Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sekerbay
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la sekerbay » 19 jun 2017, 12:41

Opet ne čitaš. Govorio sam o njemačkom jeziku.
A to eng. hell, pa to je tvoja budućnost ako se ne popraviš :mrgreen:
Čak je i uvaženi Kawhi digao ruke od tebe.
Baš sinoć upitah sta moram uraditi kako bi ti pristupio ovom našem novoformiranom dzematu... Ignorisao je pitanje, što sam protumačio kao beznadeznost.

Hendo, njemackoj je svejedno. Bitno je da sam snosiš troškove kao i to da se objekat uklapa u postojeće.
Mene zanima kako su se ahmedije izborile kad ih je šaka jada :crazy:
I odakle njima stotine miliona da grade one silne džamije.
Nego, jesi li upratio njihovog portparola koji ne sjahuje sa njemačke televizije?
Khola Maryam Hübsch. :ljepota: hurija plus što kur'anom vlada bolje neg ja. Nadam se da ne vjeruje u one ahmedijske gluposti.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 jun 2017, 12:53

Medikament je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
Medikament je napisao/la:Jel legenda pronasao curu?
Ne

Ti :?:
Zasto ne?

Nisam je nigdje ni izgubio :mrgreen:
Zašto pokušavaš ispasti smješan, jarane možeš uštipčetu glumiti mangupa
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 jun 2017, 14:20

Kad god otvorim temu gdje putujete kako vam je bilo na klixu, padnem u depru, ljudi svijet obilaze k'o od šale, ja se ni na jezero ne mogu organizovati :urnebes:

slika
:ljepota:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 jun 2017, 15:04

Hendo je napisao/la:Svugdje se guraju svi samo muslimani ne. I gay muslimani, lezbo, liberali, ahmedije, teroristi... Samo nama ne daju prava.
Nisam čuo tobza Hessen, ali mi se mnogo borimo u Mnhenu. Muslimrat radi dobar posao, prošle sedmice smo organizovali iftar na Olimpiji u parku. Bilo nas je 1000 i bez problema smo to dobili.
Recimo, nama Njrmačka plaća kiriju sada, 800 eura.
Dobili smo mi i dozvolu od vlasti da gradimo centar, 12 miliona eura, ali da nađemo sami pare i da to bude jedan centar. Pare nisu toliki problem, ali ne mogu svi muslimani stati u jednu džamiju u Minhenu.
Zavisi kako gdje. U Švedskoj se vehabijska zajednica gura nauštrb ostalih muslimana.
Ovo u Njemačkoj je donekle i dobro jer pokušavaju normalizovati odnose Evropa i islam. Morate se prilagoditi nekako kulturi države u kojoj se nalazite, a ta je i da prihvatite gay, lezbo, liberalne muslimane i ostale.
sekerbay je napisao/la: Mene zanima kako su se ahmedije izborile kad ih je šaka jada :crazy:
I odakle njima stotine miliona da grade one silne džamije.
Tek sam sad čuo za njih i sviđa mi se ovo što čitam. Gdje se mogu još informisati o njima?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 jun 2017, 15:28

Zeni ovo @sekeru, ne znam sta cekas. :mrgreen: Lijepa ko san, nikad joj ne bih dao 36 godina.

slika
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 jun 2017, 15:39

selam Kobe kako si
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 jun 2017, 15:52

legenda reala je napisao/la:selam Kobe kako si
Alejkumusselam. Dobro je, elhamdulillah, evo spremam neki ispit. Sta ima kod tebe, kakav si? Sta ono pametujes gore ljudima na pdfu fudbalske repke? Svi mi znamo da si ti nekad prije 10 godina pratio fudbal, samo sto su te ove zene dovukle na ovaj pdf i vec godinama ne mices odatle. :P
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 19 jun 2017, 15:52

