FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 23 sep 2012, 22:48

SaltCityAttack je napisao/la:kako cujem ovim nasim je palo na pamet da udruze Slobodu sa Mramorom i da onda preimenuju ime u klub Sloboda 1919 i da budu bez dugovanja :)..Mramor bi ko mogo opet se vratiti u federlanu ligu i njima je palo na pamet to mozes mislit...pa majku im ebem nece moci :)
Ma ja, to se zna vec pola godine. Eno onaj novi OKK Sloboda, niti ko gleda niti ko prati. Ide na neke turnire, sad bili u Osijeku zadnji, igrali protiv nekih slabih ekipa.
Klub bez tradicije je veliko O. Zato ako dopustimo da ugase FK onda smo hinje najvece.
Valjda i ovaj krkan i seljkacina od nacelnika izgubi u oktobru.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 23 sep 2012, 23:34

E jos nam samo to fali da se spajamo sa Mramorom,bolje gledat i losu Slobodu nego neki novi klub umjetni. Ovako znam ovo je moja Sloboda uz koju sam odrasto,losi su kad ih gledam nemogu da se oporavim par dana sve do sledece tekme i opet odem jer igra moja Sloboda. Ako dobijemo umjetni klub nedođoh ja vise nikad na Tušanj a umjetnu Slobodu koja se spojila sa Mramorom nek gleda ko hoce to nije moj klub

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 sep 2012, 23:39

Nego sta bi sa onom skupstinom sto su tzv legende obecale cim su preuzeli Slobodu da ce se odrzati navodno sedmicu dana nakon odrzane pressice,a vidim prodjose mjeseci niko nista ? Jedan hladi jajca po Jadranu,drugi hoda Tuzlom isto nista,za onog u kacketu ne znam je li uopste ziv ?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 24 sep 2012, 09:47

Na Tušnju nešto smrdi … ?
Autor: Haris Dedić

Ja rekoh neki dan da na Tušnju nešto smrdi, a događaji sa subotnje utakmice samo su pojačali tu moju sumnju.

U subotu je Sloboda po prvi put poražena kao domaćin na svom terenu u ovoj sezoni od NK Branitelj kluba iz jedne prigradske mostarske mjesne zajednice. I džaba je uprava Slobode promjenila trenera kome svaka čast, više je se on pored aut linije kretao od većine svojih igrača, ali neće dovođenje Denisa Sadikovića čovjeka koji je poznat po tome što uvijek vadi kestenje iz vatre riješiti nagomilane probleme. Navijači su pri vođstvu Branitelja prekinuli utakmicu na par minuta ušavši u teren.

U razgovoru s njima rekli su mi da su to učinili izrevoltirani cjelokupnom situacijom u Slobodi a ne trenutnim rezultatom a nakon utakmice neko je pohlupao i prozore na službenim prostorijama.

Kao što rekoh na Tušnju nešto smrdi ….

U jednom trenutku kao u najboljim danima Slobode prolamalo se skandiranje publike ali ovaj put nije se skandralo uspjehu nego „Uprava napolje“.

Nakon ispadanja iz Premijer lige općinska administracija je kao stala iza Slobode.Instalirali su svoju novu upravu na čelu sa Mersedom Kovačevićem, dok stadion vodi druga legenda Slobode Šećerbegović i sve je to funkcionisalo divno i krasno dok nije počela sezona a onda su se vidjele sve manjkavosti tog plana.

Ako je vjerovati Mesketovoj kćerci koja ga brani od napada na društvenim mrežama on se trudi koliko može ali jedno je što su mu obećali iz općine a drugo je što se stvarno realizuje. Kaže da ponižavanje njenog oca ide dotle da zna po četiri sata uzaludno čekati isped kancelarije da ga prime i opet ništa. Meske koji je u ovu novu Slobodu uložio svoj ugled i čast pomalo počinje da shvata da je u cijeloj priči zapravo izigran i da se njegovo ime koristilo u sasvim druge svrhe prvenstveno da se začepe usta onima koji bi se pobunili što se instalira nova uprava.

