Miroslav Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Miroslav Ćiro Blažević

Post Postao/la VanBasten » 28 apr 2009, 02:14

Ma Ušanovič je samo vojnik, mislim da su neke ribe iznad njega krive za situaciju u F/NSBiH
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 apr 2009, 03:11

VanBasten je napisao/la:Ma Ušanovič je samo vojnik, mislim da su neke ribe iznad njega krive za situaciju u F/NSBiH
Vise mi lici na dezertera nego na vojnika :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 28 apr 2009, 03:28

harishp je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Ma Ušanovič je samo vojnik, mislim da su neke ribe iznad njega krive za situaciju u F/NSBiH
Vise mi lici na dezertera nego na vojnika :mrgreen:
:mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 28 apr 2009, 03:50

Ne postoji sukob izmedju selektora Prosvire i uhljupa uslje,LAZ,LAZ,LAZ I LAZ,ko god vjeruje u to je obicni naivac i tipican primjer onih likova koji svaku plasiranu informaciju uzimaju kao zdravo za gotovo!!Shvatite vec jednom da je selektor Prosviro vjesti manipulator i to je jedino sto mu priznajem,samo prije nekoliko dana je za jednu tv kucu izmedju ostalog izjavio i ovo citiram "moj postovani generalni sekretar kojeg ja jako cijenim",naravno da je mislio na uslju,jedan dan selektor Prosviro daje pozitivnu izjavu u vezi uslje,drugi dan negativnu,sve je ovo borba oko izbora za generalnog sekretara,a selektor Prosviro i mnogi drugi,da sada ne nabrajam koji su to likovi,zele da vide uslju da je opet izabran,jer kraj uslje mnogi mogu da rade sta hoce jer je uslji bitno samo da mu kapa lova,mnogi ne zele da vide da imamo sposobne likove u savezu,pa tako ne zele da vide da imamo sposobnog generalnog sekretara(jer u svim ostalim savezima generalni sekretar je jedan od glavnih,ako ne i glavni lik i njega se dosta toga pita),boli Prosviru briga kakav su ugovor o tv pravima potpisali uhljup iljo i uhljup usljo,pa nisu zakinuli Prosviru za lovu vec su zakinuli nas savez i nas fudbal i nasu repku,Prosviri i dalje kapa lova od raznih sponzora i odakle sve ne(npr.od menadzera,tj.raznih mesetara) i on se sa vecinom nas samo sprda i manipulise (sa mnom ne ali to ne mijenja situaciju)

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 28 apr 2009, 14:44

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-16470.htm

neznam za koje je on novine mislio al ovdje cini mi se ima dosta istine, mislim da je on trazio 10%...
neznam, sve ce se pokazati..
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 28 apr 2009, 15:01

ZELJO DO GROBA je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbalp-16470.htm

neznam za koje je on novine mislio al ovdje cini mi se ima dosta istine, mislim da je on trazio 10%...
neznam, sve ce se pokazati..

Ti kad ne bih dosao sa nekom glupom izjavom"to bih cudo bilo"Jedva cekas da napisu nesto za ciru .pa da navalis...I dalje ne kontas novinarska posla,dizanje tenzija.ALi sa druge strane novinari ne bih mogli prezivjeti da nema "naivnih pacijenata sto vjeruju sve i svasta...P.S jel pronasao kodro klub?

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 28 apr 2009, 15:16

Ma nek trazi, nije problem, ionako ce ovi sabani iz saveza sve sebi uzeti ako bi se uspjeli plasirati na SP, bolje da on uzme nego Iljo, Sulejman i ostali sabani..
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 28 apr 2009, 15:23

ja nisam reko , da mi ovo odgovara, nego sam smao stavio da se vidi, a tebi ako smeta zamoli adimna da izbrise..
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 28 apr 2009, 15:37

Ćiro junior: Tata nije upućen u neke stvari baš najbolje

SARAJEVO - Miroslav Ćiro Blažević i dalje je ljut na vodstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zbog nepovoljnog ugovora o pravima za televizijske prijenose, no u ovu se raspravu sada uključio i Ćirin sin, koji tvrdi da njegov otac "nije baš najbolje upućen u neke stvari".

"Tata nije upućen u neke stvari baš najbolje. On je samo nogometni trener i baš zato što se ne petlja u druge poslove i jeste najbolji trener na svijetu", bio je komentar Miroslava Blaževića juniora kako ga u utorak citira sarajevsko "Oslobođenje".

Izbornik nogometne vrste BiH neočekivano je napustio Sarajevo u nedjelju nakon što je doznao da je vodstvo NS BiH još prije godinu dana potpisalo nepovoljan ugovor o pravima tv prijenosa budućih utakmica Ćirinih izabranika i to sve do 2014. godine.

