FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Izvinjavam se na upadu, samo jedno pitanje ?
Je li se onaj mali sto nama na Kosevu zabi, preziva Garcevic?
Je li se onaj mali sto nama na Kosevu zabi, preziva Garcevic?
-
- Kontakt:
Jeste, nas drugi gol je on postigao. Vedad Garcevic 18 godina, dobar momak.
Elvir Baljic
Balja prijatelju, po tvome mišljenje da li ova ekipa može izboriti opstanak u ligi? I kako se po tebi čini trenutni sastav i da li će biti jos koje pojačanje? Lp.
-
- Kontakt:
Bez problema, opstanak sa ovom ekipom je neupitan. Sto se tice pojacanja , dva igraca su bila pred potpisom ali su zavrsili na drugim destinacijama. Koliko znam prelazni rok za nas je zavrsen. Nebi bilo dobro da se nagomila igraca, pa da moraju po tribinama. Nismo vidjeli u ovim pripremnim utakmicama Nukica, Susica i Karjasevica, tako bice tu jos nekih rotacija. Odbrana sasvim OK, sa Cosicem smo dobili na mirnoci i skok igri. Sredina terena, ima tu dosta igracaislim da ce Slavko dobro to sloziti. Napad, po mom misljenju nije Hodzuc toliko los koliko mu fali tih pasova, centarsutova. Nije on trkac, od njega ne mozes ocekivati da uzme loptu, prodje i zabije. Njega treba gadzatu, danas covjek nije imao dvije upotrebljive lopte. Ide ubrzo KUP sa Velezom, dobicemo jasniju sliku od cega smo, sta mozemo. Ako uspijemo Velezu parirati, svesti ga na mali broj sansi, kontolisati koliko toliko igru, onda bi to bio napredak u odnosu na ono sto smo gledali. Inace ne dajem neki sud gledajuci pripremne, jer nisu realno mjerilo jacine tima.
Elvir Baljic
Znam da je ekstra talentovan, bas sam se zadesio u Tuzli kad ste sa Zeljkanom igrali,3-0 za vas, kad je usao u igru bas je pravio dar-mar, koliko se sjecam tri puta mu je Muftic jedva branio one sanse koje je uglavnom sam kreirao...TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑01 feb 2024, 21:01Jeste, nas drugi gol je on postigao. Vedad Garcevic 18 godina, dobar momak.
Hvala drug

-
- Kontakt:
Nema na cemuVanja8 je napisao/la: ↑01 feb 2024, 21:24Znam da je ekstra talentovan, bas sam se zadesio u Tuzli kad ste sa Zeljkanom igrali,3-0 za vas, kad je usao u igru bas je pravio dar-mar, koliko se sjecam tri puta mu je Muftic jedva branio one sanse koje je uglavnom sam kreirao...TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑01 feb 2024, 21:01Jeste, nas drugi gol je on postigao. Vedad Garcevic 18 godina, dobar momak.
Hvala drug![]()
Elvir Baljic
-
- Kontakt:
Nisam gledao niti jednu pripremnu utakmicu, imao sam pametnija posla od toga da pratim Almirovog malog na ekskurziji.
Po rezultatima nije toliko loše, obzirom na jačinu protivnika.
Vjerujem da je rezultat bio u drugom planu, da se više tražila startna postava i dizala fizička sprema.
Najvjerovatnije ću u petak put Mostara pa da u pravoj takmičarskoj vidim kako stojimo.
Vjerujem da je rezultat bio u drugom planu, da se više tražila startna postava i dizala fizička sprema.
Najvjerovatnije ću u petak put Mostara pa da u pravoj takmičarskoj vidim kako stojimo.
Previše se daje na značaju oko malog Husića. Momak će uspjeti ili će propasti bez obzira da li mu ko pomagao ili odmagao. Nije on jedini koga su gurali očevi, dajdže ili amidže. Hukić junior nije uspio, Memišević jest al u drugoj sredini, Amar iako je imao Ivicu za učitelhai mentora isto je propao ko žeton, Dal je osporavan a sad bere neke plodove ni slavni Krojf nije uspio sa Žordijem a ni Ferhatovići nisu napravili neke karijere. Mujkanović je od sina napravio tek najbolheg strijelca trećeg ranga a od sestrića Smajića samopredmet zajebancijePonosnipodrinjac je napisao/la: ↑01 feb 2024, 22:53Nisam gledao niti jednu pripremnu utakmicu, imao sam pametnija posla od toga da pratim Almirovog malog na ekskurziji.
