NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Truhlo
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Truhlo » 28 dec 2023, 14:35

avenija je napisao/la:
28 dec 2023, 14:27
Toliko su mocni i imaju novca da su prije tri mjeseca aktivirali humanitarni broj preko pomozi.ba.
Pogledaj njihov prošlogodišnji izvještaj, ove godine će i premašiti brojke od prošle godine zbog evrope.

Željo napravi 4 puta više novca nego Čelik i to je činjenica, zbog sličnih problema kao i Čelik ne mogu ulagati novac u igrački kadar.

Iz istog razloga Čelik je u sredini tabele prve lige, a pravi 3 puta više novca od npr Goražda ili Banovića. Željo je za nas dobar primjer zašto ne treba igrati PL dok se ne saniraju sva kratkoročna dugovanja.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 dec 2023, 14:55

Bas sam neki dan imao jednu dobru raspravu sa jednim nasim vjernijim (i pametnijim) navijacem oko buducnosti kluba. Na kraju smo se slozili da klub mora donijeti jednu tesku odluku. Klub ce morati odluciti da li ce onih 150-200K KM u budzetu koje sad idu na otplate duga uloziti u igracki kadar ILI uloziti u omladinsku skolu. Obojica smo bili za OS, s tim da bismo onda morali provesti jos 4-5 godina u ovom rangu.

Ulaganje u OS bi bilo dovodjenje dobrih trenera gdje bi trenera 2011. godista placao nekih 2000+ KM mjesecno (bubam naravno iznos, ali gdje bi imao covjeka koji se moze posvetiti fudbalu i zivjeti od fudbala), ali bi imao profesionalca. Mi smo sad vec propustili generacije koje se takmice u visim rangovima, ali bismo mogli za 5 godina imati dobru generaciju koja tek sad pocinje da ulazi u fudbalske vode. Ukidanje clanarina, sto je 40k KM godisnje, plus stipendije za najbolje i uzimanje najboljih igraca tog godista (ako pricamo o 2011.) iz okruzenja. Napraviti konkurenciju medju igracima i jednostavno da najbolji moraju uspjeti, a ne kao do sad da trenira ko zeli. Klub moze uvijek organizovati "B" selekciju i kadeta i juniora i cega vec ne, za te koji zele, ali nisu dovoljno talentovani, medjutim za one koje zelimo vidjeti u prvom timu, mora biti puno jaca konkurencija i puno profesionalniji odnos prema njima i od njih.
Celik!3,2,2.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 28 dec 2023, 15:03

Truhlo je napisao/la:
28 dec 2023, 14:35
avenija je napisao/la:
Toliko su mocni i imaju novca da su prije tri mjeseca aktivirali humanitarni broj preko pomozi.ba.
Pogledaj njihov prošlogodišnji izvještaj, ove godine će i premašiti brojke od prošle godine zbog evrope.

Željo napravi 4 puta više novca nego Čelik i to je činjenica, zbog sličnih problema kao i Čelik ne mogu ulagati novac u igrački kadar.

Iz istog razloga Čelik je u sredini tabele prve lige, a pravi 3 puta više novca od npr Goražda ili Banovića. Željo je za nas dobar primjer zašto ne treba igrati PL dok se ne saniraju sva kratkoročna dugovanja.
Tako je.Davno sam spominjao Želju i šta se može desiti kada vracas dugove iz PL, jer je i PL sigurno jača za 20-30% u odnosu kad smo mi bili u njoj, a danas Željo plaća ceh vraćanje dugova iz PL i to se odrazilo na rezultate i tabelu, a podrška i pomoć u finansijskom smislu kakvu Željo ima se ne može mjeriti sa našom crkavicom.Oni ce se stabilizovati do kraja sezone i iduce ce sigurno biti u vrhu, a sve zbog vece podrske koju imaju na svim nivoima, onda glavni grad, sve to ima svoje, ali mi ne možemo tako i primorani smo ovako i ne ulaziti u PL dok ne saniramo dugove koje opterecuju budzet da nam se ne desi Sloboda.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 28 dec 2023, 15:05

AllGunsBlazing je napisao/la:
28 dec 2023, 14:55
Bas sam neki dan imao jednu dobru raspravu sa jednim nasim vjernijim (i pametnijim) navijacem oko buducnosti kluba. Na kraju smo se slozili da klub mora donijeti jednu tesku odluku. Klub ce morati odluciti da li ce onih 150-200K KM u budzetu koje sad idu na otplate duga uloziti u igracki kadar ILI uloziti u omladinsku skolu. Obojica smo bili za OS, s tim da bismo onda morali provesti jos 4-5 godina u ovom rangu.

