FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ZaLe98
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZaLe98 » 08 jul 2015, 17:13

ZaZelju je napisao/la:Neću da pričam o novoj Grbavici na kojoj neče stati više od 25000 gledalaca. Ono na slici mi malo. :D
Nema potrebe narednih 15-tak godina dovoljno 20k. :opaopa:
Evo ne znam..

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 08 jul 2015, 17:25

http://m.klix.ba/sport/nogomet/ovako-bi ... /130227077

Slučajno naletih na članak. Ova se mrtva priča vuče godinama. Tek kada bude sve transparetno onda možemo pisati. Ovako samo želje i nagađanja a od toga ništa nema.
Evo ne znam..

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 08 jul 2015, 17:30

ZaLe98 je napisao/la:http://m.klix.ba/sport/nogomet/ovako-bi ... /130227077

Slučajno naletih na članak. Ova se mrtva priča vuče godinama. Tek kada bude sve transparetno onda možemo pisati. Ovako samo želje i nagađanja a od toga ništa nema.
ma da je neko drugi bio nego onaj papcic koldzo mozda bi se vec nesto pocelo tada raditi jer je neka madzarska ili tako neka firma bila zaintrersovana da rade NAS STADION :plac:
51%--------49%

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 08 jul 2015, 17:32

Jedan izlazak u Ligu Prvaka bi pokrio te troškove. Plus ovo što raja skupi. :opaopa:

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 08 jul 2015, 17:32

Ljudi moji pa nemojte svaku priliku, svaku ideju odmah osuđivati na propast, doduše nisu svi. Ovakva jedna akcija ne košta ni 1 Kf, vrijedi probati, potrebno je samo malo dobre volje i malo (sasvim malo) vremena da se odvoji za računarom i projekat je pokrenut. Naravno uz to je potrebno na sve moguće načine izreklamirati akciju, u cijelom svijetu, bez granica, nikad ne znaš kome se šta dopada. Što se tiče priče o navijačima koji dolaze (ne dolaze) na utakmicu, nemaju svi tu priliku, svi znamo kakvo nam je stanje u državi, što se naravno odrazilo i na naš klub, ali bi ipak 99 % odvojilo tu jednu marku/euro/dolar (mislim na inostranstvo), a mnogo njih i dvocifren broj kada bi se na pravi način prezentovao problem. Oformiti komisiju koja bi to sve transparentno provela.
Evo ja bih prvi ponudio svoje usluge projektovanja/nadzora svih građevinskih radova, pošto mi je to struka. Ako treba cijeli izvedbeni projekat uraditi ja halalim svo svoje slobodno vrijeme. Samo da se nešto uradi po tom pitanju. Uspjeh bi nam bio skupiti da dignemo jednu tribinu pa makar ona bila bez krova, a uvjeren sam da bismo to ostvarili jednom ovakvom akcijom.
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 08 jul 2015, 17:37

Ljudi moji samo da se promijeni zakon o sportu pa da naš klub postane dioničko društvo. Najbolje bi bilo da klub pokuša uraditi nešto u tom polju. Izračuna se vrijednost kluba sa svim onim što posjeduje, stave se dionice na prodaju i svako od nas kupi koliko želi dionica, prvi bih ja to učinio i znam da nisam jedini. Ljudi koji imaju više novca kupili bi više, a nije mali broj takvih među Željovcima. Siguran sam da bi imali dovoljno novca da se Grbavica sredi i da nam ostane novca.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 08 jul 2015, 17:47

Ja mislim da ima dovoljno ljudi koji bi na pocetku besplatno radili i omogli u izgradnji/obnovi stadiona, sa nekim akcijama, trazenjima sponzora, dogovora oko buducih prostora, sakupljanja novca koja su spominjana na forumu i slicno. Ovo je tesko i klub ne moze trenutno, ali kada bi se ovako angazovali ljudi i na pocetku radili besplatno a mislim da ima i takvih bi mogli mozda i zapoceti neku pricu oko stadiona.

Npr. sigurno ima neko ko je u poslu s gradjevinom ko bi uradio neke stvari besplatno, neko ko je u prodaji i slicno
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

KeepTheBlueFlag
Kontakt:

Post Postao/la KeepTheBlueFlag » 08 jul 2015, 17:52

E ovako da se ne lupeta oko Porsche BH posto radim u jednom njihovom ogranku pa da razjasnim..
Porsche BH nem adirektnu vezu sa markom automobila Porsche, vec je to firma iz Beča koja se nekim slucajem zove Porsche, a mogla se zvati i Skoda, Seat ili kako god...
Uglavnom Porsche Wien je vlasnik svih vecih trzista prodaje vozila iz VW koncerna. tj. dreze maloprodaju u vecem dijelu Europe.
Ista ta firma je preuzela licencu od Asa Holdinga i samim tim zaokruzila trziste na ovom regionu (Srbija, Makedonija, Kosovo, Hrvatska, Slovenija...)
Direktor Šiljak je nekada bio u poslovnim odnosima sa ljudima koji su sada rukovodstvo Porschea BH tako da se nadam intenzivnijoj i suradnji na jos vecem nivou u buducnosti.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 08 jul 2015, 17:55

