BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

zgmiky
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la zgmiky » 20 apr 2015, 09:22

Dolaskom Tuchela očekujem i dva igrača Mainza, za očekivati je da će povući igrače koje zna i koje je trenirao, a ne bi bilo loše da to bude pozicija golmana (Karius), te centralnog veznog (Geis), ovo za Khediru su po meni gluposti i nadam se da nema ništa od toga, toliku plaću mu dati je van svake pameti a mogao bi više biti na tribini nego na terenu...
Geis igra odlično i jedan je od najboljih mladih igrača na svojoj poziciji, Karius brani jako dobro i ako se ne varam ima najveći postotak obrana odmah iza Neuera. Ono što je bitno jest da su obojica mladi a već igraju na visokom nivou i mislim da bi bili pogodak za BVB a Tuchela već poznaju pa vidjet ćemo hoće li ta dva mladca završiti u žutocrnom dresu.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 20 apr 2015, 10:16

bvb09_manijak je napisao/la:Iako se znalo odmah nakon Kloppove ostavke danas je i sluzbeno dobilo potvrdu. Misljenja navijaca su podijeljena, doduse nije ni cudo s obzirom da dolazi poslije Kloppa. Kao takticar je sigurno bolji od Kloppa i svidja mi se sto cesto igra u formaciji 4-3-1-2 , a za ljudske kvalitete ne bih ništa govorio ipak ga ne poznajemo licno :D Njegov sistem igre znaci da bi jedan od napadaca mogao i ostat, da li Ramos ili Ciro to nek on odluci, a i predvidjam jedno ili dvoje pojacanja i iz Mainza :) Uglavnom rezultati ce mu biti mjerilo ko i svakome, pa neka budu sto bolji :D
Po meni je ovo realno gledanje, pričati o nečijim ljudskim osobinama je proizvoljno i beskorisno, na kraju krajeva može neko reći i da je Klopp ispao nefer, jer napušta brod koji tone. Naravno da su rezultati mjerilo kao i svakome i tu je početak i kraj priče. Možemo mi sad tražiti mane i Tuchelu i Favreu, samo ne znam kakve bi rezultate Murinjo ili Pep imali sa kadrom kakvim raspolažu pomenuta dvojica.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 21 apr 2015, 02:08

Sta je sa Reusom,hoce li biti spreman za tekmu protiv frankfurta ?

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 21 apr 2015, 04:23

Eno citam da je prva Tuchel_ova zelja mladi Geis.
Isto tako zeli da se rijesi ona dva flopa Immobile i Ramos.
Izgleda ce biti jako uzbudljivo,sada na ljeto bice odlazaka,a i dolazaka.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 21 apr 2015, 18:31

Ako je istina da je diktator, po meni nama takav i treba. Previse je Klop upustio ove nase, sve nesto jaranski, nema toga u profesionalnom fudbalu. Cvrsta ruka rezultate donosi :cool:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 21 apr 2015, 18:42

Nove spekulacija oko pojacanja su : Geis, Rui Patricio, Obbi Oulare, Dragovic ( U slucaju da Hummy ode ), Tielemans, Lukaku ... Samo od svih ovih imena realne opcije su Geis i Dragovic ako Hummy ode .. Sve ostalo su glupe preglupe spekulacije i igre novinara ....

Evo da malo Tuchela svi bolje upoznate : Vrijedi odgledati dosta tog se moze saznat o njemu u ovom klipu ...

[youtube][/youtube]
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 23 apr 2015, 00:35

Od uspavnog Giganta koji je drzao duzi niz godina zimski san, do samog vrha evrope,nakon jedne lose sezone odlazi INSTITUCIJA i miljenik KLOPP.... Ali tu nije KRAJ Gigant ima sve predispozicije za jos vise nego pod Kloppovom erom !!!!

slika

Gledam veceras Ligu prvaka i kontam kad cemo se mi opet vratit i bit onaj simpaticni underdog kojeg je cjeli svijet voljeo i simpatisao a od kojeg je svaki protivnik strahovao i zelio izbjec ... Zatim gledam kakva losa ekipa je nas nadigrala i nabusila i to s 3 komada kuci, gdje mi nismo ispalili ni metka kako treba :(, i dalje ne mogu vjerovat koliko je ova ekipa losa i TRUHLA ... Pa eto taj jedan Monaco koji nema nikakvog iskustva u LP naspram nas je 10x zrelije i bolje odigrao protiv Juventusa i uz dosta ne srece i ne postojici penal ispao ... Dok je taj isti Juve s nama se poigra na Westfalenu i u 3 minuti vec rjesio sve probleme, kako smo izgledali naivno ove sezone koliko lose organizovano i pripremljeno za velike utakmice da ne mozes povjerovati ...

