Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Hawking
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Hawking » 04 avg 2011, 14:57

Sir Matt je napisao/la:
Hawking je napisao/la: Od tri sezone koliko je kod nas odigrao je 5-6 dobrih utakmica prošle sezone, skupio tih 20 golova i to je to. Slijedeće sezone će biti veći flop nego pretptošle i to je i SAF-u jasno, te želi iskoristiti situaciju da je najbolji stirjelac PL i utrapiti ga za dobru lovu, jer ako ga sad ne utrapi može ga dogodine prodat Famosu za cvaju. Prodaja Berbatova je nešto najbolje što nam se može desiti, jer u timu već imamo dosta dobrih napadača, a i zbog ovoga što sam gore spominjao...
A e . Došao je zadnji sat prelaznog roka , bez odrađenih priprema sa ekipom , pao što se u narodu kaže s neba . U toj sezoni , svojoj prvoj , Berbatov postiže finih dvadeset golova a tome dodaje deset assista . A drugoj svojoj sezoni za Manchester igra konvencionalniju drugu špicu s tim' da ima nešto lošiju statistiku , tri gola te četiri asistencije manje u odnosu na sezonu prije dok je prethodne već dobio kopačku za najboljeg napadača najjače lige svijeta . ( 21/6)
Pored svega toga , znači suhe statistike Berbatov je pokazao da ima bogovsku tehniku , moć zadržavanja lopte u bilo kojoj situaciji , fantastičan dodir , osjećaj za kombinatoriku , odličnu viziju , nelošu skok igru , genijalnost u pojedinim trenucima , fudbalsku inteligenciju .... Njegov karakter takođe zaslužuje pohvale . Od samog potpisa priča o Unitedu u superlativu , hvali klub , saigrače , šefa . Oke , radili su to skoro svi , ali kod Berbatova poslije par mjeseci u finišu sezone te pogotovo finala gdje ga se dobacilo ko kuju nisam čuo niti jednu ružnu riječ , opet je tu , želi igrati za Manchester .
Nedostaci ? Eksplozivnost , malo bolji finišing . Kad bi to uspio podić na nešto viši level Berbatova bi se smatralo top5 napadača u Europi a ne jedninstvenim pure genius igračem .
At last , prodati ga iz kog razloga ? Najtrofejnijem klubu Britanije , najboljem pozicioniranom klubu u Europi prema Uefi te najvrijednim kolektivu na svijetu nužno treba čađavih 20M ... Još nisi svjestan šta si otkucao sinoć . Ako je Berbatov kojeg sam sad ukratko opisao kako reče , polovnjak ? Ne znam prika , dosta si o sebi rekao .

" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Kao što rekoh i ovom gore, ja sam samo pokazao da imam svoje mišljenje i to sam potkrijepio argumentima, a ti navalio kako sam rekao dosta o sebi. Možda si ti rekao dosta o sebi kad nisi u stanju da poštuješ tuđe mišljenje.

"Biti ćorav u ovom trenutku nije tako loše"

A da ne govorim o rečenici: "Mnoge greške , transfere , svašta nešto sam progutao kada je SAF u pitanju . Ali ako Berbatova kojim slučajem proda tamo nekom klubu n.ajebat ću mu se matere samo tako"

Osim što vrijeđaš i ne poštuješ tuđe mišljenje, drznuo si se pretpostaviti jednog igrača (koji usput budi rečeno nije pokazao ništa zbog čega je doveden u United) Sir Alexu Fergusonu. Ali ja neću reći da to nešto govori o tebi, nije moj stil...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 04 avg 2011, 15:43

Hawking je napisao/la: Kao što rekoh i ovom gore, ja sam samo pokazao da imam svoje mišljenje i to sam potkrijepio argumentima, a ti navalio kako sam rekao dosta o sebi. Možda si ti rekao dosta o sebi kad nisi u stanju da poštuješ tuđe mišljenje.
"Biti ćorav u ovom trenutku nije tako loše"
A da ne govorim o rečenici: "Mnoge greške , transfere , svašta nešto sam progutao kada je SAF u pitanju . Ali ako Berbatova kojim slučajem proda tamo nekom klubu n.ajebat ću mu se matere samo tako"
Osim što vrijeđaš i ne poštuješ tuđe mišljenje, drznuo si se pretpostaviti jednog igrača (koji usput budi rečeno nije pokazao ništa zbog čega je doveden u United) Sir Alexu Fergusonu. Ali ja neću reći da to nešto govori o tebi, nije moj stil...
Pa brate mili , barem u Tuzli , općenito TKu ljudi imaju pravo na svoje mišljenje . I u Zenici . Ja vidio . :mrgreen:
Prika moj , jedna stvar je imati svoje mišljenje sa potkrijepljenim činjenicama dok sasvim nešto drugo srati po nekome bez razloga . Jednostavno kad kažeš da je neko polovnjak onda to trebaš dokazati . Ili barem izdefiniši taj termin koji si upotrijebio . Možda si nešto drugo htio reći . Međutim , ako taj termin znači da je Dmitar u istom redu sa Owenom ili N'gogom onda si samo pokušao ali nisi dokazao svoju tvrdnju ili nemam baš neku moć zapažanja pa nisam pročitao to . Problem kod nekolicine navijača Uniteda je činjenica da se stvara toliki hype oko Berbatova samo zato što je plaćen 40ak miliona a daje 20ak golova po sezoni . A Torres ? Kako ćemo njeg nazvat ?
Opet se dotičemo SAFa , već je Valenica potencirao neku raspravu o tome . To je čovjek , ima oči , uši , ima belegiju , nije životinja . Znači čovjek je . Kao takvom imam poptuno pravo suprostaviti se ako mislim da griješi .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 04 avg 2011, 17:14

