FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

g.irhad
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la g.irhad » 17 apr 2010, 10:14

newton_heath_lyr je napisao/la:Od 2003. go­di­ne Že­lje­zni­čar i Bo­rac su u Pre­mi­jer li­gi BiH odi­gra­li 11 uta­kmi­ca. Ni­ka­da ne­ri­je­še­no. Ba­nja­lu­ča­ni su sla­vi­li pet pu­ta, dok su «pla­vi» sa Grba­vi­ce bi­li bo­lji šest pu­ta. Uku­pan omjer ka­da je gol ra­zli­ka ova dva ti­ma u pi­ta­nju je 13:12 u ko­rist sa­ra­jev­skog ti­ma.

(26-09-2009) Bo­rac Ba­nja Lu­ka 2:0 Že­lje­zni­čar

(02-05-2009) Bo­rac Ba­nja Lu­ka 2:0 Že­lje­zni­čar

(01-11-2008) Že­lje­zni­čar 1:0 Bo­rac Ba­nja Lu­ka

(19-05-2007) Že­lje­zni­čar 3:1 Bo­rac Ba­nja Lu­ka

(18-11-2006) Bo­rac Ba­nja Lu­ka 2:1 Že­lje­zni­čar

(02-04-2005) Bo­rac Ba­nja Lu­ka 0:1 Že­lje­zni­čar

(30-08-2004) Že­lje­zni­čar 1:2 Bo­rac Ba­nja Lu­ka

(27-03-2004) Bo­rac Ba­nja Lu­ka 1:2 Že­lje­zni­čar

(31-08-2003) Že­lje­zni­čar 3:0 Bo­rac Ba­nja Lu­ka

(17-05-2003) Že­lje­zni­čar 1:0 Bo­rac Ba­nja Lu­ka

(09-11-2002) Bo­rac Ba­nja Lu­ka 2:0 Že­lje­zni­čar
kao sto vidite Borac je samo jednom pobijedio Zelju na Grbavici tako da su sanse da danas pobijedi 10%

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 17 apr 2010, 10:16

Da...bio sam na toj utakmici,to je bilo poslije Litexa,i te godine smo ispali iz lige :cry: :cry:

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 17 apr 2010, 10:19

kao sto vidite Borac je samo jednom pobijedio Zelju na Grbavici tako da su sanse da danas pobijedi 10%
a kolike vi imate sanse danas ;)
svoj ti pos'o !

ja sam
Kontakt:

Post Postao/la ja sam » 17 apr 2010, 10:25

Željovac je napisao/la:
ja sam je napisao/la:kamera spremna...
"a onda Zeljin stadion gledam, vidim ponos tvoj..." u FULL HD obecajem :D :D :D :D
Unaprijed hvala! Nemoj samo Tifu snimat'! :mrgreen:
a bice Tifa?
:lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=4T0-ZELk6MU

''You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team.”

raja_sa_sjevera
Kontakt:

Post Postao/la raja_sa_sjevera » 17 apr 2010, 10:29

Grbavica moj zivot je napisao/la:
a kolike vi imate sanse danas ;)
velike uz pomoc hordi
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ`VO

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 17 apr 2010, 10:32

Sretno veceras ;)
A C A B !

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 17 apr 2010, 10:34

Joj...nemam mira danas nikako, jedva čekam 19:30 h. :D
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 17 apr 2010, 10:36

blueman-TM87 je napisao/la:Jeste vidjeli Ćulumovo mišljenje o nama Manijacima?
citiram:"to su gradski navijači, gospoda" Milan Ćulum jedan od NAS
Gdje je to rekao da vidim :?:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 17 apr 2010, 10:37

Nadam se novoj pobjedi !
FK Pjetlovi

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 17 apr 2010, 10:38

Hamo je napisao/la:
Gdje je to rekao da vidim :?:
s ource

koja je kvota da nece padati :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 17 apr 2010, 10:46

HVALA SEYO
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 17 apr 2010, 10:52

There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

UltrasNaBaterije
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNaBaterije » 17 apr 2010, 10:54

Milan Ćulum METAR I DULUM! 8-) :mrgreen:
AVANTI RAGAZZI BLU! TM87

jug je samo jedan
Kontakt:

Post Postao/la jug je samo jedan » 17 apr 2010, 11:01

Naredno, 23. kolo Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine ponudiće dva derbija, jedan u Sarajevu, a jedan u Zenici, dok će vrlo zanimljivo biti i na još nekoliko stadiona.

