FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Rodju
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rodju » 15 apr 2022, 13:07

Po mom sudu učinjene su veće 4 pogreške iz kojih je proisteklo sve ono što smo sinoć vidjeli:
- generalno je ekipa EF podcijenjena u obje utakmice, to se vidjelo po pristupu i prošle sedmice i sinoć,
- shodno takvom osnovnom razmišljanju kako njih ne može izbaciti "neka" ekipa EF nije im se ni žurilo da već u Frankfurtu materijaliziraju igrača više,
mislili su na CN ćemo ih već nekako isprašiti,
- početi utakmicu bez FDJ, a sa još "zelenim" Gavijem u ovoj utakmici se pokazalo kao velika greška. Gavi odlično djeluje kad dobije drugo poluvrijeme
ili zadnjih 30 min, a u obje utakmice sa EF se pokazalo da bolje izgledamo sa FDJ,
- kad smo već počeli sa Gavijem, ne razumijem zašto on ne igra desno do Dembelea, a Pedri lijevo sa Albom i Feranom, jer uvijek kad je bilo tako,
igra je mnogo bolje funkcionirala.

Sudija nije kriv za sinoćnji poraz, jer sva tri gola su odraz nepažljive i neodgovorne igre u odbrani.
A tako sam se ponadao, da smo te bolesti izliječili. Mada, da budem iskren, već i na prvoj utakmici protiv EF i protiv Levantea sam vidio neke prošlogodišnje simptome šlamperaja u odbrani. Dakle, Portugalac nije kriv, ali da je dozvolio jednu izuzetno bezobraznu igru, koja uvijek koristi ekipi koja uđe napaljena u utakmicu, to sigurno da. Omjer faulova to i govori.Takav kriterij i takva igra Barceloni ne odgovara, ali to nije problem suparnika. Slično smo već vidjeli ove sezone u Lisabonu protiv Benfike, kad su igrači Barce bukvalno pretučeni nizom "malih" i bezobraznih faulova, koji sjeku igru i dozvoljavaju protivniku vraćanje na igru branjenja u punom brojnom sastavu. Tada nas je sudija Italijan sasjekao. A i Portugalac sinoć. Velike greške nije pravio, ali je dozvolio nešto što nije baš uobičajeno. Ono problematično igranje rukom nije ni pogledao, a dva dana ranije poništiše gol igraču Čelzija zbog slične situacije. Jednostavno sinoć sve što se dešavalo je išlo na ruku igračima EF. Od navijanja na tribinama, preko ranog pravilno dosuđenog penala do nonšalantnosti u igri Barcelone bez lopte, dakle u fazi branjenja. Jednostavno im je svaka akcija uspijevala, sve što su zamislili, sve je prolazilo, uz ogromno uložene energije i na tom im treba čestitati. Na trenutke sam pomislio, da se radi o Liverpulu, a ne o EF.
Za razliku od njih Barceloni u ključnim momentima ništa nije išlo na ruku, bukvalno ništa. Glupo napravljeni rani penal, nezalaganje, stvorene šanse nisu pravovremeno iskorištene, recimo, Aubamejang u 46 min i sijaset nekih situacija gdje nisu imali sreće, ali je nezalagnjem nisu ni zaslužili. U momentima kad su dobro pritisnuli se dogodio i onaj 5minutni prekid i umrtvio dodatno igrače. Kasni pritisak je bio zaista kasni pritisak. Presing zakasnio 80 minuta.
Očito smo pali u formi nakon pobjede protiv klana RM. Protiv Sevilje je to još na nešto ličilo, a već na pomenute 2 utakmice nismo bili na nivou na kojem treba biti. Lopta puno sporije išla, puno vraćanja nazad, nema okomitosti koju smo do Frankfurta imali. Sinoć je bila kulminacija. Barem se tako nadam. Otrežnjenje za trenera i igrače. Boli, ali vjerujem da zna biti i ljekovito.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 15 apr 2022, 16:14

Ne znam zašto se ljudi čude što su im ultrasi i navijači Frankfurta očitali lekciju,pa Barcelona nema navijače ima samo
simpatizere i turist navijače.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 15 apr 2022, 16:16

branimir85 je napisao/la:
15 apr 2022, 16:14
Ne znam zašto se ljudi čude što su im ultrasi i navijači Frankfurta očitali lekciju,pa Barcelona nema navijače ima samo
Imaju Boixosi, ali oni su u sukobu s Laportom.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 15 apr 2022, 16:22

