Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Unknown Genius
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Unknown Genius » 28 sep 2013, 13:19

Galaxy S3 je po meni najbolja i najisplativija kupovina trenutno, što se androida tiče (a po meni i generalno od svih telefona). I ja sam želio S4, ali uopšte se nisam pokajao što ga nisam uzeo. Dao bih nekih 500km više, za mobitel koji i nije toliko bolji, i gotovo sve što ima na S4 (da se baš ono koristi) ima i na S3. Jedino ako neko ima love na bacanje, pa sebi želi priuštiti i taj luksuz.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 28 sep 2013, 13:36

Best buy u ovom trenutku je nexus 4 s google play store-a. Naravno to je u nekim zemljama moguce, ali za 390KM npr u Njemackoj dobijes taj telefon na kucnu a d resu, ili za 360KM u UK.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 sep 2013, 13:39

nazalost toga nema u telecomu :mrgreen: kako vidim svedeno je sve na s4, lumia 920 i, eventualno, xperia z, ne vidim nista drugo dovoljno dobro, mozda ovaj note 2, da li je on vrijedan spomena i razmisljanja? :?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 28 sep 2013, 13:57

lumia 920 ,ja sam potpuno zadovoljan
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 sep 2013, 14:04

ma yebo dobre mobitele, ne isplati se Boga mi. 150 KM kapak.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 28 sep 2013, 14:14

Isplati ako ces ga iskorsitit :) Ja sam vec pisao, mjesec dana kada sam bio na prleazu sa s2 na s3 (u tom periodu koristio najobicnij telefon) bas mi je bilo zeznuto. Od mailova, kamere, kontakata i pristupa in ternetu.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 sep 2013, 14:20

pa zato i kazem do 150 KM. Da zadovoljava minimum potrebe, jer se nazalost ili naradost stalno pomjeraju naprijed.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 28 sep 2013, 14:34

ja imam telefon JIAYU G3 kupio ga preko ebay-a za 220 dolara sad je jeftiniji izgleda kao htc one( JIAJU je prvi kineski telefon koji je kopiran od strane neke kompanije tj HTC-a konkretno) prezadovoljan jer ima dijelove od aluminija ima gorilla glas 8 mp kameru dual core 720p video dvije sim kartice plus imam garanciju godinu dana, bluetooth gps a-gps 3d igre beton fontele.

preporucujem svima.

slika
Semper Fidelis

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 28 sep 2013, 14:42

Odlican telefon, imao sam prilike da ga testiram ;)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 sep 2013, 14:46

madridist je napisao/la:lumia 920 ,ja sam potpuno zadovoljan
cini mi se da cu i ja vjerovatno uzeti ovaj na godinu, mjesecna rata 37 km, isfuram ga godinu dana i onda drugi, stvarno mi je odlican sto se izgleda tice a i po specifikacijama ne vidim da ima propusta, jedino je pitanje kako cu se snaci na windowsu ali eto, kako stvari stoje probat cu :mrgreen: de mi ti, subjektivno onako reci, da li ti je bio problem, naravno ako si prije toga imao android, da li je stvarno takav bauk sto se tice aplikacija kao sto svi govore, stanje oko baterije i tako tih stvari i koje su po tvom misljenju mane mobitela, svaki ih ima realno :D

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 28 sep 2013, 15:10

LenBias je napisao/la: @schweinsteiger
nisam ni mislio s4 mini, prije bi ostao na s2 :mrgreen: sto se tice lumie 920 ona mi je izgledom definitivno najbolji mobitel, bas ubjedljivo, vidio sam i kameru, odlicna, ali kao neko ko u zivotu nije imao mobitel koji ima taj sistem nekako sam pesimista, vjerovatno bez razloga ali sta cu, meni je iskreno svejedno ko kakav pristup ima, google ili nesto od toga, samo mi je problem vezan za placanje programa, aplikacija, nedostatak istih i sve ostalo u tom smislu, zadiranje u privatnost meni nije ovde toliko bitno :D
Vjeruj mi,bez razloga si pesimista.
Dugo sam koristio android,Samsung Apollo (ili Samsung Galaxy 3 GT 5800 :mrgreen: ),pa jedno vrijeme i Galaxy S3.
I jedino sto mi "fali" s androida je homescreen.Ono,nemas da stavis pozadinu,nekako cudno bude na pocetku,ali kasnije se naviknes :D

S aplikacijama uopste nije bauk kako neki govore.U biti,sve aplikacije koje koristis na androidu imas i za WP,fazon je samo sto nema nekih igrica i tonu budalastinja.
Guglaj ako ne vjerujes,ali wp marker vec ima preko 150 000 aplikacija,a tebi ce trebati maksimalno nekih 20 da kazem.Siguran sam da ces ih naci :)
Takodje,ovaj Amber update izgleda mocno :)
http://www.nokia.com/global/windows-phone-amber-update/

