Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

harebianconero
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la harebianconero » 05 feb 2012, 17:43

Ma joj jarane ne prodajem ja nikakav scudetto, nego kada god bude X priča se, ''haj dobro je još smo neporaženi''. :roll:

To će nas koštati kad tad, sve dok ne počnemo male timove da dobijamo.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 feb 2012, 17:43

SoloJuve26 je napisao/la:Ja se nadam da ce Conte dati odmor Barazgliu, Pirlu i Vidalu protiv Milana jer imamo igrace koji ce i zamjeniti. Mozda se polako osjeca umor i zato nebi rizikovo tolko **** kup ... Jos malo nam dolaze schema s jakima ekipama i tada moramo biti spremni,,,

Ja bi ovako nesto volio vidjeti u sirjedu...

4-4-2:

Del Piero - Quagliarella
Giaccherini - Padoin - Marchisio - Pepe
De Ceglie - Chiellini - Bonucci - Cáceres
jbo kup, ja bi ga sad halalio.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 feb 2012, 17:44

SoloJuve26 je napisao/la:Ja se nadam da ce Conte dati odmor Barazgliu, Pirlu i Vidalu protiv Milana jer imamo igrace koji ce i zamjeniti. Mozda se polako osjeca umor i zato nebi rizikovo tolko **** kup ... Jos malo nam dolaze schema s jakima ekipama i tada moramo biti spremni,,,

4-4-2:

Del Piero - Quagliarella
Ma ne dolazi u obzir 4-4-2, igrali smo danas drugo poluvrijeme 4-4-2 ništa nismo uradili, samo 3-5-2, ništa drugo.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 05 feb 2012, 17:48

JuveSissoko je napisao/la:

4-4-2:

Del Piero - Quagliarella
Dosao je taj kup za nas bas u lose vrijeme, pored silinih povreda veznog reda nece nam biti i Nocerina zbog kartona..

tako da ce te nas razvaliti i sa drugim sastavom :oops:
-RIVALDO-

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 05 feb 2012, 17:48

Solojuve,ako može Marrone umjesto Padoina.

Ne možemo samo kriviti naše igrače,znate svi kako su se postavljale sve male ekipe koje su nam gostovale,mi imamo igru,ali u određenom momentu kada nemamo rješenja nam treba igrač tipa Ibre koji može sam riješiti,pa i Giovinco kojeg stalno pominjem bi sjajno došao za razbijanje bunkera,to možemo očekivati sljedeće godine sa pojačanjem za koje ćemo morati odriješiti kesu.

I dalje smo prvi uz utakmicu manje,Lazio i Udinese izgubili,Milan nije pobijedio.Svi imaju probleme,mi smo ipak tu konstantno,imamo igru i nemamo povreda.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 05 feb 2012, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 feb 2012, 17:49

senad_flamin je napisao/la:

4-4-2:

Del Piero - Quagliarella
Dosao je taj kup za nas bas u lose vrijeme, pored silinih povreda veznog reda nece nam biti i Nocerina zbog kartona..

tako da ce te nas razvaliti i sa drugim sastavom :oops:
iskreno znas sta bi najradje, da dodju obje ekipe, da se stave dva papirica u sesir i koga se izvuce ide dalje.Od toga bi imali i vi koristi jer igrate LP a i mi.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 05 feb 2012, 17:53

Jel ima neka stranica gdje mogu da skinem slike sa zadnje utakmice Juventusa, ove sad ?
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 feb 2012, 17:53

Imali smo dvije prilike da ostvarimo bodovnu prednost, protiv Cagliarija i protiv Siene i obje nismo iskoristili, imat ćemo i sljedeće sedmice protiv Bologne vjerovatno, jer ćemo igrati u gostima, a u gostima igramo bolje nego kući.

Imamo i tu utakmicu protiv Parme, 4. bježimo 6 bodova uz utakmicu manje, sve se ovo odlično odvija.
Ž '21!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 feb 2012, 17:54

Oxygen je napisao/la:Solojuve,ako može Marrone umjesto Padoina.

