Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

haxonja
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la haxonja » 02 avg 2011, 15:25

Krecemo od pocetka kada je Carrick tek dosao na OT, dosao je kao pojacanje provjereno koje je igralo u EPL, odnosno West Ham i Spursima. Igrac koji je kvalitetniji od Klebersona ili Djembe.

Prve njegove sezone su bile kazu svi odlicne i ja se slazem sa time, tada je on imao jednog Scholesa kraj sebe 4. godine mladjeg i jos jedan bitan faktor mozda i najbitniji ali nije toliko primjetan Ronaldo, Ronaldo kazem jer taj je na terenu bio krilo, vezni i napadac znaci gdje je lopta i neka akcija tu je i Ronaldo. Ronaldo kojem je samo trebao Fletcher ili Carrick da im pruzi loptu kada je u problemima,a sve je islo preko njega. Carrick se tada puno nije isticao jer kada ti imas jednog Scholesa-Ronalda-Rooneya-Giggsa i tog istog Carricka tada je on Unitedu bio sporedan lik nije imao pritiska pored ovih zvijezda i igrao je kako kazemo dobro, a sada sve skoro sve svodi na njega i svaki njegov pas se gleda i komentarise.

Carrick je nosio ove sezone United sto se tice veznoga reda, ali kada dodje jaci igraci od njega ili Ande United se na kontre bazira jer nemaju kontrole u veznom redu veoma tesko. Unitedu je potreban jedan vezni igrac koji ce biti "babo" na terenu koji ima sve kao i Scholes u najboljim danima. Michael i Ando nece moci izgurati sezonu sami kao centralni vezni fali im jos jedan, Darne moj ljubimac je glavni destruktivac nema taj slifa da igra naprijed i to svi znaju!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 02 avg 2011, 15:32

Monolog je napisao/la:
Mah, ja ulazim u duel samo kad imam loptu. :mrgreen: I to gledam da pretrčim nekog il' da mu proturim kroz noge, pa da se poslije mogu smijat' (uz pivu naravno). :mrgreen: Moutinho je igrač koji nigdje ne bi uspio osim u portugalskoj ligi. Živi bili pa vidjeli. :D
Koji si ti alkoholičar :D Ni za ovaj sveti mjesec ne možeš zaboraviti pivu :mrgreen:

Nego, taj Moutinho umalo nije završio u Unitedu prije nekoliko sezona. Opasno se pisalo o njemu i Velosu da će doći u paketu (vjerovatno je zaista i bilo nečega, ne samo medijskih šupljiranja). A ko zna, tad je još bio mlad, da je došao u United možda bi danas više vrijedio. Možda. Ja mislim da bi.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 02 avg 2011, 15:40

Valencia je napisao/la: Al' sta imam pisati o njemu,.. Lik je u ovoj sezoni najbolji veznjak Mancestera. A ja te pitam, kako je onda moguce osvojit prvenstvo i igrati finale LP ako ti je najbolji veznjak los igrac!? To je nemoguce, to nema nikakve veze sa logikom.
Jel imaš neki evidence ?
Bolje da nisi ništa ni pisao . Taj lik , Carrick je u prethodnoj sezoni dosegao takav nivo da ga se od stvarno simpatičnog ali ujedno kvalitetnog igrača smatra kravljom balegom . Kako znaš za Andersona srat jer nema željeni end-product onda ćemo Carricka zatrpat g.ovnima . U prethodnoj sezoni je imao ljudi moji , slovima ću to napisati , u četrdeset šest nastupa samo jednu fakin asistenciju , dok Anderson u skoro duplo manje nastupa ima četiri postignuta gola te dvije asistencije . Dodajmo tome broj podbačenih utakmica zbiru svega toga , dobijamo grubo rečeno , sasvim prosječnog igrača . Ali dodat ću tu još nešto ovoj statistici . Vezni igrač je motor ekipe , barem većine . Naš vezni igrač , dakle u ovom slučaju Carrick je nepamtim kad povukao loptu , pokušao organizovati napad , postavio se kao vođa jer bytheway od veznog se upravo to očekuje . Rekoh , ne pamtim . Ako se takvog igrača smatra najboljim veznim jer je takoreći briljirao protiv Chelsea iliti Schaleka u dvije od četrdeset šest utakmica , onda prika moj , jedan facepalm za mene . Da se slučajno ne zabuniš dok čitaš sve ovo . Carricka sam cijenio , redovno drkao na njeg do prije dvije godine ali brate mili ako nas sjebeš u sijaset utakmica a uz to još niti smiješ primit loptu kako spada već igraš alibi igru vraćanjem golmanu svako malo , onda odfakaj Keriče . I još , kakve veze ima što je igrao toliko koliko je igrao u šampionskoj ekipi . Pa O'shea je retard na treću po pitanju čiste fudbalske kvalitete ali je svejedno znao nastupiti u 30+ utakmica po sezoni . Daj saberi se već jednom . Taman kad pomislim da ćemo se slagati u nekim stvarima jer znaš što-šta o nogometu ti se šamaraš ovakvim postovima .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 avg 2011, 15:56