MoodyHank je napisao/la:
15 apr 2022, 16:16
branimir85 je napisao/la:
15 apr 2022, 16:14
Imaju Boixosi, ali oni su u sukobu s Laportom.
Oni nisu relevantni godinama,pa šta ima veze što su u sukobu s Laportom,zar Barcelona igra samo na NCu,gdje su po gostovanjima.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 15 apr 2022, 18:17

Hello guys! Im starting to learn spanish! Any tips? Let me know!
Lewina žena na instagramu

Romero sinoć piše kako će se ovog ljeta vratiti igrač koji je već igrao za Barcelonu.
Brko iz druge galaksije!!!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 apr 2022, 18:20

pa vraća se Pjanić
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 15 apr 2022, 18:27

miki_92 je napisao/la:
15 apr 2022, 18:20
pa vraća se Pjanić
Nije sa posudbe, još su neki novinari to potvrdili jer su ih na nekom liveu zezali kao da nije teško pogoditi inisinuirajući na Pjanića, Collada ili Peñu.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 apr 2022, 18:53

1921boy je napisao/la:
15 apr 2022, 18:17

Romero sinoć piše kako će se ovog ljeta vratiti igrač koji je već igrao za Barcelonu.
Neymar se vraca kuci epizoda 373828.

Samo da napomenem forumase da je @Rodju konacno iznjeo svoje misljenje , napisao post a da nije licno kritikovao nekog drugog forumasa.

Molim Vas da odate priznanje covjeku koji je uvazio kritiku te ulozio ozbiljan napor da napise nesto konstruktivno.

Bravo !

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 apr 2022, 20:26

Haland izgleda u City. Nadam se da nece doći Lewa. Nadam se Nunezu.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 15 apr 2022, 20:33

jasmin10 je napisao/la:
15 apr 2022, 20:26
Nunez ti je nemoguca misija drug. Benfica trazi 80-90m za njega.

Realnost Barcelone ja Auba. Sve ostalo je prica za malu djeca i novinarske patke. Da bi kasnije bilo "pa eto bili smo u igri ali nismo uspjeli".

:yawn:

Sto se mene tice sve pare nek ovog ljeta sto imaju na raspologanju nek uloze u odbranu. Jednog (mozda dva) RB, jednog LB, jednog (mozda dva) stopera.
@igrajlopte 🐦

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 apr 2022, 20:57

ReX je napisao/la:
15 apr 2022, 20:33
jasmin10 je napisao/la:
15 apr 2022, 20:26
Nunez ti je nemoguca misija drug. Benfica trazi 80-90m za njega.

Realnost Barcelone ja Auba. Sve ostalo je prica za malu djeca i novinarske patke. Da bi kasnije bilo "pa eto bili smo u igri ali nismo uspjeli".

:yawn:

Sto se mene tice sve pare nek ovog ljeta sto imaju na raspologanju nek uloze u odbranu. Jednog (mozda dva) RB, jednog LB, jednog (mozda dva) stopera.
Potpuno se slažem :thumbup:
Pojacavanje odbrane je top prioritet. CB, RB, LB, sve pozicije se moraju pojacati.

A što se tice napada i nekih imena koja se pominju, pa izgleda da ce zapravo oporavak Fatija biti najbolje pojacanje.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 15 apr 2022, 21:09

let3 je napisao/la:
15 apr 2022, 09:47
NisamInSajder je napisao/la:
15 apr 2022, 09:39
let3 je napisao/la:
15 apr 2022, 00:06

Ma okrivi Bartomeua i za to, boli te q.
Možda mu navijači šalju sa ovim poruku. Sve manje Katalonaca i navijača koji su najbliži klubu dolazi na utakmice. Evo sad i prodaju svoje ulaznice gostima.
Pa taj isti Laporta je i zabranio pravim navijačima, tifozima Boixos Nois pristup Nou Campu, zar ne ? a sad kuka gdje su navijači, gdje je podrška, sad je on nešto ljut što je Barca sinoć totalno ponižena na tribinama :rol: kakav dvoličnjak yebo sebe :crazy:
Uvijek je bio dvoličnjak. Klasični političar. Pokazao to više puta.

Da stvar bude gora, danas izlaze vijesti, kako su pojedinci već u utorak i srijedu obavijestili klub da sociosi masovno iznajmljuju svoje karte Nijemcima i klub, kao i taj Laporta je obaviješten o tome. I eto šta su učinili, ništa. Sramota za Laportinu upravu, još jedna u nizu. A šta i očekivati kad se Jordi Cruyff nešto pita u klubu :rol:
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 15 apr 2022, 21:15

JoeBleck je napisao/la:
15 apr 2022, 18:53
1921boy je napisao/la:
15 apr 2022, 18:17

Neymar se vraca kuci epizoda 373828.