PS:Ovi mobiteli su zakljucani samo na BhTelecom,ako nisi znao.
I kad smo vec kod toga,koliko kosta otkljucavanje na sve mreze,eto npr. Lumie neke?
#miasanmia

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 sep 2013, 15:16

znam da su zakljucani ali ja kako imam mobitel isti mi je i broj i sve, samo sto bi sada presao u pretplatu, nekakav paket mini 15 i rata je za ta sto sam napisao, u tu cijenu je uracunata znaci i pretplata sto je itekako povoljno sto se mene tice :D otkljucavanje ne znam koliko je ali eto i ne zanima me u ovom slucaju :mrgreen: mozes mi ti onda reci (madridista ne zalazi ovde cesto) kakva je situacija oko baterije, drzi li dobro, oko sistema i procesora ne desava se da se zaledi ili nesto? i na koji nacin se skidaju aplikacije, sta je potrebno? kod androida je google racun i nista vise, sta trazi ovaj windows market? nadam se da nije previse komplikovano nesto napravljeno :D

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 28 sep 2013, 18:42

mah Lumia 920,odlična,isto sam bio pesimist,ali oduševila me :D

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 28 sep 2013, 20:50

LenBias je napisao/la:znam da su zakljucani ali ja kako imam mobitel isti mi je i broj i sve, samo sto bi sada presao u pretplatu, nekakav paket mini 15 i rata je za ta sto sam napisao, u tu cijenu je uracunata znaci i pretplata sto je itekako povoljno sto se mene tice :D otkljucavanje ne znam koliko je ali eto i ne zanima me u ovom slucaju :mrgreen: mozes mi ti onda reci (madridista ne zalazi ovde cesto) kakva je situacija oko baterije, drzi li dobro, oko sistema i procesora ne desava se da se zaledi ili nesto? i na koji nacin se skidaju aplikacije, sta je potrebno? kod androida je google racun i nista vise, sta trazi ovaj windows market? nadam se da nije previse komplikovano nesto napravljeno :D
Cekaj malo,uzmes mini 15 i u ratu za mobitel se racuna pretplata? :o
Ako uzmes mini 15 na 12 mjeseci,mjesecno placas samo 38 maraka?

Za bateriju cu ti najbolje objasniti ako uporedim s nekim drugim mobitelom,npr. Samsung Galaxy s4 (posto si razmisljao i o njemu).
Ovako,s4 ima bateriju od 2600 mAh,to zvuci dosta jace u odnosu na bateriju od Lumie 920 koja ima bateriju od 2000 mAh,ali glavna razlika nije u jacini baterije,nego u tome sto je s4 android,a lumia wp.Android ima mnooogo "background" nekih aktivnosti koje puno trose bateriju,a ne mozes ih ugasiti,dok kod WP to nemas.
Kada si na 3G mrezi i ako ti je mobitel u standby (znaci da ga uopste ne koristis) sa s4 ti baterija traje 370,a sa L920 traje 400 sati.
Jedino sto sa L920 imas talktime od 12,a sa s4 16 sati,a music play je 62 sata kod oba mobitela.
Ali ni ovo nije prednost za s4,ako uzmes u obzir da s4 ima za 600 mAh jacu bateriju i da ce sigurno duze vremena trebati da je napunis.

Citava Lumia serija mobitela je toliko "fluidna" da je to nevjerovatno.Nikada nisam cuo da se ekran zaledio,da je stopalo,mobiteli su izuzetno brzi.
Za market nista komplikovano,treba ti samo hotmail account i to je to :)
#miasanmia

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 28 sep 2013, 21:45

Kako da na mobitelu na neke slike(video) postavim neku šifru(zaštitu) ?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 sep 2013, 21:49

marcelo12 je napisao/la:Kako da na mobitelu na neke slike(video) postavim neku šifru(zaštitu) ?
Koji je telefon u pitanju ? Pogledaj preko google ima li tu mogucnost.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 sep 2013, 21:50

Cekaj malo,uzmes mini 15 i u ratu za mobitel se racuna pretplata? :o
Ako uzmes mini 15 na 12 mjeseci,mjesecno placas samo 38 maraka?
Rata mobitela je 38 KM, a on još plaća najmanje 15 KM mjesečno koje koristi za poruke, pozive, internet itd., odnosno, s PDV-om oko 55 KM mjesečno, a pri prvoj rati plati PDV mobitela (oko 70 KM)...

@ LenBias
Šta uze na kraju? :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 28 sep 2013, 21:53

marcelo12 je napisao/la:Kako da na mobitelu na neke slike(video) postavim neku šifru(zaštitu) ?
Ja za to koristim "hide my files" program, al nemam pojma odakle mi :D imas na play store bruku toga, naces nesto, samo potrazi :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 28 sep 2013, 22:11

ako ti je android najbolja ti je aplikacija keepsafe
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 28 sep 2013, 23:54

Samsung s3 mini...hvala,potrazit cu onda nesto tamo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.