Šta je riješenje za Slobodu … to bi se dobro trebalo sjesti i razmisliti. Ne znam koliko ima istine u pričama da su Slobodi namijenili istu sudbinu kao i Slobodi Diti , ne znam ali ne bih volio to da vidim, kažu da će formirati novi klub i priključiti ga nekom drugom klubu da se ne kreće baš iz najniže lige, kažu … ali koliko u tome svemu ima istine ne znam …

Jedno je sigurno da je pojedinac da ne kažem imenom i prezimenom ko, ali se zna na koga se misli po ko zna koji put pokazao da mu je sport strana stvar i da ga on ne interesuje jer da mu je imalo stalo do Slobode on bi se bar jednom pojavio na Tušnju da joj da podršku ali ovako možda konta da i Menske ne dolazi stalno na utakmice pa što bi i on.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 24 sep 2012, 10:47

Da li je sve vec dogovoreno da FK Sloboda dozivi smrt identicnu KK Sloboda Dita?
slika
Navodno sjednica skupstine zakazana za 8.oktobar, dan poslije lokalnih izbora. Mogucnost da podignu ruke i glasaju za gasenje FK Sloboda je najizvjesnija.

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 24 sep 2012, 10:56

To se ne smije dozvoliti ni slučajno, gašenje treba spriječiti svim sredstvima, iako nisam navijač Slobodne, kao ljubitelj nogometa, smatram da Sloboda mora postojati, pa makar igrala i u 3. kantonalnoj ligi, Sloboda je klub sa ogromnom tradicijom i mora opstat pod svaku cijenu....
Bratstvo do groba....

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 24 sep 2012, 11:55

ista stvar se desavala i FK SARAJEVO prije dvije,tri sezone ili cak 4 sezone , znam da se klubrebao ugasiti ovo ono , avazov sport je stalno pisaoo tome , ali evo oni su istrajali i digli se ponovo !!

mi moramo isto tako nastaviti pokazivati zube ovi klosarima , a u slucaju pokusaja gasenja kluba mislim da bi pala mrtva glava u TZ ... jer kao sto vidite citav grad je ogorcen na ova desavanja i unistavanje SLOBODE i sporta u TZ !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 24 sep 2012, 12:06

RUDARSKA2 je napisao/la:ista stvar se desavala i FK SARAJEVO prije dvije,tri sezone ili cak 4 sezone , znam da se klubrebao ugasiti ovo ono , avazov sport je stalno pisaoo tome , ali evo oni su istrajali i digli se ponovo !!

mi moramo isto tako nastaviti pokazivati zube ovi klosarima , a u slucaju pokusaja gasenja kluba mislim da bi pala mrtva glava u TZ ... jer kao sto vidite citav grad je ogorcen na ova desavanja i unistavanje SLOBODE i sporta u TZ !!!
Nije bas situacija kao u FK Sarajevo sto je bila.
Sloboda ispala iz lige, a Sarajevo nije.
HZ su reagovale zesce, mnogobrojnije, a i sami simpatizeri su bili glasniji od nasih.
Kada daju ostavke "legende" ko onda da dodje i da spasava?
I njihov nacelnik nije bio toliki protivnik sporta kao nas. Nas jedva ceka da se sva sportska drustva pogase i da nastavi sa pravljenjem spomenika i fontana.
I drugo oni se nisu tada borili za opstanak u PL, a mi cemo se boriti i za opstanak kluba, a kao opstanemo za opstanak u drugoj ligi.
Velika je razlika to vjeruj mi. ;)