Samo da napomenem forumase da je @Rodju konacno iznjeo svoje misljenje , napisao post a da nije licno kritikovao nekog drugog forumasa.

Molim Vas da odate priznanje covjeku koji je uvazio kritiku te ulozio ozbiljan napor da napise nesto konstruktivno.

Bravo !
Očito nisi čitao sve napisano, al' nećemo o detaljima.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 15 apr 2022, 22:38

Kako komentirate dokaze o tome da su Barcini navijači davali upute i svoje iskaznice u zamjenu za novac

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 apr 2022, 23:24

niko ne pise o tome da su betis i sociedad veceras remizirali, sto nama godi u borbi za cetvrto mjesto, ima i lijepih vijesti heh, tri boda betisu bjezimo uz dvije utakmice manje

xavi nista nije pogrijesio sto je s gavijem poceo umjesto de jongom, mora se momku davati prilika jer je strasan potencijal, de jong je vec izrastao u svjetsku klasu, gaviju treba takvih utakmica da napreduje i sazrijeva, liga evrope kao sto rekoh rezultatski nije bitna i neka se tu isprobavaju neki igraci, malo gavi treba minuta, a evo sad nakon povrede pedrijeve ce ih sigurno imati

jedino sto je xavi pogrijesio mozda je to sto de jongaru nije prije uveo umjesto aube il ferana koji su bili nikakvi. Imao je xavi dosta pehova protiv frankfurta zbog kojih ga ne mozes kriviti, em ta atmosfera na tribinama, em gubis zbog iskljucive gluposti garcije kod penala, pa onda ti zabiju ljudi evrogol, i onda kad krenes ozbiljnije auba promasi nemoguce, ili se sudiji pokvari slusalica pa ti ohladi ekipu na 5 minuta a bio si u naletu, pa onda i arauho promasi sjajnu priliku itd

moraju se do kraja sezone neki igraci malo isforsirati, jedino koliko ja vidim od mingeze, desta, lengleta, umtitija nema hljeba nikakvog, a gavi se mora forsirati, mozda i nico na buskecovoj poziciji, ili de jong na buskecovoj poziciji, neka xavi isprobava, kad ce ako nece sad kad imamo ligu prvaka obezbijedjenu skoro, liga evrope nebitma i rezultatski nismo optereceni, bitnije je iskristalisati za narednu sezonu od koga ima hljeba, a od koga ne
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 16 apr 2022, 01:50

Rosicky je napisao/la:
15 apr 2022, 22:38
Kako komentirate dokaze o tome da su Barcini navijači davali upute i svoje iskaznice u zamjenu za novac
Šta se ima tu komentarisati? Te likove da je briga za klubom, prije bi skinuli Bartu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 16 apr 2022, 22:28

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 16 apr 2022, 23:28

Šta je ovo, mediji se raspisali kako je moguće da će se uskoro desiti povratak Boixosa na stadion?

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 16 apr 2022, 23:28

takve djece koja propadnu ima koliko hoćeš

imao sam druga koji je imao bolju lijevu nogu od Giggsa i kondiciju da je mogao komotno igrati sa 17 godina profesionalni fudbal, nije kao Gavi npr. ali 80% kao on.
ali nije mogao slušati naše kvazi trenere da mu pametuju i zavaljuju ga na lijevog beka

drugi je igrao sam protiv nas četvorice(4+1), samo golmana izabere sebi, pobijedi nas 6-4, nažalost roditelji su mu bili debili.
onaj potez Ronaldinha da jednom nogom loptu gurne udesno i onda vrhom kopačke brzo ulijevo skinuo nakon utakmice i za pola sata usavršio, spavao sa loptom

treći igra sa nama ispred škole dva sata i onda kaže "izvinite momci moram na trening" uzme loptu i otrči od Otoke do Grbavice na trening... Džeko za njega bio ništa

reprezentativcu Zukanoviću troje djece mlađih od njega 5 godina i ja na temelju kuće koja je 8x8 prodamo 100 pasova da ne dotakne loptu, 4 puta ga zaredom "naguzili" :)
i to kad je igrao u Želji na početku karijere

itd. itd..
ja sam imao centaršut, slobodnjak i brzinu bio najbrži na 100 metara, ali kondiciju slabo..

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 16 apr 2022, 23:35

Xavi told the board that the signings of Christensen and Kessié were not enough. He also wants right back, left back, TOP striker 9 and winger if Dembélé leaves.
Iskreno se nadam da je istina i da će uprava uspjeti obezbijediti uslove Xaviju za narednu sezonu.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Beli98 i 3 gosta.