Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Salih1984
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Salih1984 » 13 jan 2020, 16:11

Raonffa je napisao/la:
13 jan 2020, 16:08
Salih1984 je napisao/la:
13 jan 2020, 15:10
Raonffa je napisao/la:
13 jan 2020, 14:58

Ne mora, ali ako hoćemo 200% predanog selektora onda mislim da bi bilo bolje da mu je posao u reprezentaciji jedina obaveza :)
Ne vidim smisao u tome jarane,reprezentacija u pola godine odigra 4 utakmice nema tu trener sta toliko spremati,2 sedmice prije ako pocne pripremati i analizirati protivnika to je dovoljno
Damir je perfektcionista,pokusava da sve dovede do najveceg moguceg nivoa,tako je radio i kad je bio igrac i to sad radi u Gracanici :mrgreen:
Ma nije problem u organizaciji i spremanju utakmica, nego u skautiranju igrača u inostranstvu a i u našoj ligi. Po meni, bolje bi bilo da ima slobodnog vremena da gleda sve reprezentativce i potencijalne reprezentativce, da ne spominjem neka okupljanja mlađih kategorija (al' to mi haman da i nemamo), a to bi sve teško bilo uklopiti ako bi pored reprezentacije vodio i klub.
Mislim da savez sebi ne moze priustiti to skautiranje,ali mlade igrace u nasoj ligi i generalno igrace u nasoj ligi Damir vec poznaje.
Ali skauting van BIH-tesko
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jan 2020, 16:14

Salih1984 je napisao/la:
13 jan 2020, 16:11
Raonffa je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:
13 jan 2020, 15:10

Ne vidim smisao u tome jarane,reprezentacija u pola godine odigra 4 utakmice nema tu trener sta toliko spremati,2 sedmice prije ako pocne pripremati i analizirati protivnika to je dovoljno
Damir je perfektcionista,pokusava da sve dovede do najveceg moguceg nivoa,tako je radio i kad je bio igrac i to sad radi u Gracanici :mrgreen:
Ma nije problem u organizaciji i spremanju utakmica, nego u skautiranju igrača u inostranstvu a i u našoj ligi. Po meni, bolje bi bilo da ima slobodnog vremena da gleda sve reprezentativce i potencijalne reprezentativce, da ne spominjem neka okupljanja mlađih kategorija (al' to mi haman da i nemamo), a to bi sve teško bilo uklopiti ako bi pored reprezentacije vodio i klub.
Mislim da savez sebi ne moze priustiti to skautiranje,ali mlade igrace u nasoj ligi i generalno igrace u nasoj ligi Damir vec poznaje.
Ne može sigurno, savez ne može priuštiti pripreme A selekcije, kamo li nešto drugo. Zato kažem da će teško iko normalan doći u ovaj haos, pa tako ni Doborac, bolje mu je da se kali u Gračanici nego da dođe u reprezentaciju u ovakvom stanju i da mu još sutra navijači yebu mater ako ne bude imao rezultata.

Iz tog razloga sam za ostanak Šumana, mada bih ja to preformulisao u malo drugačiji kontekst tj. za ostanak sam Šumana samo zato što mislim da na njegovo mjesto neće doći niko bolji :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 13 jan 2020, 16:17

Nebi ja tako brzo Doborca potrošio kao Selektora , već smo Tahirovića potrošili kao djelatnika Saveza
, prvo moramo riješiti Savez kako normalno da funkcioniše ...

Ima li iko ideju kako da neradnike iz Saveza natjeramo da svaki dan rade po pitanju "ID broj" , 24 sata da rade na iznalaženju problema ?

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 13 jan 2020, 16:22

Raonffa je napisao/la:
13 jan 2020, 16:14
Salih1984 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Ne može sigurno, savez ne može priuštiti pripreme A selekcije, kamo li nešto drugo. Zato kažem da će teško iko normalan doći u ovaj haos, pa tako ni Doborac, bolje mu je da se kali u Gračanici nego da dođe u reprezentaciju u ovakvom stanju i da mu još sutra navijači yebu mater ako ne bude imao rezultata.

Iz tog razloga sam za ostanak Šumana, mada bih ja to preformulisao u malo drugačiji kontekst tj. za ostanak sam Šumana samo zato što mislim da na njegovo mjesto neće doći niko bolji :D
Uprkos svemu,ja sam siguran da bi Damir htio doci.
Po mom misljenju idealno rjesenje bi bilo Sumana za predsjednika saveza,a Damira za selekora :bih:
Sramota je iskreno sto je klosar umicevic predsjednik saveza

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 13 jan 2020, 16:31

Normalno da sam za ostanak Bilala Sumana i Lasse Boesena. Rade dosta dobro, i trebaju im se pod hitno sredstva obezbijediti da normalno funkcionisu. Za vece rezultate nam je potreban kontinuitet igranja ovakvih prvenstava.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 13 jan 2020, 16:33, ukupno mijenjano 1 put.

