Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

paolomontero
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la paolomontero » 05 feb 2012, 23:47

Marcello je napisao/la:http://www.sabotagetimes.com/wp-content ... azard.jpeg

http://img.over-blog.com/400x254/4/32/9 ... -Niang.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ova dvojica kad bi dosli, borili bismo se do samog kraja u LP, vjerovatno uz breme favorita..
Doduse, da bismo njih doveli, trebali bi rasprodati kompletan prvi tim :?

Marcello dobrodosao :D Cijena mbaye niang je 20 mil,ali opet dati za momka od 17 godina toliki novac je previse (vidi primjer ROMELU LUKAKU). Eden Hazard traze 40mil,objektivno nemam taj novac. A Hazard je lagan,ne znam kako bi se uklopio u seriu A.

Realno trebamo se nadati da zavrsimo u top 3,i da igramo ligu prvako.to je pod moranjem.a scudeto bi dobro dosao,jer se nadamo,i igrama ove sezone smo i zasluzili,to neka nam bude san,i u zavisnosti od razvoja situacije vidjecemo jos. Moje zelje,mislim da su realne:

- LAVEZZI
- VAN PERSIE (istice mu ugovor 2013.sto da ne,nece da ga produzi)
- HAMSIK
- HERNANES
- CRISCITO
-BASTOS
-CISSOKHO
-GOURCUFF
-BOCHETTI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 05 feb 2012, 23:49

juventus 0244 je napisao/la:
Glupost je napisao/la:Pa to niko ne osporava ali glupo je vise pricati o plasmanu u LP kada nam je scudetto ispred nosa.
Mozda jeste glupo, ali treba se vratiti na početak sezone i uzeti u obzir koliko se od ove ekipe očekivalo, po mom mišljenju ja sam zadovoljan ako budemo u top 3, a ako osvoje skudeto to će im biti samo plus vise. Jer ja bi bio bezobrazan kad bi tražio skudeto, a na početku sezone im davao jedva šanse za prva tri mjesta. Mnogi smo ismijavali pojedine igrače Juventusa, a oni nas i nakon 21 kola drže na prvom mjestu. Tačno da je Konte jedan od zaslužniji, ali naravno i igrači su zaslužni ( jer bezveze je priča da je samo Konte zaslužan za ovo).
Pa jesu zasluzni oni igraju na terenu ali Conte daleko najzasluzniji sta je uspio uraditi. I ja sam zadovoljan plasmanom u LP i ne trazim scudetto ali moram se nervirati kada se propustaju ovakve sanse, nije vise bitno sta se ocekivalo nego je bitno kakva je trenutno situacija a to je da smo se mogli odmaci drugoplasiranom na 4 boda sa tekmom manje. Bas zbog proslih sezona moramo biti oportunisti i koristiti svaku mogucu sansu da se vratimo. Ne vjerujem vise ni da je igracima u mislima plasman u LP nego titula prvaka lige i to nam stvara dodatan pritisak.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 05 feb 2012, 23:58

Pa upravo to i jeste problem, taj pritisak, sreća pa je Konte trener i ne bi trebao dozvoliti da podlegnu pritisku, jer bi nas taj pritisak u konačnici mogao koštati i LP. Jednostavno Juventusu treba taj jedan igrač tipa Ibrahimovića, koji bi donosio bodove iz mali utakmica i onda bi za skudeto bili mirni (eh da je Capitano mlađi :( ).

Kad bi slijedeće godine doveli Jovetića, Humelsa i Nainggolana ako nastavi sa dobrim igrama (ili nekog drugog u sredini), ja bi bio zadovoljan. Imam osjećaj da bi nam Jovetić baš dobro legao. Naravno ima igrača koji bi trebali otići, ali je još rano o tome.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 05 feb 2012, 23:59

paolomontero je napisao/la:
Marcello je napisao/la:http://www.sabotagetimes.com/wp-content ... azard.jpeg

http://img.over-blog.com/400x254/4/32/9 ... -Niang.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ova dvojica kad bi dosli, borili bismo se do samog kraja u LP, vjerovatno uz breme favorita..
Doduse, da bismo njih doveli, trebali bi rasprodati kompletan prvi tim :?

Marcello dobrodosao :D Cijena mbaye niang je 20 mil,ali opet dati za momka od 17 godina toliki novac je previse (vidi primjer ROMELU LUKAKU). Eden Hazard traze 40mil,objektivno nemam taj novac. A Hazard je lagan,ne znam kako bi se uklopio u seriu A.

