Sead Kolašinac
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sead Kolašinac
Kolasinac je buducnost bh reprezentacije,momak sa 20 godina igra u jednom velikom klubu kakav je Salke,sto nije mala stvar! nakon povrede treba malo proci vremena da se ponovo ustali u prvi tim,ali ne sumnjam da ce on svojim igrama ponovo zauzeti svoje mjesto u prvom timu Salkea,a samim tim i reprezentacije...protiv Argentine ce biti tesko,dosta su jaki,ali samo hrabro neka odigra,i nece biti problema..... u Brazilu cemo aBd biti najvece iznenadjenje!
Preporučio bih svima koji imaju slična mišljenja, da smanje očekivanja, sa njim treba lagano, postepeno ga uvoditi u reprezentaciju, da bi se navikao na sistem, i adekvatno uklopio u koncepcije naše igre.
Nije ovo PES da ubaciš igrača i igra k'o da je s nekim 100 godina. Puno posla je pred nama ako želimo iskoristiti potencijal kakav nesumnjivo posjeduje. Na nama je da mu poželimo toplu dobrodošlicu, pružimo veliku podršku u dobrim, ali i u lošim trenutcima, te će kasnije sve na svoje lagano da dođe.
Kako bilo, sretno mu u našem dresu, i nadam se da ćemo ga se nagledati u najdražem dresu.
Nije ovo PES da ubaciš igrača i igra k'o da je s nekim 100 godina. Puno posla je pred nama ako želimo iskoristiti potencijal kakav nesumnjivo posjeduje. Na nama je da mu poželimo toplu dobrodošlicu, pružimo veliku podršku u dobrim, ali i u lošim trenutcima, te će kasnije sve na svoje lagano da dođe.
Kako bilo, sretno mu u našem dresu, i nadam se da ćemo ga se nagledati u najdražem dresu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Dajte ljudi što je previše,previše je... Momak nije zaslužio da se ovako piše o njemu,šala nekad pređe i granicu i postaje neukusna... Svugdje su igrači ponos države,naroda,samo kod nas se ismijavaju... Šta bi tek pisali da odbio BIH 

čekaj , ti misliš da je ovo vrijeđanje ?19risha88 je napisao/la:Dajte ljudi što je previše,previše je... Momak nije zaslužio da se ovako piše o njemu,šala nekad pređe i granicu i postaje neukusna... Svugdje su igrači ponos države,naroda,samo kod nas se ismijavaju... Šta bi tek pisali da odbio BIH

Nije ovo vrijeđanje19risha88 je napisao/la:Dajte ljudi što je previše,previše je... Momak nije zaslužio da se ovako piše o njemu,šala nekad pređe i granicu i postaje neukusna... Svugdje su igrači ponos države,naroda,samo kod nas se ismijavaju... Šta bi tek pisali da odbio BIH

Dobrodosao momcino, neces morati pjehe u Sarajevo vec avionom u Ameriku, nek si pokazo i dokazo nevjernim Tomama za koga kuca tvoje srce. 

[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ako Seo cuje da si reko da su ove price za njega neukusne i prelaze granicu, onda nebi volio bit u tvojoj kozi.19risha88 je napisao/la:Dajte ljudi što je previše,previše je... Momak nije zaslužio da se ovako piše o njemu,šala nekad pređe i granicu i postaje neukusna... Svugdje su igrači ponos države,naroda,samo kod nas se ismijavaju... Šta bi tek pisali da odbio BIH

ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
- Goalgetter
- Kontakt:
Sead Kolašinac je bježao iz škole kako bi išao u mekteb