Ulaganje u OS bi bilo dovodjenje dobrih trenera gdje bi trenera 2011. godista placao nekih 2000+ KM mjesecno (bubam naravno iznos, ali gdje bi imao covjeka koji se moze posvetiti fudbalu i zivjeti od fudbala), ali bi imao profesionalca. Mi smo sad vec propustili generacije koje se takmice u visim rangovima, ali bismo mogli za 5 godina imati dobru generaciju koja tek sad pocinje da ulazi u fudbalske vode. Ukidanje clanarina, sto je 40k KM godisnje, plus stipendije za najbolje i uzimanje najboljih igraca tog godista (ako pricamo o 2011.) iz okruzenja. Napraviti konkurenciju medju igracima i jednostavno da najbolji moraju uspjeti, a ne kao do sad da trenira ko zeli. Klub moze uvijek organizovati "B" selekciju i kadeta i juniora i cega vec ne, za te koji zele, ali nisu dovoljno talentovani, medjutim za one koje zelimo vidjeti u prvom timu, mora biti puno jaca konkurencija i puno profesionalniji odnos prema njima i od njih.
Po mom mišljenju, još je rano za drastične rezove u omladinskom pogonu. Prvo zbog limitiranosti sa infrastrukturom, drugo puno bi mogli dobiti na atraktivnosti ukoliko se juniori ove sezone plasiraju u PL, pa pokušati pokupiti najbolje juniore iz naše regije, jer će igrati najviši rang umjesto one šabanije...

Ulaganja u bilo šta drugo umjesto dugovanja je ludilo, jer daleko smo mi još od stabilnog kluba iz razloga dok ti ulažeš u juniore, kamata za PDV dug svakim danom raste i to bi trebalo u skorijoj budućnosti napasti. Drugo ima povjerioca koji čekaju svoj novac koji nisu tužili, treće ovi što su potpisali reprograme, itd...

Vidjet ćemo kakva će pozicija kluba biti na ljeto, svi bi voljeli napad na PL naredne sezone, ali nekako bi nam valjalo 3 godine ove lige, da se sve to istjera na čistac.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 28 dec 2023, 15:09

Celicni je napisao/la:
28 dec 2023, 15:03
Truhlo je napisao/la:
avenija je napisao/la:

Tako je.Davno sam spominjao Želju i šta se može desiti kada vracas dugove iz PL, jer je i PL sigurno jača za 20-30% u odnosu kad smo mi bili u njoj, a danas Željo plaća ceh vraćanje dugova iz PL i to se odrazilo na rezultate i tabelu, a podrška i pomoć u finansijskom smislu kakvu Željo ima se ne može mjeriti sa našom crkavicom.Oni ce se stabilizovati do kraja sezone i iduce ce sigurno biti u vrhu, a sve zbog vece podrske koju imaju na svim nivoima, onda glavni grad, sve to ima svoje, ali mi ne možemo tako i primorani smo ovako i ne ulaziti u PL dok ne saniramo dugove koje opterecuju budzet da nam se ne desi Sloboda.
Ma naravno, nebo i zemlja je PL i prva liga. Da se ne lažemo igrali bi i mi PL i vraćali dugovanja da možemo, pošto ne možemo, šuti i radi u tišini i diži klub polako.

Samo mi je smiješno kad neko od naših navijača napiše za Želju da nemaju marke, a prebacit će 5 miliona KM ove kalendarske godine, 4 puta više nego Čelik. Ako su oni raspad, onda nama uho iz tabuta viri :rol:

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 28 dec 2023, 15:42

28 dec 2023, 14:55

O omladinskoj skoli je malo rano pricati jer nam je "zec u šumi", ali mislim da ćemo to raditi paralelno, to je jedan dugoročan proces, a ne možeš toliko provesti ovdje jer neces imati podršku kao danas, rasipat ce ti se posjeta, sponzori itd. i od cega sve finansirsti.Mi cemo biti primorani jos dugo godina da dovodimo igrače sa strane, prvo jos smo u procesu stabilizacije, drugo nemas jos akademije i terene a igrač se pravi od pjetlića ne od kadeta juniora, jer imaš primjer koga uzimaju skole Milana,Juventusa kad dođu u BiH.Ti sad trebas da radis za generacije od 2017. godista pa na gore.Slazem se da je budućnost u akademiji ali dugoročan je to proces jer niti imas love niti imas akademije a nama sad svaka marka važna.Puno javašluka se radilo da sve možemo posložiti za kratko vrijeme.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 28 dec 2023, 15:55

Truhlo je napisao/la:
28 dec 2023, 15:09
Celicni je napisao/la:
Truhlo je napisao/la:

Ma naravno, nebo i zemlja je PL i prva liga. Da se ne lažemo igrali bi i mi PL i vraćali dugovanja da možemo, pošto ne možemo, šuti i radi u tišini i diži klub polako.

Samo mi je smiješno kad neko od naših navijača napiše za Želju da nemaju marke, a prebacit će 5 miliona KM ove kalendarske godine, 4 puta više nego Čelik. Ako su oni raspad, onda nama uho iz tabuta viri :rol:
Pratio sam Željin rad ove godine.Željo ima projekat dovođenje investitora i to im glavni cilj.Arapa za trenera kojeg su doveli je dio projekta i mladog saudijca koji im igra u prvom timu.To sve nije slučajnost.Poslije toga dolazi FS Saudijske Arabije i potpisuju prvo sporazum sa Zeljom.Danas Zeljo ima pripreme u Španiji u njihovom kampu, onda Željina djeca igraju sa Realom i Barcelonom.S toga možemo očekivati ili da će Željo buknuti i da će saudijci direktno ulagati u Želju ili da će biti promašeno sa saudijcima,od tog dvoje jedno sigurno, a vrijeme će pokazati misli već od naredne sezone, mada bi ih od iduce sezone volio viditi ovdje sa nama i da nam napune kasu :D

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 28 dec 2023, 15:59

Celicni je napisao/la:
28 dec 2023, 15:55
Truhlo je napisao/la:
Celicni je napisao/la:

Pratio sam Željin rad ove godine.Željo ima projekat dovođenje investitora i to im glavni cilj.Arapa za trenera kojeg su doveli je dio projekta i mladog saudijca koji im igra u prvom timu.To sve nije slučajnost.Poslije toga dolazi FS Saudijske Arabije i potpisuju prvo sporazum sa Zeljom.Danas Zeljo ima pripreme u Španiji u njihovom kampu, onda Željina djeca igraju sa Realom i Barcelonom.S toga možemo očekivati ili da će Željo buknuti i da će saudijci direktno ulagati u Želju ili da će biti promašeno sa saudijcima,od tog dvoje jedno sigurno, a vrijeme će pokazati misli već od naredne sezone.
Ma ovdje uopšte ne komentarišem njihove sportske strategije, nego čisto prihode i finansijsku situaciju u kakvoj se nalaze, a koja je jako slična Čeliku.

Klub im generiše 5 miliona godišnje, nešto što Čelik može samo sanjati. Mi ako dobacimo do 2 miliona KM godišnje u skorijoj budućnosti kada budemo igrali PL, možemo se nabijati nogom u zicugu od sreće :urnebes:

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 28 dec 2023, 16:04

Truhlo je napisao/la:
28 dec 2023, 15:59
Celicni je napisao/la:
28 dec 2023, 15:55
Truhlo je napisao/la:

Pratio sam Željin rad ove godine.Željo ima projekat dovođenje investitora i to im glavni cilj.Arapa za trenera kojeg su doveli je dio projekta i mladog saudijca koji im igra u prvom timu.To sve nije slučajnost.Poslije toga dolazi FS Saudijske Arabije i potpisuju prvo sporazum sa Zeljom.Danas Zeljo ima pripreme u Španiji u njihovom kampu, onda Željina djeca igraju sa Realom i Barcelonom.S toga možemo očekivati ili da će Željo buknuti i da će saudijci direktno ulagati u Želju ili da će biti promašeno sa saudijcima,od tog dvoje jedno sigurno, a vrijeme će pokazati misli već od naredne sezone.
Ma ovdje uopšte ne komentarišem njihove sportske strategije, nego čisto prihode i finansijsku situaciju u kakvoj se nalaze, a koja je jako slična Čeliku.