Slucajno naletih, dobar video, najpogodnija tema za o-o.
[youtube][/youtube]
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 avg 2011, 21:01

Hajmo takticari, koju ekipu ocekujete protiv arapa u nedjelju? Moj prijedlog:

De Gea
Rafa (Fabio ako je Rafa povrijedjen) - Rio - Vidic - Evra
Nani - Carrick ( :x ) - Anderson - Young
Rooney - Berba

Mozda ce Fergie malo vise kombinovat, ali mislim da je ovo trenutno najbolje sto imamo. Nadam se da ce ozbiljno shvatit utakmicu, jer ipak je to gradski derbi i to daje utakmici veci znacaj. Inace moguce je napravit 6 izmjena u ovoj utakmici, i ide se direkt na penale ako bude nerijeseno.

GGMU.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 04 avg 2011, 21:07

Cartman je napisao/la:Hajmo takticari, koju ekipu ocekujete protiv arapa u nedjelju? Moj prijedlog:

De Gea
Rooney - Berba

Mozda ce Fergie malo vise kombinovat, ali mislim da je ovo trenutno najbolje sto imamo. Nadam se da ce ozbiljno shvatit utakmicu, jer ipak je to gradski derbi i to daje utakmici veci znacaj. Inace moguce je napravit 6 izmjena u ovoj utakmici, i ide se direkt na penale ako bude nerijeseno.

GGMU.
Mislim da ce Lindegaard biti na golu, ostalo sve isto ocekujem u nedelju i da naglasim da sutra Fletcher i Valencia igraju.

United (from): De Gea, Kuszczak, Lindegaard, Amos; Evra, Jones, Ferdinand, Smalling, Vidic, Fabio, Rafael, Evans; Anderson, Giggs, Park, Carrick, Nani, Scholes, Young, Fletcher, Valencia, Obertan, Gibson, Cleverley, Pogba, Norwood, Morrison; Owen, Berbatov, Rooney, Welbeck, Macheda, Diouf.

Cosmos (from): Friedel, Calderone; Neville, Bridge, Cannavaro, Campbell, Salgado, Reyering, Murphy; Vieira, Pires, Butt, Diaby, Iraheta, Gaitan; Yorke, Keane, Dimitrov, McBride.
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 avg 2011, 21:08

Sto mislis da ce bit Lindegaard?

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 04 avg 2011, 21:10

Cartman je napisao/la:Hajmo takticari, koju ekipu ocekujete protiv arapa u nedjelju? Moj prijedlog:

De Gea
Rooney - Berba

GGMU.
Potpuno isti sastav kao kod tebe ocekujem.
Samo bez tog smjeska pored Carricka :D .
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 04 avg 2011, 21:13

Cartman je napisao/la:Sto mislis da ce bit Lindegaard?
Mislim da Fergiu puno znaci ova tekma jer gradski rival igra i za pouzdanje, te da Lindegaard ima vise iskustva u EPL od Davida, pa zbog toga ocekujem da ce ga babo staviti na gol. Volio bih da David bude prvi izbor na golu United-a, samo u ovoj tekmi mozda nece biti.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 avg 2011, 21:16

haxonja je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Sto mislis da ce bit Lindegaard?
Mislim da Fergiu puno znaci ova tekma jer gradski rival igra i za pouzdanje, te da Lindegaard ima vise iskustva u EPL od Davida, pa zbog toga ocekujem da ce ga babo staviti na gol. Volio bih da David bude prvi izbor na golu United-a, samo u ovoj tekmi mozda nece biti.
Ne znam, nadam se i mislim da ce De Gea odma u vatru. Ali vjerujem i Lindegaardu. Puno je sigurniji od Kuszczaka. Nego nesto je tiho oko transfera njega i Gibsona. Vrijeme je da napuste klub, a dobili su jasnu poruku kad nisu otisli u SAD.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 04 avg 2011, 21:23

Biti ce transfera to je sigurno, ocekujem do kraja roka da dovedu nekoga u vezni red. Gibson sigurno nije u planovima Uniteda samo problem niko nije zainteresovan za ovog specijalca! :D

Kada gledas United taj sastav sto si stavio na svim pozicijama duplo osiguran, samo vezni red je kritican.