Dolaskom Seada Kolašinca, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je mladog igrača na kojeg može računati u narednih deset godina – kazao je presretni selektor Safet Sušić nakon što je saznao da je igrač njemačkog bundesligaša Šalkea dobio dozvolu za nastup pod zastavom BiH.
Osim fantastičnog fudbalera koji može igrati na više pozicija i u čije se kvalitete svake sedmice uvjeravamo kroz utakmice Bundeslige i Lige prvaka, kada Sead nakraj izlazi s Mariom Mandžukićem, Frankom Riberijem (Franck Ribery), Didijerom Drogbom (Didier)…, dobili smo i uzornog sportistu i “ljudinu”.
Tome svjedoči razgovor s njegovim ocem Faikom Kolašincem, koji je za “Dnevni avaz” pričao o manje poznatim detaljima kada je naš novopečeni reprezentativac u pitanju.
Telefon usijan
Kada smo kontaktirali Faika, nismo mogli a da ne primijetimo njegov ponos, sreću i uzbuđenje što se sve konačno dobro završilo – Sead Kolašinac je novi “Zmaj”.
- Telefon mi je usijan i danima ne prestaje zvoniti. Javljaju mi se prijatelji iz svih krajeva svijeta kako bi čestitali, također, komšije me sreću na ulici i čestitaju. Ovo je ostvarenje našeg sna i velika čast za cijelu familiju Kolašinac. Zaista, ne mogu vam opisati kako sam ponosan – kazao je Kolašinac.
Faik je zaposlen u čuvenoj fabrici automobila „Mercedes“, a kako kaže, bukvalno sve poslovne kolege su se pridružile čestitkama.
- Radim u fabrici Mercedesa i bio sam prijatno iznenađen kada sam otišao na posao dan nakon što se saznalo da je Sejo stekao pravo nastupa za BiH, bukvalno svi su mi čestitali. Nijemci, Bosanci, Turci…, svi su bili oduševljeni – riječi su Kolašinca.
Koliko je Seadu zaista stalo da zaigra za BiH i koliko je željno iščekivao službenu potvrdu iz FIFA-e za promjenom fudbalskog državljanstva, svjedoči sljedeća izjava njegovog oca.
- Sead je sa Šalkeom igrao utakmicu Lige prvaka protiv Čelzija u Londonu. Ipak, satima uoči utakmice on je bio zaokupljen samo jednom stvari – jesu li stigli papiri da može nastupiti za BiH.
Bukvalno me zvao svakih pet minuta i pitao “babo, jesu li gotovi papiri”, a onda, nakon što je utakmica završila, iz Čapljine ga je pozvao daidža Izet Šuta i saopćio mu radosnu vijest, pokupivši muštuluk – kroz smijeh kaže Kolašinac.
Dvadesetogodišnji Sead, osim po fudbalskom umijeću, ističe se i po svojoj konstituciji koja je pomalo neobična za jednog fudbalera. Pitali smo oca Faika je li za Seadov stas zaslužna teretana ili možda nasljedni gen.
- Vjerujte, do genetike je. Sejo je korpulentan na mene, kada je nekadašnji trener Šalkea Hub Stivens (Huub Stevens) vidio mene i Seju jednog pored drugog, odmah je rekao da zna otkud Seji onakva građa i na koga se bacio. Uostalom i ja sam se bavio fudbalom, kao i Sejini amidža i daidža – kaže Kolašinac.
Poseban akcent
Faik je poseban akcent stavio na vjeru, koju njegova porodica prakticira od davnina.
- Kad igra BiH, okupimo se u našem džematu u džamiji gdje svi zajedno gledamo naše “Zmajeve”, bude nas i po 300. Nekada organiziramo zajedničko sijelo kod mene pa zajedno navijamo za BiH.
Moram s ponosom reći da je Sead uzoran mladić koji prakticira islam. Od malena je išao u mekteb, a zanimljivo je da je znao pobjeći iz škole kako bi prisustvovao predavanjima u mektebu.
Često je znao ostati gladan kako ne bi jeo svinjetinu, koja je nama muslimanima zabranjena. Ipak, Nijemci su, što se toga tiče, prava gospoda i zaista nema nikakvih problema – kaže Kolašinac.
Familija Kolašinac svake godine posjeti Domanoviće kod Čapljine, gdje se nalazi njihova porodična kuća, a prema Faikovim riječima, Sead to iskoristi da se vidi s lokalnim efendijom s kojim se svakodnevno čuje.
Na kraju ovog razgovora otac našeg reprezentativca se pohvalio kako svakog dana ide do kioska kako bi kupio svoj primjerak “Dnevnog avaza”.
Obožava mamine burek i sarmu
Sead živi u Gelzenkirhenu, dok su njegovi roditelji 400 kilometara dalje u Karlsrueu. Ipak, daljina ih ne sprečava da se viđaju.
- Svaku drugu sedmicu idemo kod njega u Gelzenkirhen. Mama mu skuha sarme i bureka, jer to je njegovo omiljeno jelo i uživa u njemu. Također, svaki slobodan dan Sejo iskoristi da nas posjeti. Sead voli bh. muziku pa me zaduži da mu snimam CD-ove s našim pjesmama – kroz smijeh kaže Kolašinac.
Porijeklo iz Plava
Čudna je životna priča porodice Kolašinac. Naime, Seadovo porijeklo je iz Plava. Otac mu se rodio u Nikšiću, majka u Čapljini, a Sead u Karlsrueu.
- Porijeklo naše porodice je iz Plava. Ja sam se rodio u Nikšiću, ali sam sa 10 godina napustio Crnu Goru i s roditeljima se preselio u Čapljinu 1969. godine. Moja žena je također iz Čapljine i tu imamo porodičnu kuću – govori Faik.
Njemački novinari prihvatili njegovu odluku
Kako su njemački novinari reagirali na Sejinu odluku da nastupa za BiH?
- Novinari nisu ljuti na njega, pisali su kako je to njegova odluka i kako je samovoljno izabrao BiH i poslušao svoje srce. Uz njega su i podržavaju ga, žele mu sve najbolje u dresu Bosne i Hercegovine. Također, u klubu su svi uz njega – ističe Kolašinac.