Ne možemo samo kriviti naše igrače,znate svi kako su se postavljale sve male ekipe koje su nam gostovale,mi imamo igru,ali u određenom momentu kada nemamo rješenja nam treba igrač tipa Ibre koji može sam riješiti,pa i Giovinco kojeg stalno pominjem bi sjajno došao za razbijanje bunkera,to možemo očekivati sljedeće godine sa pojačanjem za koje ćemo morati odriješiti kesu.

I dalje smo prvi uz utakmicu manje,Lazio i Udinese izgubili,Milan nije pobijedio.Svi imaju probleme,mi smo ipak tu konstantno,imamo igru i nemamo povreda.

znas sto mi se cini da smo izgubili titulu ili cemo je izgubiti, zato jer nemamo game changera, Milan ga ima u Ibri i kad zatreba eto njega da slomi ove bunkercice tipa Lecce i slicni.Dok kod nas je to timski poduhvat al niko se ne istice i niko ne moze sam da prelomi utakmicu.Sto je Juve prije osvajao skudeta, pa imao je Nedveda da je raspali sa 20 metara ikad ne ide, imao je Trezegea da neki otpadak pospremi ili Alexa da sa svojom lucidnoscu ili slobodnjakom razbije neku malehnu ekipu sto je parkirala autobus.Sta Juve danas ima? nema od tog nista, ima team effort i ako to ne uspije onda gubi bodove kod kuce iako nadigra protivnika.
Tu dodaj sudije i situacije kao ona danas sa penalom i ...jbga kako da osovojimo :? ;)

p.s. jedina dobra stvar je sto niti jednu utakmicu u sezoni nismo bili blizu poraza tj.nije izgledalo kao da cemo je izgubit,uvijek smo mi ti koji odlucuju o rezultatu.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 05 feb 2012, 17:56

Oxygen je napisao/la:Solojuve,ako može Marrone umjesto Padoina.

znas sto mi se cini da smo izgubili titulu ili cemo je izgubiti, zato jer nemamo game changera, Milan ga ima u Ibri i kad zatreba eto njega da slomi ove bunkercice tipa Lecce i slicni.Dok kod nas je to timski poduhvat al niko se ne istice i niko ne moze sam da prelomi utakmicu.Sto je Juve prije osvajao skudeta, pa imao je Nedveda da je raspali sa 20 metara ikad ne ide, imao je Trezegea da neki otpadak pospremi ili Alexa da sa svojom lucidnoscu ili slobodnjakom razbije neku malehnu ekipu sto je parkirala autobus.Sta Juve danas ima? nema od tog nista, ima team effort i ako to ne uspije onda gubi bodove kod kuce iako nadigra protivnika.
Tu dodaj sudije i situacije kao ona danas sa penalom i ...jbga kako da osovojimo :? ;)
Mislim da smo ono što se kaže pogodili u sridu.
Ništa,imajmo vjere u ovaj tim,to nam ostaje.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 05 feb 2012, 17:58

Razocarenje jest s obzirom na ime protivnika, ipak smo ocekivali tricu, rezultati ostali timova su isli na nas mlin, tako da sam zadovoljan. Nije islo, oni su sigurno zeljeli pobjedu vise od nas koji kritikujemo i lupamo kao da smo izgubili sve sanse za LP, a jos smo medju favoritima za scudeto. Mic po mic koracamo ka LP, mozda i scudetu, jer ostali igraju losije od nas. Na kraju kao sto ti kazes, razvojom situacije u ostalim utakmicama, trebamo biti zadovoljni...

Ako Bog da, pokusat uzet 6 bodova u sledeca dva susreta, sto je najvaznije, dok kup Italiy neka bude kao bonus... :D

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 feb 2012, 18:02

Pa normalno da nije ništa izgubljeno, zašto mi recimo ne bi pobjedili Milana na San Siru kao prošle sezone i pobjegli im na 7 ili više bodova!?