slika

To je ta ista ekipa naspram proslih godina i to 80% ista ... Jednostavno kako god sve saberem oduzmem glavni krivac za sve ovo je Nazalost nasa ZAKLETVA Kloppo :( ... On on i njegov tim saradnika ( da me neko ne shvati krivo ne pljujem po Kloppu nit bi ikad se usudio, za mene je taj covjek najveca LEGENDA BvB ikada ) , nego samo kazem da je u mojim ocima najveca krivica na njemu i zapravo jedina... Jednostavno pogubio je apsolutno sve konce katastrofalne odluke je donosio, nisu ni taj Ciro nit Ramos nit MIki ili Ginter ili Kagawa toliko LOSA POJACANJA I LOSA IMENA ... Jednostavno negdje je napravio gresku koju nije mogao a bome ni znao ni popravit nit ispravit ...Konce je pogubio od citavog klupka ostao je samo mali koncic u njegovim rukama ... Tesko je nac pozitivne rijeci za ovu sezonu barem do sad svaka veca utakmica se izgubila osim Derbija protiv Plavaca i Arsenala kuci ... Ekipe su dolazile na Westfalen i zabijale kako su zeljele odnosili su se bodovi kao da smo Paderborn ....

slika

Dosao je nazalost taj dan kad je nasa zakletva nas FussballGOT jednostavno morao donjet veliku odluku ... Jer je to ipak prije svega ODGOVORNA osoba i veliki gospodin i pravi cisto krvni Befaubeovac ;) ... Vjerovatno da je ta utakmica protiv Juventusa bio njegov kraj ... Gdje je vidjeo sve ono sto smo i sami vidjeli i prozivjeli :( ... EKIPA JE MRTVA, Ekipa je u K.urcu, ja je ne mogu vise popravit sve to sto smo mi SVI vidjeli znali i osjetili isto kao i on ... Ko god je ove godine pratio BvB morao je uocit da to nije ni sjena one ekipe ... Teska srca, tuzne duse moramo svi sami sebi priznat upravo ono sto je KLOPP samom sebi priznao SMJENA TRENERA je POTREBNA i ne zaobilaziva ... Zavrsava se jedna velika uspjesna Era koja je trajala skoro citavu deceniju ...

slika

Toliko radosti nam je ovaj covjek donjeo, s ponosom smo po ulicama nasih gradova zemalja hodali sa BvB salom i dresom, ko god bi vidjeo te salove dresove prvo sto bi mu u glavi bilo je hej to je Kloppova Ekipa ... Svi mi smo bili njegovi navijaci i predsavnici, ponosili smo se kad izgovaramo Klopp je DOKTOR Klopp je Kralj Klopp je Legenda Klopp je NAJBOLJI !!! Svi mi smo bili skoro jednu deceniju Echte Liebe ponajvise zahvaljujuci jednom jedinom Jugrenu Kloppu on je to Echte Liebe i stvorio svojim porodicnim ponasanjem u nama nasem svetom BvB-U ... U danasnjem svijetu fudbala takvi romanticari i takav romantican klub nije postojao, niko nije mogao vjerovat da se tako nesto moze napravit izgradit i dovest do samog KROVA svijeta , a nas je nas Jurgen doveo do finala LP za mene je ono bilo kao i osvojeno, mali zaduzeni Dortmund za golobradim mladicima koji su do juce bili neandertalci u svijetu Fudbala covjek pod imenom Jurgen Klopp dolazi do samog Krova svijeta. Gdje se prethodno poigrava sa jednim Realaom ...