Dolaskom Seada Kolašinca, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je mladog igrača na kojeg može računati u narednih deset godina – kazao je presretni selektor Safet Sušić nakon što je saznao da je igrač njemačkog bundesligaša Šalkea dobio dozvolu za nastup pod zastavom BiH.
Osim fantastičnog fudbalera koji može igrati na više pozicija i u čije se kvalitete svake sedmice uvjeravamo kroz utakmice Bundeslige i Lige prvaka, kada Sead nakraj izlazi s Mariom Mandžukićem, Frankom Riberijem (Franck Ribery), Didijerom Drogbom (Didier)…, dobili smo i uzornog sportistu i “ljudinu”.
Tome svjedoči razgovor s njegovim ocem Faikom Kolašincem, koji je za “Dnevni avaz” pričao o manje poznatim detaljima kada je naš novopečeni reprezentativac u pitanju.
Telefon usijan
Kada smo kontaktirali Faika, nismo mogli a da ne primijetimo njegov ponos, sreću i uzbuđenje što se sve konačno dobro završilo – Sead Kolašinac je novi “Zmaj”.
- Telefon mi je usijan i danima ne prestaje zvoniti. Javljaju mi se prijatelji iz svih krajeva svijeta kako bi čestitali, također, komšije me sreću na ulici i čestitaju. Ovo je ostvarenje našeg sna i velika čast za cijelu familiju Kolašinac. Zaista, ne mogu vam opisati kako sam ponosan – kazao je Kolašinac.
Faik je zaposlen u čuvenoj fabrici automobila „Mercedes“, a kako kaže, bukvalno sve poslovne kolege su se pridružile čestitkama.
- Radim u fabrici Mercedesa i bio sam prijatno iznenađen kada sam otišao na posao dan nakon što se saznalo da je Sejo stekao pravo nastupa za BiH, bukvalno svi su mi čestitali. Nijemci, Bosanci, Turci…, svi su bili oduševljeni – riječi su Kolašinca.
Koliko je Seadu zaista stalo da zaigra za BiH i koliko je željno iščekivao službenu potvrdu iz FIFA-e za promjenom fudbalskog državljanstva, svjedoči sljedeća izjava njegovog oca.
- Sead je sa Šalkeom igrao utakmicu Lige prvaka protiv Čelzija u Londonu. Ipak, satima uoči utakmice on je bio zaokupljen samo jednom stvari – jesu li stigli papiri da može nastupiti za BiH.
Bukvalno me zvao svakih pet minuta i pitao “babo, jesu li gotovi papiri”, a onda, nakon što je utakmica završila, iz Čapljine ga je pozvao daidža Izet Šuta i saopćio mu radosnu vijest, pokupivši muštuluk – kroz smijeh kaže Kolašinac.
Dvadesetogodišnji Sead, osim po fudbalskom umijeću, ističe se i po svojoj konstituciji koja je pomalo neobična za jednog fudbalera. Pitali smo oca Faika je li za Seadov stas zaslužna teretana ili možda nasljedni gen.
- Vjerujte, do genetike je. Sejo je korpulentan na mene, kada je nekadašnji trener Šalkea Hub Stivens (Huub Stevens) vidio mene i Seju jednog pored drugog, odmah je rekao da zna otkud Seji onakva građa i na koga se bacio. Uostalom i ja sam se bavio fudbalom, kao i Sejini amidža i daidža – kaže Kolašinac.
Poseban akcent
Faik je poseban akcent stavio na vjeru, koju njegova porodica prakticira od davnina.
- Kad igra BiH, okupimo se u našem džematu u džamiji gdje svi zajedno gledamo naše “Zmajeve”, bude nas i po 300. Nekada organiziramo zajedničko sijelo kod mene pa zajedno navijamo za BiH.
Moram s ponosom reći da je Sead uzoran mladić koji prakticira islam. Od malena je išao u mekteb, a zanimljivo je da je znao pobjeći iz škole kako bi prisustvovao predavanjima u mektebu.
Često je znao ostati gladan kako ne bi jeo svinjetinu, koja je nama muslimanima zabranjena. Ipak, Nijemci su, što se toga tiče, prava gospoda i zaista nema nikakvih problema – kaže Kolašinac.
Familija Kolašinac svake godine posjeti Domanoviće kod Čapljine, gdje se nalazi njihova porodična kuća, a prema Faikovim riječima, Sead to iskoristi da se vidi s lokalnim efendijom s kojim se svakodnevno čuje.
Na kraju ovog razgovora otac našeg reprezentativca se pohvalio kako svakog dana ide do kioska kako bi kupio svoj primjerak “Dnevnog avaza”.
Obožava mamine burek i sarmu
Sead živi u Gelzenkirhenu, dok su njegovi roditelji 400 kilometara dalje u Karlsrueu. Ipak, daljina ih ne sprečava da se viđaju.
- Svaku drugu sedmicu idemo kod njega u Gelzenkirhen. Mama mu skuha sarme i bureka, jer to je njegovo omiljeno jelo i uživa u njemu. Također, svaki slobodan dan Sejo iskoristi da nas posjeti. Sead voli bh. muziku pa me zaduži da mu snimam CD-ove s našim pjesmama – kroz smijeh kaže Kolašinac.
Porijeklo iz Plava
Čudna je životna priča porodice Kolašinac. Naime, Seadovo porijeklo je iz Plava. Otac mu se rodio u Nikšiću, majka u Čapljini, a Sead u Karlsrueu.
- Porijeklo naše porodice je iz Plava. Ja sam se rodio u Nikšiću, ali sam sa 10 godina napustio Crnu Goru i s roditeljima se preselio u Čapljinu 1969. godine. Moja žena je također iz Čapljine i tu imamo porodičnu kuću – govori Faik.
Njemački novinari prihvatili njegovu odluku
Kako su njemački novinari reagirali na Sejinu odluku da nastupa za BiH?
- Novinari nisu ljuti na njega, pisali su kako je to njegova odluka i kako je samovoljno izabrao BiH i poslušao svoje srce. Uz njega su i podržavaju ga, žele mu sve najbolje u dresu Bosne i Hercegovine. Također, u klubu su svi uz njega – ističe Kolašinac.
A najjače je ovo, QUARTERBACK piše dva posta iznad kako ne žali zbog banova kad ekspresno stiže još jedanadmin je napisao/la:Marsal
reptile
QUARTERBACK
Greivis
će odmoriti po 15 dana. nastavite trolati temu i naredni ban je trajni.

