FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Inkognito
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Inkognito » 05 apr 2012, 17:21

За " $ & рата то су ? ? црне СС $, - - ? $ ", & су ? страх " $ у о ' & је $ $ " а & ", а $ у " то су $ $ У ' " " на $ " $ о ' & - $ $ ", & - $ $ ¥ &, & - $ " $ ? & ", & - $ свој $ " у " ?, & - $ ", а & - $ се "! То " " тајна, $ су " " $ $ о $ " " " првенства, $ " ? су " " то $ $ " %, $ " ФС " је она & по ? " $ $, $ " су " " $ & оне " се &, а " за ? (" " " јер - ? " он ', у " " &, $ $, " све " " $) је онај " " ? ? " $ све то " " ствара $ ? & & " %.
:lol: Sick

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 apr 2012, 17:22

forza_juve je napisao/la:
fredi je napisao/la:pa u bl to nisam vidio :?
govorim opcenito o tim ispadima Banja Luka ili Siroki Brijeg i onda kazne budu par hiljada KM
A to nema ispada u drugim gradovima? U Sarajevu ne ganjaju svoje i tudje igrace i provaljuju na teren? U Mostaru ne ganjaju igrace? Svako kolo ne dobije vise od pola domacina preko 1000 KM kazne za propuste u organizaciji? Kolike su tu kazne bile? Kolike bi ti kazne?

Smijesno.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 05 apr 2012, 17:23, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 05 apr 2012, 17:23

napad na sudiju treba ostro kazniti bilo da se radu o Borcu, Travniku, Zelji, Sarajevu ili nekom drugom klubu a isto tako i napad na igrace i navijace gostujuce ekipe pa ne zivimo u Zimbabvama, jos treba sa puskama dolaziti na utakmice i to je vrh onda
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 apr 2012, 17:23

Inkognito je napisao/la:
За " $ & рата то су ? ? црне СС $, - - ? $ ", & су ? страх " $ у о ' & је $ $ " а & ", а $ у " то су $ $ У ' " " на $ " $ о ' & - $ $ ", & - $ $ ¥ &, & - $ " $ ? & ", & - $ свој $ " у " ?, & - $ ", а & - $ се "! То " " тајна, $ су " " $ $ о $ " " " првенства, $ " ? су " " то $ $ " %, $ " ФС " је она & по ? " $ $, $ " су " " $ & оне " се &, а " за ? (" " " јер - ? " он ', у " " &, $ $, " све " " $) је онај " " ? ? " $ све то " " ствара $ ? & & " %.
bolest nije kraj :roll: .Valjda će i za ovu njegovu otkriti lijek nekad.
DRUG NEBI TI PUNCA

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 05 apr 2012, 17:27

Sigurdsson je napisao/la:Druže preko 20 x sam gledao utakmice Željezničara sa srpskim i hrvatskim klubovima i mogu da kažem da nije prošla utakmica a da se nije ovo sve barem po 2x otpjevalo :)
Ja sam bio na svim tim utakmicama i vise njih,samo sto nisam to posmatrao kao da se igra protiv srba i hrvata,al eto,
nije bas u tolikoj mjeri ko sto ti kazes,ali znalo se navijati slicnih stvari,ali vecinom to pjeva mala grupa ljudi,dok ostali sute,cekajuci da pocne normala navijanje,citaj ja.
I da sve to stoji,jesi li kad ovdje na forumu cuo od nekoga od zeljinih navijaca da kaze da je to ok i da to podrzava,nisi druze neces ni cuti.a vas je 10tak banovano od sinoc zbog toga

sto se tice kazne,po meni je na mjestu,s obzirom da klub kao klub nije kriv,ljudi su korektni,zasto da ispastaju zbog primitivaca. Samo se nadam da ce onaj vas Crni Gruja aka Sipovac doci pameti pa sljedecih 10000km uloziti u ciscenje tribine od kamenja,povecanja provjere na ulazu i povecanje broja zastitara i murije.

sjecam se tekme na sokocu,prije nekih 10tak godina.glasinac-zeljo,mislim,bilo je to tek nakon nekog belaja,slicnog kao u bl,ne mogu se sjetiti sta je u pitanju.znaci sokolac,mala ruralna sredina,sa dosta vecim brojem zatupljenih ljudi nego u BL,sta se desava,tesko oklopljena i naoruzana murija,vodeni topovi i ostale zajebancije.da vidis kulture navijanja i jednih i drugih,nije cigara poletila a kamo li sta drugo.
ja sam prvi za to da ako krenes divljati,da te odvale od batina,pa ako ja prvi to uradim nek i mene,nemam nista protiv,ne bi bio prvi put.ko sto sam ja naucio i meni slicni ,tako trebaju izgleda ove nove generacije

iskreno se nadam da ce se iskorjeniti primitivizam iz vasih redova,kao sto se nadaju svi moji banjalucani s kojima sam pricao od sinoc.znam da vas ima neopterecenih ko i kod nas,svi trebamo ko sto se kaze pomesti ispred svog praga

al vam je sljedeca na grbavici 3:0 za kaznu od zelje :mrgreen:

@sb_fidels - ne m,jesaj nas sa pitarima,nisi iz sa i ne moze ti biti jasno sto ti ovo pricam,al vjeruj mi na rijec,kad vec spominjes ta ganjanja igraca po terenu.
zelje nigdje nije bilo 5g pa smo pjevali uprava napolje i to je to...

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 05 apr 2012, 17:40

bagrcavi je napisao/la:
Inkognito je napisao/la:
bolest nije kraj :roll: .Valjda će i za ovu njegovu otkriti lijek nekad.
Za one koji ne znaju ćirilicu, Ivicu Osima porede sa Gebelsom, Hitlerovim ministrom propagande :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 apr 2012, 17:42

SarajlijaTM je napisao/la: @sb_fidels - ne m,jesaj nas sa pitarima,nisi iz sa i ne moze ti biti jasno sto ti ovo pricam,al vjeruj mi na rijec,kad vec spominjes ta ganjanja igraca po terenu.
zelje nigdje nije bilo 5g pa smo pjevali uprava napolje i to je to...
Ne mijesam, kazem jednostavno da se ekscesi dogadjaju, u manjoj ili vecoj mjeri i svugdje i to se jednostavno treba kaznjavati i to je to. Glupo je praviti neki iskljucivi grad slucaj od Banja Luke, ili Mostara, ili nas, Ili Sarajeva, ili bilo koga drugog, kad se sve to u manjoj il vecoj mjeri dogadja svugdje, i to je cinjenica. Mozes ti, ili ja ili netko deseti bjezati od toga koliko hoce, al to je i dalje cinjenica, no takodjer je cinjenica da to radi manji broj ljudi koji ne moze biti vecina i prema tome ne treba generalizirati niti ima smisla o tome nasiroko raspravljati kad vec sutra, za mjesec, godinu, pet, slicno ces vidjeti i u svom gradu, vjeruj, pa ne mora evo nuzno uopce biti vezano za sport, nek bude kakav politicki skup il standardno punjenje crne kronike, to ti i dalje samo govori o drustvu u kojem zivis i dzaba ti je zatvarati oci pred time, dzaba je bilo kome. To bi bila generalna moja poanta.
...Život za Široki...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 apr 2012, 18:04

E sad nek se bacaju kamena sa ramena do mile volje.
A usput nek Probaju sa Hrkljusem.
@Fidelis kakava je poenta stavljati svastiku na vasem stadionu.kome,gdje,koga,cemu. :roll:
Sto se tice manjeg broja,pa vazda je na Pecari manji broj,veceg i nema.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 05 apr 2012, 18:20

Inkognito je napisao/la:
Kako ti se ne gadi ovo citat?
Stvarno mi ne ide u glavu da u 21. stoljecu postoje ovakvi novinari :?
010 ISN'T JUST A CODE

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 05 apr 2012, 18:22

Moraju i novinari od necega zivjeti,oni samo pisu sto im se kaze to je cinjenica.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 05 apr 2012, 18:29

Evo dokaz da i "nasi" novinari nisu nista bolji: "Jeftina glava suca Tomasa" (Avaz). Ko daje pravo noviranima da ocjenjuju jeli kazna dovoljna ili nije? Oni valjda treba da bar pokusaju da informaciju prenesu sto objektivnije. Ovi s druge s strane porede savez i sudije sa Hitlerovim trupama a legendu BH fudbala porede sa nacistima :oops:
Fakat, novinarstvo u BiH dostize najnize moguce granice :oops: :oops:

edit: a za vrijeme utakmice komentator Spaho svojim tendencioznim komentarisanjem samo doprinosi pogorsanju ionako lose slike o BH fudbalu kao i o samom novinarstvu kojim se bavi.
Zadnja izmjena: RK Gradacac, dana/u 05 apr 2012, 18:33, ukupno mijenjano 1 put.
010 ISN'T JUST A CODE

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 apr 2012, 18:30

Inkognito je napisao/la:

Riječ Shizofrenija potiče od grčkih riječi shisis (cijepanje, rascijep) i phrenos (duša). Ime je prvi put upotrijebio Eugen Bleuler 1911. godine označavajući time posebnu grupu sindroma psihičkih poremećaja. Poznati su njegovi opisi shizofrenije pod nazivom "Blojlerova 4 A", koja bi obuhvatala primarni opis bolesti sa poremećajima u sferi Afekta, Asocijacija, zatim Ambivalencija i Autizam shizofrenih bolesnika. Naziv ove teške duševne bolesti označava suštinu i ukazuje na rascijep i nesklad (disocijacija) između psihičkih funkcija, prije svega procesa mišljenja i afekta, nazvana ideoafektivna disocijacija.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Shizofrenija" onclick="window.open(this.href);return false;

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 05 apr 2012, 18:36

fredi je napisao/la:ma ne meni je samo smijesno to sto svi nesto okolisaju ne lesinari kad pjevaju ubij turcina ne misle na bosnjake iz bih nego misle na one turke iz istambula,ovi kad pjevaju gazi ustase takodje ne misle na hrvate,vec na ustase-crnokosuljase,neke tamo sto su jasenovcom ordinirali,ovi isto tako kad kazu da ubijes cetnika,takodje to su drazini potomci na njih se misli,ne na srbe.mislim ono ko da smo svi mutavi pa ne znamo sta se iza svega krije.ovdje se svasta kuckalo sinoc i danas,od vrijedjanja osudjivanja,a svi kao da zaboravljaju da nije banjaluka jedina,da postoji jos problema u drugim gradovima,pa i u toliko mirnom sarajevu.evo ja ponavljam pitanje,jug je nasa sveta strana po islamu odabrana,ako cemo biti fer,da li je to fer prema igracima drugih nacionalnosti u zeljeznicaru i da li je to fer prema navijacima zeljeznicara starim sarajlijama koji su oduvijek uz klub?nemojte da smo licemjerni.
To je puno više provokacija islamu. Ali generalno, upravu si. Tako bi se bilo lijepo odreći folklora koji nam nametnuše 90-e.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 05 apr 2012, 18:47

calcio je napisao/la:
Inkognito je napisao/la:

Riječ Shizofrenija potiče od grčkih riječi shisis (cijepanje, rascijep) i phrenos (duša). Ime je prvi put upotrijebio Eugen Bleuler 1911. godine označavajući time posebnu grupu sindroma psihičkih poremećaja. Poznati su njegovi opisi shizofrenije pod nazivom "Blojlerova 4 A", koja bi obuhvatala primarni opis bolesti sa poremećajima u sferi Afekta, Asocijacija, zatim Ambivalencija i Autizam shizofrenih bolesnika. Naziv ove teške duševne bolesti označava suštinu i ukazuje na rascijep i nesklad (disocijacija) između psihičkih funkcija, prije svega procesa mišljenja i afekta, nazvana ideoafektivna disocijacija.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Shizofrenija" onclick="window.open(this.href);return false;
Argumentovana replika,nema šta ;)
Obično kad se nema šta za odgovriti kreće "etketiranje" neistomišljenika. :cry:
"Indija,Pakistan..."

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 05 apr 2012, 18:55

@soba 39 pa covjece ohladi malo moras li se nadovezivati na sve ove price, izadji malo prosetaj popiji pivu s drugarima, opusti se ima ljepsih stvari (onih sportskih) o kojima se da popricati 8-)
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 05 apr 2012, 18:57

admirone je napisao/la:@soba 39 pa covjece ohladi malo moras li se nadovezivati na sve ove price, izadji malo prosetaj popiji pivu s drugarima, opusti se ima ljepsih stvari (onih sportskih) o kojima se da popricati 8-)
Ima ti i ta mjesta ;)
"Indija,Pakistan..."

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 apr 2012, 19:04

soba 39 je napisao/la: Argumentovana replika,nema šta ;)
Obično kad se nema šta za odgovriti kreće "etketiranje" neistomišljenika. :cry:
Pa ko je poceo sa etiketiranjem? Covjek poredi Osima sa Hitlerom i Goebelsom. :D
Procitao sam cijeli tekst, dobro je poceo, prvi pasus odlican, i taman kad covjek pomisli evo nekoga ko je odlucio da ocisti svoje dvoriste i da se bavi "svojim" tzv. navijacima...
on te u nastavku demantuje jer "svoje" oslobadja svake odgovornosti a Osima poredi sa nacistima.
Mislim, stvarno...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 apr 2012, 19:18