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 04 avg 2011, 21:55

Cartman je napisao/la:Hajmo takticari, koju ekipu ocekujete protiv arapa u nedjelju? Sir Mattov prijedlog:
...............De Gea.............
Fabio....Rio.........Vidić...Evra
.......... Cleverley..Pajček.......
Nani..........................Giggs
..........Sexipil...Rooney.........
slika
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 avg 2011, 22:42

Ma i ja bi Younga na klupu, ali sumnjam da ce tako bit. Realno, jedan od najgorih igraca u Americi. Nije ovo Villa, ocekuje se nesto vise nego centarsut dok dobije loptu.

Josh King na posudbu u Monchengladbach. Bio je u Prestonu prosle sezone cini mi se. Vrlo brz igrac, gledao sam ga par puta za rezerve, ima potencijala. Tesko da zaigra za United jer je konkurencija na napadackoj poziciji paklena, ali moze on za neki slabiji tim u Premiershipu. Sretno u svakom slucaju.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 avg 2011, 03:20

Hajmo ljudi malo ovo pogurajte, nema smisla...

http://hr.strana.mk/25545/2
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 05 avg 2011, 03:32

Hawking je napisao/la:Hajmo ljudi malo ovo pogurajte, nema smisla...

http://hr.strana.mk/25545/2
Rado bih, ali nemam profil na fejsu. :)
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 05 avg 2011, 12:05

Je l' to nakon više od dva mjeseca ozbiljno pišemo o utakmici i mogućem sastavu? Super, ja sam se više nego zaželio 8-)
Ja mislim da će opet SAF malo promiješati karte za Shield. I prošle godine je slično bilo, ako se dobro sjećam tad je odmah u poluvremenu izvšio tri izmjene.
Što se tiče golmana tu je neizvjesno. Fergie je govorio da neće odmah u vatru gurati De Geu, a da li se šta nakon turneje promijenilo vidjet ćemo, ja bih volio da jeste.
Za vezni red se ništa ne zna, uvijek tu može upasti neko neočekivano,možda čak i Cleverley. Ando je vjerujem siguran.
U napadu isto može biti promijena. Ne znam šta Fergie zaista kani učiniti sa Berbatovom ali mislim da bi mogao šansu ispred njega u nedjelju dobiti Welbeck, zaista igra odlično.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 05 avg 2011, 12:20

Rafael, Carrick, i Hernandez nece igrati zbog povrede.
Vjerovatno cemo vidjeti Cleverleya i Andersona u sredini, s tim da ce Fletcher uci na poluvremenu.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 05 avg 2011, 12:27

Za najboljeg po meni veznog igraca Uniteda i mozda EPL zadnjih 20 godina!

[youtube][/youtube]

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 05 avg 2011, 13:17

U nedjelju je na rasporedu ogled engleskog prvaka i osvajača FA kupa, odnosno tradicionalni Community Shield s kojim započinje nogometna sezona na Otoku. Uoči dvoboja gradskih rivala iz Manchestera, Sir Alex Ferguson je otkrio da za taj dvoboj ne računa na trojicu prvotimaca iz prošle sezone.

Za dva dana će se na Wembleyu susresti Manchester United i Manchester City, a u redovima aktualnih prvaka Engleske ne dočekuju taj susret lišeni problema s igračkim kadrom. Naime, Ferguson je najavio da za nedjeljni ogled ne računa na Javiera Hernandeza, Michaela Carricka i Rafaela.

Već je otprije poznato da će meksički napadač izbivati zbog potresa mozga, a ta ozljeda udaljit će ga od terena još neko vrijeme. Prema riječima škotskog stratega u punom pogonu Hernandeza očekuje krajem kolovoza. S druge strane, Carricka još od oproštaja van der Sara muči Ahilova tetiva, dok je Rafael ozljedu zadobio u prijateljskom ogledu s Barcelonom.

Dvojbeni su bili i nastupi Darrena Fletchera i Antonija Valencije, ali njihovi problemi s virusom, odnosno gležnjem, ipak će biti na vrijeme sanirani. Također, Ferguson je rekao ponešto o nadolazećem ogledu na Wembleyu:

"Vrlo je lako emotivno pristupiti ovakvom susretu, no mislim da nećemo mijenjati naš način igre. Uvijek sam doživljavao Community Shield kao prvi korak na početku sezone, a činjenica je i da će utakmica dobro doći dvojici ili trojici mojih igrača kako bi došli na željenu fizičku razinu."
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 05 avg 2011, 13:18

Obskurni je napisao/la:Rafael, Carrick, i Hernandez nece igrati zbog povrede.
Vjerovatno cemo vidjeti Cleverleya i Andersona u sredini, s tim da ce Fletcher uci na poluvremenu.

Moguće da u sredini počnu Giggs i Ando.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 avg 2011, 14:23

Je l' ovdje neko upućen u mogućnost posudbe Obertana ekipi Newcastle-a? :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.