja nisam pretjerano hvalio Obertana, samo mi se čini nakon ovih pripremnih utakmica da je dosta napredovao i da mu treba dati šansu u kupovima da vidimo je l' stvarno nešto popravio ili je to neka prolazna forma, neće on igrati protiv tvoje Barce, ili u nekim značajnim tekmama, tako sam napisao :D
Anderson ima potencijal, al' nema igru za Mancester. O tome sam pis'o eseje, da se ne ponavljam bezveze. Moguce da je 'progledao', mada cisto sumnjam. Vidjet cemo protiv Sitija da li se desilo neko cudo (veliko cudo, da podebljam).
Znam da si pisao i da si ga gledao u Portu i oduševljavao te i bla, bla :D
Zaista mislim da mu treba ove sezone dati priliku kakvu dosad nije imao. Dosta je smireniji s loptom, dugi pas polako popravlja kao i šut. Meni se u ovim pripremnim utakmicama (nemoj samo reći da one ništa ne znače, valjda znače koliko-toliko) činio kao pravi lider veznog reda. A vidi još jednu stvar, počeo je da zabija :D U prve tri sezone nije imao gola, a u prošloj nekoliko dade, kao i u ovoj predsezoni.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 06 avg 2011, 01:06

Valencia je napisao/la:Volim Liverpul, kao i sve engleske klubove. Nagled'o sam se Liverpula i Dzerarda vise nego neki navijaci tog kluba :mrgreen: . Ne mogu se sjetiti neke njegove lose partije, ne mogu se sjetiti utakmice u kojoj nije bio najbolji igrac svog kluba. Pamtim da me je malo ko odusevljavao kao on. Posebno su mi upecatljive njegove dijagonale koje lansira vanjskim dijelom kopacke :shock: :o . Ono ne moze niko osim njega. Meni je neizmjerno zao sto je naletio na grozan period u Liverpulu i sto su mu u saigraci u ENG egoisticni smradovi. Nikad bolji igrac sa manje trofeja.
Halal ti cufte za ovo! ;)
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

Giggs-Kralj
Kontakt:

Post Postao/la Giggs-Kralj » 06 avg 2011, 01:07

Hawking je napisao/la:
Valencia je napisao/la:
Hawking je napisao/la:Gerrard je definitivno vrhunski veznjak, al Scholes je za njega tata, nema šanse da mu ovaj može i papuče okrenut... Jedini veznjak u zadnjih 20 godina koji je bara-bara sa Scholesom je Xavi, ostali su daleko iza. Pri tome ne mislim na krilne igrače...
Dzerard je im'o nesrecu sto je igrao za inferiorni Liverpul. On je za mene najkompletniji veznjak ikada. Dakle polivalentan veznjak, koji vrhunski radi u svim pravcima. On i Skols imaju potpuno razlicite stilove igre. Ne postoji igrac sa kojim mozes uporediti Dzerarda.

Ja ne pamtim kada je taj momak odigrao losu utakmicu i kada nije bio najbolji igrac svog tima. Malo ko me odusevljavao kao Dzerard,..

Skols je apsolutno savrsen igrac. Al' ipak mislim da nema individualni kvalitet i da ne donosi prevegu kao Dzerard.

Al' dobro, ukusi su razliciti,.. Potpuno je razumljivo da je za mnoge Skols bolji od Dzerarda. Al' si ti ipak uveliko pretjerao sa 'tatom' i 'okretanjem papuca',..

A to mislis da Iniesta nije u rangu sa Cavijem i Skolsom :mrgreen: !?

Iniesta moze igrati dosta pozicija, al' je najbolji na sredini terena,.. Ima prefinjenu pas igru, a u solo prodorima je daleko bolji od Cavija i Skolsa.

Al' tesko je uopste govoriti koji je od njih najbolji. Svaki ima nesto svoje. Sve je stvar ukusa i licnog dozivljaja.
da i ja nesto kazem)))...kako je receno..bas je veliki uspijeh igrati 15 godina na vrhu kao i gigss i koji je u svakoj sezoni dao bar jedan gol i tu jos mogu da dodam raula,pirla,sedorfa mozda jos njih par i za mene nema boljih igraca kad gledamo sve skupa...nikad po novinama,nikakve mrlje posteni,mislim da su i ko osobe bas ono sto se kaze u narodu dobre duse..))inijesta je majstor samo razlika izmedu njega i skolsa sto ovaj ubija sa kratkim pasovima a skols ima dugi pas koji niko do sad nije imao kao on-moje misljenje naravno..a gerard ..super igrac al sta ocekivati ..da bude slabiji od leive aurelija i tako tih...pa gerard i lampard su totalno identicni igraci u svakom smislu imaju tehniku i nejverovatan sut jak i precizan al nemaju brzine al razlika je u tome sto lampard igra za chelsi i ne odskace toliko od ostalih jer je to malo teze kraj npr esijena il kad je bio balak a ovaj odskace u kvaliteti dosta od ostalih u liverpulu mada ruku na srce jak je i gerard ...i pogledaj te malo sve poteze slolsa u karijeri sta je sve odlucio i sta je odradio pa onda pisite kako nema kvalitete ko gerard..mislim stvarno je prejak..tolike utakmice mislim bez greske odigrane..cestitam mu...da sam bar na njegovom mijestu da sa toliko godina odem u penziju i tolikim novcem hahah..pozzz