fredi je napisao/la:ma ne meni je samo smijesno to sto svi nesto okolisaju ne lesinari kad pjevaju ubij turcina ne misle na bosnjake iz bih nego misle na one turke iz istambula,ovi kad pjevaju gazi ustase takodje ne misle na hrvate,vec na ustase-crnokosuljase,neke tamo sto su jasenovcom ordinirali,ovi isto tako kad kazu da ubijes cetnika,takodje to su drazini potomci na njih se misli,ne na srbe.mislim ono ko da smo svi mutavi pa ne znamo sta se iza svega krije.
Tu si naravno u pravu. Samo sto niko ne zeli to prvo za samog sebe da prepozna, da time vrijedja mnogo siri okrug ljudi. A to je po meni rezultata manjka empatije. Dakle fali pokusaj da covjek sebi zamisli kako bi mu bilo, da je u kozi onog drugoga. Jer bi to naravno znacilo da covjek mora raditi svjesno na sebi, a rad je naporan...

Nazalost dolazi jos jedan drugi aspekt uz to sve. A to je Denizmare veoma dobro objasnio:
Denizmare je napisao/la: Po meni,ne moras se sloziti,od Borca je napravljen srpski klub,a on to nikad nije bio.Promjenili su grb,dresovi su sa trobojkom,kao i raspored boja dres,sorts,stucne.Navijaci,vec poznata stvar,vise navijaju nacionano i fasisticki nego sto bodre sam klub.Kazem ja dio toga nikad ne bih bio...Navijace Borca ne moram ja ili neko drugi nazvati cetnicima i uvrijediti ih,oni sami sebe vole tako zvati,to dokazuju pjesmama i obiljezjima.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 apr 2012, 19:21

harishp je napisao/la:E sad nek se bacaju kamena sa ramena do mile volje.
A usput nek Probaju sa Hrkljusem.
@Fidelis kakava je poenta stavljati svastiku na vasem stadionu.kome,gdje,koga,cemu. :roll:
Sto se tice manjeg broja,pa vazda je na Pecari manji broj,veceg i nema.
Kakva je poanta stavljati svastiku na Santiago Bernabeu, Poljud, Olimpico, Park Princeva (da ne nabrajam dalje, valjda su ti te mahom europske metropole znacajnije od ''tamo neke Listice'') pa se opet ista tu nasla (za sto ces lako naci i slike, ili evo ako ti odgovara slika prve ekipe Boysa s istoimenom zastavom)? Nikakva, nadje se par pojedinaca koji je provuku i drze dok im samar ne opali ostatak (odnosno vec spomenuta vecina, kao sto ce u vas opaliti samar nekome tko donese ABiH zastavu umjesto stare bosanske, ili tursku, itd., nebitno, stvar semantike, iako nije za usporedbu, no shvatit ces poantu, istina neces je prihvatiti vec pokusati napraviti diskriminaciju, al ipak ces shvatiti navedenu poantu) ili dok se ne skloni i amen. Glupost potenciras, namjerno, cisto eto da se ''zna'' da svastika vlada na Pecari, eno ih, povampirene ustase svi redom, dok smo mi s druge strane evidentna moralna vertikala (al u nekoj stvari). Nigdje veze. :roll: Djecije price i bajke. To se identificira, kazni, i toliko o tome, kao i bilo gdje drugdje u svijetu, suvisna prica uopce.
Taj drugi dio ti nije dostojan odgovora, eto nek je na Kosevu za sredinu od 500 000 ljudi velik broj, il drugdje po BiH. Po postotku je jos gori, vjeruj. Ustvari nemoj, racunaj radije, koristi mozak za konstruktivnije stvari, vjezbaj.
...Život za Široki...

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 apr 2012, 20:07

Primitivaca,seljaka,klošara ima u svakom gradu ali ovi Leševi su priča sama za sebe,to nije stav pojedinca,to je stav grupe koju očigledno vodi agentura,neko tu djecu od 15 do 18 godina koristi za sprovođenje svojih neki ideja,.

Večina tih momaka su ovce koje će blejati onako kako čoban naredi,poslije tekme će otiči kući,večerati s porodicom ili izači u grad na pivu,kafu,a Turci i balije mu neče naumpasti do slijedečeg susreta sa Sarajevom ili Željom..

Ja imam druga,Nikola se zove,znam da je momak katolik ali ga nikad u životu nisam pitao šta je po nacionalnosti ? Koga ba više boli qrc jesil Bošnjak,Hrvat ili Srbin,Indijanac ili Aboridjanin,Čečen ili Rus,ili si dobar kao čovjek ili nisi,trečeg nema..

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.