Najbitinije je da smo se pokrenuli s mrtve tacke. Sutra jr pred nama prva utakmica u sezoni. Protivnik neatraktivan a rezultat povoljan. Mislim da bi smo sutra mogli vidjeti atraktivnu igru i jedno 3,4 gola u mrezi protivnika. Prije svega mislim na prvo poluvrijeme. Lijepo bi bilo vidjeti Hirosa malo na terenu, ili Sehica. Ocekujen sljedcih 11 : Antolovic,Kosoric,Bogdanovic, Memija, Kvesic, Blagojevic, Amir, Dzelmic, Kokot (Livaja), Beganovic i Bajic.. Vrlo vjerovatno ta ekip Pocinjr. Ako livaja zauzme mjesto desnog beka, Memija ce naprijed desno a Dzelma lijevo. Ako Memija bude igrao desnog beka onda ocekujem Kokota na krilu ili cak Diattu.. Posjed lopte 75% i vise. Juris ljoZe
@Argentina Prvi bih ja pristao raditi da okrecem janje kad se urade temelji :lol:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 08 jul 2015, 17:55

ma ovo je samo produzenje ugovora sa Skodom koja je dio grupacije Porshe BH.
51%--------49%

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 08 jul 2015, 18:12

Ma džabe sve kad nam je iza Juzne tribine amazonija.Mozes nafatat sve vrste divljih plodova :D
A pristup stadionu je katastrofa realno.Parking imamo samo ispred sjeverne tribine,i koliko znam nije to nase zemljiste.I da je to nase ne moze tu stati vise od 250 auta.Uefa gleda sve i najmanju sitnicu.Ali od necega treba krenuti,tako da podrzavam bilo kakav projekt,samo ovo treba razglasit.Mozda ova akcija nas kao navijaca i simpatizera kluba se svidi nekom inostranom ulagacu,pa nas malo"pogura".Samo se nadam od svih ovih ideja,da ne ostane samo na rijecima.Mnogi su rijecima do sad od Grbavice napravili Allianz Arenu,a ni mješalicu na stadion nisu donijeli.
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 jul 2015, 18:17

Pa sve i da se nađe investitor gdje bi taj parking bio ? UEFA i pravila ... :plac:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 jul 2015, 18:21

NEKAD!
slika

slika

Ako mobilisemo sve Zeljovce posebice ove dugih dzepova, nista nije nemoguce. ;)

KONACNI CILJ!

slika

slika

slika
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 08 jul 2015, 18:30, ukupno mijenjano 2 puta.

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 08 jul 2015, 18:23

Elegant je napisao/la:Pa sve i da se nađe investitor gdje bi taj parking bio ? UEFA i pravila ... :plac:

http://www.klix.ba/sport/nogomet/ovako- ... /130227077
Evo procitaj, ovo bi bio pravi fudbalski hram ;)

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 08 jul 2015, 18:23

BlueFamily je napisao/la:Ma džabe sve kad nam je iza Juzne tribine amazonija.Mozes nafatat sve vrste divljih plodova :D
A pristup stadionu je katastrofa realno.Parking imamo samo ispred sjeverne tribine,i koliko znam nije to nase zemljiste.I da je to nase ne moze tu stati vise od 250 auta.Uefa gleda sve i najmanju sitnicu.Ali od necega treba krenuti,tako da podrzavam bilo kakav projekt,samo ovo treba razglasit.Mozda ova akcija nas kao navijaca i simpatizera kluba se svidi nekom inostranom ulagacu,pa nas malo"pogura".Samo se nadam od svih ovih ideja,da ne ostane samo na rijecima.Mnogi su rijecima do sad od Grbavice napravili Allianz Arenu,a ni mješalicu na stadion nisu donijeli.
dio iza istoka i zapada moze biti parking. kosevo nema nista veci parking, a u mostaru bijeli brijeg isto tako ima mali parking a ispunjava uslove
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 08 jul 2015, 18:27

Stanic? Baljic? Mihajlovic? :lol: Jel` se zajebajes ti ?