Realno trebamo se nadati da zavrsimo u top 3,i da igramo ligu prvako.to je pod moranjem.a scudeto bi dobro dosao,jer se nadamo,i igrama ove sezone smo i zasluzili,to neka nam bude san,i u zavisnosti od razvoja situacije vidjecemo jos. Moje zelje,mislim da su realne:

- LAVEZZI
- VAN PERSIE (istice mu ugovor 2013.sto da ne,nece da ga produzi)
- HAMSIK
- HERNANES
- CRISCITO
-BASTOS
-CISSOKHO
-GOURCUFF
-BOCHETTI
Hvala na dobrodoslici :D

Sto se tice Nianga, mozda i jesi donekle upravu, mada znaj da ce to biti igracina ipo..Sto se tice Hazarda, bas i ne (pogledaj primjer Pjanica, perolaka kategorija, plus igra sa svojim urodjenim strahom od duela sa protivnickim igracima :D a dijeli asistencije..
A veliki plus za obojicu je taj da su Francuzi obojica..a ti dobro znas kako oni prolaze kod nas :D , razumiju taj italijanski fudbal, brzo se prilagode, osim Henryja (jedini fail).

Eh Hasmo moze, on je taj tip igraca koji je ko pusten s lanca na terenu, on je bas pozeljan, kao i Bastos

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 06 feb 2012, 02:29

Buffon naglašava da dobra igra ne znači uvijek i pobjedu.

„To je bila neiskorištena šansa. Nismo mogli da ispoljimo sve što možemo, a dobra igra ne znači uvijek i pobjedu. Nekada može i sitni detalj da odluči kompletan meč. Imali smo takvu situaciju na kraju utakmice ali je nismo iskoristili", rekao je Buffon i dodao:

„Nije se završilo onako kako smo se nadali, ali idemo dalje. Ne osjećamo pritisak i uspjeli smo da, prema nekima, imamo status favorita za osvajanje titule. A biti na vrhu može samo biti podstrek."

Buffon je danas zabilježio 600. nastup za Juventus u službenim utakmicama.
Ti seguiremo anche noi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 06 feb 2012, 02:31

Juventus je oštećen.

"Svi su videli, što sad ja da pričam o tome, snimak je jasan. Ko je iskren videće šta se desilo", bilo je sve što je rekao Konte o sudiji Perucu koji je koštao Juventus pobede.

Možda ćete napraviti neke promjene u formaciji i sastavu u narednim utakmicama?

„Igrali smo u odbrani sa trojicom, pa sa četvericom. Danas smo završili utakmicu sa 2 napadača i Giaccheriniem i Marchisiom kao krilima. Bilo je teško naći prostor danas jer je Siena bez lopte jako dobro djelovala i pokrivala. Opet, sa druge strane, zaustavili smo recimo neke opasne kontre kao onu Gonzaleza."

Kako god, prvi ste i pored remija sa Sienom...

„Mi igramo utakmicu za utakmicom i svaka utakmica nas tjera na maksimalno zalaganje i znoj. Neophodno je pružiti maksimum, ali vidite da je i to ponekad nedovoljno. Čestitam Sieni koja je bila veoma mudra."
Ti seguiremo anche noi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 06 feb 2012, 02:36

Stvarno mi se čini da nam 3-5-2 najbolje leži, iako je a 4-3-3 solidna ali sa 3-5-2 smo opasniji po bokovima i u 16-ercu, mislim da će tako nešto i biti u srijedu (a i pepe je povrijedjen)

buffon
caseres barzagli chiellini

licht vidal pirlo marchisio esti

alex matri

ovo zelim u srijedu da igramo (plus da sansu dobije Elia,Padoin, Quagliarella)

danas je trebao del piera ubaciti,ovakve utakmice se rjesavaju jednim majstorlukom,a na klupi je sjedio jedino sto to moze uraditi. Ne znam zasto conte i alex nisu u dobrim odnosima..

