FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Po meni, vrijeme je da se Bajić i Memija prodaju, ali svaki za po milion maraka minimalno. Kada bismo dobili ta dva miliona, valjda ne bi bilo teško naći zamjene. Bajić vjerovatno ne bi toliko napredovao kao prošle sezone, a Memija bi nam ostao na posudbi, ako su tačne ove priče za Dinamo.
Prezadovoljan sam pobjedom na Malti i svaka čast ovim momcima na zalaganju. Ipak mislim da je neopravdana nekakva pretjerana euforija. Mi smo sve u svemu slabiji nego prošle godine pa priznao to neko ili ne. Para nemamo i što se toga tiče situacija je prilično napeta. Prelazni rok je bio nikad lošiji bar za sada i prema ovome a i tome kako se pojačavaju ostali klubovi u Premijer ligi, prije svega pitari, Zrinski, Sloboda pa i Široki očekuje nas teška borba za prva 3,4 mjesta. Da smo mi naprimjer doveli jednog Čorića iz Širokog ili Nikolića iz Veleža da popunimo praznine koje su nastale silnm odlascima zadnjih godinu dana počev još od Kerle i Hodžića da dalje ne nabrajam to bi več ličilo na nešto puno bolje. U svakom slučaju svim srcem sam uz ove ovu ekipu pošto je prlazni rok tek počeo nadam se da če uprava nači načina da dovede neko pojačanje.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Potreban jedan info.
Da li Zeljo ima Poslovni plan u slucajno da nam se javi investitor? Hvala
Nemojte da me netko pogresno svati. Ne govorim o statutu!
@bojamora - Ja sam slicnog misljenja bio kad sam gledao povrsno na ovo sve. Ja postujem tvoje misjenje ali mislim da trenutno jesmo slabiji radi igraca koji se nisu jos uklopili, dakle, kratkorocno gledano, ali dugorocno, mislim da ce ova ekipa pravu kulminaciju forme tek dozivnjeti negdje na sredini sezone gdje cemo biti bolji nego prosle godine. Dakle, prije nego prosle godine, sto opet moze otvoriti mnoga vrata...Ali ce svakako trebati odredeni period vremena da se sve slegne na svoje. Od evrope ne ocekujem mnogo zaista, tako bez nekih zaleta...
Da li Zeljo ima Poslovni plan u slucajno da nam se javi investitor? Hvala
Nemojte da me netko pogresno svati. Ne govorim o statutu!
@bojamora - Ja sam slicnog misljenja bio kad sam gledao povrsno na ovo sve. Ja postujem tvoje misjenje ali mislim da trenutno jesmo slabiji radi igraca koji se nisu jos uklopili, dakle, kratkorocno gledano, ali dugorocno, mislim da ce ova ekipa pravu kulminaciju forme tek dozivnjeti negdje na sredini sezone gdje cemo biti bolji nego prosle godine. Dakle, prije nego prosle godine, sto opet moze otvoriti mnoga vrata...Ali ce svakako trebati odredeni period vremena da se sve slegne na svoje. Od evrope ne ocekujem mnogo zaista, tako bez nekih zaleta...
bojamora je napisao/la:Prezadovoljan sam pobjedom na Malti i svaka čast ovim momcima na zalaganju. Ipak mislim da je neopravdana nekakva pretjerana euforija. Mi smo sve u svemu slabiji nego prošle godine pa priznao to neko ili ne. Para nemamo i što se toga tiče situacija je prilično napeta. Prelazni rok je bio nikad lošiji bar za sada i prema ovome a i tome kako se pojačavaju ostali klubovi u Premijer ligi, prije svega pitari, Zrinski, Sloboda pa i Široki očekuje nas teška borba za prva 3,4 mjesta. Da smo mi naprimjer doveli jednog Čorića iz Širokog ili Nikolića iz Veleža da popunimo praznine koje su nastale silnm odlascima zadnjih godinu dana počev još od Kerle i Hodžića da dalje ne nabrajam to bi več ličilo na nešto puno bolje. U svakom slučaju svim srcem sam uz ove ovu ekipu pošto je prlazni rok tek počeo nadam se da če uprava nači načina da dovede neko pojačanje.

Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.
-
- Kontakt:
Pozdrav šampioni čestitke na sinoćnjoj pobjedi. Kakav je mali Kovac iz vaše škole došao ne u Zvijezdu na probu.
Sa Kvesom i Zolom smo izvisili, red je da nam se vrati se ma ovoj trojici, i to debelo da se vrati
Nisam za prodaju i Bajića i Memije, pustio bih samo jednog, jer prvenstvo pocinje za 20-tak dana, i ko god da dođe ne znam hoce li uspjeti da se uigra sa ekipom..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
- SarajlijaTM
Najsretniji bi bio da svi ostanu,sljedecu godinu bi bilo svega u evropi i plbih
-
- Kontakt:
PRvo čestitke momcima. Po svemu pročitanom rutinska pobjeda. U drugom mislim da nismo ili sa sto posto radi povreda jer su izgleda igrali preoštro.
Sto ljudi, sto ćudi, pa i sto mišljenja različitih. Evo recimo bojamora i Džole misle da sm ološiji, a ja mislm da smo duplo bolji nego prošle godine u ova doba. U odnosu na kraj sezone smo možda na istom nivou, jer je ostao dobar dio ekipe na istom mjestu, samo je nedovoljno uigrani Blagojević uletio umjesto po meni kvalitetom lošijeg Eldara. Ostali će se uigrati tijekom priprema i sezone a do tad će ovo biti prvih 11.
Prodaja će ići vjerovatno poslije Evrope. PO meni je najbolja opcija da Baju tuhnemo, a zadovoljan sam svime preko 400.000EUR, može i malo niže ali uz procenat od narednih prodaja. Memija može ići samo ili za preko 600.000 EUR ili za 500.000 EUR + ostanak na posudbi godinu (u oba slučaja obavezno i procenat od naredne prodaje). Lijepo je @ublehas obajsnio šta sve utiče na cijenu. Meni su ovo realne cijene. Ne podcjnjujem Baju ali Memija je mlađi dvije godine a po meni je i malo veći talenat i trenutno ima i malo duži ugovor, pa je realno da mu je cijena veća. Naravno sve zavisi i do ponuda, ako ih ima, i koji su klubovi u pitanju. Više od dva mlada igrača ne treba prodavati koliki god rizik bio. Baja mi je jeftiniji jer će mu ranije doći do zasićenja ovom ligom i ubrzo mu dolazi i stagnacija u ovoj ligi.
Nama trebaju po meni još dva igrača ako niko ne ode i to krilo i visoki napadač. Ostali dolasci po potrebi ako ko ode, osim na mjesto golmana.
Sto ljudi, sto ćudi, pa i sto mišljenja različitih. Evo recimo bojamora i Džole misle da sm ološiji, a ja mislm da smo duplo bolji nego prošle godine u ova doba. U odnosu na kraj sezone smo možda na istom nivou, jer je ostao dobar dio ekipe na istom mjestu, samo je nedovoljno uigrani Blagojević uletio umjesto po meni kvalitetom lošijeg Eldara. Ostali će se uigrati tijekom priprema i sezone a do tad će ovo biti prvih 11.
Prodaja će ići vjerovatno poslije Evrope. PO meni je najbolja opcija da Baju tuhnemo, a zadovoljan sam svime preko 400.000EUR, može i malo niže ali uz procenat od narednih prodaja. Memija može ići samo ili za preko 600.000 EUR ili za 500.000 EUR + ostanak na posudbi godinu (u oba slučaja obavezno i procenat od naredne prodaje). Lijepo je @ublehas obajsnio šta sve utiče na cijenu. Meni su ovo realne cijene. Ne podcjnjujem Baju ali Memija je mlađi dvije godine a po meni je i malo veći talenat i trenutno ima i malo duži ugovor, pa je realno da mu je cijena veća. Naravno sve zavisi i do ponuda, ako ih ima, i koji su klubovi u pitanju. Više od dva mlada igrača ne treba prodavati koliki god rizik bio. Baja mi je jeftiniji jer će mu ranije doći do zasićenja ovom ligom i ubrzo mu dolazi i stagnacija u ovoj ligi.
Nama trebaju po meni još dva igrača ako niko ne ode i to krilo i visoki napadač. Ostali dolasci po potrebi ako ko ode, osim na mjesto golmana.
da igraju imena i postavke koje raja nacrtaju ovdje bili bismo lošiji. ali pošto ne igraju, bolji smo i to mnogo.
ChWilla je napisao/la:da igraju imena i postavke koje raja nacrtaju ovdje bili bismo lošiji. ali pošto ne igraju, bolji smo i to mnogo.

Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.
Mamić izvali za rogonju 4 mil eura. Može on i za Memiju barem 1 mil eura + postotak. Iskreno da kažem poslije prodaje ne treba nam ga vraćati na posudbu.
ma može samo neće...
Split je prodajom Rebica digao standarde i dao do znanja svima da takvi igraci ne idu za sicu. BiH klubovi najbolje igrace daju za kikiriki i logicno da ih nitko ne shvati ozbiljno kad traze 2-3 milijuna, a zbog straha od isteka ugovora i odlaska igraca bez odstete onda se BiH klubovi dovedu u situaciju da daju najbolje igrace za par stotina tisuca eura. Mamic bi Zelji dao milijun samo da bi se stvorili dobri odnosi. Sirokom je dao milijun da u iducih deset godina Dinamo ima pravo prvootkupa ugovora. S obzirom da Zeljo ima odlicnu omladinsku skolu sigurno da mogu isto tako izvuci milijun, a i kasnije jos neke pare kao sto je Siroki za Zakarica i Marica, a ni jedan Dinamu nisu posluzili ni za sta. Gomilaju igrace da im slucajno nebi proletio neki talent.
Malo previše se igramo trenera,menadžera i sl..
Po meni,nema potrebe...
Neće biti prodaja. Možda jedan igrač, vjerovatnije ni jedan.
Samo je Bajic u nekom ozbiljnom izlogu,ali nije frka i neće se forsirati njegova prodaja. I cijena s kojom se otišlo prema potencijalnom kupcu govori u prilog tome da se ne žuri s prodajom (1 250 000 eura).
Dobro je otvorio sezonu, koji zna...
Ali,mi bi svoju pažnju i energiju trebali usmjeriti na ono zbog čega postojimo kao navijači. A to je priprema za predstojeću sezonu,koja je evo već počela. Priprema u smislu prikupljanja para za članske i godišnje karte,odnosno za predstojeće domaće utakmice evropske lige.
Pametovanjem na forumu nećemo puno doprinijeti uspjesima Želje.
Kad kažem pametovanjem, mislim na teme sa početka pošta.
Po meni,nema potrebe...
Neće biti prodaja. Možda jedan igrač, vjerovatnije ni jedan.
Samo je Bajic u nekom ozbiljnom izlogu,ali nije frka i neće se forsirati njegova prodaja. I cijena s kojom se otišlo prema potencijalnom kupcu govori u prilog tome da se ne žuri s prodajom (1 250 000 eura).
Dobro je otvorio sezonu, koji zna...
Ali,mi bi svoju pažnju i energiju trebali usmjeriti na ono zbog čega postojimo kao navijači. A to je priprema za predstojeću sezonu,koja je evo već počela. Priprema u smislu prikupljanja para za članske i godišnje karte,odnosno za predstojeće domaće utakmice evropske lige.
Pametovanjem na forumu nećemo puno doprinijeti uspjesima Želje.
Kad kažem pametovanjem, mislim na teme sa početka pošta.
Bas tako...
Obavjesti kad mogu clanske da se uzmu, nove naravno....
Obavjesti kad mogu clanske da se uzmu, nove naravno....
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
-
- Kontakt:
od ponedjeljka bi trebale članske
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Koliko volim postove @FKZ1921 , nekako uvijek obraduje. Eh sad je obradovo pogotovo kad je rekao da ne idu za male pare i da se ne zuri. Ja bih bio najsretniji kad bi zadrzali ovih 11 sa jucerasnje tekme + Memija . Zeljo je najjaci kada ga otpisete . 

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Napokon je i 10-ka zaduzena..
Sretno @advanced1921
Sretno @advanced1921

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Znaci zaduzio si jeMinjore je napisao/la:Napokon je i 10-ka zaduzena..
Sretno @advanced1921

Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.