Teren na Bjelasnici je los i dok ZOI ne uradi novi nece niko ozbiljan ici gore.Ove godine nas vrijeme u Međugorju bas posluzilo.Ukazale su se proslih godina i titule i kupovi dole.blue36 je napisao/la:Mislim da je do para sa gazdom Circlea imaju neki dogovor da mogu cini mi se "dzabe" dok vjerovatno gore na Bjelasnici bi morali nekome platiti. Mislim da je to jedini razlog jer se zna da se ljetne pripreme ili bar njihov prvi dio obavlja na planinama bar tako rade svi evropski klubovi osim ovih bas velikih tipa Reala, Barce, Uniteda koji obilaze Aziju ili SAD da zarade jos malo novca.godrina je napisao/la:Od planina pred nosom oni trce u Hercegovinu na sparinu, ni tereni vala nisu neka sila al hajd oni valjda znaju
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- bistrikboy
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Pričao sam sa našim vezano za Bjelašnicu, kažu teren i nije tako loš, ali iz dva razloga idu u Međugorje. Jedan je taj da možemo ići kad hoćemo bez plačanja, a drugi što ima koliko toliko ekipa s kojim se može odigrati pripremna utakmica. Nažalost na Bjelašnici ne bi imao nikakvog protivnika za bilo kakvu provjeru. Tako su rekli.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Hiberniansa sa Malte koji je sa 2:1 savladao Hapoel iz Tel
zamislite sta bi raja srala da smo mi izgubili .
Nisu ni Medjugorje problem. Problem je onaj koji je zadužen za fiziku. Fizika je difinitivo najjeftiniji dio za popraviti. Dovesti nutricionistu koji će za svakog poseban način ishrane odrediti, a ne svima isto.
Na mišiće se titula uzima u PL
Na mišiće se titula uzima u PL
Ma moze se doc u sarajevo odigrat protiv nekih nizeligasa ako je do toga. Al dzaba sve ako su tereni losi ipak para vrti gdje burgija nece tako nam je i et.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Pa nije bas ni to najbolje, treba odigrati tekme sa sto kvalitetnijim protivnicima. Meni bi bilo pravo drago da odemo negdje npr. u Austriju, Tursku i tamo odradit priprme jer bi kako tako dobili iskustva sa igranjem protiv jacih ekipa sto ne moze nikako biti problem. Igman, Bjelasnica mogu posluzit recimo za vrijeme nekih kracih pauza za nabijanje kondicije ali kondicija se moze nabit manje vise bilo gdje.godrina je napisao/la:Ma moze se doc u sarajevo odigrat protiv nekih nizeligasa ako je do toga. Al dzaba sve ako su tereni losi ipak para vrti gdje burgija nece tako nam je i et.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Npr. ti bi bio jedan od onih koji bi najvise srao...CARSON je napisao/la:Hiberniansa sa Malte koji je sa 2:1 savladao Hapoel iz Tel
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Igralo Sarajevo 4-4 sa njima. I dan danas im se netko sjeti nabit to na nos.CARSON je napisao/la:Hiberniansa sa Malte koji je sa 2:1 savladao Hapoel iz Tel
-
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar
Blagoje je napisao/la: Kad je Zeljeznicar popisao veliku cetvorku '72. pripreme su se sastojale od pravljenja prtine po olimpijskim planinama. Snijeg do pasa pa izvolite. Uz divljacko zlostavljanje sefa struke.
Dinamit momci.
Ove pripreme po vjerskim svetistima ne piju vode.

brdo majka!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli!
radi nutricionista od marta sa ekipom.
- samogrbavica
- Kontakt:
Bitno je kakve igrace imas i kakve su njihove presispozicije. Ako ti dovedes igraca koji ima 27-28 godina i proveo godine u nekim sklj ekipama poput Livaje i Hodzurde i drugih nema tu sta. Sadikovic i Kokot mogu otici na 12 Bjelasnica i biti mjesec njima ce trka biti ista. Zato prvo moras imati kvalitetne igrace ako nista juniore i kadete da treniraju na Bjelasnice ako ne mozes nikog dovesti bilo bi uspjeha za par godina..
KHAJ PRICE
aldine ne seri.
- plavanacija
- Kontakt:
Covjek se lijeci izbacivanjem negativnosti ali nas ubi u pojamChWilla je napisao/la:aldine ne seri.