rio_Ferdy88 je napisao/la:Kad god otvorim temu gdje putujete kako vam je bilo na klixu, padnem u depru, ljudi svijet obilaze k'o od šale, ja se ni na jezero ne mogu organizovati
haj da se zamijenimo :ljepota: ja padam u depru kad me femli natjera da negdje idemo. mrzim putovanja, pogotovo tamo gdje budu guzve :crazy:
jedino mjesto gdje m ne smeta guzva jeste hadz.
Kawhi je napisao/la:Tek sam sad čuo za njih i sviđa mi se ovo što čitam. Gdje se mogu još informisati o njima?
pa kod ss.ba ajatolaha, gdje drugo :mrgreen:
sekta nastala u indiji, osnovo je nekada veliki znalac koji je puko :mrgreen: mirza gulam ahmed. kad su se englezi povukli iz indije, poveli su i ove.
dakle, sjediste je u londonu.
ono sto je zanimljivo jeste to da ih niko ne dira. zasticeni su u ovim krscanskim zemljama ko polarni medvjedi.
druga zanimljivost je da imaju love ko blata. vjeruju da je taj mirza gulam mesija (titula koja se veze za mesiha isaa, sina merjeminog) i mehdi.
nece da klanjaju za nasim imamima.
https://www.google.de/search?q=ahmadiyy ... 66&bih=658
kobe24 je napisao/la:Zeni ovo @sekeru, ne znam sta cekas.
prvo ahmedija, drugo - udata :( treba je ispitat. nadam se da ne vjeruje u ahmedijske gluposti.
prije negoli sam saznao ove detalje, bijah tesko zaljubljen u ovu damu.
redovna je u emisijama u kojima osim nje godtuju i razni islamofobi kao i teski mrtedi.
redovno ih samara. ne znam je li hafiz, ali kur´anom barata ko malo ko koga poznajem.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 jun 2017, 15:58

sekerbay je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Kad god otvorim temu gdje putujete kako vam je bilo na klixu, padnem u depru, ljudi svijet obilaze k'o od šale, ja se ni na jezero ne mogu organizovati
haj da se zamijenimo :ljepota: ja padam u depru kad me femli natjera da negdje idemo. mrzim putovanja, pogotovo tamo gdje budu guzve :crazy:
jedino mjesto gdje m ne smeta guzva jeste hadz.
Kawhi je napisao/la:Tek sam sad čuo za njih i sviđa mi se ovo što čitam. Gdje se mogu još informisati o njima?
pa kod ss.ba ajatolaha, gdje drugo :mrgreen:
sekta nastala u indiji, osnovo je nekada veliki znalac koji je puko :mrgreen: mirza gulam ahmed. kad su se englezi povukli iz indije, poveli su i ove.
dakle, sjediste je u londonu.
ono sto je zanimljivo jeste to da ih niko ne dira. zasticeni su u ovim krscanskim zemljama ko polarni medvjedi.
druga zanimljivost je da imaju love ko blata. vjeruju da je taj mirza gulam mesija (titula koja se veze za mesiha isaa, sina merjeminog) i mehdi.
nece da klanjaju za nasim imamima.
https://www.google.de/search?q=ahmadiyy ... 66&bih=658
kobe24 je napisao/la:Zeni ovo @sekeru, ne znam sta cekas.
prvo ahmedija, drugo - udata :( treba je ispitat. nadam se da ne vjeruje u ahmedijske gluposti.
prije negoli sam saznao ove detalje, bijah tesko zaljubljen u ovu damu.
redovna je u emisijama u kojima osim nje godtuju i razni islamofobi kao i teski mrtedi.
redovno ih samara. ne znam je li hafiz, ali kur´anom barata ko malo ko koga poznajem.
Ma to sam i s wikipedije saznao. Zanima me sto ti ko ajatolah imas nesto protiv njih i sto kao Kazanova tuzlanskog kantona ne bi uzeo ahmedijku za sebe?
Jel imaju neke nakaradne obicaje?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 jun 2017, 15:59

Pa za sta se ona zalaze, naginje li ahmedijama? Zna li se ko je taj za koga se udala, je li on iz njihovog reda? Steta bi bilo ako je tako jaka, a akida joj totalno iskrivljena. Ja znam da je u Siriji bilo profesora koji su kurra hafizi i imaju Kur'an u malom prstu, a smatraju da je isti stvoren. I to je veliki belaj. :(