Monolog je napisao/la:Pa da je taj Stanković doš'o u Manchester umjesto Verona, siguran sam da bismo ga i dan danas gledali u dresu Crvenih Đavola. Siguran. Dejan ima sve; stara škola fudbala (pregled igre i šut), al' sa nevjerovatnim trkačkim sposobnostima. I on je igr'o nekoliko pozicija tokom karijere (sve živo u veznom redu :mrgreen: ) i na svakoj od njih je postavio neke standarde. Iskren da budem, jedan od boljih veznjaka sa naših prostora koje sam im'o priliku gledati. Što se tiče Carricka, sve to stoji (inače, oni veznjaci koji su nevidljivi su izuzetno podcjenjeni, al' su najopasniji po protivničku ekipu. Možda ne toliko po golovima i asistencijama, al' jesu po nevjerovatnoj sposobnosti dirigovanja veznim redom). Carrick je dobar igrač, to stoji. Onaj ko to ne vidi, to je njegov problem. No, meni je Stanković mnogo bolji. Napisah zbog čega. To što je ovaj Stanković opasno zagazio u godine ne mijenja činjenicu da i dalje igra fudbal na visokom nivou. :D

Mah, ja ulazim u duel samo kad imam loptu. :mrgreen: I to gledam da pretrčim nekog il' da mu proturim kroz noge, pa da se poslije mogu smijat' (uz pivu naravno). :mrgreen: Moutinho je igrač koji nigdje ne bi uspio osim u portugalskoj ligi. Živi bili pa vidjeli. :D
Kerikova najveca kvaliteta je brz protok lopte. To protivniku ne dozvoljava da se postavi, pa se uvijek moze naci neka pukotina u odbrambenoj formaciji. E druga je stvar sto na krilu ima gnjavatora Nanija koji uvijek stane sa loptom (da malo trzne, pokaze neku fintu na koju se klinci naloze) i muljatora Berbatova koji maksimalno usporava svaku akciju. Nije ni cudo sto u ovoj sezoni nisu mogli dati gola iz kontra napada.

Stankovic je dosta oslabio,.. Vidi se da su ga godine nagnjecile. A bio je vrhunski igrac nema sta,.

Sir Matt
Jel imaš neki evidence ?
Bolje da nisi ništa ni pisao . Taj lik , Carrick je u prethodnoj sezoni dosegao takav nivo da ga se od stvarno simpatičnog ali ujedno kvalitetnog igrača smatra kravljom balegom . Kako znaš za Andersona srat jer nema željeni end-product onda ćemo Carricka zatrpat g.ovnima . U prethodnoj sezoni je imao ljudi moji , slovima ću to napisati , u četrdeset šest nastupa samo jednu fakin asistenciju , dok Anderson u skoro duplo manje nastupa ima četiri postignuta gola te dvije asistencije . Dodajmo tome broj podbačenih utakmica zbiru svega toga , dobijamo grubo rečeno , sasvim prosječnog igrača . Ali dodat ću tu još nešto ovoj statistici . Vezni igrač je motor ekipe , barem većine . Naš vezni igrač , dakle u ovom slučaju Carrick je nepamtim kad povukao loptu , pokušao organizovati napad , postavio se kao vođa jer bytheway od veznog se upravo to očekuje . Rekoh , ne pamtim . Ako se takvog igrača smatra najboljim veznim jer je takoreći briljirao protiv Chelsea iliti Schaleka u dvije od četrdeset šest utakmica , onda prika moj , jedan facepalm za mene . Da se slučajno ne zabuniš dok čitaš sve ovo . Carricka sam cijenio , redovno drkao na njeg do prije dvije godine ali brate mili ako nas sjebeš u sijaset utakmica a uz to još niti smiješ primit loptu kako spada već igraš alibi igru vraćanjem golmanu svako malo , onda odfakaj Keriče . I još , kakve veze ima što je igrao toliko koliko je igrao u šampionskoj ekipi . Pa O'shea je retard na treću po pitanju čiste fudbalske kvalitete ali je svejedno znao nastupiti u 30+ utakmica po sezoni . Daj saberi se već jednom . Taman kad pomislim da ćemo se slagati u nekim stvarima jer znaš što-šta o nogometu ti se šamaraš ovakvim postovima .
Koliko je asistencija imao Roj Kin? Koliko asistencija ima Buskec u Barseloni? Ti ne razumijes Kerikovu ulogu na terenu.