Klub im generiše 5 miliona godišnje, nešto što Čelik može samo sanjati. Mi ako dobacimo do 2 miliona KM godišnje u skorijoj budućnosti kada budemo igrali PL, možemo se nabijati nogom u zicugu od sreće :urnebes:
I to sa Fudinim milionom :rol:

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 28 dec 2023, 16:11

@celicni ma polako, isto tako nije isto ganjati sponzore i puniti stadion u PL i prvoj ligi. Ima Čelik puno prostora za napredak kada bude napadao PL i igrao istu.

Daleko smo mi od poređenja sa Željom i kada budemo igrali PL, prvo pošamarati ove dugove i obezbjediti veći budžet od Igmana, Posušja, GOŠKa, Sloge, itd

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 dec 2023, 17:56

S tim da Zeljo i sa budzeta dobija solidnu sumu koju mi nemamo zbog stanja racuna.

Za OS moramo sad poceti raditi, a ozbiljno racunati na te mladje generacije. Slazem se i za infrastrukturu i za vracanje dugova, ali je i OS jedan od prioriteta.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 28 dec 2023, 19:42

28 dec 2023, 17:56
S tim da Zeljo i sa budzeta dobija solidnu sumu koju mi nemamo zbog stanja racuna.

Za OS moramo sad poceti raditi, a ozbiljno racunati na te mladje generacije. Slazem se i za infrastrukturu i za vracanje dugova, ali je i OS jedan od prioriteta.
Dobija, ali opet i to kad izbiješ naprave 4 miliona KM i bez toga. Yebi ga mora se biti realan i priznati da smo mi daleko od toga.

Vidjet ćemo koji je naš plafon, ovo je tek početak. Bitno je da klub raste svake godine i riješava dugove, doći će vrijeme kada će se ubirati plodovi dobrog rada.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 dec 2023, 21:50

Ma dobro, Zeljeznicar je za nas nedostizan, ipak imaju navijace sirom BiH, nas ni u kantonu ne vole, cast izuzecima. Na clanarinama su uzeli nas iznos x10. To ih onda i cini puno interesantnijim potencijalnim sponzorima.

Zato i govorim o bitnosti kvalitetne omladinske skole. Mi mozemo sa trenutnim sistemom prezivljavati u PL. Za sve vise moramo proizvoditi kvalitetnije igrace.

Nego, to je ipak jos nekoliko godina ispred nas. Zelio bih klubu da skrenem paznju na nesto sto bi trebali popraviti, a sto moze utjecati pozitivno na klub:

1. Nikada ne smijemo ni pomisliti da radimo nesto sto nije u skladu sa zakonom. Ne kazem da se desilo, samo zelim skrenuti paznju na to da mi imamo jednu sansu. Nema popravnih. Ako trenutna garnitura kluba iznevjeri povjerenje navijaca, pa i sire javnosti, vrlo ce tesko dobiti jos jednu sansu, mozda i nemoguce. Stoga, moramo biti veoma pazljivi u onome sto radimo, ne smijemo zuriti i ici precicama, vrlo lahko nam se moze obiti od glavu. Znamo da mnogo ljudi jedva ceka neku nasu pogresku, sad zamislite kako bi iskoristili neki nas pokusaj neceg nezakonitog, bez obzira da li bi mi imali koristi od toga.

2. Prekinuti sa "dodji u klub da dobijes informacije." Jasno je da je nas klub izuzetno vezan sa svojim navijacima, ali isto tako treba biti jasno da curenje informacija moze znacajno usporiti ili narusiti poslovne poteze kluba. Organizovati dva jednom ili dva puta mjesecno otvoreni forum za navijace u pres sali. Postujem sve navijace, ali ako zelimo biti profesionalniji na terenu, u svlacionici, na treningu, moramo i u sluzbenim prostorijama kluba. Kafe sa direktorom ili clanovima UO u sluzbenim prostorijama kluba ipak nisu to.