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 19 jun 2017, 16:10

Kad je vec ovo tema, jednom prilikom sam bio na terminu s likom koji je hafiz (kazu razvaljuje frajer, dobro i uci, uzima lovu na takmicenjima) i bajo moj prvi grub faul rodjo opsova boga. :urnebes:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 19 jun 2017, 16:22

zaboravih dodati da njihov trenutni halifa nosi titulu cuvara islama i ambasadora mira :mrgreen:
inace su lojalni vladama.
Kawhi je napisao/la: Zanima me sto ti ko ajatolah imas nesto protiv njih
ako neko nece da klanja u tvojoj dzamiji, to znaci da tvoj namaz smatra neispravnim. znas li ti sta znaci kad ti neko namaz smatra neispravnim?
e sad, nisam toliku upucen u sunetsko-ahmedijske odnose jer se nikada nisam detaljnije bavio tom tematikom.
ne znam sta nasa ulema kaze za pojedince iz njihovih redova (ahmedije generalno smatramo sektom)
Kawhi je napisao/la:i sto kao Kazanova tuzlanskog kantona ne bi uzeo ahmedijku za sebe?
iako ima dozvola za zenjenje recimo krscanki ili zidovki, ipak nam je receno da je prece/bolje uzimati iz nasih redova.
ono, zbog mira u kuci. :lol: one hendine su vrh :ljepota:
ako ova vjeruje u to njihovo, zamisli kakav bi to rat bio :roll: kad bi ona meni pocela trubiti kako moj namaz nije ispravan i kako moram slijedit njihovog halifu inace sam donji :mrgreen:
kobe24 je napisao/la:Pa za sta se ona zalaze
pa ne znam. s njenim radom sam upoznat iskljucivo kroz tv emisije i ono sto je dostupno na netu. zena pise knjige :thumbup:
kobe24 je napisao/la:Zna li se ko je taj za koga se udala, je li i on iz njihovog reda?
haman da jest.
kobe24 je napisao/la:Ja znam da je u Siriji bilo profesora koji su kurra hafizi i imaju Kur'an u malom prstu, a smatraju da je isti stvoren.
haman da je nama Allah dz.s. olaksao zato sto smo okruzeni krscanima pa nemamo slicne rasprave tj. bosna je postedjena.
od slicnih rasparava bjezim glavom bez obzira. mislim da sam samo jedno na ju tjubu pogledao neku emisiju.
bjezim i od slicnih tema. ono, rasparave o kakvoci, silascima, uzvisivanjima, itd. znas vec o cemu je rijec tako da necu u detalje kako forumski neprijatelji ( :mrgreen: ) ne bi dobili dodatnog materijala.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 jun 2017, 16:33

sekerbay je napisao/la: haman da je nama Allah dz.s. olaksao zato sto smo okruzeni krscanima pa nemamo slicne rasprave tj. bosna je postedjena.
od slicnih rasparava bjezim glavom bez obzira. mislim da sam samo jedno na ju tjubu pogledao neku emisiju.
bjezim i od slicnih tema. ono, rasparave o kakvoci, silascima, uzvisivanjima, itd. znas vec o cemu je rijec tako da necu u detalje kako forumski neprijatelji ( :mrgreen: ) ne bi dobili dodatnog materijala.
Znam o cemu pricas i hvala Allahu pa je tako. I ja maksimalno bjezim od te tematike i pogotovo od rasprava te vrste, jer sam svjestan da nemam ni trun znanja o tome i ne treba mi da bas zbog tog neznanja hodam po ivici nevjerstva. Prihvatam ono sto je preneseno u Kur'anu i vjerodostojnim predajama, ne zalazeci dublje u te stvari.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 jun 2017, 16:50

kobe24 je napisao/la:
Alejkumusselam. Dobro je, elhamdulillah, evo spremam neki ispit. Sta ima kod tebe, kakav si? Sta ono pametujes gore ljudima na pdfu fudbalske repke? Svi mi znamo da si ti nekad prije 10 godina pratio fudbal, samo sto su te ove zene dovukle na ovaj pdf i vec godinama ne mices odatle. :P
Dokle si s tim faklutetom, kad ćeš postati doktor :p
Ma dobro je, sve po starom, šta ću kad se ne sjećaju moram ih podsjetiti
Ma pratio sam, nisu me dovukle, prije sam došao, al sam i dalje pratio sport, sad urijetko :P

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 19 jun 2017, 17:00

Priznaju Kur'an a ne priznaju sunnet.
Smatraju da samo ono što je spomenuto u Kur'anu je propis a sunnet je nebitan, tako da klanjaju samo 3 namaza dnevno a ne kao mi 5. To je jedan od primjera.
Jedina zemlja gdje nisu uspjeli je Bosna, njih smo sr najprije riješili.
Kocka je bačena

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 19 jun 2017, 17:16

Hendo je napisao/la:Priznaju Kur'an a ne priznaju sunnet.
kako priznaju kur´an a ne vjeruju da je muhammed, s.a.v.s. posljednji poslanik?
ili za ono hatem iz sure ahzab imaju drugi prijevod?

