Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

haxonja
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la haxonja » 02 avg 2011, 13:42

Rooney88 je napisao/la:Nemojmo se zavaravati. Uzmimo Andersona i kvadrirajmo ga opet nije ravan Sneijderu, Carrick i Fletcher takodjer a Cleverley jos nije zasluzio ni da ga se stavi u istu recenicu. ;)

Sneijder bi nam bio OGROMNO pojacanje i s njim bi mogli krenuti u rusenje Barcelone, tacno nam jedan ovakav genijalac na sredini fali. Nadajmo se da ima istine u ovome. :mrgreen:

Sneijder nece doci ja sam siguran, jer opet je ista prica samo drugi dio. Ando nije bio los ove tekme sto je igrao i United mora dovesti zamjenu jer nece moci izdrzati sezonu sa tri vezna Ando, Carrick i Fletcher. Cleverly je jos zelen ali sigurno bolji od Gibsona.

Zipa ovu sliku:
slika
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 02 avg 2011, 13:44

haxonja je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:Nemojmo se zavaravati. Uzmimo Andersona i kvadrirajmo ga opet nije ravan Sneijderu, Carrick i Fletcher takodjer a Cleverley jos nije zasluzio ni da ga se stavi u istu recenicu. ;)

Sneijder bi nam bio OGROMNO pojacanje i s njim bi mogli krenuti u rusenje Barcelone, tacno nam jedan ovakav genijalac na sredini fali. Nadajmo se da ima istine u ovome. :mrgreen:

Sneijder nece doci ja sam siguran, jer opet je ista prica samo drugi dio. Ando nije bio los ove tekme sto je igrao i United mora dovesti zamjenu jer nece moci izdrzati sezonu sa tri vezna Ando, Carrick i Fletcher. Cleverly je jos zelen ali sigurno bolji od Gibsona.

Zipa ovu sliku:
slika
Ovaj desno Carrick ili? :)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 02 avg 2011, 13:45

Naravno! ;)

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 02 avg 2011, 13:46

haxonja je napisao/la:Naravno! ;)
Bolje da nije mijenjao dres :D
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

ever
Kontakt:

Post Postao/la ever » 02 avg 2011, 13:47

Ako nam dodje Wes,a mislim da hoce,bice svega! Titula ce biti osigurana na startu sezone :) Nije euforija,nego realno stanje :mrgreen:

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 02 avg 2011, 13:57

Martex je napisao/la:
Ja stvarno ne znam na koji način vi gledate tekmu ili otkad pratite fudbal pa stalno govorite da je Carrick loš igrač :?
A Carrick je na slici gore u dresu West Hama, poslije toga je nosio i dres Tottenhama pa tek onda došao nama.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 avg 2011, 14:00

Carrick je bio dobar za United od 2006. do 2009. Nakon toga, najslabija karika ekipe i direktno nas je kostao u vise vitalnih utakmica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 02 avg 2011, 14:01

Martex je napisao/la:
Slicnog smo razmisljanja! :D
ever je napisao/la:Ako nam dodje Wes,a mislim da hoce,bice svega! Titula ce biti osigurana na startu sezone :) Nije euforija,nego realno stanje :mrgreen:
Velike su sanse za titlu, Wes upitnik kao kuca (?) :D

Momci otisli u Marsej na tekmu humanitarnu koju veceras igraju:
United representatives:

Evra, Jones, Smalling, Park, Pobga, Cleverley, Welbeck

Possible guests:

Barthez, Ginola, Giuly, Trezeguet, Pokora

Sutra igraju protiv Ajaxa svi radi oprostaja VDS

Cetvrtak na OT oprostajna Scholesu protiv New Yorka i King Eric dolazi! :!: :!:

Petak javni trening na OT pred duel sa plavcima u nedelju.

Mozda i do tada objave ovoga vise Wesa!

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 02 avg 2011, 14:04

Thunderstruck je napisao/la:
Martex je napisao/la:
Ja stvarno ne znam na koji način vi gledate tekmu ili otkad pratite fudbal pa stalno govorite da je Carrick loš igrač :?
A Carrick je na slici gore u dresu West Hama, poslije toga je nosio i dres Tottenhama pa tek onda došao nama.
Svako ima svoje misljenje, moje misljenje je da je samo solidan igrac a sad sto je tvoje drugacije, nismo svi isti :)

Tuzla - Grad koji volim!