Derbi prvenstva večeras će na stadionu Grbavica odigrati lider Premijer lige BiH Željezničar, kome u goste dolazi drugoplasirani Borac. Ovaj će utakmica ponuditi dvoboj dvije objektivno najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini ove sezone.

Duel najboljih na Grbavici

Sarajevski plavi igraju fantastično u proljetnoj polusezoni. Željezničar ne zna za poraz u devet posljednjih utakmica domaćeg prvenstva, a posljednji poraz izabranici trenera Amara Osima pretrpili su još u 13. kolu (7. novembra prošle godine) kada je u gradskom derbiju bolje bilo Sarajevo. Sve nakon toga prošlo je u znaku plave lokomotive. Željo u posljednjih devet kola ima čak osam pobjeda i samo jedan remi, pa u sjajnoj atmosferi dočekuje Borac.

Banjalučani će upravo protiv Željezničara igrati i u finalu Kupa Bosne i Hercegovine, ali u Borcu su već sada zadovoljni, s obzirom na to da su nakon 18 dugih godina izborili plasman u nekom od evropskih takmičenja, što im je ik bio jedan od glavnih ciljeva uoči ove sezone. Borac na Grbavicu dolazi neopterećen, a izabranici trenera Zorana Marića bili bi zadovoljni i sa bodom iz ovog susreta.
-----za želju se ne navija zeljo se voli-----

------------amar amar osim osim------------

----------------žeeeeeeljoooo--------------

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 17 apr 2010, 11:03

Ako Bog da Insallah pobijedicemo veceras !!!
Volim te Zeljo!!!

plava_pruga
Kontakt:

Post Postao/la plava_pruga » 17 apr 2010, 11:05

Ja nebi tako pricao nakon onih skandiranja na utakmici Željo - slavija
Ali eto SVAKA cast momku i za izjavu i za borbenost na terenu koju pruža za naš tim.
G A Z I
Željo sve do pobjede

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 17 apr 2010, 11:07

Znate li da je FK Sarajevo preslo da igra na svom terenu?

Stadion se zove "Zeleni hastal" NS BiH! Al eto prvu izgubise od Slobode! :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 17 apr 2010, 11:09

Osim: Da se ne lažemo, Želju zanimaju obje titule
Motivacija neće biti problem, a kao i obično u važnim utakmicama, može presuditi jedan mali detalj, smatra Osim

U Željezničaru ne pamte ovakvu euforiju pred jednu utakmicu još od augusta 2002. godine, kada su u Ligi šampiona dočekivali engleski Njukasl. Večerašnji duel prvoplasiranih ekipa Premijer lige Želje i Borca možda će biti presudan u borbi za šampionsku titulu.

Na Grbavici su slavili titulu upravo gore spomenute 2002. godine, a većina od posljednjih osam godina provedena je u tavorenju, daleko od trofeja i Evrope.

Pitanje šampiona

Iako bi se Željezničar, u slučaju da osvoji tri boda, odvojio na tabeli, trener Amar Osim ne smatra da će ovaj meč dati odgovor na pitanje ko će biti novi šampion BiH, ali je prvi put priznao da njegova ekipa više ne lovi samo mjesto u Evropi nego i trofeje Premijer lige i Kupa BiH.

- Ova utakmica definitivno neće riješiti pitanje šampiona. Isto tako, ne želimo se opterećivati rezultatom, odnosno pobjedom, koja bi bila veća od one Borčeve jesenas (2:0), jer teško da će obje ekipe na kraju imati isti broj bodova.

Ne možemo lagati sebe i reći da ne razmišljamo o titulama, jer kao finalista Kupa i lider Premijer lige to definitivno moramo - kaže Amar Osim.

Ekipa Borca nema previše zvučnih imena, ali menadžer Želje kaže da o njihovom kvalitetu najbolje govori tabela.

- Borac ima 44 boda, kao i mi, što automatski znači da imaju mnogo više dobrih nego loših strana. Na nama je da pokušamo iskoristiti te loše strane. Motivacija neće biti problem ni za jednu ekipu, a kao i obično u važnim utakmicama, može presuditi jedan mali detalj, inspiracija pojedinca - smatra Osim.

Najbolji strijelac Željezničara Alen Mešanović neće nastupiti zbog povrede, a najbliži protivničkom golu bit će Lazar Popović.

Uspješan niz

- Mislim da bi prevagu mogla donijeti fizička sprema ekipa. I Borac i mi igrali smo kup-utakmice u srijedu. Vidjet ćemo na kome će se manje osjetiti napori od tih mečeva. Gledali smo neke utakmice Borca. Dobra su ekipa, nisu slučajno u vrhu, ali na našem terenu mi moramo pobijediti i nastaviti uspješan niz. Atmosfera u ekipi je izvrsna - kaže napadač "Plavih".