btw. zasitio se sudžuke
- Svaku drugu sedmicu idemo kod njega u Gelzenkirhen. Mama mu skuha sarme i bureka, jer to je njegovo omiljeno jelo i uživa u njemu.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
ovoja vrijedja sve redom..sto samo pise o nasem dijamantuviKK je napisao/la:čekaj , ti misliš da je ovo vrijeđanje ?19risha88 je napisao/la:Dajte ljudi što je previše,previše je... Momak nije zaslužio da se ovako piše o njemu,šala nekad pređe i granicu i postaje neukusna... Svugdje su igrači ponos države,naroda,samo kod nas se ismijavaju... Šta bi tek pisali da odbio BIH

Ni po meni ovo nije nikakvo vrijedjanje, i mislim da moderacija pravi gresku banujuci neke forumase, ja u zadnjih par stranica nisam uopste vidio nesto sto je tako kaznjivo. Naravno na pocetku ove price je bilo i previse trolanja, ali ovih zadnjih par stranica nije ni blizu tome...Mislim, ljudi od momka prave ikonu, nekoga ko karakterise tipican bosanskohercegovacki duh, sudzuka, suho meso, velika (tvrda) bosanska glava i to na tipican i duhovit nacin kakav sam mi bosanci i hercegovci imamo.... Mislim da kvarite jednu finu pricu o momku koji ce vjerovatno biti jedan od stubova reprezentacije i miljenik publike, a naravno svi miljenici dobijaju neke nadimke i slicne price, svaki reprezentativac bi mu pozavidio na ovoliko paznje. Previse ste zategli lanac pa sankcionisete i najmanju salu, pustite malo ljude...
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
O Avdiji se pisu milion puta gore stvari...
Kako neće biti onakva mašina kad svaki dan burek i sarmu krka 