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 jun 2017, 17:21

legenda reala je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:
Dokle si s tim faklutetom, kad ćeš postati doktor :p
Ma dobro je, sve po starom, šta ću kad se ne sjećaju moram ih podsjetiti
Ma pratio sam, nisu me dovukle, prije sam došao, al sam i dalje pratio sport, sad urijetko :P
Bar pet puta si me to do sad pitao. :P Ima jos ucenja poprilicno, ali rijesit ce se i to inshallah.
Ma i ja to sad dosta slabije pratim, mada oko reprezentacija jos uvijek pratim sve moguce kad su u pitanju cetiri najpopularnija sporta. :D

Sto se tice ahmedija, oni smatraju da je taj njihov Mirza vjerovjesnik nakon Muhameda s.a.v.s., a on je ukinuo hodocasce oko Kabe, vjeruju u tenesuh i hulul, vjeruju da je Dzibril a.s. dostavio objavu Gulamu Ahmedu na isti nacin kako je i Kur'an objavljen, pozivaju na maksimalnu odanost engleskoj vlasti jer je to navodno tako propisano, dozvoljavaju konzumiranje vina, droge, itd, itd. Uglavnom, sva islamska ulema se slozila da su oni zabludjela sekta, koja je izasla iz okvira islama. Btw, ahmedije nisu isto sto i kur'anije.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 19 jun 2017, 17:23

U nepoznavanju arapskog jezika i jeste 99% problema sa svima. Prevode se knjige sa engleskog o islamu umjesto arapskog, posebno je to kod njih naglašeno jer su bili pod vlašću engleza.
Uzmeš neku indijsku seriju, puna engleskih riječi.
Kocka je bačena

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 19 jun 2017, 17:43

kobe24 je napisao/la:Ima jos ucenja poprilicno, ali rijesit ce se i to inshallah.
studiras medicinu? onda si zajedno sa mojim rodjom. dvojica su zavrsila, treci, madji, jos nije.

eto kawhi, ovo je razlig zbog kojeg ne mogu ozeniti ahmedijku (merjemmmmm :( )
ovo sto pise kobe ni ja nisam znao.
Hendo je napisao/la:Prevode se knjige sa engleskog o islamu umjesto arapskog
ni ovo nisam znao. samo, kako ce gulam biti isa, a.s. koji se treba vratit kad je jednog rodila izraelka a drugog indijka? :mrgreen:
jedan ima babu, drugi nema. ne kontam ja to njihovo.

nego, ako su u kur´anu pomenuta tri namaska vremena (obavljaj propisane molitve kad sunce s polovine neba krene, pa do nocne tmine, i molitvu u zoru...), koliko je pomenuto namaza?
tri iz sure isra (citat u zagradi iznad, a to su sabah, podne i aksam), srednji namaz iz bekare (cuvajte namaz, narocito srednji namaz...) a to je ikindija, te jacija iz sure nur (trazenje dozvole nakon salatul ishaa). ja ih nabrojah pet.
je l ovako (da ne otvaram sad kur´an i ne trazim)?

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 19 jun 2017, 19:07

sekerbay je napisao/la:
Vijadukt je napisao/la:Podrazumijevam sve sto je na krevetu, ako na to mislis.
ne, nego mi je cudo da neko pegla posteljinu.
"problem izguzvane posteljine" cemo rijesiti tako sto istu necemo ispakivati iz celofana.
sad, ako neko istu kupuje kao polovnu, na tzv. buvljaku, moze izdvojiti jos dodatne dvije ili tri markice i kupiti celofan.

sta se ti cudis?
jedan, jedini, neponovljivi.
buduci da je neki flop kao mod uzeo u to vrijeme neatraktivnu titulu forumasa godine, moramo pogurati sarmu do pozicije admina kako bi kao prvi admin u historij uzeo od sljedece godine vrlo bitnu titulu "forumas godine".

heleru, mislis li i ti da bi se moja malenkost trebala prijaviti u tu vasu grupu kako bi nadobudnog moderatora (necemo ga imenovati) stukla u temama o muzici i filmu :?:
Navlaka za posteljinu.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 85 gostiju.