MENE ZANIMA JEDNA CINJENICA, KONTE JE DO 2001 BIO KAPITEN (U KLUBU BIO DO 2004) KADA MU JE ODUZETA TRAKA I DATA ALEXU. da nema nesto izmedju njih u vezi toga. zvuci kao teorija zavjere,ali je zanimljivo,zar ne
Ti seguiremo anche noi

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 06 feb 2012, 09:12

paolomontero je napisao/la:Stvarno mi se čini da nam 3-5-2 najbolje leži, iako je a 4-3-3 solidna ali sa 3-5-2 smo opasniji po bokovima i u 16-ercu, mislim da će tako nešto i biti u srijedu (a i pepe je povrijedjen)

buffon
caseres barzagli chiellini

licht vidal pirlo marchisio esti

alex matri

ovo zelim u srijedu da igramo (plus da sansu dobije Elia,Padoin, Quagliarella)

danas je trebao del piera ubaciti,ovakve utakmice se rjesavaju jednim majstorlukom,a na klupi je sjedio jedino sto to moze uraditi. Ne znam zasto conte i alex nisu u dobrim odnosima..

MENE ZANIMA JEDNA CINJENICA, KONTE JE DO 2001 BIO KAPITEN (U KLUBU BIO DO 2004) KADA MU JE ODUZETA TRAKA I DATA ALEXU. da nema nesto izmedju njih u vezi toga. zvuci kao teorija zavjere,ali je zanimljivo,zar ne
Ma ne vjerujem da tu ima nešto. I prije Kontea su mnogi treneri Kapitena zlostavljali na klupi, i to još kad je bio mlađi, sjeti se samo Kapela, a to je bilo poodavno. Jednostavno ni Alex nije imun na godine, tu su novi klinci, nove snage..

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 06 feb 2012, 10:04

Pozz novom članu... vidim sve su ti lijepo objasnili... :mrgreen:
idemo dalje momci, kao što rekoh i veći Juve je znao kući kiksnuti, sjetite se Coma 2003 godine i 1:1 na Delle Alpiju, Udinesea i 1:2 isto kući 2000-e... mogao bi čovjek nabrajati bruku situacija..
realizacija je problem očito, četvorica napadača su se izmjenjali i nisu ništa puno pokazali... nama treba napadačina koja zna zagraditi loptu.. jučer je Matri to jednom uradio i odmah je bilo opasno a i brat-bratu nije imao puno upotrebljivih lopti... čini mi se da je Vučina pravo loš u formi... mislim da bi puno bolji izbor napadačkog dvojca bio Matri-Quagliarela - prvi zbog kretnje, drugi zbog odličnog igranja glavom... ehh

Conte radi dobar posao, prosuli smo dva boda...idemo dalje...

FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 06 feb 2012, 10:18

Pozz novom clanu i da nam budes redovan na ovoj temi...
PS
Vidim poceo si odmah konkretno na temi Printera.... Tako i treba odmah u kost... Vidi se na tebi MRZIS INTER i to je sasvim normalno i potrebno....
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 06 feb 2012, 10:20

[quote="ramiral"]Pozz novom članu... vidim sve su ti lijepo objasnili... :mrgreen:

E hvala na dobrodošlici, sve je ok, sve objašnjeno.
Eh to sto si rekao da vala i nije imao nekih upotrebljivih lopti, to je klasični nedostatak onog lava u veznom redu, čarobnjaka, podjednako dobrog u asistiranju i pogadjanju..onog klasičnog polušpica, jakog na lopti..
A Vučina..past his best..bojim se..

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 06 feb 2012, 10:25

Arogantni je napisao/la:Pozz novom clanu i da nam budes redovan na ovoj temi...
PS
Vidim poceo si odmah konkretno na temi Printera.... Tako i treba odmah u kost... Vidi se na tebi MRZIS INTER i to je sasvim normalno i potrebno....
Thx, trudicu se ;)
A Inter ne mrzim, to je meni iritantna, smijesna ekipa u decenijskim poduhvatima da bude gigant..
Jedini pravi, istinski, historijski rival u Italiji, kojeg mrzim, ali je i gigant, je Milan..
Sve ostale ekipe su tu da bi popunile kvotu od 18 klubova u Seriji A..

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 06 feb 2012, 10:29

Ja zaboravio da je naš Gigi ubilježio 600-i nastup....
Golmančina na kvadrat! Gromada od čovjeka, mogao je gdje je htio 2006, samo da je izrazio želju svaki veliki klub bi ''jeftino'' doveo najboljeg golmana svijeta....