Anderson za razliku od Kerika igra sa vise dodira i pokusava nesto napraviti prema naprijed. On je takav profil igraca za razliku od Kerika. Posmatrajuci njegovu ulogu na terenu, ono sto se od njega ocekuje, njegova statistika je katastrofalna. Zbog toga Kerik igra u prvoj postavi, a Anderson sjedi na klupi. Ne mislis valjda da si pametniji od Fergusona!?

Ovdje se ocekuje od Kerika ono sto ne moze ponuditi,.. On nije vodja, on nije dribler, on nije igrac koji voli povuci loptu, on ne ide tako visoko da bi mogao postizati golove i dijeliti zavrsne pasove,.. To nije njegova igra, on nema te mogucnosti, on nije dobio taj zadatak. Ono sto Fergi od njega ocekuje, on to dobro odradjuje. Sve ostale tvrdnje pokazuju elementarno nepoznavanje fudbala.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 avg 2011, 16:01

Kerik je fantastican igrac, koji mnogo radi na terenu,a malo se vidi.
Inace vrijedi ona da su takvi igraci najmanje cjenjeni.
Pogledas danas samo Buskeca kojeg svi smatraju retardom koji nije ni u 50 najbolji na svojoj pozciji.I onda se totalno prevaris jeer je covjek neophodan ovoj Barcelone.
Niko za 10 godina nece pamtiti Makelelea koji je sve prljavo godinama radio umjesto Zidanea,trcao je za njega,tukao se za njega i krivica je bila na njemu.Zidane ce se pamtiti i njegove carolije u ofanzivi ;)
Stranger in the night. SIDA in the morning!

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 02 avg 2011, 16:09

Carrick je tzv. deep playmaker, nije igrac odlicno doriblinga, al je igrac odlicnog pasa,
vrlo cesto daje veliki dobprinos golu Uniteda, iako ga sam ne da ili ne poslaje zadnji pas..
covjek savrseno radi defanzivne zatatke...
prije dvije sezone je imo desetak asistencija iako je ulazio u Fergiev sistem rotacije...
uz sve to ima i dobar sut, koji istina u zadnje vrijeme rijetko koristi, al ima puno defanzivnih zadataka tako da nije previse pred golom..

EDIT:
jedna stvar sakome se desi losa sezona,
al ne moze se za njega reci da je kloc ili nesto tako...
mislim covjek toliko toga dao Unitedu...
bio je jedan od klucnih igraca kad je United osvojio LP
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 02 avg 2011, 16:37

Vidim da je tema puna Kerika, kao i obicno jedni ga smatraju nezamjenljivim drugi nepotrebnim. Ja bih nasao neku sredinu i rekao da nam je potreban ali ne toliko da igra kad god moze. Mislim da je trenutno njegov najjaci adut veliko iskustvo koje posjeduje i koje nam moze biti od velike pomoci u jako dugoj i iscrpljujucoj sezoni. S druge strane evidentan je pad u formi i oscilacije koje su nas u par navrata prilicno skupo kostale, ali opet to nije dovoljno da ga se otpise i smatra nepodobnim za Uniteda. Mislim da je sa trenutnim fondom igraca na sredini itekako potreban jer pored potrebne sirine daje i stabilnost ekipi sto zbog iskustva, sto zbog kvaliteta, koje je @Valencia navodio. Mana mu je sto vise nije toliko pouzdan i siguran u sebe, zbog cega zna ozbiljno iznervirati, ali to ne mjenja cinjenicu da mu Fergi itekako vjeruje tako da ce i dalje biti bitan kotac u Unitedovoj masini. Ugl imao je dovoljno kredita da mu se progleda kroz prste nakon svega..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