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 02 avg 2011, 14:11

Cartman je napisao/la:Carrick je bio dobar za United od 2006. do 2009. Nakon toga, najslabija karika ekipe i direktno nas je kostao u vise vitalnih utakmica.
Ma qrac najslabiji, i ti Cartmane pretjeruješ. Jest nas koštao nekih utakmica ali da je bio toliko loš valjda bi ga zamijenili, nismo mi Željo pa da moramo trpiti Lazu Popovića.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 avg 2011, 14:15

Thunderstruck je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Carrick je bio dobar za United od 2006. do 2009. Nakon toga, najslabija karika ekipe i direktno nas je kostao u vise vitalnih utakmica.
Ma qrac najslabiji, i ti Cartmane pretjeruješ. Jest nas koštao nekih utakmica ali da je bio toliko loš valjda bi ga zamijenili, nismo mi Željo pa da moramo trpiti Lazu Popovića.
Ko je u zadnje dvije sezone slabiji od standardnih igraca? Hargreaves je inace bio neka vrsta zamjene za Carricka, ali svi znamo sta je tu bilo. On je nas Lazar, i ja ga jedva trpim zadnje dvije sezone. Ali sta ces kad nema drugog u ekipi, a Ferguson nece da dovodi vezne igrace iz nekog razloga. A trebaju nam dvojica.

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 02 avg 2011, 14:25

Carrick nije bio dobar nego je razvaljivao od 2006. do 2009., posle je imao pad u formi i jedan dio katastrofa a meni sad djeluje sasvim solidno tacnije dobar je. Previse znaci za ekipu pogotov u defanzivnom dijelu, neko je vec prije postavio video kako je odigrao protiv Schalkea i Cheslea u LP gdje je po mom misljenju imao najvise presjecenih napada od svih igraca na terenu, a i ako me sjecanje ne vara on je protiv Chelsea uputio onaj fenomenalan pas za Giggsa. Carrick se polako vraca u formu i ne vidim na trzistu ni jednog igraca koji bi ga mogao zamijeniti i brzo se uklopiti a da se za njega ne mora platiti 30-ak miliona.
Vjerovatno je tebe iznervirao vise nego ostale u onim utakmicama gdje je bio katastrofa (npr. protiv Bayerna) pa i sada zelis njegov odlazak.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 02 avg 2011, 14:47

Slažem se s karabajom, bio je zaista fenomenalan u prve tri sezone, sada je sasvim solidan i zaslužuje prvi tim.

RagazziDelSud
Kontakt:

Post Postao/la RagazziDelSud » 02 avg 2011, 14:51

Thunderstruck je napisao/la:Slažem se s karabajom, bio je zaista fenomenalan u prve tri sezone, sada je sasvim solidan i zaslužuje prvi tim.
I ne treba ga tek tako odbaciti,on je radilica na terenu.
Posuđujte novac od pesimista – oni ne očekuju da im ga vratite.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 avg 2011, 14:53

Thunderstruck je napisao/la:Ja stvarno ne znam na koji način vi gledate tekmu ili otkad pratite fudbal pa stalno govorite da je Carrick loš igrač :?
Ne pokusavaj shvatiti, uzalud se trudis.

Kerik je u ovoj sezoni najbolji veznjak Mancestera. Vise je dao nego Skols, Flecer i Anderson. Kako je moguce osvojiti prvenstvo i igrati finale Lige prvaka sa jednim losim veznim igracem,.. A svi znamo da je vezni red srce svakog tima!? Ovdje prestaje svaka veza sa bilo kakvom logikom,.

Kerik je dobar igrac, ni odlican ni los, nego DOBAR. Momak je uglavnom standardan, sa malo oscijalcija u igri,.. Nekada pogrjesio, ali nikada u kontinuitetu.

Kao sto kazes dole ispod, gotovo da nema igraca koji bi mogao pruziti vise a da ne kosta 30 miliona funti ( vise). Kerik je znatno bolji igrac od Mutinja, Las Diare, Kedire, Kambiasa, Banege, Vidala, Stankovica, Songa, Mikela, Leive,.. Rek'o bih negdje na nivou Buskeca, De Rosija, Mejrelesa, Maskerana i Cabi Alonsa. Od njega su potencijalno bolji Modric i Vilsir (trebaju se jos potvrditi), te Snajder, Fabregas, Cavi i drustvo :mrgreen: . Dakle, Snajderu je potreban igrac kao sto je Kerik. A Kerika mogu zamjeniti Modric, Vilsir ili Fabregas :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 avg 2011, 14:55

Ti Valencia si stvarno cudan luk. Cuj uporedjivat Fabregasa sa Carrickom. A totalno razliciti igraci.