zdrav humor i šega ok,al pre$eravanje brate dragi... i plus svi furaju majstorove furke i termine za Seju,bjezi ba
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..
Da, kad krenu, uvijek isto pišu.Fecox je napisao/la:zdrav humor i šega ok,al pre$eravanje brate dragi... i plus svi furaju majstorove furke i termine za Seju,bjezi ba
I ovo je također tačno.calcio je napisao/la:O Avdiji se pisu milion puta gore stvari...
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Tacno, znaci o tom momku se smiju govoriti ruzne stvari, psovati mu i govoriti kolko je smotan, glup, limitiran, nazivati ga pogrdnim nadimcima kao svrsajevic i sl. a ovdje se banuje svaki pokusaj bezazlenog humora... Slazem se da treba banovati one koji bas pretjeruju ali isto tako treba dopustiti i dozu humora, tim vise sto se tim humorom Seo ne ismijava nego hvali.calcio je napisao/la:O Avdiji se pisu milion puta gore stvari...
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Bas me zanima gdje ce Susic staviti Kolasinca: na LB, stopera ili zadnjeg veznog.
Pokusavam u glavi napraviti neke formacije ali je tesko odluciti jer imamo stvarno mnogo opcija, jedino nam taj desni bek trenutno zadaje probleme.
Salihovic se izgleda ustalio kao lijevi bek i u Hoffenheimu, dobro igra pa bi mozda najbolje bilo da tu i ostane...
Onda da Kola igra kao destruktivac na sredini, ali uz koga, Medunjanina ili Zahirovica?
Mozda bi nekad u buducnosti (ne protiv Argentine) mogli pokusati igrati sa tri stopera, Kolasinac, Spahic, Bicackic. To bi nam odgovaralo jer bi onda na sredini mogli igrati Lulic i Mujdza na bokovima a u sredini Pjanic, Medo i vjerovatno Misimovic. Slicno smo kod Cire igrali ali sada smo individualno jos jaci.
Uglavnom, Susic ce biti na slatkim mukama, osim na poziciji desnog beka, to trenutno nisu slatke muke nego samo muke.
Pokusavam u glavi napraviti neke formacije ali je tesko odluciti jer imamo stvarno mnogo opcija, jedino nam taj desni bek trenutno zadaje probleme.
Salihovic se izgleda ustalio kao lijevi bek i u Hoffenheimu, dobro igra pa bi mozda najbolje bilo da tu i ostane...
Onda da Kola igra kao destruktivac na sredini, ali uz koga, Medunjanina ili Zahirovica?
Mozda bi nekad u buducnosti (ne protiv Argentine) mogli pokusati igrati sa tri stopera, Kolasinac, Spahic, Bicackic. To bi nam odgovaralo jer bi onda na sredini mogli igrati Lulic i Mujdza na bokovima a u sredini Pjanic, Medo i vjerovatno Misimovic. Slicno smo kod Cire igrali ali sada smo individualno jos jaci.
Uglavnom, Susic ce biti na slatkim mukama, osim na poziciji desnog beka, to trenutno nisu slatke muke nego samo muke.
- Goalgetter
- Kontakt:
@Calcio
Susic je jasno rekao da ce ga koristiti na poziciji lijevog beka. Stoga u sljedecih par utakmica sigurno da ga mozemo ocekivati samo na toj poziciji.
Susic je jasno rekao da ce ga koristiti na poziciji lijevog beka. Stoga u sljedecih par utakmica sigurno da ga mozemo ocekivati samo na toj poziciji.
Mislim da ovdje nije u pitanju ban zbog humora i ismijavanja, nego zbog trolanja. U redu je našaliti se, al' tema o jednom reprezentativcu se pretvorila ko će smislit' bolji fol, a svima je inspiracija majstor10. Jbg, dosadilo!Marley je napisao/la:Tacno, znaci o tom momku se smiju govoriti ruzne stvari, psovati mu i govoriti kolko je smotan, glup, limitiran, nazivati ga pogrdnim nadimcima kao svrsajevic i sl. a ovdje se banuje svaki pokusaj bezazlenog humora... Slazem se da treba banovati one koji bas pretjeruju ali isto tako treba dopustiti i dozu humora, tim vise sto se tim humorom Seo ne ismijava nego hvali.calcio je napisao/la:O Avdiji se pisu milion puta gore stvari...
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Bing [Bot] i 10 gostiju.