Becker1
Kontakt:

Post Postao/la Becker1 » 13 jan 2020, 16:32

Veselin Vujovic za selektora :bih:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jan 2020, 17:09

Salih1984 je napisao/la:
13 jan 2020, 16:22
Raonffa je napisao/la:
13 jan 2020, 16:14
Salih1984 je napisao/la:

Uprkos svemu,ja sam siguran da bi Damir htio doci.
Po mom misljenju idealno rjesenje bi bilo Sumana za predsjednika saveza,a Damira za selekora :bih:
Sramota je iskreno sto je klosar umicevic predsjednik saveza
Ne znam, treba prvo malo srediti savez, a tek onda tražiti novo selektorsko rješenje. Kao što kaže @no rules, ne bi valjalo da brzo potrošimo Doborca.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 13 jan 2020, 18:04

Salih1984 je napisao/la:
13 jan 2020, 15:15
delinjo je napisao/la:
13 jan 2020, 15:11
ma Sumana ostaviti da bude predsjednik saveza,patriota je on ,mislim da i ima veze da dosta tu pomogne,da digne nas rukomet po tom pitanju,ali on kao trener nema sta raditi,to je svima jasno.
Upravo tako,ako je Suman toliki patriota kojim se predstavlja prihvatio bi to
nbaravno ,Bilala na celo saveza....Doborca dovesti ako selektora i usloviti ga da podmladi sve zivo,ne stavljati mu imperativ rezultata,5 godina ne moramo nikog ni pobjediti ali da vidis da tezimo ka necemu ....samim tim ga i ne bi potrosili jer covjek ne bi bio opterecen rezultatom....i kad tad bi se plodovi tog rada isplatili,garantujem ...

Stvatno kada kazem Bilala na celu saveza to i mislim,imam osjecaj da bi se on mogao uhvatiti u kostac sa tim da aktivira i ove omladinske kategorije,djeluje mi sposobno i da nadje sponzore ....smatram da bi nam bio korisniji puno tu nego na mjestu gdje sad ..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 13 jan 2020, 18:21

Gledatel N1?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 jan 2020, 18:29

Gledaj ovog lopovcine Umicevica
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 13 jan 2020, 18:29

Samo o svojoj guz.ici..oj pardon izvinite
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 13 jan 2020, 18:31

Ako je vec Suman i trener i menadzer itd znaci da ima neku moc
Trebo bi poceti s rusenjem ovog klosara umicevica

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 jan 2020, 18:32

Sto ga voditelj yebe :urnebes:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 13 jan 2020, 18:44

Tko je ovdje uporedjivo Crnogorce...pa ljudi gore od nas igraju

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 13 jan 2020, 18:56

guillermo je napisao/la:
13 jan 2020, 18:44
Tko je ovdje uporedjivo Crnogorce...pa ljudi gore od nas igraju
Ma ovdje se pisalo kako Crna Gora ima budzet kantona Sarajevo ili kantona Tuzle a uprkos tome imaju razvijen sistem za sport.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 13 jan 2020, 19:01

no rules je napisao/la:
13 jan 2020, 16:17
Nebi ja tako brzo Doborca potrošio kao Selektora , već smo Tahirovića potrošili kao djelatnika Saveza
, prvo moramo riješiti Savez kako normalno da funkcioniše ...

Ima li iko ideju kako da neradnike iz Saveza natjeramo da svaki dan rade po pitanju "ID broj" , 24 sata da rade na iznalaženju problema ?
Rukometni savez BiH bori se sa milionskim dugovima, računi su još uvijek blokirani a nova uprava, prema riječima Tahirovića ne želi da preuzme poreski broj.

"Problem je bio taj da Savez nije bio registrovan prema Zakonu o sportu BiH. U junu 2017. godine je konačno riješen ali evo od juna do sada ne funkcioniše sve kako treba. Ljudi koji vode Savez trenutno ne žele da preuzmu poreski broj. Oni su pokušali da predstave taj Savez kao novi Savez i samim tim su željeli novi broj. Poreska im je ponudila stari broj jer je to isti Savez međutim nova uprava ne želi to da preuzme", objasnio je.

Za koga umicevic radi tu uslugu da Rukometni Savez BIH nema poreski broj je vec pitanje

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 13 jan 2020, 19:38

U rukometnom savezu su uhljebi koji samo gledaju svoj interes. Takvi ce se prije zabrinuti ako im plata kasni par dana nego za sve ostalo vezano za ovaj sport u nasoj drzavi. Pored toga, ljudi nemaju veze sa rukometom, sumnjam da i pravila sva znaju...
Sve dok je politika u sportu i dok je politicki lobi jaci od svega ostalog, nemamo se cemu nadati u buducnosti.