slika

Dragi nas Jurgene za mene i predpodstavljam i za sve ostale si bio i ostat ces jedan veliki trener, jos veci gospodin, a sto je najvaznije VELIKI PREVELIKI skromni COVJEK... Hvala ti za sve za svaki trenutak gdje sam oznojenih dlanova pratio utakmicu, gdje sam ostajao bez glasa, gdje sam zaradio grijeha psovajuci, gdje sam s ponosom citao poruke kada mi drugovi napisu CESTITAM BvB je masina i na mnogo cemu jos .... Tesko ce neko nadmasit sve ovo njegovo sto je sagradio, pa cak i da budu rezultati i bolji i uspjesniji i vise titula, uvijek cu cu te ja a i mnogi spominjat i govorit lahko je bilo na Kloppove temelje ovo uradit sagradit ... Kada je covjek dosao klub je bio u K.urcu zaduzen, s losim igracima, losim temeljima, bez prave vizije i pravih ambicija bili smo jedan uspavani Velikan koji je imao dugi zimski san iz kojeg nas je probudio Klopp ...

slika

Sada kada ides iz kluba ostavljas jednog Giganta koji je imao samo jednu losu sezonu, ali ostavljas iiza sebe igrace svjetske klase koje si ti napravio koje si kao tinejdzere dovodio i klesao, ostavljas temelje sa jakim omladinskim pogonima, jakim trening centrima, jos jacim sponzorima, od 100 mio eura duga si napravio svojim rezultatima plusa samo bog zna koliko trenutno BvB ima miliona na Racunu, ali sto je najavaznije od svega napravio si od nas Echte Liebe klub sa najvise emocija na svijetu gdje smo svi mi Echte Liebe BvB ! Ma koliko god njegovo ime napisao spomenuo malo mi je, da bih se njegovi uspjesi mogli nabrojati mogu se knjige i knjige pisati ...

slika

Dakle nastupa nova Era dolazi Tomas Tuchel ... Dobro nam dosao i ponovo abd ovog giganta probudio reanimirao elektrosokovima, puno ce ti bit lakse nego Kloppu ... Tuchel ce da zatekne sjajnu ekipu s kojom moze cuda da pravi, ima dovoljno igraca koje moze prodat i od tih para gradit novi BvB po svom ukusu ... Ima jak Klub na cvrsto izgradjenim temeljima koji nema ni centa duga ... Jak omladinski pogon sa jako talentovanim momcima, Dakle sve je na Tuchelu kako ce ovaj potencijal da iskoristi i sta ce sa ovih jakih temelja da napravi i uradi ... Sto je najvaznije dosao je u klub koji ce opet bit underdog i nece imat tako velik pritisak kao sto bi to bio u nekom drugom klubu ... Kad sve saberemo i oduzmemo u ovoj trenutnoj situaciji mozemo trebamo i moramo ocekivat lijepu, svijetlu buducnost imamo sve predispozicije da se vratimo u sami VRH Lige a samim tim i u LP i da sto bi umjesto veceras gledali ove dvije uspavanke gledamo opet Echte Liebe Fussball :) ...

slika

Treba vjerovat upravi napravili su najbolji moguci potez nakon ove sezone, dovodjenjem Tuchela jednog od najpozeljnijih trenera Njemacke a bgm i Evrope ... Covjek je zadnjih godina bio u planovima DFB za selektora u Bayernu se o njemu u veliko razmisljalo, Leverkuzen ga je htio i jos nekoliko poznatih klubova iz BL i Lige petice ... Vise manje smo svi pisali o Tuchelu zadnjih dana sve je poznato sta je kakav je kako razmislja i sta nas ceka ... Sudeci po svemu naravno ima tu i losih osobina ali ko je to SAVRSEN mislim kad se sve sabere da ipak ima vise POZITIVE iza ovog imena Tuchel nego negative ... Trebamo mu vjerovati kao sto mu uprava vjeruje dat mu svi sansu a ne nakon prve utakmice plakat za Kloppom, jednostavno nova era nastupa gdje po mom misljenju BvB ima sve predispozicije da nadmasi Kloppovu eru ;) ... Sa ovim covjekom i nasom upravom puno tog se moze i treba ocekivati a uvjeren sam da ce to bit i ispunjeno ...

