Jajalo, Stojčev, Bilbija, Velkoski, Benko.....Borjan bio maltene završen, sitnice nas djelile od Vanje Milinković Savića iz Manchester Uniteda.Svi igrači koje je Ibraković doveo, dali su ogroman doprinos uspjesima kluba.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑27 dec 2021, 09:44Pričajte što hoćete Ibrak je najbolji SD bar u ovoj zadnjoj deceniji. Kakve smo mi karine teške postale nakon 2007 titule, tek kad je on došao se stalo na noge i osvojen kup, liga a i playoff. Tad smo bili institucija i na svaku utakmicu se išlo po pobjedu, sve osim pobjede je bio neuspjeh. Svakom treneru prpa kad izgubi jednu, dvije a sad imamo ovu varalicu splitsku koja kroz čitavu polusezonu vidi da ne funkcioniše igra sa 5 nazad ali konstatno forsira taj antifudbal. Na kraju krajeva Sarajevo smo, trošimo najveće pare a branimo se protiv svakog i kući i u gostima jbt a niko nema muda da ga istjera. Sablić dok je Ibrak bio tu bio završio epizodu 31.07 odnosno nakon poraza od Zrinje jer je nedugo prije toga izgubio i od Tuzle a i od profesionalne ekipe za termine Milsami.Maroon99 je napisao/la: ↑26 dec 2021, 22:40Pojacanja koja je doveo bi i musija uspio dovesti uz tanove milioneHistoricar je napisao/la: ↑26 dec 2021, 22:22
Nacrtaj nam.Čovjek je bio dvije sezone sportski direktor, za to vrijeme je doveo nekoliko kapitalnih pojačanja, handrio kone na svim poljima, osvojili smo kup, titulu, igrali play - off za grupnu fazu Evropske lige...Ko je bio uspješniji sportski direktor od njega ?
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
I nekim cudom poslije svih tih pojacanja i "uspjeha" Tan je zavrnuo pipu
Do smrti odani!
On je dobio blizu 400.000 € za Dupovaca i za Krste. on je legenda haha. jos je i Duljevica i Kovacevica doveo oba igrali za BiH ili igraju.
jest i smeca bilo ko Harmony Ikande, Kostic, Bisanovic i jos neke. ali to ima svaki SD u svakom klubu. opet ima puno vise dobro nego losi transfera.
jest i smeca bilo ko Harmony Ikande, Kostic, Bisanovic i jos neke. ali to ima svaki SD u svakom klubu. opet ima puno vise dobro nego losi transfera.
-
- Kontakt:
To je bilo u vrijeme zanosa i dobre finansijske situacije, pa tad je na trening vise ljudi dolazilo nego danas na utakmice. Problem je kad nema novca i atmosfere oko kluba onda je tesko nekog dovesti. Cim je nestalo novca Ibrak je digao sidro a ostali smo bez novca zbog ibrakovi promašaja Ikande, Alispahic, Stepanov pa Jesic, Kramar sve su to njegovi potezi koji nisu donijeli rezultat. Onda Tan zavrnuo pipu i to ti je to, standardno kod nas sezona dobra onda raspad.Riveros je napisao/la: ↑27 dec 2021, 09:57Jajalo, Stojčev, Bilbija, Velkoski, Benko.....Borjan bio maltene završen, sitnice nas djelile od Vanje Milinković Savića iz Manchester Uniteda.Svi igrači koje je Ibraković doveo, dali su ogroman doprinos uspjesima kluba.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑27 dec 2021, 09:44Pričajte što hoćete Ibrak je najbolji SD bar u ovoj zadnjoj deceniji. Kakve smo mi karine teške postale nakon 2007 titule, tek kad je on došao se stalo na noge i osvojen kup, liga a i playoff. Tad smo bili institucija i na svaku utakmicu se išlo po pobjedu, sve osim pobjede je bio neuspjeh. Svakom treneru prpa kad izgubi jednu, dvije a sad imamo ovu varalicu splitsku koja kroz čitavu polusezonu vidi da ne funkcioniše igra sa 5 nazad ali konstatno forsira taj antifudbal. Na kraju krajeva Sarajevo smo, trošimo najveće pare a branimo se protiv svakog i kući i u gostima jbt a niko nema muda da ga istjera. Sablić dok je Ibrak bio tu bio završio epizodu 31.07 odnosno nakon poraza od Zrinje jer je nedugo prije toga izgubio i od Tuzle a i od profesionalne ekipe za termine Milsami.