Giggs-Kralj
Kontakt:

Post Postao/la Giggs-Kralj » 06 avg 2011, 01:15

Valencia je napisao/la:
Thunderstruck je napisao/la:Anderson je i večeras pokazao da nam novi veznjak ne treba!
Fino pises za Kerika, pomislim da lijepo razumijes fudbal, i onda me neugodno iznenadis sa ovakvim komentarima (kao i sa onim za Obertana).

Prijateljske utakmice nisu nikakvo mjerilo. Posebno nisu mjerilo utakmice protiv inferiornih protivnika.

Obertan je jedan od najboljih igraca svijeta kada ga cuva neki levat, al' je izrazito los (za standard MU) kada ga cuva vrhunski bek. Nema od njega igraca za MU. Ja cu lajat ko pas ako on uspije u Mancesteru :mrgreen: .

Anderson ima potencijal, al' nema igru za Mancester. O tome sam pis'o eseje, da se ne ponavljam bezveze. Moguce da je 'progledao', mada cisto sumnjam. Vidjet cemo protiv Sitija da li se desilo neko cudo (veliko cudo, da podebljam).

Skols je bio veliki igrac, jedan od najboljih veznjaka u posljednjih 20 godina. Al' ne treba pretjerivati,. Najbolji veznjak u EPL je Dzerard (bez ikakve sumnje), pa Skols,.. pa nekoliko slobodnih mjesta, pa onda ostali,.. Bice neobicno bez Skolsa.
po cemu ti druze tvrdis da je gerard bolji od skolsa kad mu ovaj moze predavati...po cemu je gerard bolji od lamparda,esiena,silve njega ne zaboravite on drzi city cijeli..pa gdje vam je fabregas,modric,...ne mozete tako da druge igrace podcienjujete..sve su to klase i sve je to u nijansama..i gerard mi je jako drag igrac ekstra je al nije najbolji...to je malo vise navijacki,subijektivno misljenje jer sigurno nije objektivno ...

Giggs-Kralj
Kontakt:

Post Postao/la Giggs-Kralj » 06 avg 2011, 01:25

[quote="haxonja"][quote="Cartman"]Hajmo takticari, koju ekipu ocekujete protiv arapa u nedjelju? Moj prijedlog:

De Gea
Rafa (Fabio ako je Rafa povrijedjen) - Rio - Vidic - Evra
Nani - Carrick ( :x ) - Anderson - Young
Rooney - Berba

evo moje zelje))) de gea-rafael,rio,vidic,evra-nani,carrick,young,valencia,roony,hernandez...stim sto bi young igrao ofanzivnog veznog cerrick defanzivnosg i nani i valensia po strani...to nam je najaci sastav po meni i tako se moze i igrati sve brzi igraci a u jednom komentaru od fergija sam citao da ce mozda forsirati younga bas na toj ofanzivnoj poziciji iza dva napadaca...i jedan defanzivni vezni to je kerik mislim da je ovo prejak sastav sve sto nam je najbolje tu je u sastavu...mada fergi igra klasicno 4-4-2 i sumnjam da ce ovako biti kako zelim al vidjecemo ))

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 avg 2011, 02:30

Portillo je napisao/la:
Ad0 je napisao/la: Scholes je legenda i strasan igrac ali porediti ga sa Xavijem je smjesno :lol: :lol: :D
Ne, ne, ovaj tvoj post unajmanju ruku tragikomican da budem blag (kao i svaki ti prethodni). Mislim, znam da za Barcu navijas otkako se pojavio Meo Lessi i da nogomet pratis od 2007., 2008. tako nekako pa cu ti samo reci da je Scholes za razliku od Xavija koji tri godine igra na vrhunskom nivou igra(o) na istom barem 10. godina.
Ma kakvi, jedino je Barca imala dobre igrace, i svi se trebaju klanjat tim Bogovima morala i nogometa. Kako su mi se na vrh glave popeli ovi iz Barce, to nije normalno. I to ne radi pobjede protiv Uniteda, nista drugo nisam ni ocekivao, nego zbog tolike arogancije i manjka respekta. Od igraca sto provociraju Arsenal sa konstantnim pricama o Fabregasu, do ovih napuhanih navijaca sto 3-4 godine "navijaju" za taj klub.