Giggs-Kralj
Kontakt:

Post Postao/la Giggs-Kralj » 02 avg 2011, 16:44

navijam za Man.utd od kad znam za sebe..eto imao sam malo i srece u nesreci pa sam za vrijeme ratnih desavanja bio u engleskoj blizu manchestera al bio sam klinjo tad 5 il 6 godina kako god tad je giggs bio popularan kao sad messi na svakom koraku njegove plakate....da nam je opet stari giggs..ajoj...a kerik i anderson su za mene dva malo veca levata...zasto?pa prosto?anderson se fura na ronaldinija mislim pokusava nesto zasto nije sposoban.nema toliku tehniku tipa ronaldiija inijeste hernandeza i tako tih...a kerik je jos gori pa taj tip jednu partiju odigra bas fenomenalno al zato 10 narednih stalno grijesi ..oni da su dobri bili bi bas standardni sto nikako nisu kao roony vidic nani ...al nema ko u sredini pa se mijenja kerik anderson stari schols flecher i tako to...sve levati...cast skolsu al ne moze on vise mada jos uvijek ima zadnji pas ko iz bajke..al nema snage niti brzini...kerik po meni nije nikako trebao dolaziti..on je tipa berija iz citija sto je nekad bio u aston vili isto levat momci spori dosta grijese...takvi igraci nam ne trebaju i ne znam zasto ovaj stalno naglasuje pa ovo-pa kako smo onda dosli do finala LP...pa nama treba titula a ne 2 mijesto...ja ne zelim drugo a niti bilo ko voli manchester ili fergi il igraci...pa bolje je izgubiti u osmini nego u finalu ...i to ne izgubiti nego se brukati...barca nas razvali vec dva puta obruka nas sramota a zasto radi upravo kerika i tako tih...uzmu ti sredinu i ti se j#bi...a vidic je za mene najbolji stoper sto je hodao terenima svih vremena..a i ferdinand je prejak ..sta su momci spasavali u finalu iz gresaka kerika i ostale kompanije u sredini...shalke je jak al halo pa lahko je proci shalke ..veze nemaju to sto su dobili intera nista ne znaci jer je inter bio u fazi raspadanja pred kraj sezone nista nisu mogli da dobiju...i manco MORA da uzme nesto u sredini..MORA..prije 2 godine sam molio boga da fergi uzme eslija janga al sad nam nije trebao imamo nanija i valenciju...oni su prejaki..trebao nam je pravi igrac u sredini i neki jak napadac..roony je kralj hernandez ubija ..oven nije vise kao nekad berbatov mislim da vise ne moze...i treba nam neki visok napadac ne kao krauc nego tipa dzeke,benzeme...al napad i moze proci al sredina nikako..odbrana je najbolja na svijetu tu nema sta za reci...
idealni sastav mance bi bio po meni...de gea-evra,vidic,ferdinand,rafael ili fabio-sredina sa lijeva na desno-yung,snaider(95% da dolazi)kerik(kad nema boljeg )nani-napad roony,hernandez.stim sto bi snaider bio ofanzivni vezni kerik defanzivni..i kad bi fergi samo vidio da ne stima tu gdje je kerik i uzeo nekog tipa esiena za zadnjeg veznog i igrati onu diamantsku formaciju u srednjem vezu pa to bi razvaljivalo sve po redu...a yung ako se ne pokaze kako treba valencija mora da igra jer je on svoje po meni itekako dokazao ..momak je odlican..ili pokusati mjesto hernandeza nekad yunga u napad a valensiju lijevo staviti...i onda bi imali 5 super brzih igraca snaider,valencia roony nani,hernandez ...i kad to pocne da trci ma **** i inijestu i mesija..samo jos uigrati...nama treba osvajanje lige prvaka al to nikao sa kerikom...pa pogledajte oba snimka sa barcom pa ce te da vidite gdje nije stimalo..kao vidic kriv za gol ma daj ...a ko je spasio 5 golova-pa naravno vidic al nije on svemoguc da nikad ne pogriejsi kad ga 90 minuta napadaju stalno...znaci sredina ne valja nikako...trebamo tog snaidera i ZADNJEJG VEZNOG TIPA ESIENA...uostalom engleska reprezentacija je po imenima mozda odmah poslije spanije a nikad nista cak se brukaju svaki put-jer je tu opet taj kerik,bery..i jos njih par sto veze nemaju.....pozzz :D