3. Pres konferencije. Mnogo smo stvari popravili u nasem klubu, ali su pres konferencije ostale slabija tacka. Sjetimo se samo kako nam je bilo drago kada je Robert izasao za govornicu pred gradskim vijecem i raznio ih stilom izrazavanja, vokabularom, stilom oblacenja i drzanjem prilikom govora. Uporedite to sa bilo kojom pres konferencijom naseg direktora. Dva svijeta razlicita. Sad, Cerimovo je dovoljno za pres konferenciju Robijasa, ali nije dovoljno za instituciju koja je nas klub. Vjerujem da je momak izuzetan operativac, vidi se to, ali pres konferencije nisu na nivou. Ne vidim problem da na pres konferencijama klub predstavlja neko drugi poput Roberta ili Kemala. Nije sramota ni da klub pronadje pravog PRa cisto da ukaze Emiru na neke stvari koje su bitne. To su stvari koje zahtijevaju nista ili vrlo malo para, a prikazuju klub u mnogo profesionalnijem svjetlu. Sjetite se i recimo onog podcasta sa Robertom i Zlatanom. Jednostavno neko ima slifa za kamere, neko ne.
Celik!3,2,2.

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 29 dec 2023, 00:38

Ovo za Roberta si upravu,slažem se da je dobar govornik i da klub treba njega na pressu koristiti. Za curenje informacija isto tako.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 29 dec 2023, 01:31

@AllGuns slazem se isto da bi trebalo Roberta za press koristiti, ruku na srce Ćerim nije za toga.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 29 dec 2023, 09:39

Vrijeme da postavimo stvari kako bi vec trebale da stoje.

DUGOVI

Prioritet kluba u ovom trenutku je i dalje da rijesi dug prema UINO, zatim dugove prema povjeriocima koji nisu tuzili klub, te da se konacno nadje trajno rjesenje za dug prema VIK-u i kad dodje vrijeme da se potpise novi reprogram za dodatni porezni dug, koji ce klub rjesavati bar 10 godina kroz rate. Klub se u tom slucaju oslobadja svojih repova iz proslosti i dobija preduslove za svoj napredak. Prvo mora stati na zdrave noge.

PREMIJER LIGA

Kad klub rijesi UINO i povjerioce koji ga nisu tuzili onda na red sigurno mora doci Premijer liga. Naravno, cilj je borba za najvisi rang, ali u skladu s budzetom kluba. Klub tad vise nema sta kalkulisati nego iskoristiti svoj kapacitet da se vrati tamo gdje pripada u skladu sa svojim renomeom. Previse izbivanja iz najviseg ranga je udar na renome kluba i pravi se veci jaz u odnosu na konkurenciju, te ako bi se cekalo s ulaskom jos spomenutih 5 godina taj jaz bi bio nedostizan narednih par decenija. Ovo sto prolazimo kroz proces oporavka je bilo neminovno, ali i Premijer liga je prirodno staniste kluba. Klub sebi ne smije priustiti da mu jedan Zrinjski bude kao sto je u Njemackoj Bayern drugim klubovima i to da tako bude u narednih 20 godina. Naravno da su klubovi u Premijer ligi trenutno u prednosti, ali treba se potruditi bar pratiti konkurenciju u skladu s mogucnostima kako bi nekad dobio priliku postati lider u najvisem rangu. Ako stvaramo zdrav klub onda nase razmisljanje mora biti uvijek pobjednicko i da je krajnji cilj sami vrh. Igrati Premijer ligu je prioritet kad se vrate dugovi, ali opet to mora biti na nacin da klub i dalje pozitivno posluje. Ne smije biti novih zaduzivanja. Ako klub ne moze da udje u Premijer ligu bez novih dugova onda i ne treba da ulazi dok ne bude u prilici da u skladu s pozitivnim poslovanjem postigne cilj. Klub mora nastaviti ici u zdravom smjeru.

