RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

csh
Moderator
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la csh » 26 avg 2009, 23:02

Autor svakog narednog posta koji nebude imao veze sa temom biti ce sankcionisan!Izvolite!
AMAR OSIM!!!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 27 avg 2009, 00:17

grafit je strava dobar ...naježio sam se ..odoh sutra da to pogledam akoBogda ...sta reci nego ono sto tamo pise ...MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA ... :D
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 27 avg 2009, 00:20

mostar_mo je napisao/la:grafit je strava dobar ...naježio sam se ..odoh sutra da to pogledam akoBogda ...sta reci nego ono sto tamo pise ...MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA ... :D
sve je to dobro,samo mene strah da sve ovo sto se radilo ne išara od strane "neprijatelja" :roll:

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 27 avg 2009, 00:28

Red or Dead je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:grafit je strava dobar ...naježio sam se ..odoh sutra da to pogledam akoBogda ...sta reci nego ono sto tamo pise ...MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA ... :D
sve je to dobro,samo mene strah da sve ovo sto se radilo ne išara od strane "neprijatelja" :roll:

ne bi trebalo ...ima ona kuca iznad , covjek ce da pripazi ..odmah rafal ko primakne :D

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 27 avg 2009, 00:46

evo nesto razmisljam o Trebinju ...ma jest da je tamo tesko igrat ali mi smo trenutno za 2 klase bolji od njih ...mislim da su momci toga svjesni i da ce odigrati hrabro , Leotar je obje utakmice kuci dobio na guzove , red je da izgube sada koji bod ...kome vise sila , kad moze Siroki , Celik ,Zeljo , Sarajevo , Sloboda itd izgubiti bodove kuci zasto ne mogu i oni .. pa ja :D

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 27 avg 2009, 00:50

mostar_mo je napisao/la: Milan Knežević
Uz pomoć navijača, vratićemo Veležovu staru slavu

Dvadesetjednogodišnji Milan Knežević, rođen u Novoj Pazovi, koji je prošao omladinski pogon beogradskog Partizana, za krako vrijeme boravka u Mostaru, postao je istinski ljubimac navijača Veleža.

slika
Sjajan tehničar, koji često ide u napad, jedan je od najzaslužnijih za odličan start „rođenih“, kome se nisu nadali ni najveći optimisti.
„Igramo napadački fudbal, jer tako od nas traži trener Ibraković. Naš stil ne mijenjamo ni kad gostujemo, već u svaku utakmicu ulazimo s istim ciljem: nadigravati se i pobjeđivati. A uz malo više sportske sreće i korektno suđenje, mogli smo imati stopostotni učinak“, kaže Knežević.
Ono što posebno krasi sadašnji Velež, je veliko drugarstvo u ekipi.
„Slažemo se kao jedna porodica. I na treninzima i utakmicama izgaramo do maksimuma, jer svi želimo doprinijeti Veležovom uzletu. Još kao dijete, slušao sam sve najljepše o Veležu, u čijim redovima je igralo dosta vrhunskih fudbalera i to je odlučilo kada sam se odlučio doći u ovaj prekrasni grad. Bez iakakve lažne patetike, velika je čast nositi crveni Veležov dres“, naglašava Knežević.
Trener Abdulah Ibraković napravio je sjajan spoj mladosti i iskustva.
„Šef je odlično posložio sve kockice u timu, odlično je spojio mladost i iskustvo, od nas samo traži da u svaki meč ulazimo maksimalno koncentrisani i da igramo našu igru. Čini mi se da smo već po tome postali i prepoznatljivi, a nije neskromno ako kažem da igramo i najljepši fudbal u Premier ligi BiH. Svim srcem želimo Velež vratiti staru slavu i sjaj“, veli Knežević.
Za uspjeh „rođeni“, slaže se Knežević, veliku zaslugu imaju pripadnici Red Army.
„I prije dolaska u Mostar, čuo sam da je Velež, prije rata, imao sjajne navijače. Riječima se ne može opisati koliko nam znači njihova podrška. Nedavno na Koševu, naši navijači, na najbolji mogući način, dokazali su ljubav i privrženost klubu. Ta njihova fanatična ljubav nas igrače tjera da ginemo na terenu do posljednjeg atoma snage i da izborimo plasman u fudbalsku Evropu. Što se mene tiče, sve mi izgleda kao lijep san, a ni slutio nisam da ću biti ovako dočekan. Imam osjećaj kao da sam rođen u Mostaru i nijednog trenutka se ne osjećam strancem“, kaže Knežević.
Pošto je protiv Laktaša pauzirao zbog žutih kartona, Knežević se vraća u tim. Kao i drugi u timu, i on je optimista uoči gostovanja u Trebinju.
„Bez obzira što gostujemo, nećemo odstupiti od našeg cilja i naše igre. U Trebinje idemo da se nadigravamo i, naravno, da osvojimo tri boda. Znamo da će u Trebinje ići dosta naših navijača i uz njihovu podršku, u Mostar ćemo se vratititi pjevajući“, rekao nam je na kraju Milan Knežević.