"To je nešto strašno. Kako mogu tako raditi. Ja možda neću ni biti živ do tada", najnoviji je Ćirin komentar ugovora s marketinškom agencijom SportFive na kojega su potpise stavili tadašnji predsjednik NS BiH Iljo Dominković i glavni tajnik Munib Ušanović. U vrijeme kada je potpisivan taj ugovor BiH je bila 70. na ljestvici FIFA-e, a sada je već 38.

"O nama se priča. Mi smo hit i trebamo to iskoristiti", ističe Blažević i dodaje kako u NS BiH sjede "nesposobni ljudi". Ćiro je podsjetio kako je u BiH stigao pod uvjetima koje je imao bivši izbornik Meho Kodro, "što je van pameti".

Potankosti Ćirina ugovora s NS BiH koji vrijedi do 2010. nisu poznate, no nagađalo se kako su bivši izbornici imali plaće od oko pet tisuća konvertibilnih maraka (oko dvije i pol tisuće eura).

"Dnevni avaz" prenosi kako je vodstvu NS BiH već stigao prijedlog izmjena Ćirina ugovora po kojemu bi izborniku pripalo 10 posto prihoda Saveza ukoliko bi se BiH plasirala na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010.

"Dao Bog da se nađemo u situaciji da mu isplatimo ta sredstva", izjavio je predsjednik NS BiH Sulejman Čolaković, koji je izrazio žaljenje jer Ćiro nije bio u ponedjeljak na sjednici Izvršnog odbora NS BiH, pa se nije ni moglo razgovarati o izmjenama ugovora.
Glavni tajnik Ušanović izborniku je pak poručio kako se može vezati samo uz postojeći ugovor, "i to je to". Ušanović je usput ustvrdio kako Blažević nije otišao jer je ljut na njega, nego stoga što je "imao važan sastanak sa (Ivom) Sanaderom".

"Kad se plasiramo u baraž ili, daj Bože, na Svjetsko prvenstvo, vidjet će (NS BiH) da ugovori ne smiju biti betonirani", bio je Ćirin komentar.

Blaževićev sin, koji mu je ujedno menadžer, drži kako bi agencija SportFive, iako se ugovor s njima ne može mijenjati, sada morala poduzeti dodatne napore i organizirati ako ništa drugo onda značajne prijateljske utakmice kako bi se sponzorski ugovori što bolje naplatili.

"Tata je svjestan da ako nema financijske potpore, ni ostalo ne štima", kazao je Blažević junior dodajući kako je njegov otac "ljut na sve redom, a ne samo na Muniba Ušanovića".

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 28 apr 2009, 16:35

Mora da su se on i Uške posvađali oko neke 15 ogodišnjakinje...

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 28 apr 2009, 16:41

Dokle god ne budemo imali zakon o sportu ,i efikasno ga provodit bit ce ovih cirkusa . . .Prije svega puno je toga ne istinito,da bar imamo uspjeha pa nek uzimaju koliko god hoce... Takvi uzimaju od naroda a Bog od njih i njihovih milijih ...

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 28 apr 2009, 17:46

Ma ne, nece oni ni feninga uzeti... Po carsiji kolaju price da ce vama dati onih 90 %, jer Vi to i zasluzujete!!!
Kritika, kritika i samo kritika! Dali se pojedinci koji pisu ove tekstove upitali nekada jesu li vredniji i sposobniji od Usanovica?! Naravno, nisu!!! Shvatite, Usanovica & co. sa vlasti moze skloniti, samo vlast, nikako Vi, kriticari-dzabalebarosi!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 apr 2009, 20:10

lopta je okrugla je napisao/la:Ne postoji sukob izmedju selektora Prosvire i uhljupa uslje,LAZ,LAZ,LAZ I LAZ,ko god vjeruje u to je obicni naivac i tipican primjer onih likova koji svaku plasiranu informaciju uzimaju kao zdravo za gotovo!!
Nisi u pravu. Sve vise i vise vjerujem da ti samo lupas, nemas nikakve argumente i sve se svodi na "rekla kazala". Ako te zanimaju cinjenice o odnosu "Cire i Muniba", javi mi se putem PP.

Kako mozes reci da se Ciro sprda sa nama? Zaista nemas granice, vrijedjas milionski auditorij. Sa nama se sprda, a sa tobom ne. Pa ko si ti? Najveci genijalac medju nama smrtnicima, neka velicina? Daj spusti se vise na zemlju. Pusti nas da uzivamo u USPJESIMA nase reprezentacije. Otvori svoj blog covjece i nemoj nas vise gnjaviti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 apr 2009, 02:14

Virtu4l je napisao/la:
lopta je okrugla je napisao/la:Ne postoji sukob izmedju selektora Prosvire i uhljupa uslje,LAZ,LAZ,LAZ I LAZ,ko god vjeruje u to je obicni naivac i tipican primjer onih likova koji svaku plasiranu informaciju uzimaju kao zdravo za gotovo!!
Nisi u pravu. Sve vise i vise vjerujem da ti samo lupas, nemas nikakve argumente i sve se svodi na "rekla kazala". Ako te zanimaju cinjenice o odnosu "Cire i Muniba", javi mi se putem PP.