Sljedeće 3 utakmica, dakle Bologna, Parma i Catania se jednostavno moraju pobjediti, ali poznavajući da mi igramo sistemom 2 pobjede pa remi, ne bi me čudilo da tu osvjimo samo 7 bodova.
Ž '21!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 05 feb 2012, 18:15

Meni je pomalo glupa ta prica kiksao Milan. Ne moze se gledati utakmica protiv Napolia nerjeseno kao kiks. Kiks je nerjeseno protiv Siene. Glavni konkurent je Milan i sad imaju tezak raspored, koji smo mi morali iskoristiti. Fakticki smo dobili sansu da se borimo sa Skudeto u utakmici Milan Juventus. A ovako ide borba do kraja. Nema veze borimo se i dalje, ali da problema ima u ekipi - ima.
Krivo mi je sto dolaze igraci za koje niko nije ni cuo, a Krasic i Elia ce uskoro i sa tribina biti protjerani. Zelio bih i da napomenem da kad god su dobili priliku, ozbiljno su je shvatili i trudili su se. Po meni imaju zelju za igrom i ostankom i nije mi jasno kako ne mogu nikad dobiti sansu. Elia je npr dobio u onoj prijateljskoj i gdje je dobro odigrao i od tada opet nije igrao. U kupu je sto bio dobar. Pepe bi i bez noge igrao, covjek ima 10 losih pasova po utakmici, Licht igra i za sebe i za njega, kad god se centrira sa strane Licht centirira...
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 05 feb 2012, 18:22

Ja sam razmišljanja,a mislim da je ispravno, da utakmica sa Milanom nije uopšte utakmica za scudetto,liga ima 38 kola,tek smo prešli polovicu i glupo mi je neke utakmice tako okarakterisati,i da dobijemo tu utakmicu ko nam garantuje da ćemo pobijediti Lecce,Cataniu,Bolognu,Chievo i sl.
Svaki meč je važan,nemojte da kao na temama Barce i Reala čestitamo jedni drugima titulu u pola sezone.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 05 feb 2012, 18:24

http://juventiknows.com/top-10-reasons- ... entus-fan/" onclick="window.open(this.href);return false;

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 05 feb 2012, 18:30

Oxygen je napisao/la:Ja sam razmišljanja,a mislim da je ispravno, da utakmica sa Milanom nije uopšte utakmica za scudetto,liga ima 38 kola,tek smo prešli polovicu i glupo mi je neke utakmice tako okarakterisati,i da dobijemo tu utakmicu ko nam garantuje da ćemo pobijediti Lecce,Cataniu,Bolognu,Chievo i sl.
Svaki meč je važan,nemojte da kao na temama Barce i Reala čestitamo jedni drugima titulu u pola sezone.
Nije kad kiksas protiv Siene :mrgreen:
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 05 feb 2012, 18:33

Soni je napisao/la:
Oxygen je napisao/la:Ja sam razmišljanja,a mislim da je ispravno, da utakmica sa Milanom nije uopšte utakmica za scudetto,liga ima 38 kola,tek smo prešli polovicu i glupo mi je neke utakmice tako okarakterisati,i da dobijemo tu utakmicu ko nam garantuje da ćemo pobijediti Lecce,Cataniu,Bolognu,Chievo i sl.
Nije kad kiksas protiv Siene :mrgreen:
Pa upravo to sam i pisao,nebitno je kako će završiti "utakmica za scudetto" ako to ne potvrdiš sa 3 boda u manjoj utakmici,svaka utakmica je priča za sebe i jednako bitna,naravno da je izravni duel bitan,ali i ne mora biti.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 feb 2012, 19:01

Ja lično ne znam šta da mislim. S jedne strane kad se sjetim prethodnih sezona i kad bi već u ovo doba svaka priča o Scudettu bila završena i kad bi bili u minusu od 10 ili 15 bodova zadovoljan sam, a s druge strane ono zbog čega sam razočaran je da mi ne možemo pobjediti ekipe koje smo pobjeđivali i kad smo najgori bili. Svašta mi prolazi kroz glavu, ne znam da li da budem zadovoljan ili razočaran, jer ako se pogleda na tabelu mi smo i sa ovim bodom profitirali, a opet kad skontam protiv koga smo remizirali dođe mi da plačem.