Najvaznije ce bit da se sklopi roster za sledecu sezonu dobar jak i pun volje i zelje za novim izazovima, ovaj transfer rok je jako bitan ... Treba dobro masno prodat i izvuc maximalno od onih koji zele okrenut ledja svetinji BvB-U a platit sto manje za pojacanja, ne bacat pare na istrosene igrace tipa Khedira, nego dovest potencijal tipa Geis, Tielemans itd ... Ali ponavljam od rostera za sledecu sezonu puno tog ce da ovisi, jer jedna losa sezona se moze prezvijeti nekako ali 2 zaredom eh to je vec teze .... Ponavljam opet uvjeren sam u dobre rezultate i solidan roster za nove izazove i velike ambicije to jest mjesto koje vodi u LP !!!

slika

Da ne duzim vise ionako je predugo jer redovno primam kritike za svoje duge postove, ali ti sto me kritikujes jbg ne mogu drugcije takav sam kad je BvB upitanju ipak je to Echte Liebe BvB, to je dio porodice to je sto je nesto u krvi a i u srcu i na dusi :) ...

slika

+ P.s. Stigla je navodno ponuda za Hummya od 30 mio Eura medjutim Bild prenosi TT racuna uveliko na Matsa i zeli oko njeg da gradi ekipu novu, a i uprava ne zeli i ne mora prodati ... I kako Bild kaze i da dodje cifra od 40 + ? mio Eura Watzke ne prodaje Hummya tako da ce Hummy najvjverovatnije i ostati :) ... Lijepe vijesti valjda su tacne ...
BvB Echte Liebe !!!

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 23 apr 2015, 09:20

Damir_BvB je napisao/la: Gledam veceras Ligu prvaka i kontam kad cemo se mi opet vratit i bit onaj simpaticni underdog kojeg je cjeli svijet voljeo i simpatisao a od kojeg je svaki protivnik strahovao i zelio izbjec ... Zatim gledam kakva losa ekipa je nas nadigrala i nabusila i to s 3 komada kuci, gdje mi nismo ispalili ni metka kako treba :(, i dalje ne mogu vjerovat koliko je ova ekipa losa i TRUHLA ... Pa eto taj jedan Monaco koji nema nikakvog iskustva u LP naspram nas je 10x zrelije i bolje odigrao protiv Juventusa i uz dosta ne srece i ne postojici penal ispao ... Dok je taj isti Juve s nama se poigra na Westfalenu i u 3 minuti vec rjesio sve probleme, kako smo izgledali naivno ove sezone koliko lose organizovano i pripremljeno za velike utakmice da ne mozes povjerovati ...
I meni je ovo sve palo na pamet gledajući Ligu prvaka, još kad vidjeh kako odigra Lewat protiv Porta, otišao za 0 Eura, a mi dadosmo tolike desetine miliona za jermenske i kolumbijske ublehe itd, itd. Naravno da je Klopp veliki krivac ili barem potrošen kad je BvB u pitanju, ali previše amnestiraš upravu od svega ovoga. Dok je išlo kako treba, svi su upravu hvalili, govorili da rade dobar posao, da stvaraju dugoročno jaku ekipu u svakom pogledu, međutim ispada da ta ista uprava nije uspjela ekipu stabilizovati na visokom nivou i veliko je pitanje hoće li im to poći za rukom i sa novim trenerom. Ako uzmemo da su se Šahin i Kagawa vratili, u zadnjih pet godina smo faktički ostali samo bez Gecea i Lewata, s druge strane došao je Reus, zaradilo se dosta para, ali na kraju je ispalo loše. Mimo ovoga, rezultati svih BL timova u LP sem FCB a i težak poraz Wolfsburga u LE protiv Napolija ponovo ukazuje na činjenicu da je liga najbrojnije i ekonomski najjače zemlje zapadne Evrope totalno podređena jednom timu, ostali timovi su godinama nedovoljno konkurentni u LP, u LE da ne govorimo. Zato ni od Tuchela ni bilo koga drugog ne treba očekivati previše.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 23 apr 2015, 10:06

@Damir_BvB

Druze dosta si ti toga lijepog napisao i tacnog,ali ima i dosta toga sto je nama falilo tokom ovih godina ne mislim samo na trenera.