Mladen Vojičić Tifa izrazio je želju da, kao veliki navijač Želje, zajedno sa navijačima otpjeva pjesmu "Grbavica" prije početka utakmice.

Trener krije sastav

Kao i obično, Amar Osim nije želio otkriti sastav koji će suprotstaviti Borcu, a novinari su procijenili da je do sada najčešće mijenjao one koji su bili najbolji u prethodnim utakmicama. Sead Bučan je bio strijelac u Mostaru protiv Zrinjskog tako da su Osima pitali znači li to da ga neće biti u subotu.

Lazar Popović je izdiktirao imena 11 igrača koji će istrčati na Grbavicu prema njegovom mišljenju, a to su: Šehić, Šimić, Radovanović, Mešić, Bogićević, Svraka, Višća, Ćulum, Radovanović, Bekrić i M. Bešlija.

- Eto, mene optužujete da izbacujem one koji odigraju najbolje, a Lazar hladno izostavi Seju Bučana - našalio se Osim.

Stiže 250 gostujućih navijača

Kapije na stadionu Grbavica bit će otvorene u 17.30 sati, dva sata prije početka utakmice, a na južnoj i sjevernoj tribini bit će po pet ulaza. Ulaznice će se prodavati na sedam prodajnih mjesta, a utakmicu će osiguravati 120 zaštitara.

Iz Željezničara su uputili apel navijačima da se suzdrže od bilo kakvih provokacija i da samo navijanjem za svoj klub pokažu zašto su najbolji u BiH.

Sudi Semir Kaplan

Meč na Grbavici počinje u 19.30 sati. Sudija je Semir Kaplan iz Stoca, a pomoćnici su mu Sreten Udovčić iz Prijedora i Zikrija Pašalić iz Zenice. Četvrti sudija je Vladimir Bjelica iz Lukavice. Delegat je Alija Kurtagić iz Bihaća, a kontrolor suđenja Ilija Gigović iz Bosanske Gradiške.

Ibrahim Šehić: Ovu šansu ne smijemo propustiti

Željina odbrana najčvršća je u Premijer ligi, primili su samo 15 golova. Ibrahim Šehić u sedam utakmica proljetnog dijela samo je dva puta vadio loptu iz mreže, u prvom kolu nastavka protiv Čelika (Purić), te u Mostaru kada je Ivanković (Zrinjski) pogodio iz penala.

Kapiten „Plavih" brani u životnoj formi, Željezničar blista na oba fronta, trofeji godinama nisu bili bliže...

Da li će Željezničar eventualnom pobjedom u derbiju napraviti odlučujući korak prema tituli?

- Iako ima još puno utakmica do kraja, mislim da nas Borac neće stići ako ih sada pobijedimo. Ovo je prilika da stavimo šlag na uspješnu seriju. Nakon prvog dijela Borac je imao šest bodova više od nas, sada smo poravnati. Široki je imao sedam više, sada ima sedam manje. Realno, Željezničar je mnogo jači nego jesenas, dok je Borac ipak slabiji.

Navijačka euforija ponovo je zavladala Grbavicom. Nikada niste osvojili trofej sa Željom, sada ste u lovu na dva. Ima li ekipa snage da ode do kraja?

- I kada je u klubu bila teška situacija držao me san da na Grbavici podignem trofej. Sada smo blizu toga i uvjeren sam da ovakvu šansu nećemo propustiti. Navijači iz cijele BiH dolaze da nas bodre, atmosfera se iz dana u dan usijava, imamo veliki motiv, ali i obavezu da najboljim navijačima na planeti priredimo slavlje koje zaslužuju.

Može li Ibrahim Šehić zaustaviti napadače Borca?

- Meni bi iskreno najdraže bilo da igrači Borca uopšte ne dođu do mene, da ne upute niti jedan udarac na gol, a da mi vi u novinama upišete crticu umjesto ocjene
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 17 apr 2010, 11:10

Probisvjet je napisao/la:Znate li da je FK Sarajevo preslo da igra na svom terenu?

Stadion se zove "Zeleni hastal" NS BiH! Al eto prvu izgubise od Slobode! :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mene jaran ubi pričom da će oni imat tri boda iz te utakmice
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 17 apr 2010, 11:13

Sretno do titule , ne samo veceras .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Zaključano