Jedan Vidal Carricku moze bit profesor.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 avg 2011, 15:03

@Valencia,

Iskren da budem, meni je Stanković mnogo bolji igrač od Carricka. Ok, Dejo možda ima godinu-dvije da igra na visokom nivou, al' su njegove igračke sposobnosti znatno veće od Carrickovih. Mnogo bolji pas, osjećaj za prostor i ubacivanja iz drugog plana, te mnogo, mnogo, mnogo bolji šut. Što se tiče trkačkih sposobnosti, ni tu Michael nije u prednosti, jer svi znamo šta je u stanju odraditi Stanković. Xabi Alonso as well :mrgreen: . Dakle, obojica mogu u zubima nositi (što bi se u narodu reklo) Carricka. Sad, druga stvar je što Michael dugo igra u Manchesteru i što je jedan od neizostavnih faktora na sredini terena. No, ovaj dvojac je mnogo bolji od njega, čak i za Mančin stil igre. :mrgreen:

Moutinha i ne smatram nekom igračinom; nejak mladić koji samo vizuelno podsjeća na Xavi-ja (sitan), al' je izuzetno slab u defanzivi (postavljanju). Da se razumijemo, ne poredim ga sa Xavi-je, samo govorim kakav je Joao igrač. Vizuelno k'o Xavi, u igri k'o moja malenkost. :mrgreen:

@Cartman,
Ako sam ja dobro shvatio Valenciu (nadam se da jesam), Modrić, Wilshere i Fabregas bi uletili umjesto Carricka u ekipu (tada ne bi ni dolazio Sneijder), a ukoliko dođe Wesley, onda ne'a smisla da Michael izgubi svoje mjesto u timu, jer je zahvalan i predan igrač.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 avg 2011, 15:07

Cartman je napisao/la:Ti Valencia si stvarno cudan luk. Cuj uporedjivat Fabregasa sa Carrickom. A totalno razliciti igraci.

Jedan Vidal Carricku moze bit profesor.
Pomislio sam da sam pogrjesio u pisanju, al' sad se uvjeri da si ti pogrjesio u citanju :mrgreen: . Nigdje ih nisam uporedio. Napisao sam da je Fabregas bolji igrac.

A ako mislis da igraju razlicite pozicije, onda se grdno varas,.. Fabregas moze igrati sve pozicije u veznom redu, a najbolji je na zadnjem i centralnom veznom,.. Tek je u zadnjih par godina Venger pokus'o sa Fabregasom kao ofanzivnim veznim,.. Mnogo je vise igrao zadnjeg i centralnog veznog i to na vrhunskom nivou.

Hehehe,.. Vidal jeste dobar igrac, al' ne kao Kerik. On je prvenstveno trkac, dok mu gradnja igre nije jaca strana. Pas igra je uveliko na strani Kerika. Al' Vidal se svakako treba dokazati,.. Mislilo se da su Sisoko i Diego igracine, pa se u velikim klubovima pokazalo da nisu taj kalibar. Slicno se desilo sa Djembom - Djembom ili Klebersonom. Kerik je dokazan u velikom klubu. Provjerena klasa.

Al' sta imam pisati o njemu,.. Lik je u ovoj sezoni najbolji veznjak Mancestera. A ja te pitam, kako je onda moguce osvojit prvenstvo i igrati finale LP ako ti je najbolji veznjak los igrac!? To je nemoguce, to nema nikakve veze sa logikom.

Da je Kerik odigr'o losu sezonu, Mance nigdje ne bi bilo, jer je nemoguce igrati bez veznog reda,.. Vezni red je srce i motor svake ekipe.

(Moras malo dublje sagledati igru, a ne samo neke greske i losa dodavanja,.. Jedna utakmica se igra 90 minuta, a ne nekoliko sekundi,... U jednoj sezoni se odigra veliki broj minuta,.. Vecinu tih minuta, Kerik je igrao sasvim dobro i bio najbolji Mancin igrac na sredini terena)
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 avg 2011, 15:18

