FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DooVe
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DooVe » 06 jul 2015, 15:47

Kakav je to fazon rezervisati stadion i za 3 dana prije koncerta? :wtf:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 jul 2015, 15:51

a što se ovog iznad tiče, isti bi ton bio i da je kvesić pušten bez pitanja. tad bi bilo zašto pobogu puštaš jednog od najboljih igrača prije evrope, zar se nije moglo naći da odigra evropu, a u naslovu bi obavezno bilo da je otjeran iz želje. plus neistina za tomića.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 06 jul 2015, 15:56

**** ih Merlin i ono **** od stadiona, pa do kada ćemo se potucat' k'o beskućnici, da nas ponižava ko stigne?! Ljut sam na sve uprave od kraja rata do ovamo, jedna, jedina tribina se nije moga napraviti, svi hoće guzovače da im padne s neba. Ma bjež', da smo po ciglu skupljali 20 godina, mogla je se tribina po UEFA standardima dosada sagraditi!

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 06 jul 2015, 16:01

pile87 je napisao/la:
likusa je napisao/la:U mi smo fakat u problemu :plac:

Hocel konacno objavit kad je prodaja karti, ap ne igramo protiv Travnika..
Cekas se da se vidi prvo hoce li biti sta od zamjene terena za prvu utakmicu.
Šta mislis da li bi vise sanse imali da igramo u gostima prvi? ako nista pozitivan rezultat bi donio ogromu zaradu od euforicnih navijaca . toga mi je najvise zao :plac:
Željeznicar za život cijeli !

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 06 jul 2015, 16:02

slika
slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 06 jul 2015, 16:04

voltron30 je napisao/la:**** ih Merlin i ono **** od stadiona, pa do kada ćemo se potucat' k'o beskućnici, da nas ponižava ko stigne?! Ljut sam na sve uprave od kraja rata do ovamo, jedna, jedina tribina se nije moga napraviti, svi hoće guzovače da im padne s neba. Ma bjež', da smo po ciglu skupljali 20 godina, mogla je se tribina po UEFA standardima dosada sagraditi!
Sustina!
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 06 jul 2015, 16:12

voltron30 je napisao/la:**** ih Merlin i ono **** od stadiona, pa do kada ćemo se potucat' k'o beskućnici, da nas ponižava ko stigne?! Ljut sam na sve uprave od kraja rata do ovamo, jedna, jedina tribina se nije moga napraviti, svi hoće guzovače da im padne s neba. Ma bjež', da smo po ciglu skupljali 20 godina, mogla je se tribina po UEFA standardima dosada sagraditi!
Tako je to kad se radi bez plana, i po sistemu od danas do sutra... Kosevo je uvijek tu bilo kao rezerva, znaci nije postojala bojazan da Zeljo igra vam Sarajeva a ni realna sansa da zaigramo grupu, pa da to postane problem. Da je odvajano 5% od svake ulaznice u zadnjih 15 godina, do sada bi imali 'pravi' stadion. Nema vizije i sposobnih ljudi, nazalost

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 06 jul 2015, 16:17

5% od karata u zadnjih 20 godina,nije više od pola miliona km...

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 06 jul 2015, 16:26

FKZ1921 je napisao/la:5% od karata u zadnjih 20 godina,nije više od pola miliona km...
Koliko god da je, toliko bi bili blizi igranju na svom stadionu ove evropske utakmice, a ne bi ni osjetili. Sve je bolje od ovog stanja gdje nam neki muzicar odredjuje gdje cemo i kako cemo. :puke:

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 06 jul 2015, 16:28

Aman ljudi koliko negativnosti, tipična Bosanska sranja, samo znamo pametovati, oko učlanjenja i godišnjih se raspravlja i ponavlja ista priča evo 50 stranica. Šta ste brate navalili, kad bude biti će, ko će kupiti godišnju i člansku, kupiti će kad god se puste u prodaju pa makar to bilo za novu godinu. Ovdje je džaba mastit tastaturu, kad nema nikakvog efekta, po tom pitanju bi trebalo da se neko obrati upravi, predstavnici navijača prije svega. I još nešto, što se tiče navijača, ne znam kakva je situacija oko grupe, ali mislim da bi se trebala napraviti nekakva reorganizacija, nekakav sastanak sa navijačima iz cijele države, jer opće je poznato da Željo ima navijača u svakom ćošku BiH, pa tu odabrati predstavnike navijača pojedinih regija, ako je ikako moguće, a sve u cilju da se čuje i glas onih koji nisu iz SA.
Eto sad nam je i Dino Merlin kriv, bez razloga naravno, čovjek fino zakupio stadion prije 7 mjeseci kad nije bilo pojma o kakvoj utakmici. To može uraditi bilo ko, samo donesi lovu. Za to je kriv neko iz uprave, a da nam uprava radi kako treba za to bi neko trebao ostati bez plate ili čak bez posla, a ne sada razbijati glavu šta i kako. Merlin je institucija ljudi i nije fer pljuvati po njemu, kakve veze ima za koga navija, on je BiH brend, isto kao što je to Željo. Vjerovatno bismo spomenuli kućni saobraćaj svakome ko naš klub spomene u nekakvom pogrdnom nazivu. Niste fer.
Vazda komentara sam pročitao i na temu marketinga, kao i ostalih obaveza u i oko kluba, te ovaj bi uradio ovo besplatno, te onaj bi uradio ono. Da li se iko od tih javio upravi i ponudio svoje usluge. Sumnjam.
Što se tiče odlazaka igrača i u tome smo prepametni, pitamo se gdje su pare od ovoga, gdje su pare od onoga, te što ne napravimo tribinu, pa po jednu stepenicu, pa pod koncesiju. Da li iko pouzdano zna koliki su mjesečni troškovi i izdaci kluba. I to sumnjam. A sve bi igrače rasprodali za šaku dolara (Eura/KM), kako hoćete. Ja sam negdje vidio pozivnicu koja je stigla za Kvesića da ode na pregovore u kojoj piše kako će Turci platiti prijevoz i smještaj, ali nigdje nisam vidio da su poslali ponudu. Ako je neko iz kluba odredio cijenu od famoznih 100000 E, mislim da bi se trebao ostaviti tog posla definitivno. Ili možda ja griješim.
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 jul 2015, 16:29

Pomirite se sa cinjenicom da cemo jos dugi niz godina euro utakmice igrati na Kosevu, nema nista od Grbavice neke popravke, gradnje to je zavrsena prica.

Nije Dino kriv sto je na vrjeme zakupio stadion, nego nasi sto su se sad toga sjetili a znalo se pet mjeseci unazad da ce biti koncert.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 06 jul 2015, 16:30, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 06 jul 2015, 16:30

FKZ1921 je napisao/la:5% od karata u zadnjih 20 godina,nije više od pola miliona km...
Ma je.bo to. koga je briga. Bitno je da se samo nesto sere i prigovara. Ovdje većina nije zaradila nekoliko hiljada u životu, a svi se gađaju milionskim ciframa.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 06 jul 2015, 16:35

Ma ne gubi zivce bez veze kada nemas strucni ljudi za takve stvari.
Upravo, svi bi preko noci nesto, kao eto stadion nije isplativ. DObro nije, **** i neka dode netko kome ce biti isplatim i tko ce dovuci investitora.

E dok se ovako ne bude moglo u Zelji, nista od nas.
Sve je ovo svakako, od dans do sutra..

Koldzo pravi dvoranu od 7 mil KM, a mogao je istok i sjever, ujedno i teren srediti da bude po svim modernim UEFA STANDARDIMA, jos je mogao i parking ispred kao i prostore dobiti! Ali eto, nije do njega, vec do vrha stranke. ;)

Kakve su sanse da zamijenima domacinstva, tj da prvu igramo gore?