Zato: HALA MADRID!
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 06 avg 2011, 02:53

Da ovo ne bi preraslo u jos jedno bespotrebno naglabanje, evo sta Xavi kaze o Scholesu:

"Paul Scholes! A role model. For me – and I really mean this – he's the best central midfielder I've seen in the last 15, 20 years. I've spoken to Xabi Alonso about him. He's spectacular, he has it all: the last pass, goals, he's strong, he doesn't lose the ball, vision. If he'd been Spanish he might have been rated more highly. Players love him."
Don't hate what you don't understand.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 06 avg 2011, 02:58

xaviesta je napisao/la:Da ovo ne bi preraslo u jos jedno bespotrebno naglabanje, evo sta Xavi kaze o Scholesu:

"Paul Scholes! A role model. For me – and I really mean this – he's the best central midfielder I've seen in the last 15, 20 years. I've spoken to Xabi Alonso about him. He's spectacular, he has it all: the last pass, goals, he's strong, he doesn't lose the ball, vision. If he'd been Spanish he might have been rated more highly. Players love him."
To ništa ne vrijedi, koga briga šta Xavi kaže, bitno je da je delegat @Ad0 iznio svoje "cijenjeno" "mišljenje" o Scholesu, najrelevantnije od svih mišljenja, da je Aristotel živ njega bi citirao...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 06 avg 2011, 08:50

Ovog covjeka smatram za idealnog nasljednika Fergusona na klupi Uniteda
slika
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 06 avg 2011, 10:03

Legenda je, ali mu nemogu halalit ovaj Retardirani gol ! :roll:

[youtube][/youtube]
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 06 avg 2011, 10:21

Kada Xavi odigra 17 sezona u komadu u konstantno dobrom kvalitetu onda ce se tek moci porediti sa Xavijem.
Ovako zaista nema smisla.
No jedva cekam sutra taj derbi. Zaželio sam se da gledam United kako treba.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 06 avg 2011, 10:25

Ko to pravi godinama razliku u Unitedu ako ne Scholes. Stvarno me pojedinci ovdje zabrinjavaju. Pustite Ronalda i Giggsa dok su razvaljivali po krilima. Uvjek je Unitedu ova pozicija centralnog veznog bila najbitnija.

Manchester United u najacem sastavu bez Scholsa je 30-40% losiji od nekog sastava u kojem Scholes igra. Taj covjek moze sve...trcati,igrati obranu,podvaliti loptu,poslati loptu u milimetar preciznu preko 60 metara i na to sve ima top u nozi koji je XXX puta iskoristio.

Paul Scholes je u Unitedu 17 godina. On nije postao popularan kao Xavi prije 5 godina ili Iniesta. Scholes se uvjek dokazivao. I kad je imao dobre i kad je imao lose suigrace oko sebe. Gdje bio Xavi prije dolaska Rajkarda???

Takodjer,sta je s Gerrardom?? Kako on moze u isti kos s Scholesom. Mislim,Gerrard je neosporan kvalitet,to samo budala moze reci da nije,al nemogu opet shvatiti zasto ga toliko uzdizete. Zasto on nije doveo svoj tim do naslova prvakka kad je toliki lider. Nemojmo se ljudi zavaravati. Liverpool je imao los tim al isto tako bilo je sezona kad je Liverpool imao jako mocan tim. Zasto to nije iskoristio??

Ja Scholesa nebi dao ni za Gerrarda ni Xavija niti Iniestu....i to sve trojicu skupa. Ne zato sto ovaj igra u "mom" Manchester Unitedu,vec zato sto je jednostavno bolji igrac od njih.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 06 avg 2011, 10:52

Ma za Scholesa dovoljno govori podatak da je kao vezni igrac postizao u prosjeku gotov svaku cetvrtu utakmicu gol, a gdje su tu asistencije. Gerrard je igracina, al da se on poredi sa Scholesom fali mu jedno 20-ak trofeja, al cinjenica je da je jedan od najboljih jer je konstantno dobar (odlican). A najsmjesniji su ovi sto su u jednom momentu poceli i Lamparda poredit sa Scholesom i Gerrardom. U reprezentaciji igraju zajedno Gerrard i Lampard pa se vide rezultati iste.
A usporedbe sa Xaviem isto ne idu. Po svemu su oni isti tipovi igraca, samo sto je Xavi dostigao vrhunski nivo oko 26 godine i igra 5-6 sezona na vrhunskom nivou, a Scholes je to radio citavu karijeru. Prije ce se Iniesta za koju godinu moc poredit sa Scholesom ako nastavi kao do sada. Mnogi od ovih igraca koje usporedjujete sa Scholesom imaju svoje prednosti, al niko nema ni pribliznu dugu loptu i pregled igre kao on, a ni konstantu igre na vrhunskom nivou. Xavi ima priblizan broj utakmica kao Scholes ali je postigao gotov 100 golova manje, ima 7-8 trofeja manje, jedino se Gerrard moze mjeriti sa Scholesom po golovima i tu ce ga vjerovatno prestici.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 06 avg 2011, 11:19