Ali ne.. ostao vjeran Staroj Dami kao pravi kavaljer....
Sretno Gigi, da povrede budu stvar prošlosti i da aBd upišeš ''tauzenku'' :mrgreen: :)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 06 feb 2012, 12:34

Marcello dobro doso, al de malo oladi ;) ,, te slike nema nista veze s ovom temom, nemoj se ljutiti..Al bolje da pisemo nesto uvezi Juve,

Marotta: “Our first job was to work on quantity, then quality this year and we will see what we do next time…

Hm, po ovoj prici bi trebalo doci kvalitet ako se plasiramo u LS gdje smo vec na dobrom putu. Nije ni cudno sto smo sinoc odigrali X kad nemamo te igrace na terenu koji mogu otvoriti bunker, Vucinic je bio ispod svog nivo i zato je moro izaci. Imali smo srece kad smo dobili ono Novoru meni se cini na isti nacin al ne moze se uvijek kad imas par polovnjaka. Eh da smo recimo imali Trezeguea juce onda bi i dobili...

Sad u kupu protiv Milana treba se samo paziti da nebude kakve povrede sve ostalo manje vazno, liga nam je prioritet!"
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 06 feb 2012, 12:44

SoloJuve26 je napisao/la:Marcello dobro doso, al de malo oladi ;) ,, te slike nema nista veze s ovom temom, nemoj se ljutiti..Al bolje da pisemo nesto uvezi Juve,

Marotta: “Our first job was to work on quantity, then quality this year and we will see what we do next time…

Hm, po ovoj prici bi trebalo doci kvalitet ako se plasiramo u LS gdje smo vec na dobrom putu. Nije ni cudno sto smo sinoc odigrali X kad nemamo te igrace na terenu koji mogu otvoriti bunker, Vucinic je bio ispod svog nivo i zato je moro izaci. Imali smo srece kad smo dobili ono Novoru meni se cini na isti nacin al ne moze se uvijek kad imas par polovnjaka. Eh da smo recimo imali Trezeguea juce onda bi i dobili...

Sad u kupu protiv Milana treba se samo paziti da nebude kakve povrede sve ostalo manje vazno, liga nam je prioritet!"
Malo šale nije na odmet, pogotovo jer je zatišje posle jučerašnje utakmice, igru i komentare nakon iste manje - više svi znamo. Hvala na dobrodošlici :D

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 06 feb 2012, 12:49

Arrigo Sacchi, jedan od najuspješnijih trenera u istoriji fudbala, nema sumnje. Naime, po njemu, Stevan Jovetić, talentovani trequartista '89 godišta iz Fiorentine i reprezentacije Crne Gore, bi bio idealni top igrač bianconera.

Igrač je u stanju da unese maštu i nepredvidljivost u tim koji, u ovom pogledu, svakako ima praznina. Sacchi je pred mikrofonima Mediaseta rekao nekoliko riječi o Jovetiću.

"Preporučio bih Jovetića Juventusu jer to definitivno čini skok u kvalitetu ekipe, i sigurno je najbolji mladi igrač koji igra u Seriji A."

Međutim, po bianconere neće biti lako stići do igrača, pogotovo sada kada viola Jovetića smatra ključnim igračem i nije željna da ga proda, jer ga vidio kao ključnog igrača na građenje budućnosti ekipe.

Juventus će na ljeto navodno pokušati dovesti mladog Atalantinog igrača, Manola Gabbiadinija.

19-godišnji Giabbiadini je član talijanske U-21 reprezentacije, a i prije se spominjao u vezi s Juventusom.

Generalni direktor Stare Dame, Beppe Marotta je zainteresiran za mladog igrača te ga želi dovesti prije Napolija i Palerma koji su također zainteresirani za njega.

Marotti se Gabbiadini svidio prije nekoliko mjeseci te bi na ljeto on mogao doći upravo u Torino.

Zna li neko više o ovome momku, ima li kakve realnosti u vezi njegovog transfera

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 06 feb 2012, 12:51

Kada Alessandro Del Piero poslednji put ode iz Vinova, neće samo ostaviti jaz u srcima svih navijača, već će i ostati nasljeđe teško kao stijena na svakog profesionalca koji pokuša da ga zamijeni.

Daily Star glasa za Suareza, ali uprkos tome što je urugvajac u stanju da igra i na pozicijama prvog i drugog napadača, većina misli da će Marotta i Paratici otići u potragu za novim brojem 10 koji bi mogao da se razvija kao igrač i igra za Juventus dugi niz godina.