Šta će biti s ovim našim talentom( poviđenju anti) ostaje da se vidi. Sve je moguće ali...
-
- Kontakt:
Ma druze boli me nepravda, dusa me boli za momcima koji imaju talenta, ali nemaju nikoga , nemaju para i zavrse u Tojsicima ili slicnim klubovima. Imali smo Mesinovica na kog smo ovdje kukali, sad nam treba jos jedan gori od Mesinovica, koji ni u juniorima nebi igrao da nije Husic.Beledija je napisao/la: ↑02 feb 2024, 12:36Previše se daje na značaju oko malog Husića. Momak će uspjeti ili će propasti bez obzira da li mu ko pomagao ili odmagao. Nije on jedini koga su gurali očevi, dajdže ili amidže. Hukić junior nije uspio, Memišević jest al u drugoj sredini, Amar iako je imao Ivicu za učitelhai mentora isto je propao ko žeton, Dal je osporavan a sad bere neke plodove ni slavni Krojf nije uspio sa Žordijem a ni Ferhatovići nisu napravili neke karijere. Mujkanović je od sina napravio tek najbolheg strijelca trećeg ranga a od sestrića Smajića samopredmet zajebancijePonosnipodrinjac je napisao/la: ↑01 feb 2024, 22:53Nisam gledao niti jednu pripremnu utakmicu, imao sam pametnija posla od toga da pratim Almirovog malog na ekskurziji.
Šta će biti s ovim našim talentom( poviđenju anti) ostaje da se vidi. Sve je moguće ali...
Elvir Baljic
Protekcie je bilo i bit će je još dugo. Međutim u fudbalu samo kvalitet uz dozu sreće uspijeva.Kvalitetan igrač može biti i onaj koji nema ni zrno talenta, samo što taj mora 10 puta više raditi i imati bar dva puta više sreće i obavezno mora biti intiligentan.Eh da mi je vidjeti takvog u Bosni.
Hajmo mi na vedrije teme,imamo li mi realno kakve šanse u Vrapčićima. Po ovom što sam vidio i čuo mislim da imamo.(Jasno se Slavko čuo kako daje upute igračima, nije bio puki posmatrač ko Buco).
Hajmo mi na vedrije teme,imamo li mi realno kakve šanse u Vrapčićima. Po ovom što sam vidio i čuo mislim da imamo.(Jasno se Slavko čuo kako daje upute igračima, nije bio puki posmatrač ko Buco).
-
- Kontakt:
Velez je dobra ekipa. Dobro poslozena u svakom smislu, igrackom i organizacionom. Mislim da mozemo odigrati dobro, sto da ne i proci dalje.Beledija je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:14Protekcie je bilo i bit će je još dugo. Međutim u fudbalu samo kvalitet uz dozu sreće uspijeva.Kvalitetan igrač može biti i onaj koji nema ni zrno talenta, samo što taj mora 10 puta više raditi i imati bar dva puta više sreće i obavezno mora biti intiligentan.Eh da mi je vidjeti takvog u Bosni.
Elvir Baljic
Slažem se da je Velež dobra, kompaktna ekipa. Evo odgledao sam prvo poluvrijeme protiv Šahjtora, 1:1 potpuno ravnopravni.Biće posla u petak.TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑02 feb 2024, 22:15Velez je dobra ekipa. Dobro poslozena u svakom smislu, igrackom i organizacionom. Mislim da mozemo odigrati dobro, sto da ne i proci dalje.Beledija je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:14Protekcie je bilo i bit će je još dugo. Međutim u fudbalu samo kvalitet uz dozu sreće uspijeva.Kvalitetan igrač može biti i onaj koji nema ni zrno talenta, samo što taj mora 10 puta više raditi i imati bar dva puta više sreće i obavezno mora biti intiligentan.Eh da mi je vidjeti takvog u Bosni.