U cetvrtak samo hrabro, rezultat ce doci kvalitetnim radom (evo transparent)!!!
- plavanacija
- Kontakt:
Bjelasnica 30 min od centra grada, dva dana sedmicno kondocioni trening, trener mjesecno 1000euratm8782 je napisao/la:Pričao sam sa našim vezano za Bjelašnicu, kažu teren i nije tako loš, ali iz dva razloga idu u Međugorje. Jedan je taj da možemo ići kad hoćemo bez plačanja, a drugi što ima koliko toliko ekipa s kojim se može odigrati pripremna utakmica. Nažalost na Bjelašnici ne bi imao nikakvog protivnika za bilo kakvu provjeru. Tako su rekli.

Baja_Zvjerka je napisao/la:Npr. ti bi bio jedan od onih koji bi najvise srao...CARSON je napisao/la:Hiberniansa sa Malte koji je sa 2:1 savladao Hapoel iz Tel

imali ist za prenos'''
- zubanovic89
- Kontakt:
Senigol i Oktal pharma su nam sponzori i mislim da oni umjesto love daju ove preparate koje je Amar spominjao da Maribor ulaze u njih ko mi u igrace. Tesko je uigravat ekipu i radit na fizici u isto vrijeme teske noge ne moze se hodat a pauza kratka bila valja igrat utakmice. Ja bih to ostavio za zimsku pauzu mozda krenut malo ranije sa pripremama i mjesec dana trcat po snijegu 

Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
Vozdra, slabo se javljam na ovom portalu ali citam svakodnevno. Evo momak spomenuo nesto o fizickoj spremi, pa reko da se javim.
Ne mogu da skontam, kako klub ne moze da spremi igrace bolje. Evo samo da ispricam kako to rade fizicki treneri u FC Copenhagenu(i to u19. Najbolji prijatelj mi je trener tamo, i dosta sam treninga gledao).
Ovo je primjer dok sezona traje a ne dok su pripreme.
1. Svi zajedno doruckovati. Napraviti plan hrane da svi igrace spuste telesnu masnocu na 8-9%(naravno da ne gube misice, a ne kao beganovic koji ima sigurno 15).
2. Jutarni trening
3. Zajednicki rucak isto po planu(svaki igrac ima svoj plan, dosta igraca mogu isto, ali eto opet svako svoj plan)
4. Trening
5. Vecera kuci po planu(kontrolirati svaku 7 dana, da se vidi da postuju plan).
6. Treninze raditi sa pulse-meterom, imas kompjuter sto registruje puls svakog igraca. Moze se kontrolirati jeli svaki igrac radi kako treba u svakom segmentu treninga.
7. Fizicka sprema(fitness, kondi itd) - raditi specifcne porograme, golmani jedan program, stoperi drugi, bekovi treci, zadnji vezni svoj program itd itd.
Imas program koji ima podatke prosjecnog igraca svake pozicije( Napr. desno krilo u prvom timu trci X km, ima X sprintova, Brzina sprinta, Duzina sprinter, Koliko puta ulazi u boks,koliko duela gubi, gdje na terenu gubi loptu(ledja prema golu ili ne) itd. itd.
Evo ja cu prvi srediti nesto sa fizickim trenerom FCK(omladinska skola) i fizickim trenerom Odensa(prvi tim), pa nek odrze kurs ili neko predavanje kako cemo nase spremiti. Pokaziti im podatake igraca Odensa(prva liga danske, testirati nase, i onda uporediti i saznati kako nase spremiti.
Naprimer: Plaiti im 14 dana boravak, oni ce doci sa svojom spremom igrace testirati, napraviti jednu analizu, individualan plan hrane. Ako zadovolji, nek klub sam kupi sve sto treba i neka radi po njihovom planu. To je mala investicija.
Evo kad sam citam ovaj post, pomislim da je glup jer je toliko ocigledan, i zbog toga stvarno nemogu da svatim sto neradimo na tome. Imamo toliko talenata(genetika, tehnika, razum) al slabo ih razvijamo fizicki.
Ps. izvinjavam se zbog gramatike, dijaspora sta ces, al veliki zeljovac kao i stari(svake godine uzimamo clansku idemo na tekme kad mozemo itako).
Vidim ovde ima par momaka koji su blizu klubu, pa vidite
Ne mogu da skontam, kako klub ne moze da spremi igrace bolje. Evo samo da ispricam kako to rade fizicki treneri u FC Copenhagenu(i to u19. Najbolji prijatelj mi je trener tamo, i dosta sam treninga gledao).
Ovo je primjer dok sezona traje a ne dok su pripreme.
1. Svi zajedno doruckovati. Napraviti plan hrane da svi igrace spuste telesnu masnocu na 8-9%(naravno da ne gube misice, a ne kao beganovic koji ima sigurno 15).
2. Jutarni trening
3. Zajednicki rucak isto po planu(svaki igrac ima svoj plan, dosta igraca mogu isto, ali eto opet svako svoj plan)
4. Trening
5. Vecera kuci po planu(kontrolirati svaku 7 dana, da se vidi da postuju plan).
6. Treninze raditi sa pulse-meterom, imas kompjuter sto registruje puls svakog igraca. Moze se kontrolirati jeli svaki igrac radi kako treba u svakom segmentu treninga.
7. Fizicka sprema(fitness, kondi itd) - raditi specifcne porograme, golmani jedan program, stoperi drugi, bekovi treci, zadnji vezni svoj program itd itd.
Imas program koji ima podatke prosjecnog igraca svake pozicije( Napr. desno krilo u prvom timu trci X km, ima X sprintova, Brzina sprinta, Duzina sprinter, Koliko puta ulazi u boks,koliko duela gubi, gdje na terenu gubi loptu(ledja prema golu ili ne) itd. itd.
Evo ja cu prvi srediti nesto sa fizickim trenerom FCK(omladinska skola) i fizickim trenerom Odensa(prvi tim), pa nek odrze kurs ili neko predavanje kako cemo nase spremiti. Pokaziti im podatake igraca Odensa(prva liga danske, testirati nase, i onda uporediti i saznati kako nase spremiti.
Naprimer: Plaiti im 14 dana boravak, oni ce doci sa svojom spremom igrace testirati, napraviti jednu analizu, individualan plan hrane. Ako zadovolji, nek klub sam kupi sve sto treba i neka radi po njihovom planu. To je mala investicija.
Evo kad sam citam ovaj post, pomislim da je glup jer je toliko ocigledan, i zbog toga stvarno nemogu da svatim sto neradimo na tome. Imamo toliko talenata(genetika, tehnika, razum) al slabo ih razvijamo fizicki.
Ps. izvinjavam se zbog gramatike, dijaspora sta ces, al veliki zeljovac kao i stari(svake godine uzimamo clansku idemo na tekme kad mozemo itako).
Vidim ovde ima par momaka koji su blizu klubu, pa vidite