Monolog
Iskren da budem, meni je Stanković mnogo bolji igrač od Carricka. Ok, Dejo možda ima godinu-dvije da igra na visokom nivou, al' su njegove igračke sposobnosti znatno veće od Carrickovih. Mnogo bolji pas, osjećaj za prostor i ubacivanja iz drugog plana, te mnogo, mnogo, mnogo bolji šut. Što se tiče trkačkih sposobnosti, ni tu Michael nije u prednosti, jer svi znamo šta je u stanju odraditi Stanković. Xabi Alonso as well :mrgreen: . Dakle, obojica mogu u zubima nositi (što bi se u narodu reklo) Carricka. Sad, druga stvar je što Michael dugo igra u Manchesteru i što je jedan od neizostavnih faktora na sredini terena. No, ovaj dvojac je mnogo bolji od njega, čak i za Mančin stil igre. :mrgreen:
Onaj Stankovic iz Lacija i onaj u prvih nekoliko sezona u Interu sigurno jeste,.. Ovaj sada sigurno nije. Al' svi vi Kerikovu racionalnost uzimate kao manu a ne vrlinu. On je izuzetan kolektivni igrac u potpunosti posvecen timu. On ne uzima sebi vise nego mu trener daje. Radi takve uloge povrsno gledano izgleda kao prosjecan igrac. Al' njegova uloga na terenu je nemjerljiva. On izgleda tromo i lezerno, al' u defanzivi pokriva veliki dio terena. Odlicno se postavlja. Ima savrsen osjecaj za prostor i 'mekanu' nogu. Savrseno se stopi sa kolektivom i nikada ne izgleda kao 'strano tijelo' (kao sto nekada izgledaju egoisti sto bi da se vidi da znaju),. Njegov kvalitet je njegova jednostavnost. Tesko ga je uopste porediti sa Stankovicem. Misli da bi Fergi radije u timu imao Kerika nego Stankovica. Meni se licno ne svidja igra Cabija Alonsa, iako sam ga stavio u rang sa Kerikom. On ima fantasticnu pas igru, al' ne igra zonu ni blizu Kerikovog nivoa. Za Mancester je Kerik sigurno bolji izbor. Za Real je to Alonso.
Moutinha i ne smatram nekom igračinom; nejak mladić koji samo vizuelno podsjeća na Xavi-ja (sitan), al' je izuzetno slab u defanzivi (postavljanju). Da se razumijemo, ne poredim ga sa Xavi-je, samo govorim kakav je Joao igrač. Vizuelno k'o Xavi, u igri k'o moja malenkost. :mrgreen:
Sto? Jesi to mekan u duelu :mrgreen: !?
@Cartman,
Ako sam ja dobro shvatio Valenciu (nadam se da jesam), Modrić, Wilshere i Fabregas bi uletili umjesto Carricka u ekipu (tada ne bi ni dolazio Sneijder), a ukoliko dođe Wesley, onda ne'a smisla da Michael izgubi svoje mjesto u timu, jer je zahvalan i predan igrač.
Da, mislio sam da oni mogu igrati Kerikovu poziciju na terenu,.. Moze i Snajder, al' nije preporucljivo protiv jakog protivnika :mrgreen: .

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 avg 2011, 15:24

Pa da je taj Stanković doš'o u Manchester umjesto Verona, siguran sam da bismo ga i dan danas gledali u dresu Crvenih Đavola. Siguran. Dejan ima sve; stara škola fudbala (pregled igre i šut), al' sa nevjerovatnim trkačkim sposobnostima. I on je igr'o nekoliko pozicija tokom karijere (sve živo u veznom redu :mrgreen: ) i na svakoj od njih je postavio neke standarde. Iskren da budem, jedan od boljih veznjaka sa naših prostora koje sam im'o priliku gledati. Što se tiče Carricka, sve to stoji (inače, oni veznjaci koji su nevidljivi su izuzetno podcjenjeni, al' su najopasniji po protivničku ekipu. Možda ne toliko po golovima i asistencijama, al' jesu po nevjerovatnoj sposobnosti dirigovanja veznim redom). Carrick je dobar igrač, to stoji. Onaj ko to ne vidi, to je njegov problem. No, meni je Stanković mnogo bolji. Napisah zbog čega. To što je ovaj Stanković opasno zagazio u godine ne mijenja činjenicu da i dalje igra fudbal na visokom nivou. :D

Mah, ja ulazim u duel samo kad imam loptu. :mrgreen: I to gledam da pretrčim nekog il' da mu proturim kroz noge, pa da se poslije mogu smijat' (uz pivu naravno). :mrgreen: Moutinho je igrač koji nigdje ne bi uspio osim u portugalskoj ligi. Živi bili pa vidjeli. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.