Kako mozes reci da se Ciro sprda sa nama? Zaista nemas granice, vrijedjas milionski auditorij. Sa nama se sprda, a sa tobom ne. Pa ko si ti? Najveci genijalac medju nama smrtnicima, neka velicina? Daj spusti se vise na zemlju. Pusti nas da uzivamo u USPJESIMA nase reprezentacije. Otvori svoj blog covjece i nemoj nas vise gnjaviti.
:lol: :mrgreen: Jest i potezak brate slatki. :roll:
Najgore je to sto udara neargumentovano da glava zaboli. :(
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 29 apr 2009, 07:55

harishp je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

:lol: :mrgreen: Jest i potezak brate slatki. :roll:
Najgore je to sto udara neargumentovano da glava zaboli. :(
e nek vi dajete argumente u pm...a ti harishp posebno dobro dajes argumente,
P.S. Virtu4l haj meni poslaji na PP o sukobu cire i muniba....
Meho Kodro
Mes Que Un Club

aris
Kontakt:

Post Postao/la aris » 29 apr 2009, 15:36

Dear Fifa, I am writing to you, because I am a worried supporter. The football federation of Bosnia and Hercegovina, are just driving everybody crazy in our country! In the past 9 years we had tried to beat them with campaigns against them, quiet protest against them, after they called the police, and order them to hit us away from the buildings where they are working. The people are Iljo Dominkovic, Bogdan Ceko, Sulejman Colakovic, and Munib Usanovic. In the passed year, we had 4 national coaches, please explain how that can be possibly. They are clearly mixing politics with football, when the national football league starts, everybody knows who the winner will be, one year it is a team from Herzegovina another, it is a team from the muslim part of Bosnia, and the third it is a team from Republika Srpska, even the coaches of the teams says that it is like this! The people from the football federation, are allways talking against each other in the medias, and they are always saying that a chance will come! I hope you had heard the famous letter from our players in 2006, when 13 players boycott the national team, and the coach was sacked, they boycott it because the football federation, dint respect them, they where interrupting the national coachs job, picking the players, made the formation and like that. Elvir Bolic even said that he saw Munib Usanovic, get a black bag full with money in Iran, when Bosnia played a friendly against Iran. Ninoslav Milenkovic, a former national player, said that he must pay to play!, can you ignorer that? Now our coach is Miroslav Blazevic, he said that he may not call Milenkovic to the national team, because the football federation said so. And as soon ass yesterday, Blazevic said he couldn’t continue, if they continue to work like this! Lets be real, is it possibly that nobody, speaks English in a whole football federation, even not the General secretary, who are accused by the national court of stealing money from taxis. We have many proves! Of this please helps us ! We don’t know what to do? They are spoiling the football in Bosnia! It looks more like a mafia! Please contact me for more information’s. And if you cannot help us, please say who can. Thanks for reading, I am just a very concern supporter.
hajmo ih jednom vec srusiti!: ovaj mail je posaljen fifi, nadam se da ce jos vas, vako nesto probat, da bar jedan procitaju! Savez napolje! Ciro je Bog"!

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 29 apr 2009, 18:03

ovakvih je bilo mali milion u zadnje 3 godine i sve i jedan pa tako ce biti i sa ovim ce svrsit u kani za smece

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 01 maj 2009, 19:04

Ćiro tajno razgovarao sa Platinijem
Autor ****
Srijeda, 29 April 2009 14:30

Selektor Miroslav Ćiro Blažević, ljut na čelnike Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, proteklih dana obavio je polusatni razgovor sa prvim čovjekom UEFA-e, Michel Platiniem. Iako, detalja o samom sadržaju ovog telefonskog razgovora nema, Ćiro tvrdi sljedeće: "Neke informacije koje sam iznio Platiniju mogu biti historijske za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nažalost o detaljima Vam ne mogu ništa više reći jer bi umanjili efekat razgovora!"

Sa Omanom u Parizu

Kao što je već poznato, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu će omjeriti snage sa najboljom selekcijom Omana. Iako je protivnik nepoznat domaćoj javnosti selektor se veseli susretu. "Oman je prava provjera za nas. Igrat ćemo najvjerovatnije u Parizu i iskoristit ću ovu priliku da simuliramo eventualni susret sa nekom azijskom ekipom u Južnoj Africi." kaže naš selektor, pun optimizma.

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 01 maj 2009, 19:44

ako je to tacno, onda skidam kapu.
IGRAJO BOSNO NE DAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBEEEE !!!

zele
Kontakt:

Post Postao/la zele » 01 maj 2009, 23:22

meni nije bitno sta ciro prica ili sta izjavljuje pa bitni su rezultati repke ljudi okante se tih budalastina pa ciro je preporodio repku mani te se nekih glupih podvala pa vecina nasih legendi podrzava ciru i kazu da je napravio dobar posao i to je istina pa svidlo se nekome ili ne......... ciro samo naprijed

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.