-
- Kontakt:
I mislim da je ovo kljuc svega.,mislim da si pogodio u sridu . Tanova politika je takva u svim klubovima koje vodi 2 godine sklapa ekipu napravi neki rezultat i onda nema novi ulaganja nego se sve rasproda da bi se zadovoljila ekonomska računica, onda 2 godine tavoriš sklapaš ekipu i tako u krug. Isto je i s cardifom, kotrikom i nama, jednostavno robovi smo te njegove politike vodjenja klubova. Uopšte ne zelim ulaziti u rasprave da li bi bilo bolje ili gore bez njeg, čisto kazem da je ovo njegov nacin rada i to je tako.

Otprilike smo svi ovako pisali dok je hadžija bio tu, pametnom dosta. Ti kao SD moraš imati konekcije, biti poznat, uvjerljiv i pouzdan. Kome će ćelavac biti pouzdan, a prije nas kupio 40 utakmica sa olimpikom u 1. ligi fbih? Zato se prizivaju ljudi tipa hadžibegića, provjerena imena sa velikim poštovanjem i konekcijama.
NEMA NAZAD
Cinjenica je da bi bez Kusturice i Tana dozivjeli sudbinu Celika i da bi nas klub vjerovatno i danas igrao nize ligebordobijeli je napisao/la: ↑27 dec 2021, 10:32I mislim da je ovo kljuc svega.,mislim da si pogodio u sridu . Tanova politika je takva u svim klubovima koje vodi 2 godine sklapa ekipu napravi neki rezultat i onda nema novi ulaganja nego se sve rasproda da bi se zadovoljila ekonomska računica, onda 2 godine tavoriš sklapaš ekipu i tako u krug. Isto je i s cardifom, kotrikom i nama, jednostavno robovi smo te njegove politike vodjenja klubova. Uopšte ne zelim ulaziti u rasprave da li bi bilo bolje ili gore bez njeg, čisto kazem da je ovo njegov nacin rada i to je tako.
Ali isto tako nakon sjajnog starta i nevjerovatne atmosfere i euforije dosao je Jesic, brazilci, otjerana je okosnica ekipe da bi se rasteretio budzet.
Do smrti odani!
-
- Kontakt:
Jbt koliko priće oko Škore a pozicija skauta nije nista specijalno, svaki klub ima na desetine skauta. Bezz se prave price sto je on skaut a u suštini nista ne mjenja.
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Legende poput Škore bi morali biti predsjednici, sportski direktori itd. da je neki normalan klub u pitanju. Umjesto toga uvozimo polovnjake iz zemalja širom svijeta koji ne rade taj posao kako treba...bordobijeli je napisao/la: ↑27 dec 2021, 13:28Jbt koliko priće oko Škore a pozicija skauta nije nista specijalno, svaki klub ima na desetine skauta. Bezz se prave price sto je on skaut a u suštini nista ne mjenja.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
257 utakmica, 4 gola u karijeri
96 utakmica - 1 gol u u nasoj ligi
Vala cemo se i pojacati
Vala cemo se i pojacati
to su bili dani,kad ih neko brani a oni iz rupe u jos vecu ahahahah,joj kakvi dani dobro ovaj klub i funkcionisebordobijeli je napisao/la: ↑27 dec 2021, 09:44A Sabrinica s osmijehom potegnu šampanjac. Trebaće puno rada i vremena da se klub vrati na stabilne noge, Nam i Sabrina su nas doveli do gašenja.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Igre zadnjeg veznog se najmanje gledaju kroz golove...npr cimirot nije gola dao za nas... Na visem nivou uzmi busquetsa, kantea, casemira...ljepota ih imati u ekipi, a rijetko postizu goloveBegovicRamiz je napisao/la: ↑27 dec 2021, 14:11257 utakmica, 4 gola u karijeri
Vala cemo se i pojacati
Sto se tice secerovica vise me nervira sto se ne krpe primarne pozicije nego se gomilaju pojedine... Ma da i ovo je rekla kazala vjv pojedini portali pisu samo da se ima sta pisati u ovom periodu bez utakmica
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
-
- Kontakt:
Pa ovaj Secerovic nema sta nije igrao u karijeri,od stopera,lijevog beka,wing backa,lijevo krilo,sve zivo u veznom redu(DM,CM,AM),napadac...
Boga pitaj gdje ce ga Sablic onda stavljati hahahahah
Realno veznjak nam ne treba ni najmanje.Djokanovic,Kapic,Ramic,Palic,Kobiljar,Varesanovic i jos par ovi juniora...