-
- Kontakt:
Nema veze, jos bolje sto su dobro odigrali protiv ukrainaca, iz vise razloga. Evo njima su dali tri gola , ja garantujem da nama nece. Prijateljske utakmice, utakmice protiv velikih klubova donose veliki naboj i svaki igrac dadne 120%, koji slabo ko mozes preneti na utakmice sa klubovima iz lige. Necemo mi ni igrati kao ukrajinci pa otvoriti se da Velez ima toliko prostora u napadu.Beledija je napisao/la: ↑03 feb 2024, 16:16Slažem se da je Velež dobra, kompaktna ekipa. Evo odgledao sam prvo poluvrijeme protiv Šahjtora, 1:1 potpuno ravnopravni.Biće posla u petak.TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑02 feb 2024, 22:15Velez je dobra ekipa. Dobro poslozena u svakom smislu, igrackom i organizacionom. Mislim da mozemo odigrati dobro, sto da ne i proci dalje.Beledija je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:14Protekcie je bilo i bit će je još dugo. Međutim u fudbalu samo kvalitet uz dozu sreće uspijeva.Kvalitetan igrač može biti i onaj koji nema ni zrno talenta, samo što taj mora 10 puta više raditi i imati bar dva puta više sreće i obavezno mora biti intiligentan.Eh da mi je vidjeti takvog u Bosni.
Elvir Baljic
-
- Kontakt:
Ok, tvoje pravo da branis i pravdaš ovaj potez. Meni lično mali ne smeta. Sto se mene tiče neka bude novi Messi. Neka ga je malo otac poslao na izlet.Beledija je napisao/la: ↑02 feb 2024, 12:36Previše se daje na značaju oko malog Husića. Momak će uspjeti ili će propasti bez obzira da li mu ko pomagao ili odmagao. Nije on jedini koga su gurali očevi, dajdže ili amidže. Hukić junior nije uspio, Memišević jest al u drugoj sredini, Amar iako je imao Ivicu za učitelhai mentora isto je propao ko žeton, Dal je osporavan a sad bere neke plodove ni slavni Krojf nije uspio sa Žordijem a ni Ferhatovići nisu napravili neke karijere. Mujkanović je od sina napravio tek najbolheg strijelca trećeg ranga a od sestrića Smajića samopredmet zajebancijePonosnipodrinjac je napisao/la: ↑01 feb 2024, 22:53Nisam gledao niti jednu pripremnu utakmicu, imao sam pametnija posla od toga da pratim Almirovog malog na ekskurziji.
Ja govorim iz ugla da je to nepravda prema puno kvalitetnijoj djeci. Ubijanje morala i samopuzdanja. Ja, za razliku od mnogih ovde, pogledam ponekad i utakmica mlađih kategorija i znam o čemu pričam. Malog Amara nisu priključili prvom timu a dijete sad standarno igra u svom uzrastu u Wolfsburgu. I jos puno primjera imam ali mrsko mi sve to pisati.
Mogu da razumijem tvoju frustriranost @Ponosnipodrinjac, ja bih samo naglasio da je o svemu tome moj komentar najmanje bitan. To je samo jedno mišljenje navijača koji nema nikakav dodir ni sa igračima, niti rukovodstvom pa ako hoćeš ni sa drugim navijačima.Sva moja komunikacija se svodi na najbližeg gledaoca na tekmi a da smo potpuno nepoznati jedan drugom.Ija želim mladom Husiću da dostigne visine koje niko nije...samo da Bog da kćeri da se dobro udaš kad vidim ko se oko kuće vrzma.
Molim Boga da u narednoj godini bude što više slavlja u našoj svlačionici.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 05 feb 2024, 22:53, ukupno mijenjano 1 put.
Tuzla City ,uzoran klub bez bužetske pomoći grada ali i bez dugova.Sloboda troši milione iz gradskog budžeta ali je druga na listi dužnika sa ogromnim dugom.
----------------
05.02.2024. / 21:29
Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je listu poreznih obveznika sa iznosom duga po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada preko 50.000 KM na dan 31. decembar 2023. godine.
ZVANIČNI PODACI
Porezna uprava FBiH potvrdila: Željo smanjio dug za 1,8 miliona KM, Čelik i Sloboda na vrhu "crne liste"
Među skoro pet hiljada evidentiranih dužnika (4.989) su i sportski savezi i klubovi iz naše zemlje.
Na prvom mjestu neslavne liste je NK Čelik iz Zenice sa ukupnim dugom od 5.898.598 KM od čega glavnica 3.594.962 KM, a 2.303.636 KM kamata. I na drugoj poziciji neslavne liste je klub koji se takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH, a to je Sloboda. Tuzlaci su na ime poreza dužni 3.395.003 KM (2.457.373 glavnica, 937.630 KM kamata).