Po meni nema puno znacajnosti ko ti je protivnik tokom priprema to su pripreme uigravanje nekih taktickih zamisli i ok onda neku generalku na kraju napraviti. Evidentno je da kod nas da igraci padaju nakon 60-70 minuta ima tu i do kratke klupe al rijetko ko ima kondicije za svih 90 minuta. Dzaba ti i antalija i sve ak nemas adekvantno osoblje uz tim zvijezda je mislim prosle godine bila u antaliji pa ispadose. Znaci opet se vracamo na pocetak gdje su strucni treneri, pomocni kondicioni, nutricionista tj svo osoblje bitan faktor uspjesne ekipe. Nije da pljujem po nasim samo konstatujem.zeljocity je napisao/la:Pa nije bas ni to najbolje, treba odigrati tekme sa sto kvalitetnijim protivnicima. Meni bi bilo pravo drago da odemo negdje npr. u Austriju, Tursku i tamo odradit priprme jer bi kako tako dobili iskustva sa igranjem protiv jacih ekipa sto ne moze nikako biti problem. Igman, Bjelasnica mogu posluzit recimo za vrijeme nekih kracih pauza za nabijanje kondicije ali kondicija se moze nabit manje vise bilo gdje.godrina je napisao/la:Ma moze se doc u sarajevo odigrat protiv nekih nizeligasa ako je do toga. Al dzaba sve ako su tereni losi ipak para vrti gdje burgija nece tako nam je i et.
Jel se zna vec sta za prenos hoce li bit ??
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
- samogrbavica
- Kontakt:
Niko ti ovdje nije blizak klubu, samo lupaju bezveze makjato time. Sretno da pises sto bolje postove bolje od famoznog aldina
samo trpaj

KHAJ PRICE
tu je problem prijatelju što nema dobrog trenera za 1000 euraplavanacija je napisao/la:Bjelasnica 30 min od centra grada, dva dana sedmicno kondocioni trening, trener mjesecno 1000euratm8782 je napisao/la:Pričao sam sa našim vezano za Bjelašnicu, kažu teren i nije tako loš, ali iz dva razloga idu u Međugorje. Jedan je taj da možemo ići kad hoćemo bez plačanja, a drugi što ima koliko toliko ekipa s kojim se može odigrati pripremna utakmica. Nažalost na Bjelašnici ne bi imao nikakvog protivnika za bilo kakvu provjeru. Tako su rekli.