Ima par pozicija gdje nemamo nijednog igraca,nez zasto se bez potrebe gomilaju pozicije gdje imamo 4+ igraca uvijek na raspolaganju sa polovnjacima od 30 godina
Boga pitaj gdje ce ga Sablic onda stavljati hahahahah
Realno veznjak nam ne treba ni najmanje.Djokanovic,Kapic,Ramic,Palic,Kobiljar,Varesanovic i jos par ovi juniora...
Ima par pozicija gdje nemamo nijednog igraca,nez zasto se bez potrebe gomilaju pozicije gdje imamo 4+ igraca uvijek na raspolaganju sa polovnjacima od 30 godina
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- BegovicRamiz
- Kontakt:
Ja sam nacuo da Kapic nece igrati na proljece kod nas, da li je istina, ne znam. Mozda je razlog onaj problem sto je imao sa onim reketasima, haj im znaj.keli je napisao/la: ↑27 dec 2021, 14:19Igre zadnjeg veznog se najmanje gledaju kroz golove...npr cimirot nije gola dao za nas... Na visem nivou uzmi busquetsa, kantea, casemira...ljepota ih imati u ekipi, a rijetko postizu goloveBegovicRamiz je napisao/la: ↑27 dec 2021, 14:11257 utakmica, 4 gola u karijeri
Vala cemo se i pojacati
Sto se tice secerovica vise me nervira sto se ne krpe primarne pozicije nego se gomilaju pojedine... Ma da i ovo je rekla kazala vjv pojedini portali pisu samo da se ima sta pisati u ovom periodu bez utakmica
Ne bi me cudilo da on vise utakmicu ne zaigra za nasBegovicRamiz je napisao/la: ↑27 dec 2021, 14:30Ja sam nacuo da Kapic nece igrati na proljece kod nas, da li je istina, ne znam. Mozda je razlog onaj problem sto je imao sa onim reketasima, haj im znaj.keli je napisao/la: ↑27 dec 2021, 14:19Igre zadnjeg veznog se najmanje gledaju kroz golove...npr cimirot nije gola dao za nas... Na visem nivou uzmi busquetsa, kantea, casemira...ljepota ih imati u ekipi, a rijetko postizu goloveBegovicRamiz je napisao/la: ↑27 dec 2021, 14:11257 utakmica, 4 gola u karijeri
Vala cemo se i pojacati
- ElCartel11
- Kontakt:
Ibrakovic je dovodio najbolje igrace. Benko, Jajalo, Delac. Samo cu ta 3 spomenuti. Lik sa Chelseaem dogovorio posudbu golmana. Taman, da je 10 golman valja ti se uspjeti to dogovorit, jer zasto bi oni slali svoje igrace u ka.rinu od lige kad ih hladno mogu poslati u Championship, Belgijsku, Holandsku, Austrijsku ligu..
Na jednu stranu sto je lopov i prevarant. Ali da je znao svoj posao, itekako je znao.
Ovi sad se ne bi znali sa Dinamom dogovorit.
Na jednu stranu sto je lopov i prevarant. Ali da je znao svoj posao, itekako je znao.
Ovi sad se ne bi znali sa Dinamom dogovorit.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
Ibraković nikad nije uspio napraviti Sarajevo iz sezone 2018/2019. Čuj išlo se svugdje na pobjedu, a titulu jedva osvojili, i to još uvučeni u onu aferu punac. Boga pitaj šta je radio. Liga je još slabija bila nego u sezoni duple krune, 16 klubova bilo, od tog se pola za opstanak borilo. Pa smo sakupili samo 66 bodova.
- napoleon72
- Kontakt:
Imao si jakog Zelju sa Bajicem, Hadziahmetovicem, Kokotom... Prejak Siroki, jak Zrinjski koji je pomeo konkurenciju u sezoni 13/14... Liga nije bila nimalo slaba, te generacije su imale strasne evropske uspjehe (mi sezonu ranije playoff, Zeljo te godine 3. pretkolo, Siroki dvije sezone ranije 3. pretkolo). Danas niko prvo pretkolo ne moze proci, dominacija u ovoj ligi pa samaranje od prvog evropskog protivnikaizdzezveubrazil je napisao/la: ↑27 dec 2021, 17:00Ibraković nikad nije uspio napraviti Sarajevo iz sezone 2018/2019. Čuj išlo se svugdje na pobjedu, a titulu jedva osvojili, i to još uvučeni u onu aferu punac. Boga pitaj šta je radio. Liga je još slabija bila nego u sezoni duple krune, 16 klubova bilo, od tog se pola za opstanak borilo. Pa smo sakupili samo 66 bodova.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
J.bo ih Šećerović u pedu.