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 24 sep 2012, 12:39

Ljudi sve nas ovo pogadja sto se desava ali na ove predizborne price oko gasenja ne treba nasjedat jer od tog nema nista,neki pokusavaju opet preko Slobode da skupljaju jeftine poene i uz podrsku tuzlanskih portala samo dodaju jos ulja na vatru...
Kroz Slobodu su se smjenljivale apsolutno sve politicke partije i sve su polomile zube i nikakav napredak nisu donijele,vec su dovele do ovog danas...
Ovo sto se dogadja nije samo posljedica nerada zadnja 2-3 mjeseca,vec zadnjih najmanje 5-6 godina gdje je klub samo tonuo dublje i dublje,jer nije problem samo u dugovanjima u parama neg i u tome da su sve firme i koje su bile u klubu prevarene i izmuzene i kad dodamo tu raznorazne restorane,prehrambene objekte svima se nesto duguje i klub kao klub je izgubio obraz i kad dodamo tu igrace trenere i ostale uposlenike svi su na neki nacin prevareni...
Ovi sada sto vode klub pokazuju da su nesposobni i da veze nemaju kako se izvuc iz ove situacije,ali to treba izaci javno i reci sta i kako je u klubu,iako svi manje vise znamo da je situacija yebena nek se vec jednom izadje i kaze ko je zavalio klub u ovu situaciju i ko i koliko treba pomoc da se krene konacno na bolje...
Sto se tice Jasmina,njemu ce kao velika mrlja ostat stanje sporta u gradu,ali treba pogledat i kad je klub imao 25 hiljada mjesecno i 6 hiljada mjesecno da je stanje isto,igraci gladni,sve islo na veresiju,znaci koliko god para da se davalo stanje sve gore i gore,dok na celo kluba ne dodju poslovni,skolovani ljudi koji znaju radit,dzaba i da se daje 100 hiljada dnevno...
Pustite se vise prica oko Tvrtka i ovog onog,kao da se to nije izgradilo Sloboda bi zivnula,bi al u qurcu,svi bi da vode Slobodu da im da malo opstina malo kanton a da oni sjede i hlade muda i kao oni su sposobni znaju vodit klub,u klub treba donosit pare i trazit sponzore a ne da zavisis hocel ti opstina prebacit koju marku,ali tu imamo problem prethodnih vodjenja Slobode,gdje vise ljudi ne zele da cuju i da daju koju marku u klub kad su svi izvarani,i zato klub moraju vodit sposobni ljudi koji ce vratit prije svega imidz i obraz klubu...
Ko sto neko ovdje napisa,odavde do Hercegovine kad krenu nemaju gdje stat jer su svakom objektu ostali duzni,i jos se govori da ce se vratit Sabovici,pa ljudi tako je i Sejo Husara vodio Ditu,sve na veresiju i na kredit i boli ga qurac ima rezultate,i kad ode ostavi dugovanja i onda su svi krivi a on je znao vodit klub :roll:
Izvinjavam se na duzem postu ;)
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

zeljogracanica
Kontakt:

Post Postao/la zeljogracanica » 24 sep 2012, 13:01

Najbolje da ovi pametni s foruma preuzmu Slobodu, oni znaju kako treba.
Samo pišete i pljujete po ljudima, nek neko napiše kako bi on sredio ovu situaciju kad već sve znate.
I vama ovdje ko god napiše nešto realno krkan i seljak (a ovo ono kao nije seljak sa sela nego u duši).
Dajte prijedloge kako da se riješi situacija, pa onda pametujte do mile volje.
Nek se malo piše kako treba da se radi, a ne samo kako ne treba.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 24 sep 2012, 13:02

Ma sve je to suplja prica, nema od pisanja po forumima nista.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 24 sep 2012, 14:15

Pupi04 je napisao/la:Ljudi sve nas ovo pogadja sto se desava ali na ove predizborne price oko gasenja ne treba nasjedat jer od tog nema nista,neki pokusavaju opet preko Slobode da skupljaju jeftine poene i uz podrsku tuzlanskih portala samo dodaju jos ulja na vatru...
Kroz Slobodu su se smjenljivale apsolutno sve politicke partije i sve su polomile zube i nikakav napredak nisu donijele,vec su dovele do ovog danas...
Ovo sto se dogadja nije samo posljedica nerada zadnja 2-3 mjeseca,vec zadnjih najmanje 5-6 godina gdje je klub samo tonuo dublje i dublje,jer nije problem samo u dugovanjima u parama neg i u tome da su sve firme i koje su bile u klubu prevarene i izmuzene i kad dodamo tu raznorazne restorane,prehrambene objekte svima se nesto duguje i klub kao klub je izgubio obraz i kad dodamo tu igrace trenere i ostale uposlenike svi su na neki nacin prevareni...
Ovi sada sto vode klub pokazuju da su nesposobni i da veze nemaju kako se izvuc iz ove situacije,ali to treba izaci javno i reci sta i kako je u klubu,iako svi manje vise znamo da je situacija yebena nek se vec jednom izadje i kaze ko je zavalio klub u ovu situaciju i ko i koliko treba pomoc da se krene konacno na bolje...
Sto se tice Jasmina,njemu ce kao velika mrlja ostat stanje sporta u gradu,ali treba pogledat i kad je klub imao 25 hiljada mjesecno i 6 hiljada mjesecno da je stanje isto,igraci gladni,sve islo na veresiju,znaci koliko god para da se davalo stanje sve gore i gore,dok na celo kluba ne dodju poslovni,skolovani ljudi koji znaju radit,dzaba i da se daje 100 hiljada dnevno...
Pustite se vise prica oko Tvrtka i ovog onog,kao da se to nije izgradilo Sloboda bi zivnula,bi al u qurcu,svi bi da vode Slobodu da im da malo opstina malo kanton a da oni sjede i hlade muda i kao oni su sposobni znaju vodit klub,u klub treba donosit pare i trazit sponzore a ne da zavisis hocel ti opstina prebacit koju marku,ali tu imamo problem prethodnih vodjenja Slobode,gdje vise ljudi ne zele da cuju i da daju koju marku u klub kad su svi izvarani,i zato klub moraju vodit sposobni ljudi koji ce vratit prije svega imidz i obraz klubu...
Ko sto neko ovdje napisa,odavde do Hercegovine kad krenu nemaju gdje stat jer su svakom objektu ostali duzni,i jos se govori da ce se vratit Sabovici,pa ljudi tako je i Sejo Husara vodio Ditu,sve na veresiju i na kredit i boli ga qurac ima rezultate,i kad ode ostavi dugovanja i onda su svi krivi a on je znao vodit klub :roll:
Izvinjavam se na duzem postu ;)
Koliko si utakmica zadnjih bio na Tusnju? Ne seri Tita ti i Alaha! Po tebi najbolje da se klub ugasi. Jest kriv je Jasmin i njegove potrcke i nabijem i njega i Tvrtka. I nacelnika i kralja. Supak i jedan i drugi. Ko kraljevi i nacelnici dobri. Jesu al u qurcu. Samo misle na sebe.
E sada ako mozes skontati, i drugi klubovi su u dugovima i FK Sarajevo koje je na prvom mjestu u PL, pa niko ne ide da ga ukopa. U dugu je i KK Bosna pa je ne ugasise! U dugu su mnogi, samo nekome u Tuzli ne valja ne odgovara sport. E' to je to, pa skontaj!