Kako je objavila Porezna uprava FBiH "lidersku poziciju" kada su u pitanju klubovi iz fudbalske Premijer lige BiH drži FK Željezničar - 1.722.480 KM (1.684.615 KM glavmnica, plus 37.864 KM kamata), a dalje slijede: HŠK Zrinjski - 1.092.439 KM (660.366 KM, 432.072 KM), NK Široki Brijeg - 218.952 KM (210.955 KM, 7.996 KM), FK Sarajevo - 132.239 KM (118.920 glavnica, 13.318 kamate), FK Velež 103.171 KM (22.559 KM, 80.612 KM),
Na listi dužnika sa više od 50.000 KM nema tri premijerligača iz FSBiH,a to su: NK GOŠK, FK Tuzla City i HŠK Posušje.
----------------
05.02.2024. / 21:29
Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je listu poreznih obveznika sa iznosom duga po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada preko 50.000 KM na dan 31. decembar 2023. godine.
ZVANIČNI PODACI
Porezna uprava FBiH potvrdila: Željo smanjio dug za 1,8 miliona KM, Čelik i Sloboda na vrhu "crne liste"
Među skoro pet hiljada evidentiranih dužnika (4.989) su i sportski savezi i klubovi iz naše zemlje.
Na prvom mjestu neslavne liste je NK Čelik iz Zenice sa ukupnim dugom od 5.898.598 KM od čega glavnica 3.594.962 KM, a 2.303.636 KM kamata. I na drugoj poziciji neslavne liste je klub koji se takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH, a to je Sloboda. Tuzlaci su na ime poreza dužni 3.395.003 KM (2.457.373 glavnica, 937.630 KM kamata).
Kako je objavila Porezna uprava FBiH "lidersku poziciju" kada su u pitanju klubovi iz fudbalske Premijer lige BiH drži FK Željezničar - 1.722.480 KM (1.684.615 KM glavmnica, plus 37.864 KM kamata), a dalje slijede: HŠK Zrinjski - 1.092.439 KM (660.366 KM, 432.072 KM), NK Široki Brijeg - 218.952 KM (210.955 KM, 7.996 KM), FK Sarajevo - 132.239 KM (118.920 glavnica, 13.318 kamate), FK Velež 103.171 KM (22.559 KM, 80.612 KM),
Na listi dužnika sa više od 50.000 KM nema tri premijerligača iz FSBiH,a to su: NK GOŠK, FK Tuzla City i HŠK Posušje.
Sta da kazem.. nadam se da ce se u klubu smilovat i organizovati press konferenciju pred nastavak sezone. Bar da kazu osnovne stvari, kako su prosle pripreme, ko je spreman, ko nije... dal je zavrseno sa pojacanjima...
A sto se tice Veleza.. sumnjam da nam mogu parirat, al iznenadjenja su moguca u fudbalu...
Hajde ako nista, ovo bar ima na TV, pa mozemo vidjet kako to izgleda za pocetak sa Petrovicem...
A sto se tice Veleza.. sumnjam da nam mogu parirat, al iznenadjenja su moguca u fudbalu...

Hajde ako nista, ovo bar ima na TV, pa mozemo vidjet kako to izgleda za pocetak sa Petrovicem...
-
- Kontakt:
Mali Kase ili Sejdo (Kasim Sejdinović) kako ga je ko zvao ode u Istru. Imao ponude uz Austrije pa čak i S. Arabije.
Nije izgleda dovoljno dobar da ode na pripreme u Tursku jer mu je mjesto u avionu popunjeno onima koji moraju na ekskurziju tamo.
Koliko je još mladih koji su trebali biti u tom avionu ali nisu.
Ali eto kažu ovdje neki da sam ja frustriran i da je ok što je Almir malog poslao na ekskurziju sa prvim timom. Valjda bolje znaju ili šta već.
Nije izgleda dovoljno dobar da ode na pripreme u Tursku jer mu je mjesto u avionu popunjeno onima koji moraju na ekskurziju tamo.
Ali eto kažu ovdje neki da sam ja frustriran i da je ok što je Almir malog poslao na ekskurziju sa prvim timom. Valjda bolje znaju ili šta već.
Nebi da pisem ista, ali zna se kako to ovdje ide u našem klubu i sta se radi...Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑07 feb 2024, 10:09Mali Kase ili Sejdo (Kasim Sejdinović) kako ga je ko zvao ode u Istru. Imao ponude uz Austrije pa čak i S. Arabije.
Trenutno korisnika/ca: samoposteno i 21 gost.