INFRASTRUKTURA I OMLADINSKI POGON

Naravno da prioriteti podrazumijevaju ulaganje u izgradnju kampa na Plandilu, te dizanje nivoa rada sa omladinskim pogonom. Omladinski pogon sigurno mora ciniti buducnost kluba i da stvara igrace za prvi tim, koje ce afirmisati i koji ce mu uzvratiti u kreiranju dobrih rezultata, a s tim da i na trzistu klub od njih kroz prodaju ima svoje prihode. Ipak, ne postoji garant da ce u narednih 5 godina klub moci doci na taj nivo da ce stvoriti generaciju igraca koja ce ostvariti rezultat na terenu i od kojih ce klub dobro finansijski proci u konacnici. Cak je to kratak period da se moze bilo sta garantovati, a koji bi prouzrokovao veliki pritisak za klub. Prema tome, klub kad udje u Premijer ligu mora i dalje nastaviti pozitivno poslovati, te suficit sredstava koji ostvari koristiti za ulaganja u infrastrukturu i omladinski pogon. Neminovno je da se sa ulaskom u Premijer ligu paralelno ulaze u ovaj segment, pa koliko klub bude u mogucnosti. Takodje, za ovaj segment ce morati biti dosta projekata da se sredstva legalnim i legitimnim putem izvuku sa svih nivoa, od drzavnog, entitskog, kantonalnog i gradskog nivoa do saveza i evropskih fondova, a tu svakako mora ici i veci angazman sponzora i zajednice za projekat od krucijalnog znacaja za buducnost kluba. Klub mora iskoristiti svoj potencijal kako bi ostvario i svoj napredak.

RACIONALNO POSLOVANJE

Sta god da klub radi u sadasnjosti i bude radio u buducnosti, mora racionalno poslovati kako se vise ne bi doveo u stanje iz ruzne proslosti, da ga opterecuju dugovi i da ga nesto sputava u njegovom napretku. Valjda smo nesto iz svega ovog naucili i izvukli pouku. Klub je prosao kroz golgotu, a i danas se bori s posljedicama razaranja i veoma tesko bi mogao proci kroz nove takve borbe. Sve ovo je uzelo veliki danak i zato sad klub mora izaci na to da bude stabilan, jak i da pametno ubuduce radi. Klub mora racionalno i pozitivno poslovati, a svi mi zajedno kao clanovi, navijaci i simpatizeri ga uvijek moramo usmjeravati da zdravo radi. Kad god primjetimo da nesto nije u redu, klub nam daje mogucnost da reagujemo putem njegovog clanskog sistema, te njegovih organa i mehanizama koje nudi. Ipak, da bismo mogli usmjeravati svoj jedini klub, koji je simbol i reprezent grada onda je nasa velika obaveza i duznosti biti...

ČLAN KLUBA!

To se mora podrazumijevati ako iskreno volimo klub i zelimo mu dobro i napredak kako bi nekad doslo vrijeme da bodrimo jedan snazan Čelik, koji ce privuci masu svojih navijaca i simpatizera na evropske utakmice na Bilinom polju. To je lijepa vizija i smjer koji svi zajedno moramo snazno i konstantno podrzavati svojim djelima. Generalno, slagali se ili ne slagali s nekim stvarima biti clan kluba znaci da mozes ti kao ti uvijek iznijeti svoj stav u interesu kluba. Biti član kluba je obaveza i duznost svakog Čelikovca i Robijaša, navijača i simpatizera, koji je u mogucnosti doprinijeti i zeli ono najbolje za svoj Čelik!

ČELIK JE ZENICA!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 dec 2023, 11:41

Velež za 4 godine tačnije od kako smo mi krenuli iz kantona iz budzeta dobio 10 miliona KM. :shock:

Izmedju 2.75 miliona najviše godišnje i 2.25 miliona trenutne 2023 godine. Direktne uplate iz budzeta na račun udruženja tj kluba Velež Mostar.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 29 dec 2023, 11:49

avenija je napisao/la:
29 dec 2023, 11:41
Velež za 4 godine tačnije od kako smo mi krenuli iz kantona iz budzeta dobio 10 miliona KM. :shock:

Izmedju 2.75 miliona najviše godišnje i 2.25 miliona trenutne 2023 godine. Direktne uplate iz budzeta na račun udruženja tj kluba Velež Mostar.
Politici interesantan klub jbg.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

aeroms33
Kontakt:

Post Postao/la aeroms33 » 29 dec 2023, 14:59

Ma je.bo to da te finansira politika. Mrs . Sto dalje od kluba . Eto im tamo nek osvajaju titule k me boli . Bolje gledat klub u prvoj ligi al cista obraza nego da ti namjestaju pare,penale ,sudije. Mi imamo svoje ostali svoje. Nikad vise . Samo lagano ,cistog obraza pa da nas je 200 na tribinama.

Truhlo
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica - Članstvo

Post Postao/la Truhlo » 29 dec 2023, 15:34

29.12 Broj članova: 200 :salut:

:opaopa:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.