Svaka cast Bilalu i sve do jednom igracu u nasoj reprezentaciji. Momci se bore i tu su za reprezentaciju pa kakvi su takvi su, meni je ovaj tim daleko ispred fudbalske i kosarkaske reprezentacije koji imaju mnogo vecu podrsku. Kosarkasku reprezentaciju ne mozemo ni okupiti, ne zele ljudi da vise igraju za reprezentaciju. Fudbaleri koriste reprezentativna okupljanja za hodanje i privatna druzenja al ajd i to, ajd bar izgini na terenu, trudi se, ostavi srce na terenu kao nekada.
Koliko para zaradjuju u fudbalu i kosarci. Koliko se para dalo selektorima reprezentacija koji su podbacili.
Suman radi za dzaba bukvalno jer voli ovu drzavu.
Sve ijedan igrac koji je zdrav i spreman se odazvao pozivu i gine za ovu drzavu.
Al mi to ne cijenimo. Ajmo kriviti Sumana pa Prceta pa ovog onog. E pa za razliku od ostalih, barem su se izborili da odu na EP i imaju moju podrsku sve dok se trude i bore pa i da izgube 10 razlike svaku na prvenstvu

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 13 jan 2020, 19:49

Koje mlade igrače imamo u inostranstvu a da mogu izrasti u buduće reprezentativce, koliko ja znam:
Tarik Velić-Gorenje,
Harun Hodžić-Šamberi,
Eldar Starčević-Gumersbah,
Enes Keškić-Berlin,
Anadin Suljaković-Katar-Veclar,

ne znam šta je sa sa Zlatana Krese, da li je otišao negdje vani. Svi pobrojani/izuzev Keškića/ su počeli trenirati u BiH i kao talenti su otišli u inostranstv. Bilo bi lijepo navesti te dječake koji su vani i vidjeti tko će od njih izrasti u reprezentativaca BiH, pogotovo iz razloga da se od dijaspore u rukometu nismo okoristili kao u drugim sportovima.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 13 jan 2020, 20:40

totasef1 je napisao/la:
13 jan 2020, 19:38
U rukometnom savezu su uhljebi koji samo gledaju svoj interes. Takvi ce se prije zabrinuti ako im plata kasni par dana nego za sve ostalo vezano za ovaj sport u nasoj drzavi. Pored toga, ljudi nemaju veze sa rukometom, sumnjam da i pravila sva znaju...
Sve dok je politika u sportu i dok je politicki lobi jaci od svega ostalog, nemamo se cemu nadati u buducnosti.

Svaka cast Bilalu i sve do jednom igracu u nasoj reprezentaciji. Momci se bore i tu su za reprezentaciju pa kakvi su takvi su, meni je ovaj tim daleko ispred fudbalske i kosarkaske reprezentacije koji imaju mnogo vecu podrsku. Kosarkasku reprezentaciju ne mozemo ni okupiti, ne zele ljudi da vise igraju za reprezentaciju. Fudbaleri koriste reprezentativna okupljanja za hodanje i privatna druzenja al ajd i to, ajd bar izgini na terenu, trudi se, ostavi srce na terenu kao nekada.
Koliko para zaradjuju u fudbalu i kosarci. Koliko se para dalo selektorima reprezentacija koji su podbacili.
Suman radi za dzaba bukvalno jer voli ovu drzavu.
Sve ijedan igrac koji je zdrav i spreman se odazvao pozivu i gine za ovu drzavu.
Al mi to ne cijenimo. Ajmo kriviti Sumana pa Prceta pa ovog onog. E pa za razliku od ostalih, barem su se izborili da odu na EP i imaju moju podrsku sve dok se trude i bore pa i da izgube 10 razlike svaku na prvenstvu
Sasvim realan komentar na citavu situaciju.

Jos kad se vide rezultati Crne Gore i Srbije, koji prema nekim trebaju da budu pojam za nas, onda se brzo uoci da nije u pitanju realna kritika, vec samo frustracija u zivotu koja se prenosi i oslikava na druge. U ovom slucaju na Bilala Sumana.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 13 jan 2020, 20:54

ovisnik je napisao/la:
13 jan 2020, 19:49
Koje mlade igrače imamo u inostranstvu a da mogu izrasti u buduće reprezentativce, koliko ja znam:
Tarik Velić-Gorenje,
Harun Hodžić-Šamberi,
Eldar Starčević-Gumersbah,
Enes Keškić-Berlin,
Anadin Suljaković-Katar-Veclar,

ne znam šta je sa sa Zlatana Krese, da li je otišao negdje vani. Svi pobrojani/izuzev Keškića/ su počeli trenirati u BiH i kao talenti su otišli u inostranstv. Bilo bi lijepo navesti te dječake koji su vani i vidjeti tko će od njih izrasti u reprezentativaca BiH, pogotovo iz razloga da se od dijaspore u rukometu nismo okoristili kao u drugim sportovima.
ima i nedim hadzic u njemackoj a da i ima dosta nase djece u pomladku slovenskih ligasa (licno sam ih nasao nekoliko u pomladku rk gorenje velenje i spomenuo ovdje prije par sedmica).

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.