Ja, kao simpatizer Liverpoola, a i kao čovjek koji ne voli United, ne mogu ništa prigovoriti karijeri Paula Scholesa. Ispočetka, mrzio sam Paula, zbog njegove prgave igre, zbog prljavih startova, itd. No vremenom, zapitao sam se: ''Bi li mrzio ovakav tip igrača, ili baš Paula Scholesa, da igra u Liverpoolu?'' Naravno da ne. Ovakvi igrači polako izumiru, na štetu današnjeg fudbala, i fudbala kojeg svi mi volimo. Takvi borci na terenu se vrlo rijetko viđaju, i zbog toga će mi Paul, na neki način, i nedostajati. Naravno, sa utakmica Liverpool vs United, sigurno ne. :mrgreen:

A za usporedbu Scholesa sa Lampardom i Gerrardom, najradije ne bih ulazio. Gerrard jeste jedan od najboljih veznjaka otoka ali je njegova nesreća što nije imao vrlo dobar tim oko sebe, kakav je Paul imao tokom većine svoje karijere, te zbog toga, sa aspekta osvojenih trofeja, Scholes to definitivno uzima.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 avg 2011, 13:08

majestic24 je napisao/la:Ko to pravi godinama razliku u Unitedu ako ne Scholes. Stvarno me pojedinci ovdje zabrinjavaju. Pustite Ronalda i Giggsa dok su razvaljivali po krilima. Uvjek je Unitedu ova pozicija centralnog veznog bila najbitnija.

Manchester United u najacem sastavu bez Scholsa je 30-40% losiji od nekog sastava u kojem Scholes igra. Taj covjek moze sve...trcati,igrati obranu,podvaliti loptu,poslati loptu u milimetar preciznu preko 60 metara i na to sve ima top u nozi koji je XXX puta iskoristio.

Paul Scholes je u Unitedu 17 godina. On nije postao popularan kao Xavi prije 5 godina ili Iniesta. Scholes se uvjek dokazivao. I kad je imao dobre i kad je imao lose suigrace oko sebe. Gdje bio Xavi prije dolaska Rajkarda???

Takodjer,sta je s Gerrardom?? Kako on moze u isti kos s Scholesom. Mislim,Gerrard je neosporan kvalitet,to samo budala moze reci da nije,al nemogu opet shvatiti zasto ga toliko uzdizete. Zasto on nije doveo svoj tim do naslova prvakka kad je toliki lider. Nemojmo se ljudi zavaravati. Liverpool je imao los tim al isto tako bilo je sezona kad je Liverpool imao jako mocan tim. Zasto to nije iskoristio??

Ja Scholesa nebi dao ni za Gerrarda ni Xavija niti Iniestu....i to sve trojicu skupa. Ne zato sto ovaj igra u "mom" Manchester Unitedu,vec zato sto je jednostavno bolji igrac od njih.
Bravo. Svaka ti je na mjestu.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 06 avg 2011, 13:10

Nek Gerrard dođe u United ako hoće titulu. Evo čitam da Sneijder ide u City, vidjet ćemo koliko tu ima istine
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 06 avg 2011, 13:27

Ted Mosby je napisao/la:Nek Gerrard dođe u United ako hoće titulu. Evo čitam da Sneijder ide u City, vidjet ćemo koliko tu ima istine

Sneijdera sam rekao da nece doci, Inter ceka ponudu dobru, odnosno to ce biti Tevez-Snaijder deal.
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 avg 2011, 14:03

Sky Sport je vec objavio da nema istine o transferu Sneijdera u City.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 06 avg 2011, 14:07

Cartman je napisao/la:Sky Sport je vec objavio da nema istine o transferu Sneijdera u City.
Normalno da nema. Vec su obje strane negirale sve.

Pomalo me vec nervira ova prica. Da, Sneijder je potreban Unitedu po mom misljenju, ali moglo se mozda izbjeci ovoliko razvlacenje.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 06 avg 2011, 16:00

Ne bi me čudilo da Sneijder tamo završi, a u United dođe neki prosječni, mladi veznjak iz Premier lige.
Na prijateljskim utakmicama je dosta mladih igrača pokazalo da mogu i znaju igrati, ali u Engleskoj je drugi nivo.

Falit će Scholesy.
slika
100% sportski i krajnje opušten potpis

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.