Mora Conte uraditi nešto protiv ovih bunkera, dobro je što ovaj drugi dio polusezone uglavnom protiv slabih ekipa igramo u gostima, oni igraju koliko-toliko otvorenije i pokušavaju nešto zato ćemo i pobjeđivati.

Proteklih sezona ovaj januar je bio koban uvijek po nas, a evo sad smo ušli u februar mi i dalje prvi, moramo biti zadovoljni. Što kaže Conte treba se ići od utakmice do utakmice, znamo da uvijek nakon kiksa sljedeću tekmu naša ekipa poludi, zato teško se Bologni sljedeće nedjelje.
Ž '21!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 05 feb 2012, 19:15

Nisam odmah ništa pisao, što zbog gužve na topicu :D, što zbog utakmice Chelsea-United.

Da napišem da mi nije krivo, slagao bi, ali ne mogu biti bezobrazan i ići toliko daleko i pljuvati Kontea i igrače, jer su oni ove sezone i najveće optimiste iznenadili svojom igrom, svi smo očekivali da ćemo se boriti za mjesta koja vode u LP i to da ćemo i ta mjesta teško ugrabiti. A evo prošlo je više od pola sezone, a mi i dalje prvi još sa utakmicom manje.

Znam da je ovo Juventus, i da nam skudeto uvijek treba biti cilj, ali ipak je ovo neki novi Juventus koji je bio na dnu, pa se polako hvala Bogu vraća ka vrhu, zato moramo biti strpljivi, jer u ovoj ekipi nema igrača tipa Ibrahimovića koji će riješiti utakmicu i donijeti puno bodova protiv mali ekipa. Imamo Pirla koji je ima taj potez, ali ga neće gol, a kad odigra loptu kao onu danas za Licht naši to ne iskoriste i to je taj problem.

Ali ja se nadam da će iz ovog današnjeg kiksa izvući pouku i da će i nekim otpisanim igračima, kao Elija prožiti priliku, mislim da bi on mogao biti prevaga protiv ovi mali ekipa, kao Krasić prošle sezone, dok ga nisu skontali, zato Eliju treba iskorisiti i njegov potencijal (kojeg posjeduje), nadam se da će dobiti šansu u kupu protiv Milana.

Što se tiče kup utakmice, meni je svejedno, neka dobiju šansu ovi igrači koji manje igraju, znam da su 4 igrača sigurna za kup utakmicu Del Piero, Storrari, Bonucci i Garibija. Pored ovi igrača očekujem debi Caceresa i Padoina, ali isto tako da Krasić i Elija dobiju šansu.

Izvinjavam se malo dužem postu...
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 feb 2012, 19:40

Sve si ti to fino napisao, osjećam se isto kao ti, napisao sam u mom prethodnom postu da ne znam šta da mislim, ali opet nekako sam zadovoljan, jer još uvijek nije izgubljeno ništa, zašto npr. Milan ne bi kiksao protiv ove Siene u gostima!?

Imamo još 17 utakmica da odigramo, mi krećemo sa prve pozicije i to je sve.

Pepe obnovio povredu i neće igrati u srijedu u Coppa Italia, pitam se ja što ga je izveo. :mrgreen:

Konačno je i Marotta reagovao i iskritikovao današnjeg sudiju rekavši mu kako nije imao hrabrosti da svira čist penal za nas, rekao je da će zahtjevati od sudijske organizacije da nam sude samo sudije koje sude i u UEFA takmičenjima, mi smo vodeća ekipa i zaslužujemo respket zato i treba da nam sude iskusne sudije. Isto je uradio i Buffon, očekujem da se nešto promeni u sljedećim utakmicama jer ovo više ne može ovako. Za Fiorentinu je sviran penal, a desila se identična situacija kao nama, ali valjda što smo mi Juventus za nas ne smije biti sviran penal.
Ž '21!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.