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 06 jul 2015, 16:38

''Željo će igrati u četvrtak 23.7.2015. godine od 18:00 na Koševu protiv eventualnog protivnika, veliku zahvalnost dugujemo direktorici Centra za sport i rekreaciju Jasmini Polić i Muhamedu Alaimu koji su nam izašli u susret i izložili velike napore da mi ipak zaigramo na Koševu'', kazao je direktor Plavih Mirsad Šiljak i dodao:
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 06 jul 2015, 16:39

Zbog koncerta pop zvijezde Dine Merlina nije bio poznat termin igranja ovog susreta, a sada je i to zvanično određeno budući da je direktor Plavih Mirsad Šiljak bio na sastanku sa direkcijom Centra za sport i rekreaciju, te je potvrdio za naš portal da će Željo u četvrtak ugostiti eventualnog protivnika.

''Željo će igrati u četvrtak 23.7.2015. godine od 18:00 na Koševu protiv eventualnog protivnika, veliku zahvalnost dugujemo direktorici Centra za sport i rekreaciju Jasmini Polić i Muhamedu Alaimu koji su nam izašli u susret i izložili velike napore da mi ipak zaigramo na Koševu'', kazao je direktor Plavih Mirsad Šiljak i dodao:

''Zaista direkcija Centra za sport i rekreaciju je pokazala odličnu saradnju i uložila velike napore, a zahvaljujem se i gospodinu Elvedinu Begiću koji je bio spreman da pregovara sa čelnicima mađarskog Saveza da nismo uspjeli postići dogovor sa Centrom za sport i rekreaciju''.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 06 jul 2015, 16:45

Elegant je napisao/la:Pomirite se sa cinjenicom da cemo jos dugi niz godina euro utakmice igrati na Kosevu, nema nista od Grbavice neke popravke, gradnje to je zavrsena prica.

Nije Dino kriv sto je na vrjeme zakupio stadion, nego nasi sto su se sad toga sjetili a znalo se pet mjeseci unazad da ce biti koncert.
s obzirom da je rijec o gradskom stadionu izgradjenom za odrzavanje sportskih manifestacija i da za njegovo odrzavanje, na ovaj ili onaj nacin, izdvajamo svi mi te da je stadion drustveno dobro, logicno je da prednost ima sportski kolektiv duplo stariji od spomenutog pjevaca.

s druge strane, mi igramo utakmicu od znacaja za BiH sport dok on pjeva za svoj djep.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 06 jul 2015, 16:46

ljudi napravite sebi stadion pa sramota je da zeljo kao najveci klub u drzavi nema uslovnog stadiona..bruka je to ulazete u igrace a nemate stadion.morate zrtvovati par sezona i dovesti grbavicu da ima uslove
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 jul 2015, 16:48

za_zivot_cijeli je napisao/la:S druge strane, mi igramo utakmicu od znacaja za BiH sport dok on pjeva za svoj djep.
Igramo utakmicu od znacaja za nas da li cemo dobiti vise para od europe, a BiH je davno digla ruke od sporta, prvi primjer ti je da nemamo gdje utakmice igrati, jedan jedini stadion u drzavi da valja.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 06 jul 2015, 16:53

igra se 23.07.2015 na kosevu 1000% :D
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 jul 2015, 16:54

Prvo nije se moglo znati smeta li Merlin do prije 10tak dana kada je bilo izvlačenje, pa tako da uprava prije toga nije mogla ništa ni uraditi. Drugo, Željo ne može praviti stadion sam, pogotovo ne sada. To šta je moglo da smo počeli skupljati pare prije sto godina, o tome je sad bezveze pričati. Uzmite intervju Mamića od prije nekoliko dana na HRT-u (bio je i ovdje na portalu isječak čini mi se kad pjeva onu ne može nam niko ništa) pa će vam biti jasno zašto Željo sam ne može praviti stadioin. Kad predjsednik DInama priča da ni njihov savez ne može ništa bez države, a ni DInamo koji ima love više nego svi odjednom klubovi na ovim prostorima. Nemojte dosađivati sa tim stadionom svaki put. Krenulo se u finu priču oko stadiona da finansiraju svi pomalo i znamo ko je zaustavio sve to. Bez držanih organa na bilo kojem niovu nema ni dozvola ni bilo čega drugoga, a da bi Željo mogao igrati Evropu treba 7-8 miliona vlastitih sredstava. Prema tome bezveze palamudite po stoti put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.