Ja kolko znam, taj na slici je Adis Halilhodzic
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 27 avg 2009, 01:06

Dobro znas :)

slika
Support Velez, It's logical! ★

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 27 avg 2009, 12:43

Ibraković: Nisam zadovoljan Drežnicom

Nije sijao zadovoljstvom Abdulah Ibraković nakon utakmice sa Sokolom, iako su Rođeni slavili sa 6:0. Kako kaže, nije dobio ono što je očekivao od ove utakmice prije gostovanja u Trebinju.

Sudeći po tome da je na teren poslao u prvom poluvremenu kombinovanu ekipu, vjerovatno je naš trener tražio rješenja u veznom redu, gdje će nedostajati Amer Osmanagić i Dženan Zaimović. Protiv Sokola Velež je krenuo u istom sistemu kojeg igra čitavu ovu sezonu, pa su sredinu činili Zolj, Halilhodžić i Jovanović. No, nakon početnih 10 minuta koji su izgledali dosta dobro, ostatak je bio mnogo lošiji.

- Ne mogu reći da sam zadovoljan. Ovakve utakmice igramo da se igrači nametnu, ali oni to očito ne shvataju. Sada mi preostaje da pokušam improvizovati, pronaći pravo rješenje za utakmicu koja dolazi a koja nam je jako bitna. Očito je da ćemo imati problema u sredini, ali šta je tu je, imamo dva dana da to ispravimo, poručuje Ibraković.

Što se tiče drugog poluvremena, bilo je to rutinsko odrađivanje posla za igrače koji su i do sada činili okosnicu tima. Zaimović, Džafić, Čolić, Jugo, Osmanagić i društvo lako su, čini se s pola snage, stigli do četiri pogotka, ali i uvježbavali pojedine stvari za nastavak sezone.

Morecambe
Kontakt:

Post Postao/la Morecambe » 27 avg 2009, 13:10

Red or Dead je napisao/la:
Svi se drzimo nepisanog kodeksa o grafitima i nediranju istih.Ako ipak prekrse to,onda je sve jasno - padaju i njihove lake mete kojih ima itekako :!:

Sve nas ista ljubav spaja :lol:
PS: nikada,ali baš nikada ne igraj protiv ekipe druge Engleske lige - ekipe Morećambe,jer samo Morećambe može od 1-3 do 4-3 za 3 minute oooooo Morećambe :)

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 27 avg 2009, 15:18

Razmišljao sam dosta vremena da ovo pitam ali evo odlučio sam. Možda će nekome smiješno biti , ali šta mogu , da li Drogba pomaže Veležu? To mi je rekao jedan iz Mostara, ja mu nisam vjerovao nikako, ali na kraju možda i jeste. Jer kaže mi preko Vahida Halilhodžića ,koji je selekor Obale Slonovače (gdje igra Drogba) dolaze te pare od Drogbe , što ima logike. Evo i sami smo se mogli uvjeriti odjednom u 2-3 sedmice Velež dovodi pojačanja... :?: Zna li iko šta ili je šuplja ? ;)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 27 avg 2009, 15:30

Zagor je napisao/la:Razmišljao sam dosta vremena da ovo pitam ali evo odlučio sam. Možda će nekome smiješno biti , ali šta mogu , da li Drogba pomaže Veležu? To mi je rekao jedan iz Mostara, ja mu nisam vjerovao nikako, ali na kraju možda i jeste. Jer kaže mi preko Vahida Halilhodžića ,koji je selekor Obale Slonovače (gdje igra Drogba) dolaze te pare od Drogbe , što ima logike. Evo i sami smo se mogli uvjeriti odjednom u 2-3 sedmice Velež dovodi pojačanja... :?: Zna li iko šta ili je šuplja ? ;)
Mozda je moguce,Al u swakom slucaju Zanimljivo je :D
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

BRIGATA_ROSSA
Kontakt:

Post Postao/la BRIGATA_ROSSA » 27 avg 2009, 15:34

Zagor je napisao/la:Razmišljao sam dosta vremena da ovo pitam ali evo odlučio sam. Možda će nekome smiješno biti , ali šta mogu , da li Drogba pomaže Veležu? To mi je rekao jedan iz Mostara, ja mu nisam vjerovao nikako, ali na kraju možda i jeste. Jer kaže mi preko Vahida Halilhodžića ,koji je selekor Obale Slonovače (gdje igra Drogba) dolaze te pare od Drogbe , što ima logike. Evo i sami smo se mogli uvjeriti odjednom u 2-3 sedmice Velež dovodi pojačanja... :?: Zna li iko šta ili je šuplja ? ;)

Drogba je jedan obicni supljak ,obecao kula i doline, sreca ima obrazli ljudi u O.S. kao sto je Yaya Touré pa se pobrinuo da ispuni Drogbine Supljake!!! :mrgreen:

Dakle Yaya Touré je taj :lol:
MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA!!!

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 27 avg 2009, 15:36

Razmišljao sam dosta vremena da ovo pitam ali evo odlučio sam. Možda će nekome smiješno biti , ali šta mogu , da li Drogba pomaže Veležu? To mi je rekao jedan iz Mostara, ja mu nisam vjerovao nikako, ali na kraju možda i jeste. Jer kaže mi preko Vahida Halilhodžića ,koji je selekor Obale Slonovače (gdje igra Drogba) dolaze te pare od Drogbe , što ima logike. Evo i sami smo se mogli uvjeriti odjednom u 2-3 sedmice Velež dovodi pojačanja... :?: Zna li iko šta ili je šuplja ? ;)
Da,da i rekao je da ce zavrsiti karijeru i Velezu cim mu istekne ugovor sa Celzijem.

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 27 avg 2009, 15:37

I hajmo sad dalje.Velez....
AMAR OSIM!!!

pit bull liska
Kontakt:

Post Postao/la pit bull liska » 27 avg 2009, 15:49

zagore bola ispa ciko pametniji od tebe dan te ****.. :D

vaha da- drogba ne pomaze velezu.. :D
KLUB KOJI JE ODBIO DA UMRE - VELEŽ MOSTAR 1922 - DO GROBA..

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 27 avg 2009, 15:53

pit bull liska je napisao/la:zagore bola ispa ciko pametniji od tebe dan te ****.. :D

vaha da- drogba ne pomaze velezu.. :D
Pa šta ja znam ! Zato nisam ni postavljao pitanja , jer bi me proglasili ludim. Al nije bitno meni je taj iz Mostar rekao, Bog zna možda je i njega neko zezno. :D
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 27 avg 2009, 15:59

meni je covjek iz uprave Veleža pricao ima mjesec dana da su neki igraci Obale Slonovace donirali odredjeni iznos za FK Velez , to niko nije trazio od njih vec im je Vaha na okupljanjima pricao o klubu svoje mladosti i kako ga pomaže jer je njegova najveca ljubav ... onda su pojedinci sami odlucili da ucine to isto sto su i uradili ...
i ja sam mislio da je Drogba tu bio najizdasniji ali eto izgleda da nije vec Toure ... ;)

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 27 avg 2009, 16:49

Sinoć preminuo mali Viktor ! :cry: :cry: :cry:

Dječak Viktor Tomašević (9) iz Sarajeva preminuo je sinoć na klinici u Minsteru (Njemačka) nakon dugogodišnje borbe protiv opake bolesti. Viktoru je dijagnosticiran tumor nadbubrežne žlijezde koji je zahvatio koštanu srž, a liječen je u klinici u Njemačkoj. Nakon obavljenog ciklusa kemoterapija i liječenja, Viktor se osjećao dobro.

Njegovo zdravstveno stanje pogoršalo se u lipnjute je ponovo upućen u njemački grad Minster gdje je primao kemoterapije.

Za pomoć Viktoru bio je otvoren i humanitarni broj, a veliki broj ljudi odazvao se pozivu za pomoć malom Sarajliji koji se borio protiv zloćudnog oboljenja.

Pokoj ti duši !

slika
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

Red
Kontakt:

Post Postao/la Red » 27 avg 2009, 17:32

Tuga :( Pokoj mu dusi.

pit bull liska
Kontakt:

Post Postao/la pit bull liska » 27 avg 2009, 18:12

Pocivaj u miru junace mali- prevelik teret i bol nisu mogli pobrkati taj veseli osmjeh koji si imao..
Da ti bude laka zemlja kralju mali a obitelji Tomasevic iskreno saucesce..
KLUB KOJI JE ODBIO DA UMRE - VELEŽ MOSTAR 1922 - DO GROBA..

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.