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 02 avg 2011, 16:47

Giggs-Kralj je napisao/la: i ZADNJEJG VEZNOG TIPA ESIENA...
Zašto?
Da nam dva puta godišnje po 6 mjeseci leži u bolnici.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 02 avg 2011, 16:49

Ja mislim da Carrick nije igrac o kojem treba da se raspravlja :) On svoj pos'o odradjuje onako kako treba, povremeno pogrijesi - povremeno bljesne, a najvise je solidan i to je to. Ne znam zasto se tolika paznja posvecuje njemu... Vecu paznja treba da se posveti ostalim veznjacima, pogotovo ovom drugom (ofanzivnijem) centralnom veznom. A @Valencia, ti ces svoje misljenje o Naniju promijenit' (ne znam kad tacno, ali hoces), ja ti garantujem (ma koliko ti to znacilo) :D
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 02 avg 2011, 16:49

Valencia je napisao/la: Koliko je asistencija imao Roj Kin? Koliko asistencija ima Buskec u Barseloni? Ti ne razumijes Kerikovu ulogu na terenu.
Anderson za razliku od Kerika igra sa vise dodira i pokusava nesto napraviti prema naprijed. On je takav profil igraca za razliku od Kerika. Posmatrajuci njegovu ulogu na terenu, ono sto se od njega ocekuje, njegova statistika je katastrofalna. Zbog toga Kerik igra u prvoj postavi, a Anderson sjedi na klupi. Ne mislis valjda da si pametniji od Fergusona!?
Ovdje se ocekuje od Kerika ono sto ne moze ponuditi,.. On nije vodja, on nije dribler, on nije igrac koji voli povuci loptu, on ne ide tako visoko da bi mogao postizati golove i dijeliti zavrsne pasove,.. To nije njegova igra, on nema te mogucnosti, on nije dobio taj zadatak. Ono sto Fergi od njega ocekuje, on to dobro odradjuje. Sve ostale tvrdnje pokazuju elementarno nepoznavanje fudbala.
Dobro si napisao , Anderson barem pokušava krojiti igru , vući konce . Fletcher takođe . Nije ni Fletcher neka manga sa loptom , poprilično je persira ali kad izađe na teren igra tako da se to ne osjeti . Ovaj je zauzeo jedan stav iz kojeg ga menisečini Bog ne izvadi . Igra sa dva dodira , bezbroj puta vraćena lopta unazad , najčešće golmanu sa pola terena jer nije u nekom rodu sa imaginacijom . Ovako kako Carrick igra neće se povrijediti još ovoliko koliko nije pa će samim tim igrati skoro uvijek . Nema zbog čega primit batine jer batine primaju oni koji nešto pokušavaju , u najčešćim slučajevima . Carrick na postvaljenu taktiku protivnika skoro da nema dodira sa istim zbog gore izvedneog opisa njegove igre . A što se tiče poređenja sa SAFom . Ne znam prika , nismo radili nikakve testove ali mišljena sam da bi se mogli ponosat . slika
Drugi pasus:
Niko ne kaže da on dobro ne odrađuje te zadatke koje mu očito SAF daje ( sometimes ) . Mi pričamo o tome da momak ne može bit najbolji vezni igrač kluba kad igra tako kako igra , onda je O'shea takođe bio najbolji bočni jer davao je sasvim malo obzirom koliko može ali je uvijek znao odrati trenerovu zadaću ..... Ono . :roll:

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 02 avg 2011, 16:50

Bošnjanin_89 je napisao/la:Vidim da je tema puna Kerika, kao i obicno jedni ga smatraju nezamjenljivim drugi nepotrebnim. Ja bih nasao neku sredinu i rekao da nam je potreban ali ne toliko da igra kad god moze. Mislim da je trenutno njegov najjaci adut veliko iskustvo koje posjeduje i koje nam moze biti od velike pomoci u jako dugoj i iscrpljujucoj sezoni. S druge strane evidentan je pad u formi i oscilacije koje su nas u par navrata prilicno skupo kostale, ali opet to nije dovoljno da ga se otpise i smatra nepodobnim za Uniteda. Mislim da je sa trenutnim fondom igraca na sredini itekako potreban jer pored potrebne sirine daje i stabilnost ekipi sto zbog iskustva, sto zbog kvaliteta, koje je @Valencia navodio. Mana mu je sto vise nije toliko pouzdan i siguran u sebe, zbog cega zna ozbiljno iznervirati, ali to ne mjenja cinjenicu da mu Fergi itekako vjeruje tako da ce i dalje biti bitan kotac u Unitedovoj masini. Ugl imao je dovoljno kredita da mu se progleda kroz prste nakon svega..
Mana mu je zbog toga sto nosi sav teret veznog reda na sebi, puno ocekuju naravno da ima tu pritiska psiholoskog. Dobar je za Uniteda, al' da United treba imati boljeg igraca od Carricka u veznom redu to je sigurno!

Giggs-Kralj welcome! ;)

To sto kazes za Carricka i ja se slazem jednu dobro pa onda podbaci, United mora dovesti veznog igraca jer prosle sezone taj isti Carrick i Ando wanabe Ronaldino su totalno bili losi na gostovanjima Uniteda, ispod prosijeka i zato United kada god bi vikendom igra na strani strijepio sam! :roll:
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 02 avg 2011, 17:02

Nadam se da se moj komentar i komparacija Sneijdera sa Carrickom, izmedju ostalih, nije pogresno shvatile te da nije pokrenula neku nepotrebnu raspravu o kvaliteti Michaela Carricka. Sneijder i on dakako da nisu isti tip igraca, nisu na istoj poziciji i imaju totalnu drugaciju ulogu na terenu. Ja sam samo nabrojao nase veznjake i napomenuo da igraca tipa Sneijder nemamo u ekipi i da bi nam bio veliko pojacanje,

Eh sada sto se Carricka tice najbolje je da uzmete utakmice sa Chelseaom, posebno onu u Londonu, u Ligi prvaka i vidjet` cete kakav je Carrick igrac. Izuzetno vazan na sredini terena. Prije bih se odrekao i Andersona i Fletchera nego Carricka. Doduse zna i on pogrijesiti ali da nam je trenutno najbolji veznjak kojeg imamo apsolutno stoji. Za razliku od Andersona Carrickovi pasovi su tacni i vise koristi od njega ima na terenu. Od Brazilca i nema bas neke. Fletcher k`o Fletcher, trkac i koristan igrac takodjer ali opet bih i njegov odlazak lakse podnio nego Carrickov.

Nema potrebe raspravljati o njegovim kvalitetima, nisu upitni definitivno. Vidim da ima par ljudi koji ga kritikuju redovno zbog par gresaka tipa protiv Arapa u polufinalu ali, ako vec pricamo o tom mecu, recimo to i da cijela ekipa nije odigrala bog zna kakvu utakmicu. Scholes je nepotrebno dobio crveni karton a Berbatov je promasio par zicera koje je morao zabiti. Trazimo i u tome razloge poraza a ne samo u gresci Carricka koja se moze desiti svakom fudbaleru.

On je za mene jako bitan igrac, radilica na terenu i itekako zahvalan sto mi je i najzdraze kod njega. ;)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 02 avg 2011, 17:07

Fletcher Bog , Anderson bogec , Carrick bogalj .