Kada je Baggio napustio Damu zbog Milana, Juventus je imao sreće, ili vjerovatno i intuicije sa zamjenom fenomena iz Conegliana, ali ovaj put, isključujući odličnog fudbalera kao što je Fabio Quagliarella, jer ipak on ne odgovara u potpunosti, u Juventusu ne postoji 'Zlatni Dječak' kojeg navijači Juventusa sanjaju. Postojala je nada u Sebastiana Giovinca, ali Atomski mrav izgleda da ne želi da se vrati i ne obezbijedi kontinuitet u igri, koji je Pinturicchio držao još od 1994. kada je zapanjio svijet.

Mercato nudi mnogo i, pored snova o 'galaktičarima' koje čine Higuain i Benzema, fizičke karakteristike, ličnu kartu i izvanredne tehničke mogućnosti potencijalno imaju i četiri imena koja su u glavi uprave iz Corso Galileo Ferrarisa.

• Stevan Jovetić, igrač '89 godišta koji je odrastao u Partizanu iz Beograda i prodat Fiorentini za 8 miliona 2008. godine. Po pokretima i udarcima podsjeća na najbolje igrače broja 10 svih vremena, od Savićevića do Baggia. Nije ga neophodno predstavljati imajući u vidu da je već svjetski poznat po svojoj genijalnosti, ali treba naglasiti njegovu svestranost koja mu omogućava da igra u svim pozicijama u fazi napada i projektuje ga kao savršenog primjera modernog napadača.

• Lazar Marković, zvani 'Mali Pedrito', trequartista ili drugi napadač sa samo 17 godina, smatra se najvećim talentom na Balkanu, posebno zbog svojih brojki, koje su omogućile njegovom timu da ima prednost od 10 bodova nad drugoplasiranim timom. Njegova cijena je blizu 10 miliona, ali generalni direktor, Krstajić, ne želi da ga proda za još koju godinu, jer ne želi da se desi isto što i sa jovetićem kojem je sada cijena narasla i do 30 miliona.

• Giuseppe Rossi, 25-ogodišnji igrač, igrač koji ima iskustva sa transferima. Nakon što je igrao u omladincima Parme i Manchester Uniteda, dječak rođen u SAD-u, je postao poznat zahvaljujući izuzetnim partijama u sezoni 2006/2007 koje su pomogle Parmi da se spasi ispadanja iz Serie A, a prije svega i partijama u Villarrealu. Ovog ljeta je njegovo ime dugo bilo povezivano sa Starom Damom, ali njegova cijena nije omogućila dolazak u Torino. Jedina nepoznanica je to kako će igrati nakon oporavka od povrede zadobijene 26. oktobra.

• Lorenzo Insigne, '91 godište i zvijezda Zemanove Pescare, gdje je u 22 meča postigao 11 golova, čineći odličan par sa, sada već bivšim kolegom, Cirom Immobielom. U vlasništu Napolija, igrač iz Frattamaggiore bi trebao da se vrati u napolitanski tim, ali dolaskom Edu Ramosa, mogao bi ostati daleko od Napulja. Njegovo ime i cijena su daleko manji od ovih gore navedenih, ali sjetite se samo da je kapiten kupljen po želji Bonipertija iz Padove za cifru od 5 milijardi lira, a za Staru Damu je postigao 286 golova...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 06 feb 2012, 12:52

Joj jeste dosadni sa ovim copy-paste i razgovora sa samim sobom. Ja više ne pišem na ovoj temi!
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 06 feb 2012, 12:55

@Bianconeri1988,

Izvini što nisam lično uradio intervju..
Ne kontam šta je u ovome loše, možda je većina čula za ovu informaciju, a možda ipak neko i nije..

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 06 feb 2012, 13:05

Ne zanima me, radite šta hoćete, ja sam ovdje niko i ništa, obični forumaš kao i večina vas, ionako će vam kasnije moderator isto ovo reći što sam ja rekao, smučilo mi se više čitati kukanje nakon svakog neuspjeha kako nam fali ovo, fali ono i moje ubjeđivanje u suprotno i podsjećanje kroz šta sve smo prošli. Pogotovo po 5 postova u nizu od jednog forumaša, a to može sve stati u jedan post. Bezveze se nerviram.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.