Recimo nikada mi nece biti jasne tolike povrede tokom zadnjih sezona,konstatno imamo par igraca van stroja i ljudi iz kluba konstantno to pripisuju losoj sreci,nikada nisu napravili ozbiljnu analizu i pokusali da ove ozlijede svedu na minimum.
Ovo sada sto se Bayernu desava vjerujem ovo se sad desilo i sumnjam da ce vise ikada desiti da imaju toliki broj kljucnih igraca povrijedjenih,svi su se digli i traze krivce jer oni ne vjeruju u losu srecu nego u predan i odgovoran rad ljudi koji su zaduzeni za kondiciju i brigu o igracima.

Ja Kloppa ne krivim nesto posebno,naravno da ima i njegove krivice u nekim stvarima,kao sto i u uspjehu kluba uprava ima dio zasluga.
Klopp je imao viziju i selektiro je igrace i napravio atomsku BVB koja je bila strah i trepet,glavni igraci tog nuklearnog pogona su bili Gotze i Lewa, to su bili temelji glavni na koje se Klopp oslanjao i koje je trebao samo dopunjavati novim dobrim igracima koji bi se u klopili sigurno u taj sisem jer kad imas koncept i sistem koji funkcionise odnosno kada imas temelje ekipe jake,onda se puno lakse drugim igracima prilagoditi . Bez onog malog smrada hajde i nekako je funkcionisalo ali Boga mi bez Lewe nikako.
Za njihove odaske nije on kriv nego uprava,koja je kontala da neko na osnovu Echte liebe ce igrati za duplo manje pare.

Ja mislim da se Klopp malo umorio od tog gradjenja temelja i taman dodje do vrha neko sve to srusi i hajmo ponovo gradi,klub nije stao iza njega kada je trebao kada je prva titula dosla trebali su biti odlucni u namjeri da najbolji igraci ostaju,a ne da Lewi nudis 3m po sezoni i sprdas se sa njim,pa kasnije bi kao to da popravite ali vec kasno proso voz i tako milion tih nekih gluposti koje su napravili a mogli su sprijeciti.
Kako god bilo nadam se da ce sa novim trenerom doci i do pomaka u svim segmentima u klubu i da cemo krenuti prema vrhu,a doktor klopp ce ostati zauvijek u srcima navijaca i puno srece mu zelim u narednom klubu u kojem bude radio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 apr 2015, 19:44

Zna li neko nesto vise o ovome ?
http://www.ruhrnachrichten.de/sport/bvb ... 35,2690554" onclick="window.open(this.href);return false;

Reus trenirao sa ekipom,ocekuje se da bude spreman u subotu...Gundogan bi mogao propustiti Eintracht.

P.S. Damir opet otvorio dusu :clap: :clap:

TammoHarder
Kontakt:

Post Postao/la TammoHarder » 23 apr 2015, 19:56

Hans Joachim Mothafucking Watzke :clap: :tokralju:

Kakav je to kralj u 3PM!!! Platio je osiguranje od pišljivih 700 tisuća € za neulazak u CL i sada nam osiguranje mora isplatiti 20 milijuna €ura.

http://bvbaktie" onclick="window.open(this.href);return false;. BLOG SPOT .de/2015/04/ist-borussia-dortmund-gegen-fehlende.html
Die Versicherungen hätten die Möglichkeit gehabt den Vertrag zu kündigen, wenn Klopp den Verein während der Saison verlassen hätte.
Osiguranja su imale mogućnost ugovor otkazat da je Klopp TIJEKOM sezone otišao. Još jednom Herr Watzke :thumbup: :clap:

Svaka čast Damire na postu :tokralju:
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 23 apr 2015, 23:40

TammoHarder je napisao/la:Hans Joachim Mothafucking Watzke :clap: :tokralju:

Kakav je to kralj u 3PM!!! Platio je osiguranje od pišljivih 700 tisuća € za neulazak u CL i sada nam osiguranje mora isplatiti 20 milijuna €ura.

http://bvbaktie" onclick="window.open(this.href);return false;. BLOG SPOT .de/2015/04/ist-borussia-dortmund-gegen-fehlende.html
Die Versicherungen hätten die Möglichkeit gehabt den Vertrag zu kündigen, wenn Klopp den Verein während der Saison verlassen hätte.
Osiguranja su imale mogućnost ugovor otkazat da je Klopp TIJEKOM sezone otišao. Još jednom Herr Watzke :thumbup: :clap:

Svaka čast Damire na postu :tokralju:
Nerealan je taj iznos od 700 hiljada, onda ispadne 3,5% od premije. Pa nismo Real da smo tako sigurni. Citao sam malo o tome, procjenjuje se da Real placa oko 5% a da je taj iznos za nas mnogo veci. Neki strucnjak je iznio podatak da smo cak 30% u odnosu na premiju placali policu. Sto mi je i to nerealno, jer ispada da smo za te 3 godine dali 18 miliona da bi sad dobili 20 :crazy:

Moja procjena je da smo godisnje davali 3 do 4 miliona, sto je 9-12 miliona za 3 godine od kad smo potpisali taj ugovor (2012). I ovih 20 miliona premije su nagađanja, to nisu oficijelni podaci kluba. Vidjecemo, mozda na godisnjoj skupstini budu predstavljeni prihodi od premija. Al je glupo u svakom slucaju da se ovo objavilo, jer stavlja sad upravu u podređenu situaciju prilikom pregovora o produzenju vec postojecih ugovora i dovođenju novih igraca. Za ovu premiju niko ziv nije znao, cak ni Klopp, samo 3-4 covjeka iz menadzmenta iz razloga da ne bi doslo do opustanja kod igraca i strucnog staba.

Potez vrijedan pohvale, samo je pitanje koliko smo godisnje placali i koliku premiju dobijamo. Al na ovo osiguranje misliti nakon duple krune 2012 (kad je ugovor potpisan) je za svaku pohvalu. Gdje si zario i palio dvije godine i ti se osiguras od neulaska u LP. To je jasan znak da se misli na odrzivost kluba. Puno je truda i rada ulozeno da se dug sanira i uprava ne zeli to sve preko noci potrositi i odvesti klub u provaliju kao Niebaum i Meier.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 apr 2015, 00:10

slika

OPA ISPUNJENJE SNA ... :bow: :bow:
BvB Echte Liebe !!!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 24 apr 2015, 00:36

Damir_BvB je napisao/la:
OPA ISPUNJENJE SNA ... :bow: :bow:
aaaa kako bi ovo valjalo. Isao bi Dzeko odmah u prvoj sezoni na 25+ :D

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 24 apr 2015, 07:40

Klopp je napisao/la:
Potez vrijedan pohvale, samo je pitanje koliko smo godisnje placali i koliku premiju dobijamo. Al na ovo osiguranje misliti nakon duple krune 2012 (kad je ugovor potpisan) je za svaku pohvalu. Gdje si zario i palio dvije godine i ti se osiguras od neulaska u LP. To je jasan znak da se misli na odrzivost kluba. Puno je truda i rada ulozeno da se dug sanira i uprava ne zeli to sve preko noci potrositi i odvesti klub u provaliju kao Niebaum i Meier.
Mislim da treba prestati i ovu i bilo koju upravu porediti sa onom iz doba Niebauma i Meiera, jer po tom kriteriju je dobra svaka uprava koja ne odvede klub u stečaj ili u drugu ligu. Uspjeh bi bio da nismo ni došli u situaciju da naplaćujemo osiguranje po ovom osnovu.

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 25 apr 2015, 14:09

Danas bi se trebalo dobiti Frankfurta i evo nas na pragu europe :kralj:

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 25 apr 2015, 14:15

@Damir
Svaka čast na postu sve je objašnjeno....
Nadam se da će i s TT biti uspijeha kao s našim Kloppom

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 25 apr 2015, 17:06

Mislim da je Piszcek zavrsio svoje u prvom timu. Mali Durm je za klasu ispred njega trenutno. Samo da ne padne kome na pamet da ga vrati na lijevog beka, jer desno mali igra za klasu bolje.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 apr 2015, 17:54

3 boda do LE :salut:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 25 apr 2015, 18:03

nakon tako lošeg prvog dijela sezone i dubljenja na samom dnu eto nas na samo tri boda od petog mjesta, nažalost to samo govori o (ne)kvaliteti bundeslige, sjećam se obratnog slučaja kada je eintracht bio peti nakon 17 kola i na kraju ispao :roll:

što se današnje utakmice tiče podsjetila je na onaj stari Dortmund, Kagawa se vraća polako i to svakako veseli, Sokratis je beton igrač, mali Durm odličan, Auba što reći majstor i iako je bilo greškica sve u svemu možemo biti zadovoljni

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.