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 avg 2011, 17:11

Evo jedan lijep gest kluba: Jedna cura koja je prezivila onaj masakr u Norveskoj je bila velika navijacica Uniteda, i dobila je poziv od kluba da dodje sa cijelom familiju na tekmu, trening i da upozna igrace. Isto tako su joj poslali potpisani dres i jos neke poklone. To su uradili dok je se jos borila za zivot. Svaka cast.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 02 avg 2011, 17:25

Evo preporucujem svima da pogledaju ovaj video, mozda makar neki promijene misljenje.
[youtube][/youtube]
Neki ovdje ocekuju od Carricka da postize golove i asistira, a to izgleda nije njegov primarni cilj u ovoj ekipi. Svaka ekipa mora imati jednog ovakvog igraca, Barca ima Busquetsa, Real Alonsa, a Manchester Carricka. Samo Manchesterov problem je sto Barca uz Busquetsa ima Xavia i Iniestu, Real Ozila i Kaku(Ronalda, Di Mariu) koji kreiraju akcije, daju golove, asistiraju i niko ne ocekuje od Busquetsa ili Alonsa da to rade. Tu je Manchesterov problem, nemaju svog Xavia i u tom nedostatku navijaci imaju prevelika ocekivanja od Carricka.
Carrick je vrlo inteligentan igrac ali nije toliko talentovan da moze razigravati jednu ekipu kao sto je Manchester, zato on radi ono sto najbolje zna. Njegova igra se svodi na jednostavnost, naravno da nekad i pogrijesi, a njegove greske bi se svele na minimum kada bi imao pored sebe u veznom redu jednu klasu od igraca, kao sto je imao Scholesa prije nekoliko godina. I naravno da ce imati najvise gresaka u veznom redu kada je on morao odigrati gotov sve utakmice dok su se ostali pored njega mijenjali.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 02 avg 2011, 17:36

_karabaja_ je napisao/la:Evo preporucujem svima da pogledaju ovaj video, mozda makar neki promijene misljenje.
[youtube][/youtube]
Neki ovdje ocekuju od Carricka da postize golove i asistira, a to izgleda nije njegov primarni cilj u ovoj ekipi. Svaka ekipa mora imati jednog ovakvog igraca, Barca ima Busquetsa, Real Alonsa, a Manchester Carricka. Samo Manchesterov problem je sto Barca uz Busquetsa ima Xavia i Iniestu, Real Ozila i Kaku(Ronalda, Di Mariu) koji kreiraju akcije, daju golove, asistiraju i niko ne ocekuje od Busquetsa ili Alonsa da to rade. Tu je Manchesterov problem, nemaju svog Xavia i u tom nedostatku navijaci imaju prevelika ocekivanja od Carricka.
Carrick je vrlo inteligentan igrac ali nije toliko talentovan da moze razigravati jednu ekipu kao sto je Manchester, zato on radi ono sto najbolje zna. Njegova igra se svodi na jednostavnost, naravno da nekad i pogrijesi, a njegove greske bi se svele na minimum kada bi imao pored sebe u veznom redu jednu klasu od igraca, kao sto je imao Scholesa prije nekoliko godina. I naravno da ce imati najvise gresaka u veznom redu kada je on morao odigrati gotov sve utakmice dok su se ostali pored njega mijenjali.
Odlican video :) Meni se najvise svidja ta njegova smirenost sa loptom, mada nekad i do gresaka dolazi iz te smirenosti, ali zanemarljivo, rekao bih.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 02 avg 2011, 17:59

a zasto se jednostavno ne sloziti da ste u pravu i jedni i drugi i mirna Bosna, bez obzira koliko Carrick imao losih predstava i losih strana, toliko je imao i dobrih tekmi i dobrih strana... kakav god da je igrac je Manchestera... meni je drazi od svih gore nabrojanih sto iz Uniteda sto iz cijele lige, frajer se nije 2 puta povrijedio za ovih 5 godina ako ne i vise, uvijek je davao 100% na terenu, i da ne valja ne bi ga Fergi stavljao u ekipu... s obzirom kakavih sad problema u vezi Mancho ima on je zlata vrijedan igrac... aBd dovesti Sneijdera i onda haranje ligom :D
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 02 avg 2011, 18:03

Cartman je napisao/la:Evo jedan lijep gest kluba: Jedna cura koja je prezivila onaj masakr u Norveskoj je bila velika navijacica Uniteda, i dobila je poziv od kluba da dodje sa cijelom familiju na tekmu, trening i da upozna igrace. Isto tako su joj poslali potpisani dres i jos neke poklone. To su uradili dok je se jos borila za zivot. Svaka cast.
Kud i ja nisam preživio masakr.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 avg 2011, 18:13

_karabaja_ je napisao/la:Carrick je vrlo inteligentan igrac
:lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.