Jedini nacin u koji se mozes 100% pouzdati je da okupis dobar tim ljudi, ova uprava je to u mojim ocima. Onda oni kroz svoje kanale nadju dobre investitore i onda ono najvaznije. DAJU DOBRU PONUDU, nece niko nista dzaba. Mora on zaraditi i hoce da zaradi i to je samo moderni biznis, ako je ikada i bio drugaciji doduse. Dakle, dovuces investitore i grade tribinu. Ove opcije navijaci, cigle, donacije i legende su gluposti da se jezim na pomen takvih stvari. One zvuce lijepo, kao iz bajke a takve stvari su obicno i opasne, odvracaju pozornost od teskog puta ka uspjehu. Ova uprava samo nek` nastavi raditi ovako kao do sada i ja se za buducnost ne plasim. Investitori ce se naci, lova takodjer a onda je samo do nas samih, nadam se da smo taj most davno srusili.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 08 jul 2015, 18:31

Minjore je napisao/la:
BlueFamily je napisao/la:Ma kakvi bankovni racuni,mobilni operateri.Stavite jednu kasicu prasicu ispred stadiona,da Bog da sa se i ona napuni za dvije-tri utakmice.Sve nesto predlazu,a sve same cicije.Evo jos mi se niko nije ponudio za prevoz poslije utakmice sutra. :mrgreen: :salut:
A da si zensko imo bi prevoz i na utakmicu i sa utakmice :lol: :lol:
Teska odluka.Tabanat do anexa,ili obrijat noge,i stavit koji par carapa bajramskih u grudnjak.Sta predlazes?
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 jul 2015, 18:32

Rooney88 je napisao/la:Stanic? Baljic? Mihajlovic? :lol: Jel` se zajebajes ti ?

Jedini nacin u koji se mozes 100% pouzdati je da okupis dobar tim ljudi, ova uprava je to u mojim ocima. Onda oni kroz svoje kanale nadju dobre investitore i onda ono najvaznije. DAJU DOBRU PONUDU, nece niko nista dzaba. Mora on zaraditi i hoce da zaradi i to je samo moderni biznis, ako je ikada i bio drugaciji doduse. Dakle, dovuces investitore i grade tribinu. Ove opcije navijaci, cigle, donacije i legende su gluposti da se jezim na pomen takvih stvari. One zvuce lijepo, kao iz bajke a takve stvari su obicno i opasne, odvracaju pozornost od teskog puta ka uspjehu. Ova uprava samo nek` nastavi raditi ovako kao do sada i ja se za buducnost ne plasim. Investitori ce se naci, lova takodjer a onda je samo do nas samih, nadam se da smo taj most davno srusili.
Slika je samo asocijacija.. ;) Ne shvataj bukvalno stvari...

Ne slazem se djelimicno. Pricati treba pa kakva god da je prica, ovo se treba Vise pomaknuti sa mrtve tocke. Ne da se prica dva, tri dana, pa opet zatisje, vec da se stalno prica, jer bez toga buducnosti nema pa neko slagao sa mnom ili ne, to je cinjenica. A druga cinjenica je KAMP koji ti daje status profesionalnog kluba.

Slazem se da bi pojedine stvari nas sklonile sa teskog kolosijeka uspijeha, ali polako, ako je to jedino rijesenje, necemo sigurno cekati neko drugo. Bar ja tako mislim. Uzmi ono sto ti se trenutnu nudi, a vjerujem da bi se tu slozio sa mnom?

Investitora nece biti ako se ne pomjerimo sa mrtve tocke, jer gledaj a znas ti dobro, imas mnogo postova, nisi "levat" neki, KAPITALIZAN = IDI TRAZI POSAO (Klienta, investitora, itd), dok sa druge strane, SOCIJALIZAM = CEKAJ DA SE NESTO DOGODI, POKRENE!

Izgleda sa smo konacno uspjeli svatiti znacenje ovih rijeci.... :) ;)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 08 jul 2015, 18:39, ukupno mijenjano 5 puta.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 jul 2015, 18:33

nama stadion može napraviti samo zemlja oko njega, figurativno rečeno. sve ostalo je ubleha.

Demonond
Kontakt:

Post Postao/la Demonond » 08 jul 2015, 18:33

DzoleZeljo je napisao/la:slika

Ako mobilisemo sve Zeljovce posebice ove dugih dzepova, nista nije nemoguce. ;)

KONACNI CILJ!

slika

trazio sam ovu drugu sliku stadiona koju je neko napravio prije par godina , po meni je ovo idealna varijanta da i ostale tribine izgledaju po uzoru na sjever , samo je malo problematicna juzna tribina koja je nepristupacna sto se tice ulaza , ali bi se vjerovatno i po tom pitanju nesto uradilo da zadovolji uslove UEFA. Mislim da cijena nebi bila vrtoglava da se sagrade jos 3 tribine kao sto je sjever. Ili mozda neka jeftinija varijanta da se zadovolji minimum da odigramo 2 pretkola na grbavici bila bi bolja posjeta i veca sansa za prolaz mislim da bi se isplatilo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 24 gosta.