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 24 sep 2012, 14:20

MakeTZ je napisao/la:Ma sve je to suplja prica, nema od pisanja po forumima nista.
bolji njih k.u.r.a.c sta mi/vi ovdje pisemo .. ljudi gaze svojim putem, razvaljuju svoj dzep..a vi pljujte po njima vazdan
1947!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 24 sep 2012, 14:21

zeljogracanica je napisao/la:Najbolje da ovi pametni s foruma preuzmu Slobodu, oni znaju kako treba.
Samo pišete i pljujete po ljudima, nek neko napiše kako bi on sredio ovu situaciju kad već sve znate.
I vama ovdje ko god napiše nešto realno krkan i seljak (a ovo ono kao nije seljak sa sela nego u duši).
Dajte prijedloge kako da se riješi situacija, pa onda pametujte do mile volje.
Nek se malo piše kako treba da se radi, a ne samo kako ne treba.
A ti zeljo iz gracanice, bolje rjesavaj pitanje svog kluba, gdje ce igrati kada udje u PL, a nas pusti da ispadamo dalje i da se borimo na nas nacin. E' sada ne znam, jesi li zeljo il' gracanica, il' ima jos neki klub u gracanici zeljo, al' haj yebi ga. No koji god si pogrijesio si mjesto da pametujes, jer ovdje da ima pametnog ne bi bili u drugoj ligi.
Hvala Vam na pomoci, sami cemo!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 24 sep 2012, 15:05

slika

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 24 sep 2012, 15:24

kako igra nezic iz gradacca sto je dosao?

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 24 sep 2012, 15:30

gradacac10 je napisao/la:kako igra nezic iz gradacca sto je dosao?
loše ko i ostali.

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 24 sep 2012, 15:54

gradacac10 je napisao/la:kako igra nezic iz gradacca sto je dosao?

Neza nije los , dobar je igrac , ali vec ne igra 2 tekme , sad je vec izgleda u nemilosti Sadikovica , ali kao sto rece moj brat s tribine ... slabo kozasluzuje prolaznu ocjenu . Po meni jedino Dzekson i Pejic , Nikolic i mozda Ceric , ostalo katastrofa , posebno ovi nasi juniori su razocarali , ipak Okanovic je u njihovim godinama bio prvi igrac lige !!!

adnannur
Kontakt:

Post Postao/la adnannur » 24 sep 2012, 16:26

Nazalost nasoj slobodi se sprema sudbina dite info iz prve ruke spajanje sa drugim timom dali mramora ili prolotera ali kaze mi covjek da je naj vjerovatnije da ce se spoiti sa mramorom i da ce imati novi naziv i da ce u tu novu slobodu i bingo da ulaze :evil: nadam se da je u svemu ovom pogrijesio.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 24 sep 2012, 16:31

http://nsfbih.ba/novost/9642/suspendova ... boda_tuzla" onclick="window.open(this.href);return false;
Hayley <3

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 2 gosta.